Creme

Bavareza cu cafea
Creme

Bavareza cu cafea

Se amesteca laptele cu zaharul si galbenusurile pe foc mic. Se adauga apoi esenta de cafea, foile de gelatina dizolvate in...

Bavareza cu cafea
Bavareza de castane
Creme

Bavareza de castane

Castanele se curata de coaja si se pun la fiert. Se trec apoi prin masina de tocat si se preseaza bine pana devin un piure....

Bavareza de castane
Bavareze de castane si ciocolata
Creme

Bavareze de castane si ciocolata

Castanele se curata de coaja si se pun la fiert. Se tre apoi prin sita si se amesteca piureul obtinut cu zahar, unt,...

Bavareze de castane si ciocolata
Sarlota
Creme

Sarlota

Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana ce compozitia creste si se albeste. Se toarna apoi laptele cate...

Sarlota
Umplutura de urda pentru placinte
Creme

Umplutura de urda pentru placinte

Urda se freaca bine, pana devine o pasta. Se amesteca apoi cu sare, mararul verde tocat marunt, galbenusurile si smantana. Se...

Umplutura de urda pentru placinte
Umplutura de smantana pentru pasca sau placinte
Creme

Umplutura de smantana pentru pasca sau placinte

Se scoate zerul din smantana. Apoi se amesteca cu zaharul vanilat, coaja de la o lamaie, zaharul pudra, faina si...

Umplutura de smantana pentru pasca sau placinte
Umplutura de visine sau cirese amare pentru strudel
Creme

Umplutura de visine sau cirese amare pentru strudel

Ciresele sau visinele se curata de samburi, se spala, dupa care se storc fructele putin. Se presara deasupra foii de strudel...

Umplutura de visine sau cirese amare pentru strudel
Umplutura din ciocolata
Creme

Umplutura din ciocolata

Galbusurile se separa de albusuri si se bat tare cu zahar. Se adauga apoi faina si se amesteca bine. Se pune in compozitie...

Umplutura din ciocolata
Umplutura din branza de vaci pentru pasca si placinte
Creme

Umplutura din branza de vaci pentru pasca si placinte

Branza de vaci se trece prin sita. Se amesteca apoi cu zaharul, zaharul vanilat, smantana, untul, coaja rasa de lamaie si...

Umplutura din branza de vaci pentru pasca si placinte
Umplutura din mere pentru placinte si prajituri
Creme

Umplutura din mere pentru placinte si prajituri

Se curata de coaja merele, apoi se spala si se dau pe razatoare. Se adauga zaharul si scortisoara si se pune amestecul...

Umplutura din mere pentru placinte si prajituri
Umplutura din cas de oaie pentru pasca
Creme

Umplutura din cas de oaie pentru pasca

Casul se toaca marunt, in masina de tocat. Se amesteca apoi cu galbenusurile si se potriveste la gust de sare. Pasta obtinuta...

Umplutura din cas de oaie pentru pasca
Umplutura de nuca pentru pasca
Creme

Umplutura de nuca pentru pasca

Albusurile se separa de galbenusuri. Cele 6 galbenusuri se freaca cu 4 linguri de zahar, vanilia si coaja rasa de la o...

Umplutura de nuca pentru pasca
Colarezi sau frecatei cu lapte
Creme

Colarezi sau frecatei cu lapte

Intr-un castron, punem faina, sarea si picuram 2 linguri de lapte. Frecam faina intre degete pana obtinem firmituri de aluat....

Colarezi sau frecatei cu lapte
Gelatina de zmeura
Creme

Gelatina de zmeura

Inmuiati foile de gelatina intr-un vas in care ati pus foarte putina apa rece, cat sa le acopere doar. Fierbeti apa (100ml)...

Gelatina de zmeura
Lapte de pasare
Creme

Lapte de pasare

Taiati batonul de vanilie in doua pe lungime si puneti-l in lapte. Fierbeti laptele, adaugand coaja de lamaie si romul....

Lapte de pasare
Serbet de capsune
Creme

Serbet de capsune

Se paseaza cu mixerul capsunele spalate si curatate de codite. Se scurge piureul prin sita si se pastreaza 200 ml zeama de...

Serbet de capsune
Serbet de ciocolata
Creme

Serbet de ciocolata

Se fierbe in cratita de dulceata apa cu zaharul, pana se topeste. Se adauga zeama de lamaie, ciocolata rasa si se fierbe pana...

Serbet de ciocolata
Mere umplute cu crema
Creme

Mere umplute cu crema

Se curata merele de coaja, se scobesc si se fierb in apa cu putin zahar, fara sa se zdrobeasca. Merele inmuiate se scot cu...

Mere umplute cu crema
Crema dietetica de fructe
Creme

Crema dietetica de fructe

Se curata capsunile, se trec prin sita si se stoarce piureul prin tifon pentru a obtine sucul din fructe. Se face un sirop...

Crema dietetica de fructe
Jeleu de iaurt
Creme

Jeleu de iaurt

Se amesteca iaurtul cu zaharul, vanilia si gelatina inmuiata inainte in apa rece si dizolvata cu apa calda. Se amesteca totul...

Jeleu de iaurt
Crema de visine
Creme

Crema de visine

Se aleg visinele, se spala si li se scot samburii. Se acopera cu apa, se fierb pana scade lichidul si se trec prin sita. In...

Crema de visine
Crema dietetica de vanilie
Creme

Crema dietetica de vanilie

Se freaca 4 galbenusuri cu 2 oua si 10 linguri de zahar. Se adauga faina si 400 ml lapte race. Se amesteca intr-un vas...

Crema dietetica de vanilie
Jeleu dietetic cu branza de vaci
Creme

Jeleu dietetic cu branza de vaci

Branza de vaci se trece prin sita. Gelatina se inmoaie un sfert de ora in apa rece, apoi se dizolva in 2 linguri de apa...

Jeleu dietetic cu branza de vaci
Jeleu dietetic de caise
Creme

Jeleu dietetic de caise

Se face un sirop din apa si zahar, se fierbe cateva minute si se pun in el caisele spalate si taiate in jumatati. Caisele...

Jeleu dietetic de caise
Jeleu dietetic de frisca
Creme

Jeleu dietetic de frisca

Se inmoaie gelatina in apa rece si se pune in laptele fierbinte, indulcit cu zahar. Se amesteca pana se topeste gelatina. Se...

Jeleu dietetic de frisca
Crema caramel dietetica
Creme

Crema caramel dietetica

Se pun 4 linguri de zahar intr-o cratita de 2 l si se caramelizeaza, fara sa se arda. Se rasuceste cratita cu atentie, in asa...

Crema caramel dietetica
Crema de nuci
Creme

Crema de nuci

Se ard intr-un vas 100 gr zahar. Zaharul ars se amesteca cu nucile cu o lingura inmuiata in unt. Se lasa caramelul putin pe...

Crema de nuci
Crema de portocale II
Creme

Crema de portocale II

Intr-un vas se freaca galbenusurile cu zaharul. Se inglobeaza faina, putin cate putin, in galbenusuri, se amesteca si se...

Crema de portocale II
Crema de vanilie
Creme

Crema de vanilie

Untul de taie bucatele si apoi se freaca bine cu zaharul. Se inglobeaza in unt, galbenusurile, pe rand, amestecand dupa...

Crema de vanilie
Crema de capsuni
Creme

Crema de capsuni

Se spala, se curata fructele si se maruntesc. Albusurile se bat cu zaharul, intr-un vas pus in bain-marie, pana se intaresc....

Crema de capsuni
Crema de ciocolata
Creme

Crema de ciocolata

Se topeste ciocolata intr-un ibric, in bain-marie. Deasupra unui vas cu apa calda se bat ouale cu zaharul si vanilia, pana ce...

Crema de ciocolata
Crema de fistic cu ciocolata
Creme

Crema de fistic cu ciocolata

Se face o crema frecand untul cu zaharul si vanilia. Se amesteca crema de unt cu fisticul. Se topeste ciocolata intr-un ibric...

Crema de fistic cu ciocolata
Crema de lamaie
Creme

Crema de lamaie

Se freaca oul cu coaja rasa de lamaie, pana se obtine un amestec cremos. Se adauga faina, apa si zeama de lamaie. Se pune...

Crema de lamaie
Crema de nuca de cocos
Creme

Crema de nuca de cocos

Se face un sirop legat din zahar si apa, si se toarna cald peste galbenusuri. Se freaca bine galbenusurile cu siropul, pana...

Crema de nuca de cocos
Crema de nuci
Creme

Crema de nuci

Intr-un ibric se pun 150 gr zahar si 100 ml apa. Se fierb ingredientele pe foc moale, pana se obtine un sirop subtire....

Crema de nuci
Crema trufa
Creme

Crema trufa

Se freaca spuma untul, taiat in bucatele, cu zaharul. Se pun pe rand cele 6 galbenusuri, amestecand dupa fiecare si alternand...

Crema trufa
Jeleu de piersici
Creme

Jeleu de piersici

Se face intr-o din zahar si apa un sirop potrivit. Piersicile zdrobite se pun intr-o oala, pe foc, se amesteca bine si se dau...

Jeleu de piersici
Jeleu de portocale
Creme

Jeleu de portocale

Se fierb zaharul cu apa pana se ingroasa putin siropul. Se curata coaja de la o portocala si se pune in siropul cald, dupa ce...

Jeleu de portocale
Jeleu din portocale
Creme

Jeleu din portocale

Se face un sirop din vin si zahar, care se fierbe pana se leaga, dupa care oala se ia de pe foc. Se taie in jumatate 6...

Jeleu din portocale
Jeleu de vin
Creme

Jeleu de vin

Intr-o oala se face un sirop din vin si zahar, care se lasa la fiert pana se leaga. Se inmoaie gelatina in 2 linguri de apa...

Jeleu de vin
Jeleu de vin cu lamaie
Creme

Jeleu de vin cu lamaie

Se curata lamaia de coaja, apoi de pielita alba. Se taie lamaia in feliute de 2 mm. Se acopera o tava pentru cuptor cu folie...

Jeleu de vin cu lamaie
Jeleu de zahar ars
Creme

Jeleu de zahar ars

Se ard 100 gr zahar intr-o oala, iar caramelul se stinge cu lapte. Se muta zaharul intr-un vas mai mare si se toarna peste el...

Jeleu de zahar ars
Jeleu pentru ornarea prajiturilor
Creme

Jeleu pentru ornarea prajiturilor

Se fierb intr-un vas zaharul cu sucul de fructe, pana ce siropul rezultat se leaga bine. Se adauga 2 foi de gelatina,...

Jeleu pentru ornarea prajiturilor
Jeleu  de iaurt
Creme

Jeleu de iaurt

Se pune iaurtul intr-un castron. Se dizolva gelatina in 2 linguri de apa calda si se amesteca in iaurt, impreuna cu zaharul...

Jeleu de iaurt
Jeleu de lamaie
Creme

Jeleu de lamaie

Se freaca zaharul cu coaja de lamaie pana cand aceasta din urma se albeste. Se fierbe apa intr-un vas in care se pun bucatile...

Jeleu de lamaie
Jeleu de lapte
Creme

Jeleu de lapte

Se fierb intr-un vas laptele cu vanilia si zaharul pana se leaga siropul. Dupa ce s-a racit, se amesteca in el, putin cate...

Jeleu de lapte
Jeleu de mandarine
Creme

Jeleu de mandarine

Intr-o oala se fierb zaharul, apa si coaja de mandarine. Dupa ce s-a legat putin siropul, se scoate coaja de mandarine si se...

Jeleu de mandarine
Jeleu de mere
Creme

Jeleu de mere

Merele se spala si se curata, dupa care se taie in patru si se stropesc cu zeama de lamaie. Se fierb intr-o oala apa cu vinul...

Jeleu de mere
Parfe de portocale
Creme

Parfe de portocale

Intr-un vas, se dizolva zaharul in apa si se face un sirop, care se fierbe pana se ingroasa. Se adauga zeama de la 3...

Parfe de portocale
Serbet de cirese amare
Creme

Serbet de cirese amare

Se foloseste zahar fara impuritati. Se pune zaharul cu 500 ml apa si un pahar de zeama rece de samburi, pe foc mare, sa...

Serbet de cirese amare
Serbet de caise
Creme

Serbet de caise

Se spala caisele, se curata de samburi si se pun intr-un vas curat. Se acopera cu putina apa si se fierb un sfert de ora. Se...

Serbet de caise
Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
1
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia