Se incalzeste putin serbetul pana se topeste, iar untul se freaca separat, pana devine spumos. Se toarna apoi peste fondantul...
Crema de alune
Galbenusurile frecate cu 2 treimi din zahar se freaca bine si se amesteca apoi cu albusurile batute separat, spuma cu restul...
Blat de cacao cu nuci
Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, se adauga apoi apa, uleiul si se freaca bine. Dupa 10-15...
Blat de tort cu samburi de caise
Se amesteca faina cu zaharul pudra, galbenusurile, smantana, sarea, coaja rasa de lamaie, bicarbonatul si untul moale. Se...
Foi crocante pentru tort
Albusurile batute spuma tare cu zaharul, zeama de lamaie si putina sare, se amesteca cu galbenusurile, faina si coaja de...
Foi de rulada albe pentru tort
Albusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar. Se amesteca apoi si se introduc in galbenusuri, iar apoi se adauga...
Foi pentru tort Dobos
Se bat albusurile spuma tare cu zaharul tos caldut, adaugat putin cate putin. La urma se adauga zeama de lamaie si faina si...
Foi pentru tort mereng
Din ingredientele pentru blat se prepara blat de tort cu cacao. Pentru crema se freaca untul spuma impreuna cu zaharul, apoi...
Tort de cacao
Se prepara un blat alb. Pentru crema se freaca untul moale impreuna cu coaja de lamaie rasa si zeama de lamaie. Se dizolva...
Tort cu crema de lamaie
Se bat galbenusurile impreuna cu zaharul, laptele, zaharul vanilat, la cald. Se adauga apoi gelatina, inmuiata in apa rece si...
Bavareza de vanilie
Se bat galbenusurile la cald, impreuna cu zaharul, laptele, zaharul vanilat si esenta de cafea. Se adauga apoi gelatina,...
Bavareza de cafea
Se bat ouale cu zaharul, apoi se pune compozitia pe foc. Se adauga ciocolata inmuiata in lapte caldut, gelatina inmuiata in...
Bavareza de ciocolata
Se freaca galbenusurile cu 2 treimi din cantitatea de zahar, pana devin o crema spumoasa. Separat se bat albusurile cu restul...
Blat alb de tort
Blatul de tort este piesa principala atunci cand vrei sa gatesti un desert deosebit. Poate sa-ti iasa sau poate se lasa, dar...
Blat de tort cu ciocolata
Se pune la fiert laptele cu putin zahar si zaharul vanilat. Separat, se bat albusurile spuma, se adauga jumatate de zahar si...
Lapte de pasare
Se pun 200 gr zahar pe foc, sa se caramelizeze. Se amesteca bine, apoi se ia vasul de pe foc si se tapeteaza intregul vas cu...
Crema caramel
Se pune untul la topit, apoi se adauga grisul cernut, se amesteca la cald, pana incepe sa se rumeneasca. Se toarna apoi...
Halva de gris
Se pune zaharul intr-o tigaie, se amesteca pana se caramelizeaza, apoi se adauga miezul de nuca, taiat in bucatele mai mari...
Nuci glasate
Caisele se dau prin sita, apoi se pun la fiert cu zaharul, pana se obtine o marmelada, in care se adauga gelatina, inmuiata...
Bavareza de caise
Se da zmeura prin sita, apoi se pune la fiert impreuna cu zaharul. Se ia de pe foc marmelada obtinuta si se adauga in ea...
Bavareza de zmeuraNapolitanele cu miere si nuci este o reteta rapida si delicioasa cu foi de napolitane. Se prepara rapid si pofta de dulce...
Napolitane cu miere si nuci
Se bat albusurile spuma tare cu 100 gr zahar. Separat, se fierbe restul de zahar, impreuna cu glucoza sau mierea in 100 ml...
Nuga cu nuci
Miezul de nuca macinat, se amesteca impreuna cu zaharul, albusurile si se pune compozitia pe foc, amestecand continuu. Se...
Pricomigdale cu nuci
Faina se amesteca cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut, apoi se adauga zaharul, sarea si zaharul vanilat. Se amesteca,...
Briose
Branzoaicele moldovenesti sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de branza dulce.
Branzoaice moldovenesti
Se amesteca faina cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut. Se adauga apoi jumatate din cantitatea de unt, zaharul, laptele,...
Franzelute cu sos de vin
Faina cernuta se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in lapte caldut. Se bat separat ouale intregi cu zaharul si sare, se...
Colac traditional pentru nunta
Albusurile tinute in prealabil la rece, se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul, miezul de nuca macinat, coaja de lamaie...
Bezele cu nuci
Se amesteca 300 gr faina cu laptele clocotit, amestecat cu drojdia si o lingura de zahar. Se amesteca bine, apoi se acopera...
Cozonac moldovenesc
Se prepara un aluat de cozonac din ingredientele de mai sus. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm, apoi se asaza intr-o...
Pasca cu branza de vaci
Aluatul pripit se prepara ca in reteta aceasta. Se toarna cu cornetul pe o tava unsa gogosele de marimea unei masline mari....
Gogosi umplute din aluat pripit
Se pun la fiert 200 ml apa impreuna cu 100 ml ulei. Se toarna faina, cand da in clocot amestecul si se ia apoi de pe foc. Se...
Gogosi pripite cu cartofi
Faina se amesteca impreuna cu apa, sarea, otetul si a zecea parte din cantitatea de unt. Se framanta totul bine, apoi se...
Aluat pentru pateuri
Se trece branza prin sita si se amesteca apoi cu untul moale, se adauga faina si sarea. Se framanta bine aluatul si se lasa...
Aluat tip foietaj
Apa se fierbe impreuna cu uleiul si sarea. Se adauga faian atunci cand da in clocot amestecul si se amesteca repede. Se ia de...
Aluat pripitSe face un blat de cacao din 10 oua, 10 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 2 linguri cacao si 6 linguri de nuca macinata....
Tort cu nuca
Se amesteca faina impreuna cu 150 gr zahar dizolvat in lapte caldut. Restul de zahar se caramelizeaza, apoi se stinge cu...
Turta dulce fara ou
Se amesteca faina cu laptele, ouale, zaharul, uleiul, mierea incalzita, scortisoara, cuisoarele si sarea. Se adauga praful de...
Turta dulce cu stafide si nuci
Dovleacul se curata de coaja, se da pe razatoare si se pune apoi la fiert. Se strecoara apoi si se opareste in zeama...
Turta taraneasca cu malai si dovleac
Se curata dovleacul si se da pe razatoarea mare. Se adauga peste el uleiul, zaharul, scortisoara, zaharul vanilat si se lasa...
Turta dulce cu dovleac
Albusurile se bat bine, apoi se adauga zaharul, faina cate putin, iar la sfarsit se adauga miezul de nuca, coaja rasa de...
Chec din albus
Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pudra si margarina. Se adauga laptele, coaja de lamaie, zaharul vanilat, faina,...
Chec simplu
Se amesteca galbenusurile cu coaja de lamaie, se toarna putin cate putin uleiul si se freaca bine. Separat, se bat albusurile...
Chec pufos
Se freaca galbenusurile cu 100 gr zahar si se adauga lamaia rasa. Separat, se bat albusurile spuma tare cu zaharul si se...
Chec cu nuci
Galbenusurile se freaca cu zaharul si putina apa calduta. Separat se bat albusuruile spuma, dupa care se toarna peste...
Rulada cu crema de unt si cacao
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc