Dulciuri

Crema de alune
Creme

Crema de alune

Se incalzeste putin serbetul pana se topeste, iar untul se freaca separat, pana devine spumos. Se toarna apoi peste fondantul...

Crema de alune
Blat de cacao cu nuci
Torturi

Blat de cacao cu nuci

Galbenusurile frecate cu 2 treimi din zahar se freaca bine si se amesteca apoi cu albusurile batute separat, spuma cu restul...

Blat de cacao cu nuci
Blat de tort cu samburi de caise
Torturi

Blat de tort cu samburi de caise

Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, se adauga apoi apa, uleiul si se freaca bine. Dupa 10-15...

Blat de tort cu samburi de caise
Foi crocante pentru tort
Torturi

Foi crocante pentru tort

Se amesteca faina cu zaharul pudra, galbenusurile, smantana, sarea, coaja rasa de lamaie, bicarbonatul si untul moale. Se...

Foi crocante pentru tort
Foi de rulada albe pentru tort
Torturi

Foi de rulada albe pentru tort

Albusurile batute spuma tare cu zaharul, zeama de lamaie si putina sare, se amesteca cu galbenusurile, faina si coaja de...

Foi de rulada albe pentru tort
Foi pentru tort Dobos
Torturi

Foi pentru tort Dobos

Albusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar. Se amesteca apoi si se introduc in galbenusuri, iar apoi se adauga...

Foi pentru tort Dobos
Foi pentru tort mereng
Torturi

Foi pentru tort mereng

Se bat albusurile spuma tare cu zaharul tos caldut, adaugat putin cate putin. La urma se adauga zeama de lamaie si faina si...

Foi pentru tort mereng
Tort de cacao
Torturi

Tort de cacao

Din ingredientele pentru blat se prepara blat de tort cu cacao. Pentru crema se freaca untul spuma impreuna cu zaharul, apoi...

Tort de cacao
Tort cu crema de lamaie
Torturi

Tort cu crema de lamaie

Se prepara un blat alb. Pentru crema se freaca untul moale impreuna cu coaja de lamaie rasa si zeama de lamaie. Se dizolva...

Tort cu crema de lamaie
Bavareza de vanilie
Creme

Bavareza de vanilie

Se bat galbenusurile impreuna cu zaharul, laptele, zaharul vanilat, la cald. Se adauga apoi gelatina, inmuiata in apa rece si...

Bavareza de vanilie
Bavareza de cafea
Creme

Bavareza de cafea

Se bat galbenusurile la cald, impreuna cu zaharul, laptele, zaharul vanilat si esenta de cafea. Se adauga apoi gelatina,...

Bavareza de cafea
Bavareza de ciocolata
Creme

Bavareza de ciocolata

Se bat ouale cu zaharul, apoi se pune compozitia pe foc. Se adauga ciocolata inmuiata in lapte caldut, gelatina inmuiata in...

Bavareza de ciocolata
Sarlota
Creme

Sarlota

Se bat ouale cu zaharul si laptele. Se pune compozitia apoi pe foc si se amesteca bine, se adauga gelatina inmuiata in apa...

Sarlota
Blat alb de tort
Torturi

Blat alb de tort

Se freaca galbenusurile cu 2 treimi din cantitatea de zahar, pana devin o crema spumoasa. Separat se bat albusurile cu restul...

Blat alb de tort
Blat de tort cu ciocolata
Torturi

Blat de tort cu ciocolata

Blatul de tort este piesa principala atunci cand vrei sa gatesti un desert deosebit. Poate sa-ti iasa sau poate se lasa, dar...

Blat de tort cu ciocolata
Lapte de pasare
Creme

Lapte de pasare

Se pune la fiert laptele cu putin zahar si zaharul vanilat. Separat, se bat albusurile spuma, se adauga jumatate de zahar si...

Lapte de pasare
Crema caramel
Creme

Crema caramel

Se pun 200 gr zahar pe foc, sa se caramelizeze. Se amesteca bine, apoi se ia vasul de pe foc si se tapeteaza intregul vas cu...

Crema caramel
Halva de gris
Prajituri

Halva de gris

Se pune untul la topit, apoi se adauga grisul cernut, se amesteca la cald, pana incepe sa se rumeneasca. Se toarna apoi...

Halva de gris
Nuci glasate
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Nuci glasate

Se pune zaharul intr-o tigaie, se amesteca pana se caramelizeaza, apoi se adauga miezul de nuca, taiat in bucatele mai mari...

Nuci glasate
Bavareza de caise
Creme

Bavareza de caise

Caisele se dau prin sita, apoi se pun la fiert cu zaharul, pana se obtine o marmelada, in care se adauga gelatina, inmuiata...

Bavareza de caise
Bavareza de zmeura
Creme

Bavareza de zmeura

Se da zmeura prin sita, apoi se pune la fiert impreuna cu zaharul. Se ia de pe foc marmelada obtinuta si se adauga in ea...

Bavareza de zmeura
Napolitane cu miere si nuci
Preparate cu miere

Napolitane cu miere si nuci

Napolitanele cu miere si nuci este o reteta rapida si delicioasa cu foi de napolitane. Se prepara rapid si pofta de dulce...

Napolitane cu miere si nuci
Nuga cu nuci
Prajituri

Nuga cu nuci

Se bat albusurile spuma tare cu 100 gr zahar. Separat, se fierbe restul de zahar, impreuna cu glucoza sau mierea in 100 ml...

Nuga cu nuci
Pricomigdale cu nuci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pricomigdale cu nuci

Miezul de nuca macinat, se amesteca impreuna cu zaharul, albusurile si se pune compozitia pe foc, amestecand continuu. Se...

Pricomigdale cu nuci
Briose
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Briose

Faina se amesteca cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut, apoi se adauga zaharul, sarea si zaharul vanilat. Se amesteca,...

Briose
Branzoaice moldovenesti
Cozonac

Branzoaice moldovenesti

Branzoaicele moldovenesti sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de branza dulce.

Branzoaice moldovenesti
Savarina
Prajituri

Savarina

Se amesteca faina impreuna cu drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Se adauga apoi ouale, restul de lapte, zaharul, sare...

Savarina
Franzelute cu sos de vin
Prajituri

Franzelute cu sos de vin

Se amesteca faina cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut. Se adauga apoi jumatate din cantitatea de unt, zaharul, laptele,...

Franzelute cu sos de vin
Invartita
Prajituri

Invartita

Se amesteca faina cu drojdia inmuiata in lapte caldut. Se adauga ouale batute cu putina sare, untul topit, zaharul, laptele...

Invartita
Colac traditional pentru nunta
Cozonac

Colac traditional pentru nunta

Faina cernuta se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in lapte caldut. Se bat separat ouale intregi cu zaharul si sare, se...

Colac traditional pentru nunta
Bezele cu nuci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Bezele cu nuci

Albusurile tinute in prealabil la rece, se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul, miezul de nuca macinat, coaja de lamaie...

Bezele cu nuci
Cozonac moldovenesc
Cozonac

Cozonac moldovenesc

Se amesteca 300 gr faina cu laptele clocotit, amestecat cu drojdia si o lingura de zahar. Se amesteca bine, apoi se acopera...

Cozonac moldovenesc
Pasca cu branza de vaci
Cozonac

Pasca cu branza de vaci

Se prepara un aluat de cozonac din ingredientele de mai sus. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm, apoi se asaza intr-o...

Pasca cu branza de vaci
Gogosi umplute din aluat pripit
Gogosi

Gogosi umplute din aluat pripit

Aluatul pripit se prepara ca in reteta aceasta. Se toarna cu cornetul pe o tava unsa gogosele de marimea unei masline mari....

Gogosi umplute din aluat pripit
Gogosi pripite cu cartofi
Gogosi

Gogosi pripite cu cartofi

Se pun la fiert 200 ml apa impreuna cu 100 ml ulei. Se toarna faina, cand da in clocot amestecul si se ia apoi de pe foc. Se...

Gogosi pripite cu cartofi
Aluat pentru pateuri
Aluaturi

Aluat pentru pateuri

Faina se amesteca impreuna cu apa, sarea, otetul si a zecea parte din cantitatea de unt. Se framanta totul bine, apoi se...

Aluat pentru pateuri
Aluat tip foietaj
Aluaturi

Aluat tip foietaj

Se trece branza prin sita si se amesteca apoi cu untul moale, se adauga faina si sarea. Se framanta bine aluatul si se lasa...

Aluat tip foietaj
Aluat pripit
Aluaturi

Aluat pripit

Apa se fierbe impreuna cu uleiul si sarea. Se adauga faian atunci cand da in clocot amestecul si se amesteca repede. Se ia de...

Aluat pripit
Tort cu nuca
Torturi

Tort cu nuca

Se face un blat de cacao din 10 oua, 10 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 2 linguri cacao si 6 linguri de nuca macinata....

Tort cu nuca
Turta dulce fara ou
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Turta dulce fara ou

Se amesteca faina impreuna cu 150 gr zahar dizolvat in lapte caldut. Restul de zahar se caramelizeaza, apoi se stinge cu...

Turta dulce fara ou
Turta dulce cu stafide si nuci
Preparate cu miere

Turta dulce cu stafide si nuci

Se amesteca faina cu laptele, ouale, zaharul, uleiul, mierea incalzita, scortisoara, cuisoarele si sarea. Se adauga praful de...

Turta dulce cu stafide si nuci
Turta taraneasca cu malai si dovleac
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Turta taraneasca cu malai si dovleac

Dovleacul se curata de coaja, se da pe razatoare si se pune apoi la fiert. Se strecoara apoi si se opareste in zeama...

Turta taraneasca cu malai si dovleac
Turta dulce cu dovleac
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Turta dulce cu dovleac

Se curata dovleacul si se da pe razatoarea mare. Se adauga peste el uleiul, zaharul, scortisoara, zaharul vanilat si se lasa...

Turta dulce cu dovleac
Mereng
Prajituri

Mereng

Albusurile se bat spuma tare, se adauga treptat zaharul tos, incalzit putin in prealabil. Se unge o tava cu ulei, se presara...

Mereng
Eclere
Prajituri

Eclere

Eclerele nu sunt deloc greu de preparat, contrar asteptarilor. Aluatul oparit folosit la reteta de ecler este chiar simplu de...

Eclere
Chec din albus
Checuri

Chec din albus

Albusurile se bat bine, apoi se adauga zaharul, faina cate putin, iar la sfarsit se adauga miezul de nuca, coaja rasa de...

Chec din albus
Chec simplu
Checuri

Chec simplu

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pudra si margarina. Se adauga laptele, coaja de lamaie, zaharul vanilat, faina,...

Chec simplu
Chec pufos
Checuri

Chec pufos

Se amesteca galbenusurile cu coaja de lamaie, se toarna putin cate putin uleiul si se freaca bine. Separat, se bat albusurile...

Chec pufos
Chec cu nuci
Checuri

Chec cu nuci

Se freaca galbenusurile cu 100 gr zahar si se adauga lamaia rasa. Separat, se bat albusurile spuma tare cu zaharul si se...

Chec cu nuci
Pandispan
Prajituri

Pandispan

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si coaja rasa d elamaie. Se adauga apoi zeama de lamaie si faina. Separat, se bat...

Pandispan
Rulada cu crema de unt si cacao
Prajituri

Rulada cu crema de unt si cacao

Galbenusurile se freaca cu zaharul si putina apa calduta. Separat se bat albusuruile spuma, dupa care se toarna peste...

Rulada cu crema de unt si cacao
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Bucataras.RO

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom

Provocarea GastroArt mi-a aprins iar creativitatea, modernizand reteta propusa prin gatirea compozitiei in vasul Rice...

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide