Un aluat pentru cornulete, pateuri sau tarte poate fi realizat cu ingredientele: caimac, unt, faina, sare.
Aluat pentru cornulete, pateuri sau tarteMucenici moldovenesti este o reteta traditional romaneasca. Mucenicii se pregatesc in fiecare an pe data de 9 martie.
Mucenici moldovenestiTartele chinezesti cu crema de ou sunt delicioase si usor de preparat. Pentru aceasta reteta de tarta aveti nevoie de oua,...
Tarte chinezesti cu crema de ouSe pune la fiert apa, cu uleiul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se adauga intreaga cantitate de faina si se amesteca ca...
Aluat oparit cu apaFaina se amesteca impreuna cu apa, sarea, otetul si a zecea parte din cantitatea de unt. Se framanta totul bine, apoi se...
Aluat pentru pateuriSe trece branza prin sita si se amesteca apoi cu untul moale, se adauga faina si sarea. Se framanta bine aluatul si se lasa...
Aluat tip foietajApa se fierbe impreuna cu uleiul si sarea. Se adauga faian atunci cand da in clocot amestecul si se amesteca repede. Se ia de...
Aluat pripitFaina se amesteva cu galbenusul, apa, sare si otetul. Se framanta coca formata cu mana, apoi se inveleste intr-un servet si...
Aluat frantuzescSe framanta un aluat din faina, ulei, apa si otet. Se intinde cu sucitorul, o foaie subtire si rotunda si se unge cu...
Aluat rapid pentru placinta cu branzaSe amesteca faina cu untul taiat in bucatele, ouale, zaharul pisat, sarea si coaja de lamaie. Se adauga zahar vanilat si...
Aluat fragedFaina se amesteca cu zaharul pudra, untul taiat in bucatele, smantana sau laptele, galbenusurile, sare, coaja de lamaie si...
Aluat fraged cu bicarbonatFaina se amesteca cu untul moale, smantana, sare si se framanta bine. Se lasa in repaus 30 de minute, apoi se intinde o...
Aluat pufosSe amesteca sare si praful de copt cu faina, untul taiat in bucatele, galbenusurile si apa cata absoarbe faina. Se framanta...
Aluat pentru tarteSe amesteca faina cu untul bucatele, zaharul, oul, smantana sau laptele. Se adauga praful de copt, zeama de lamaie si se...
Aluat pentru tarte dulciFaina se opareste in apa clocotita, si se adauga ouale si sare, dupa ce s-a racit putin. Se fierbe apa cu sare intr-un vas si...
Galuste de aluatPaine se taie in doua, iar apoi o jumatate de taie cubulete care se inmoaie in lapte, iar cealalta jumatate se taie tot...
Galuste din paineUntul se freaca spuma, apoi se adauga unul cate unul galbenusurile si albusurile batute spuma. Se cerne faina si se pun...
Galuste pentru papricasToate incredientele se framanta bine. Coca obtinuta se acopera si se lasa sa se odihneasca 1 ora. Din acest aluat se formeaza...
Gogosi moldovenesti cu branza de vacaFaina se amesteca impreuna cu oul si putina apa. Se framanta bine coca, pana nu se mai lipeste de degete. Se intinde apoi pe...
Aluat pentru coltunasiSe prepara din faina, galbenusuri si apa o coca. Se framanta bine si se intinde o foaie. Aceasta se lasa cateva minute sa se...
Aluat pentru taiteiMucenicii moldovenesti, numiti si Sfintisori sunt preparate traditionale romanesti ce se fac cu ocazia sarbatoririi celor 40...
Mucenici moldovenesti (Sfintisori)Se framanta faina cu untul si un praf de sare. Se amesteca cu degetele usor si se da aluatului forma de colac. se pune in...
Aluat pentru tarteFaina se amesteca impreuna cu un varf de cutit de bicarbonat, untul moale, oul si sarea. Se framanta bine aluatul si se...
Aluat de tarteFaina se pune pe o planseta si se amesteca cu praful de copt. intre timp, se bat ouale si se adauga zaharul, sarea si apa. Se...
Aluat pentru tarte dulciFaina se amesteca impreuna cu untul, apoi se da aluatului forma de colac iar in mijloc se pune apa. Se framanta repede si...
Aluat pentru tarteFaina se amesteca impreuna cu bicarbonatul, untul moale, oul si sarea. Se framanta bine si se adauga apa cat cuprinde....
Aluat pentru tarteFaina se amesteca impreuna cu untul, smantana si sarea. Se framanta aluatul usor si se intinde apoi o foaie subtire. Se...
Aluat pentru tarteToate ingredientele se amesteca intr-un bol si se framanta. Daca e cazul, se mai adauga putina faina pana puteti forma o bila...
Placinta de dovleacDin faina, unt si smantana se framanta un aluat. Se intinde apoi cu sucitorul si se strange in patru, dupa care se pune la...
Umplutura de tarta cu spanacFaina se amesteca cu uleiul si apa si se prepara un aluat, care se framanta foarte bine, ca pentru strudel. Margarina...
Aluat romanesc in foiFaina se amesteca pe o planseta cu galbenusurile, cu untul moale, sarea si osanza. Se adauga apa in timpul framantarii,...
Aluat pentru pateuriSe amesteca toate ingredientele, iar aluatul rezultat se framanta foarte bine. Se lasa de seara si pana a doua zi dimineata...
Aluat pentru pateuriDin ingredientele enumerate, inafara de unt, se framanta un aluat. Se lasa sa se odihneasca aproximativ doua minute, apoi se...
Aluat pentru pateuriPentru pateuri se amesteca faina, smantana, 60 gr unt si sarea si se prepara o coca. Restul de unt se foloseste la ungerea...
Aluat pentru rulade si pateuriSe amesteca ingredientele pentriu aluat, pana cand acesta devine potrivit de tare. Se lasa sa se odihneasca, aproximativ un...
Placinte mocanestiSe framanta bine ingredientele pentru aluat, dupa care se lasa in repaus cateva minute. Se intinde apoi aluatul in sase foi...
Placinta romaneasca cu urdaSe amesteca ingredientele pentru aluat si se face un aluat potrivit de tare. Se intinde apoi o foaie. Separat se curata...
Placinta turceasca cu dovleacSe framanta bine faina cu uleiul, sarea si apa calda pana cand se obtine un aluat elastic si nu se lipeste. Se presara faina...
Aluat pentru strudelSe framanta un aluat de strudel si se intinde intr-o foaie foarte subtire, peste care se preszara zahar si se cerne putin...
Strudel de visineSe prepara un aluat de strudel, din ingredinte. Se intinde apoi o foaie cat mai subtire. Separat se amesteca branza cu...
Strudel cu branzaUntul se amesteca impreuna cu o treime din faina si se pune deoparte. Se amesteca restul de faina cu patru galbenusuri, sare,...
Aluat frantuzescJumatate din cantitatea de faina se amesteca cu untul, iar cealalta jumatate de cantitate, ramasa se amesteca cu oul si...
Aluat frantuzescSe amesteca apa, uleiul, sarea si faina si se freamanta bine. Separat, se freaca margarina, se amesteca cu 7 linguri faina si...
Placinta cu mere sau branzaFaina se amesteca impreuna cu uleiul, sarea, apa, otetul si se framanta o coca potrivit de moale. Din aceasta se intinde o...
Aluat rapidUntul se amesteca impreuna cu iaurtul si sarea, dupa care se toarna in faina. Se incorporeaza bine cu degetele, pana ce...
Aluat de placinta cu iaurtDrojdia se amesteca in putin lapte, se adauga zahar si doua linguri de faina, dupa care se pune la crescut. Intre timp se bat...
Poale-n brau moldovenestiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Intotdeauna cand iau lapte dulce de la tarani sau chiar de la mama de la tara, inainte de a-l fierbe il incerc punand intr-o...
Branza naturala din lapte de vacaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce