Pentru strudelul cu smantana se intinde foaia de placinta. Se amesteca smantana cu ouale, zahar dupa gust, faina si cateva...
Strudel cu smantanaPentru strudelul cu visine se intinde foaia de placinta. Se scot samburii de la 1 kg de visine spalate si se lasa sa stea o...
Strudel delicios cu visineStrudelul cu nuca se face la fel ca strudelul cu branza. Umplutura se face din nuci trecute prin masina, amestecate cu zahar...
Strudel cu nucaPentru cornurile dospite, fara ou se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se toarna laptele, uleiul, drojdia,...
Cornuri dospite fara ouPentru aluatul de tarte se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untul proaspat, muiat putin cu mana,...
Aluat simplu de tartePentru aluatul de friganele se incalzeste un castron in care se pune faina cernuta. Se face loc la mijloc, se adauga uleiul,...
Aluat de friganelePentru aluatul cu caimac se face un aluat dintr-o ceasca de caimac (smantana de pe lapte fiert), o ceasca de faina, unt...
Aluat cu caimacPentru melcii de cozonac se framanta aluatul la fel ca la cozonac. Se lasa sa creasca. Se desparte in doua, se intinde pe...
Melci de cozonacPentru gogosile traditionale cu dulceata se moaie drojdia cu putin lapte cald si se amesteca cu 2-3 linguri de faina, astfel...
Gogosi traditionali cu dulceataPentru cornurile din aluat de cozonac se freaca drojdia cu o lingura de lapte caldut. Se cerne in covata faina, se face loc...
Cornuri din aluat de cozonacPentru rulada de cozonac se cerne faina intr-un castron mare si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu doua...
Rulada de cozonacPentru cornurile din aluat dospit se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se pune untura rece, oul, drojdia muiata...
Cornuri din aluat dospitPentru cornurile cu nuca atat aluatul, cat si nuca se pregatesc la fel ca pentru cozonacul cu nuca. Se intinde pe masa de...
Cornuri delicioase cu nucaPentru cornurile cu mac se pregateste macul ca la cozonacul cu mac, se umplu apoi ca si cornurile cu nuca. Sunt foarte bune.
Cornuri cu macCovrigeii de cozonac, sau polonezii cu nuca si miere sunt niste covrigi dulci impletiti foarte usor, dulci, deliciosi,...
Covrigei de cozonac (Polonezi)Aluatul pentru pateurile delicioase cu branza se face la fel ca pentru pateurile cu carne. Umplutura de branza se face ca la...
Pateuri delicioase cu branzaPentru aluat de cozonaci se moaie drojdia cu putin lapte caldut si o bucatica de zahar. Se oparesc intr-o oala mica 3-4...
Aluat de cozonacCozonacii economici se fac la fel ca si cozonacii. Veti avea nevoie de faina, zahar, oua, untura, ulei, lapte, rom, vanilie,...
Cozonaci economiciReţetă de preparare a papanaşilor. Pentru papanasii fierti se freaca intr-un castron branza de vaca cu ouale, grisul si...
Reţetă de preparare a papanaşilor fierti deliciosiReţetă de preparare a papanaşilor. Pentru papanasii prajiti se freaca intr-o cratita branza de vaca cu galbenusurile,...
Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti deliciosiPentru pogaci cu jumari si chimen se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-au...
Pogaci cu jumari si chimenConditiile necesare pentru obtinerea unui aluat frantuzesc reusit sunt: 1. Faina sa fie de calitate buna, bine cernuta si...
Aluat frantuzesc reusitPentru pateurile cu carne din aluat frantuzesc se face un aluat frantuzesc din care se intinde o foaie potrivit de subtire....
Pateuri cu carne din aluat frantuzescPentru branzoaice gustoase se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc si se pune untura bine sleita, nu lichida. Se...
Branzoaice gustoasePentru vatruschi (branzoaice) se face un aluat crescut ca pentru pirosti. Intre timp se pregateste branza pentru umplutura...
Vatruschi (branzoaice)Pentru placintelele cu branza de oi si vaca se face aluatul si se coc intocmai ca placintelele cu carne. Pentru umplutura, se...
Placintele cu branza de oi si vacaPentru clatite cu dulceata sau magiun se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga...
Clatite cu dulceata sau magiunPentru clatite gustoase cu carne se fac 16-18 clatite din doua oua, la fel cu cele pentru dulceata, dar fara zahar. Se...
Clatite gustoase cu carnePentru clatitele gustoase cu branza se fac 16-18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat se freaca branza de vaca cu...
Clatite gustoase cu branzaPentru poale in brau se moaie intr-un castron drojdia cu putina apa abia calduta. Se pune un pumn de faina cernuta, putin...
Poale in brau gustoasePentru pirosti din aluat dospit se cerne intr-un vas faina si se face loc la mijloc. Separat se face o plamadeala din...
Pirosti din aluat dospitPentru pirostile nedospite se cerne faina pe masa de aluat. Se pune circa 1/4 din aceasta faina intrun vas si se opareste cu...
Pirosti nedospitePentru aluatul de placinta se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune uleiul, sarea si o ceasca de apa...
Aluat simplu de placintaPentru placinta cu branza se face un aluat de placinta. Se intinde foaia foarte subtire si, dupa ce s-a uscat putin, se taie...
Placinta gustoasa cu branzaPlacinta cu mere si scortisoara este foarte gustoasa. Prajitura cu mere este una dintre cele mai indragite deserturi in lumea...
Placinta cu mere si scortisoaraCroissant cu nuca este o reteta de prajituri simpla si gustoasa. Pentru aceasta reteta de cornuri cu nuca va trebuie 1,200 kg...
Croissant cu nucaStrudelele cu mere sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta de strudel va trebuie circa 1 kg de mere.
Strudele cu merePlacinta cu dovleac si mac este o reteta de prajitura care e recomandata si incepatorilor.
Placinta cu dovleac si macReteta de foi cu salicale se prepara usor. Ingredientele sunt: faina, zahar, oua, ulei.
Foi cu salicale umplute cu cremaFoi pentru prajituri este o reteta practica si simpla. Ingredientele pentru reteta sunt: ulei, zahar, faina.
Foi pentru prajituriFoile cu miere de albine se prepara simplu. Ingredientele sunt: miere, zahar, faina.
Foi cu miere de albineAluatul de placinta cu mere, nuci sau branza de vaca este o reteta simpla. Ingredientele pentru reteta sunt: faina, zahar, oua.
Aluat de placintaSarailie cu nuca este un desert oriental cu nuca. Pentru reteta de sarailie aveti nevoie de nuca macinata, miere de albine,...
Sarailie cu nucaAluat de placinta cu mere, nuci sau branza de vaca este o reteta de aluat care se poate folosi la orice umplutura....
Aluat de placinta cu mere, nuci sau branza de vacaFoile de strudel sunt usor de facut si numai bune cand vrem sa preparam strudel. Pentru a realiza aceasta reteta sunt...
Foaie de strudelAcest aluat poate fi umplut cu branza sau carne. Pentru a-l realiza, sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, galbenus,...
Aluat frantuzescAcest aluat poate fi umplut cu branza, carne sau altele. Pentru a-l realiza, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: faina,...
Aluat frantuzesc cu lamaieAceasta reteta gustoasa de pirosti din coca fiarta contine urmatoarele ingrediente: oua, faina, unt sau margarina si sare....
Pirosti din coca fiartaAceasta reteta de aluat pentru diferite intrebuintari are urmatoarele ingrediente: faina, unt, smantana, galbenusuri, zahar,...
Aluaturi diverseO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post