Se incalzeste putin serbetul pana se topeste, iar untul se freaca separat, pana devine spumos. Se toarna apoi peste fondantul...
Crema cu nuciSe incalzeste putin serbetul pana se topeste, iar untul se freaca separat, pana devine spumos. Se toarna apoi peste fondantul...
Crema de migdaleSe freaca untul impreuna cu zaharul spuma. Se adauga cele doua galbenusuri, apoi se omogenizeaza bine.
Crema de untSe freaca untul spuma impreuna cu zaharul, se adauga apoi galbenusurile, cacaua, romul, miezul macinat de nuca si fructele...
Crema rece de cacaoSe freaca ouale cu zaharul si laptele, apoi se pun la fiert. Dupa ce a dat in clocot, se pune vasul intr-un alt vas cuapa...
Crema aparel cu cacaoSe incalzeste putin serbetul pana se topeste, iar untul se freaca separat, pana devine spumos. Se toarna apoi peste fondantul...
Crema pe baza de fondantSe incalzeste putin serbetul pana se topeste, iar untul se freaca separat, pana devine spumos. Se toarna apoi peste fondantul...
Crema de aluneSe bat galbenusurile impreuna cu zaharul, laptele, zaharul vanilat, la cald. Se adauga apoi gelatina, inmuiata in apa rece si...
Bavareza de vanilieSe bat galbenusurile la cald, impreuna cu zaharul, laptele, zaharul vanilat si esenta de cafea. Se adauga apoi gelatina,...
Bavareza de cafeaSe bat ouale cu zaharul, apoi se pune compozitia pe foc. Se adauga ciocolata inmuiata in lapte caldut, gelatina inmuiata in...
Bavareza de ciocolataSe pune la fiert laptele cu putin zahar si zaharul vanilat. Separat, se bat albusurile spuma, se adauga jumatate de zahar si...
Lapte de pasareSe pun 200 gr zahar pe foc, sa se caramelizeze. Se amesteca bine, apoi se ia vasul de pe foc si se tapeteaza intregul vas cu...
Crema caramelCaisele se dau prin sita, apoi se pun la fiert cu zaharul, pana se obtine o marmelada, in care se adauga gelatina, inmuiata...
Bavareza de caiseSe da zmeura prin sita, apoi se pune la fiert impreuna cu zaharul. Se ia de pe foc marmelada obtinuta si se adauga in ea...
Bavareza de zmeuraSe amesteca branza cu banana zdrobite, se adauga sucul de lamaie, uleiul, germenii de grau, stafidele si mierea si se...
Crema de branza de vaci cu bananePiureul de castane este delicios. Se poate ingheta pentru a-l pastra peste iarna, se poate consuma ca atare cu frisca, sau se...
Piure de castaneReteta de mousse de ciocolata e o reteta usoara si aspectuoasa, aerata, numai buna si pentru copii. Se separa albusurile de...
Mousse de ciocolataLaptele de pasare este un desert minunat, fin si delicios. Dar laptele de pasare cu migdale este mult mai aromat, nu va...
Lapte de pasare cu migdaleSe bat oaule bine cu 8 linguri de zahar si zaharul vanilinat. Apoi se adauga laptele, se amesteca bine pana se omogenizeaza....
Crema de zahar arsSe pun la fiert zaharul cu apa si se ia de pe foc, dupa ce siropul s-a legat. Se lasa la racit si se freaca cu o lingura pana...
Serbet de lamaieIntr-un vas se pun 100 gr zahar impreuna cu o ceasca de apa si se lasa la fiert pana cand scade apa, iar zaharul se arde. Se...
Serbet de zahar arsGutuile se spala si se curata de coaja, dupa care se taie bucatele mici. Se pun bucatelele intr-un vas cu zaharul si apa sa...
Pasta de gutuiGutuile si merele se taie bucati si se pun apoi la fiert in apa, cat sa le acopere. Se lasa la fiert, dupa care se strecoara...
Peltea de gutuiCoarnele se pun la fiert cu apa, dupa care se lasa sa se raceasca si se strecoara zeama prin tifon. Se pune aceeasi cantitate...
Peltea de coarneCiresele amare se piseaza cu samburi cu tot, dupa care se pun la fiert in apa, aproximativ 15 minute. Se iau de pe foc si se...
Serbet de cirese amareZeama de la visinele proaspat stoarse se pune cu apa, zaharul vanilar si zaharul intr-un vas, la fiert. Se lasa pe foc mic,...
Serbet de visineFragii se spala, se scurg si se lasa 2-3 ore cu zaharul intr-un vas. Se trec apoi prin sita, se adauga gelatina dizolvata in...
Crema de fragiFructele se curata si se spala dupa care se sfarama bine cu dosul unei linguri. Se toarna peste ele apa rece si se strecoara...
Chisel de fructeLaptele se pune la fiert impreuna cu zaharul. Separat se pun galbenusurile si se bat spuma tare. Se adauga apoi laptele putin...
Crema desert in cupeUntul se topeste impreuna cu ciocolata in bain marie. Se incorporeaza pe rand cate un galbenus si apoi albusurile batute...
Crema de ciocolataGalbenusurile se bat tare cu zaharul si foarte putina sare. Se adauga apoi laptele cald si se pune amestecul pe foc mic, pana...
Crema de vanilieGalbenusurile se freaca cu zaharul pana ce amestecul creste si se albeste. Se adauga gelatina muiata in apa calda, esenta de...
Crema de cafeaGalbenusurile se freaca bine, se adauga apoi mierea treptat si se pune compozitia pe foc mic. Acest desert crema este un...
Crema de portocale cu miere la cupeFaina, cacaua si zaharul se pun intr-un vas si se amesteca cu laptele. Se pune vasul pe foc si se amesteca pana cand se...
Crema de cacaoSe taie merele in bucati si se pun apoi la fiert cu o ceasca de apa. S etrec prin sita dupa care se amesteca cu zahar, suc de...
Crema de merePortocalele si lamaia se storc de zeama. Separat se freaca sase galbenusuri cu zahar si se adauga apoi zeama de la citrice...
Crema de citriceCastanele se curata si se pune miezul la fiert cu lapte si zahar aproximativ jumatate de ora. Se amestca mereu, se trece apoi...
Crema de castane cu friscaGalbenusurile se amesteca cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si se bat cu telul pana cand compozitia se...
Crema buniciiGalbenusurile se freaca intr-un vas, se adauga apoi mierea, zeama si coaja rasa de la portocale si se freaca bine. Se pune...
Crema de portocale cu miereZaharul se pune la topit, apoi se adauga nuca si se amesteca bine. Se lasa la racit, dupa care se piseaza marunt. Separat, se...
Crema de nuca cu miere de albineSe pune zaharul pe foc mic sa se topeasca. Se adauga apoi alunele sau nucile, dupa caz si se amesteca bine. Se ia vasul de pe...
Crema de pralineCrema de zahar ars este un desert simplu si rapid, foarte gustos si aromat. In primul rand puneti laptele la fiert impreuna...
Crema simpla de zahar arsAlunele se piseaza si se amesteca cu frisca. Se intinde frisca peste fiecare foaie, acestea se suprapun iar deasupra se...
Creme pentru foi de prajituraSe freaca tare cu dosul lingurii untul inghetat, sa sa iasa din el toata apa. Separat se pun pe foc mic apa, cacaua,...
Crema de ciocolata pentru torturiSe amesteca intr-un vas, pe foc mic oul cu zaharul si sucul si coaja rasa de la o portocala. Cand crema incepe sa capete...
Crema de portocaleLaptele cald se toarna putin cate putin peste faina si se amesteca continuu, pe foc mic. Se adauga apoi sucul de la doua...
Crema de lamaieLaptele impreuna cu vanilia se pun la fiert. Se bat spuma tare 6 albusuri, se adauga 100 gr zahar si se bat in continuare...
Lapte de pasareGalbenusurile se freaca bine cu zaharul. Separat se pune vinul la fiert si se dizolva in el gelatina. Se adauga peste...
Sarlota cu ciocolata si vinOuale de bat bine cu zaharul, apoi se adauga gelatina dizolvata in putin lapte si la final se toarna tot laptele. Se pune...
Sarlota cu ciocolataGalbenusurile se freaca cu zaharul, se amesteca apoi cu faina si se adauga laptele cate putin. Se pune vasul pe foc mic sa se...
Sarlota de bananePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postpentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofi