Preparam clatitele in mod obisnuit. Punem prima clatita intr-un vas rezistent termic, o ungem cu crema de ciocolata, punem a...
Tort de clatiteCoacem un piscot de ciocolata din 8 oua. Amestecam 25 dkg de zahar pudra cu zeama si coaja de lamaie, smantana si branza,...
Patratele de branza cu friscaFoaie: batem spuma 10 dkg de zahar pudra, 2 galbenusuri si 5 dkg de margarina. Amestecam 20 dkg de faina cu ½ pachet de...
Cremes SomogyiRazuim merele, le scurgem si le amestecam cu zaharul, le mai scurgem putin.Preparam budinca de vanilie cu 4 dl de apa si dupa...
Biscuiti umpluti cu mereBatem spuma margarina cu 25 dkg de zahar pudra. Batem spuma galbenusurile, adaugam faina si nuca, apoi incorporam incet crema...
Patrat cu nucaAmestecam faina cu margarina, zaharul, praful de copt si zaharul vanilat, adaugam 2 oua si 1-2 linguri de smantana si...
Cremes cu mereFramantam faina, margarina, zaharul pudra, praful de copt, ouale, coaja de lamaie si smantana, lasam aluatul sa se odihneasca...
Cerculete cu gemBatem spuma 5 oua cu zaharul pudra, cand devine alba adaugam incet uleiul, faina si praful de copt, amestecand continuu....
Felii de curcubeuPozitionam merele feliate intr-o tava captusita cu folie. Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra si apa. Adaugam faina,...
Prajitura Olga cu mereSfaramam untura in faina, adaugam 2 galbenusuri, 15 dkg zahar, bicarboantul de sodiu si 1,5 pahar de smantana. Framantam un...
Paine cu branzaFierbem cartofii, ii pisam, adaugam orezul, cascavalul, ouale, sarea, piperul si patrunjelul. Formam felii, le prajim pane in...
Desert din cartofiBatem spuma ouale cu margarina si zaharul pudra, adaugam faina si bicarbonatul de amoniu. Framantam un aluat tare, la...
Biscuiti macinati cu bicarbonat de amoniuAmestecam untura, zaharul si galbenusurile, apoi adaugam faina, praf de copt, zahar vanilat si lapte cat cuprinde. Framantam,...
Prajitura cu lapteMai intai scoatem din frigider portia corespunzatoare de unt, sa se inmoaie, apoi punem pe masina de tocat un disc de marime...
Sul cu cocosBatem spuma 6 galbenusuri cu mierea. Amestecam faina, praful de cacao, praful de copt cu 6 albusuri batute spuma si cocem...
Rulou cu miereAmestecam galbenusurile cu zaharul, uleiul si praful de cacao. Batem separat albusurile. Amestecam faina cu galbenusurile si...
Prajitura FantaAmestecam la baie de abur, in aceeasi directie jumatate de ora, margarina, praful de cacao, zaharul pudra, ouale si faina....
Coloana vertebralaFierbem laptele cu continutul batonului de vanilie, amestecam bine siropul de soc cu galbenusurile si intaritorul alimentar...
Piscot umplut cu crema de socAmestecam 400 g de faina cu 250 g de margarina racita, apoi adugam 120 g zahar brun, 10 g zahar vanilat, putina sare, coaja...
Coronita de linzertSfaramam untura in faina, adaugam zaharul pudra, praful de copt si framantam cu 3 galbenusuri si smantana si coacem 3 foi....
Felie cu romCuratam dovleacul, il razuim si il amestecam cu ingredientele. Punem 2 foi de foetaj pe un servet de bucatarie si le ungem cu...
Foetaj cu dovleac si macFramantam bine biscuitii macinati, romul, zaharul pudra, nuca macinata, praful de cacao si laptele. Impartim aluatul in 2...
Rulou cu biscuitiFulgi de cocos pentru décor Amestecam bine untul cu zaharul, vanilia, adaugam cocosul, piscoturile, praful de cacao, gemul...
Bilute cu cocosFramantam ingredientele si impartim aluatul obtinut in 2 parti, ungem o foaie cu gem de caise. Umplutura: batem spuma 5...
Felii cu cocosAmestecam zaharul, galbenusurile, apa si adaugam incet nucile macinate. Coacem faina, praful de copt amestecate cu albusurile...
Felii de inghetataBatem spuma ouale, mierea si zaharul, adaugam bicarbonatul de sodiu dizolvat intr-o lingurita de apa, zeama si coaja rasa de...
Prajitura cu miere si scortisoaraMai intai cantarim 250 g de faina de orez proaspat macinata, intr-un borcan mai mare cu filet. Adaugam 160 g zahar brun,...
Placinta cu branzaBatem spuma albusurile si adaugam incet indulcitorul. Apoi adaugam pe rand galbenusurile, intaritorul alimentar amestecat cu...
Piscot diabetic cu mereFramantam ingredientele pentru aluat si impartim aluatul obtinut in 2 parti, punem la rece jumatate de ora. Intre timp...
Prajitura cu piersiciAceasta reteta de tarta cu mere este foarte simpla si la indemana oricui. Prajitura cu mere este un desert clasic, dar...
Tarta cu mere, foarte simplaSe bat putin ouale, se adauga si restul ingredientelor si se amesteca usor. Se unge tava de aragaz cu ulei sau unt. Se aseaza...
Placinta cu branza si nutellaRulada de ciocolata este cu siguranta un desert care va fi pe gustul tuturor. Este o rulada de ciocolata umpluta cu crema de...
Rulada de ciocolataBlat se prepara ca in reteta de rulada de ciocolata. Crema cu nuca si ciocolata alba Se amesteca toate ingredientele si se...
Rulada cu nuca si ciocolata albaMai intai drojdia se pune intr-un castronel cu o Lg faina, 50 ml lapte si o lingurita (lg ) de zahar, si se lasa langa o...
Coronita cu ciocolata si rahatSe amesteca primele ingrediente. Se adauga si untul si se amesteca pana la omogenizare. Se bat "bezea" albusurile...
Prajitura de branzaSe da drumul la cuptor la foc mic-potrivit (150 C). Ricotta se amesteca bine cu smantana si 2/3 din zahar, se adauga coaja de...
Prajitura cu branza si ciocolataBranza si smantana se scot din frigider cu cel putin o ora inainte de a incepe. Faina se cerne impreuna cu amidonul si...
Cuiburi pufoaseIntai de toate am dat drumul la cuptor sa se incalzeasca la 180 C. Am amestecat faina cu alunele macinate; am separat ouale....
Prajitura cu alune si branzaSe framanata totul( in afara de branza),praful de copt se stinge cu zeama de lamaie si la sfarsit se imparte aluatul in 2...
Prajitura cu branza dulceIncalzeste cuptorul si unge cu unt o tava adanca din metal sau un vas de lut. Topeste ciocolata amaruie la bain marin....
Clafoutis cu ciocolata si portocale (Jamie Oliver)Se separa ouale,albusurile se bat spuma tare. Se adauga zaharul si bat din nou.apoi punem galbenusurile si amestecam, urmeaza...
Rulada cu visine si crema de branza dulceAm pus intr-un castronel mascarpone si deasupra 100 de grame de nuca macinata. Pe parcurs am mai adaugat in jur de 50 de...
Prajitura cu biscuiti si piersici din compotPrajitura ungureasca Rakoczi este o reteta de prajitura de casa delicioasa, pufoasa, ce poate fi servita la orice ocazie...
Prajitura ungureasca RakocziReţetă de preparare a papanaşilor. Chiflele se taie in cubulete de marimea zaharului cubic, se pun intr-un castron. Se...
Reţetă de preparare a papanaşilor de pesmet prajitiDrojdia se fermenteaza cu lapte caldut, la caldura. Faina se pune intr-un vas (sa aiba loc sa dospeasca) se amesteca cu sare,...
Gogosi (aluat dospit)Cartofii se fierb in coaja, se curata, se paseaza. In apa (20 ml) pusa la fiert, se pune unt si faina, se amesteca pe flacara...
Gogosele de cartofiFramantam aluatul si il impartim in doua. Jumatate din aluat il razuim si turnam deasupra lui umplutura. Apoi razuim si...
Prajitura cu branza si cacaoOparim migdalele si le curatam. Macinam migdalele si nucile. Amestecam migdalele, nucile, zaharul, cuisoarele si scortisoara....
Baclava delicioasaPreparam piscotul in mod obisnuit intr-o tava de marime medie, il coacem si il lasam sa se raceasca, il taiem in doua felii...
Patrat cu branzaPreparam piscotul in mod obisnuit intr-o tava de marime medie, il coacem si il lasam sa se raceasca, il taiem in doua felii...
Patrat cu branzaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzFrumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...
Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos