Dulciuri

Pere verzi confiate
Ornamente torturi

Pere verzi confiate

Se curata perele de coaja, se taie in doua, se scot samburii, apoi se pun perele la fiert in apa, pana se inmoaie putin. Se...

Pere verzi confiate
Fructe glasate
Ornamente torturi

Fructe glasate

Zaharul impreuna cu apa se pun la fiert, apoi dupa ce s-a legat compozitia se adauga fructele taiate in sferturi. Se lasa sa...

Fructe glasate
Nuci glasate
Ornamente torturi

Nuci glasate

Miezul de nuca prajit in prealabil se amesteca cu zaharul caramelizat. Se amesteca bine, pana se acopera complet cu zaharul...

Nuci glasate
Spuma de fragi
Spume

Spuma de fragi

Se spala bine fragii, se curata de codite, apoi se dau prin sita. Sucul obtinut se amesteca impreuna cu albusurile batute, cu...

Spuma de fragi
Spuma de capsune cu frisca
Spume

Spuma de capsune cu frisca

Se spala capsunele si se dau prin sita. Frisca se bate bine, se adauga apoi zaharul, capsunele si se amesteca usor.

Spuma de capsune cu frisca
Sos de fructe
Glazuri, sosuri

Sos de fructe

Se fierb fructele daca sunt crude, apoi se trec prin sita. Se amesteca cu zaharul, se adauga amidonul si se lasa la fiert, pe...

Sos de fructe
Sos de migdale
Glazuri, sosuri

Sos de migdale

Se oparesc migdalele, dupa care se curata de coaja, se usuca, apoi se toaca marunt. Se amesteca cu galbenusurile frecate cu...

Sos de migdale
Sos dulce de lapte
Glazuri, sosuri

Sos dulce de lapte

Se amesteca faina cu untul incalzit, apoi se dizolva cu laptele fiert cu zahar. Se amesteca bine pe foc pana da odata in...

Sos dulce de lapte
Sos de visine
Glazuri, sosuri

Sos de visine

Se fierbe bine apa cu zaharul, apoi se adauga amidonul dizolvat in apa calda. Se amesteca si se lasa la fiarba. Se spala si...

Sos de visine
Sos de cafea
Glazuri, sosuri

Sos de cafea

Se amesteca jumatate din cantitatea de lapte cu jumatate din cantitatea de zahar si se pun la fiert cu esenta de cafea....

Sos de cafea
Sos de smantana cu ciocolata
Glazuri, sosuri

Sos de smantana cu ciocolata

Ciocolata se pune la topit, iar separat se amesteca smantana cu zaharul pudra. Se adauga apoi ciocolata topita si se amsteca...

Sos de smantana cu ciocolata
Sos de rom
Glazuri, sosuri

Sos de rom

Galbenusurile se freaca cu zaharul intr-un castron, se adauga apoi amidonul si se toarna putin cate putin ceaiul fierbinte....

Sos de rom
Sos de vin spumos
Glazuri, sosuri

Sos de vin spumos

Se fierbe vinul, apoi se toarna putin cate putin peste ouale frecate cu zaharul. Se amesteca bine si se pune la fiert pe bain...

Sos de vin spumos
Sos de miere si mere
Glazuri, sosuri

Sos de miere si mere

Se curata merele, se taie felii si se pun la inabusit cu zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se dau apoi prin sita iar...

Sos de miere si mere
Sos dulce de mere
Glazuri, sosuri

Sos dulce de mere

Merele se spala, se scobesc de samburi, iar in golul ramas se pune zahar. Se coc la cuptor, apoi se trec prin sita. Piureul...

Sos dulce de mere
Sos de caise
Glazuri, sosuri

Sos de caise

Se amesteca zaharul cu 200 ml apa si se lasa siropul obtinut la fiert cateva minute. Se trec prin sita caisele, iar piureul...

Sos de caise
Sos de cacao
Glazuri, sosuri

Sos de cacao

Se pune laptele la fiert, se adauga zaharul si dupa ce laptele a fiert se pune cacaua dizolvata in prealabil in 2-3 linguri...

Sos de cacao
Sos de cacao
Glazuri, sosuri

Sos de cacao

Se fierbe laptele, se adauga apoi faina si cacaua dizolvate in putin lapte rece. Se fierbe compozitia pana se ingroasa.

Sos de cacao
Sos de ciocolata
Glazuri, sosuri

Sos de ciocolata

Se freaca galbenusurile cu zaharul 5-6 minute, apoi se toarna putin cate putin peste laptele fiert in prealabil. Se adauga...

Sos de ciocolata
Sos de lamaie
Glazuri, sosuri

Sos de lamaie

Se freaca zaharul cu coaja rasa de lamaie, se adauga apa calduta si se pune la fiert. Separat se dizolva amidonul in 2-3...

Sos de lamaie
Sos de vin
Glazuri, sosuri

Sos de vin

Se dizolva amidonul in 100 ml vin, iar restul de vin se pune la fiert impreuna cu zaharul. Dupa ce a dat in clocot, se toarna...

Sos de vin
Sos de vin
Glazuri, sosuri

Sos de vin

Se pune vinul impreuna cu vanilia la fiert. Galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se toarna peste vinul fiert, putin cate...

Sos de vin
Sos de vanilie
Glazuri, sosuri

Sos de vanilie

Se freaca ouale impreuna cu zaharul, se adauga amidonul dizolvat in 2-3 linguri de lapte si se pune apoi restul de lapte la...

Sos de vanilie
Sos de zahar ars
Glazuri, sosuri

Sos de zahar ars

Se pune zaharul la topit impreuna cu 2-3 linguri de apa. Se amesteca bine, apoi se stinge cu amidonul dizolvat in apa. Se...

Sos de zahar ars
Crema-spuma de fructe cu frisca
Spume

Crema-spuma de fructe cu frisca

Se trec fructele prin sita. Gelatina se pune la inmuiat in apa, apoi se toarna peste fructele date prin sita. Se adauga...

Crema-spuma de fructe cu frisca
Spuma de albus cu capsune
Spume

Spuma de albus cu capsune

Se bat albusurile cu telul, pana cand devin spuma, se adauga zaharul, se mai bat cateva minute, apoi se adauga capsune date...

Spuma de albus cu capsune
Glazura de ciocolata
Glazuri, sosuri

Glazura de ciocolata

Se rade ciocolata amaruie pe razatoarea mare, apoi se pune intr-un vas, iar acesta pe un vas cu apa clocotita. Se adauga...

Glazura de ciocolata
Glazura de albus
Glazuri, sosuri

Glazura de albus

Se freaca albusul cu zaharul, apoi se adauga zeama de lamaie si se mai amesteca bine 5-6 minute.

Glazura de albus
Glazura aromata
Glazuri, sosuri

Glazura aromata

Se freaca zaharul pudra impreuna cu romul, zeama de lamaie si apa, pana se leaga bine, apoi se toarna peste tortul racit.

Glazura aromata
Sirop pentru torturi
Glazuri, sosuri

Sirop pentru torturi

Zaharul se pune la fiert impreuna cu apa, iar dupa 5-6 minute se adauga coaja rasa de lamaie, vanilia, se ia vasul de pe foc...

Sirop pentru torturi
Sirop de zahar ars
Glazuri, sosuri

Sirop de zahar ars

Se pune zaharul intr-un vas, pe foc. Se amesteca pana se rumeneste putin, apoi stinge cu apa si se lasa sa mai fiarba pana se...

Sirop de zahar ars
Crema aparel cu cafea
Creme

Crema aparel cu cafea

Se freaca ouale cu zaharul, apoi se pun la fiert. Dupa ce a dat in clocot, se pune vasul intr-un alt vas cu apa rece si se...

Crema aparel cu cafea
Crema aparel cu ciocolata
Creme

Crema aparel cu ciocolata

Se freaca ouale cu zaharul si laptele, apoi se pun la fiert. Dupa ce a dat in clocot, se pune vasul intr-un alt vas cu apa...

Crema aparel cu ciocolata
Crema de zeamil sau amidon de grau
Creme

Crema de zeamil sau amidon de grau

Zeamilul se dizolva in cateva linguri de lapte. Se adauga galbenusurile, apoi restul de lapte caldut, amestecat cu zaharul....

Crema de zeamil sau amidon de grau
Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler
Creme

Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler

Galbenusurile se separa de albusuri, apoi se bat acestea din urma cu 100 gr zahar tos. Separat, se pune la fiert laptele cu...

Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler
Crema de vanilie cu unt
Creme

Crema de vanilie cu unt

Se freaca galbenusurile cu 150 gr zahar, apoi se amesteca cu faina si laptele caldut. Se adauga zaharul vanilat, apoi se pune...

Crema de vanilie cu unt
Glazura de cacao
Glazuri, sosuri

Glazura de cacao

Se dizolva zaharul tos in apa si se pune la fiert pana se leaga. Cat e caldut, se toarna peste laptele praf, amestecat cu...

Glazura de cacao
Crema de cafea
Creme

Crema de cafea

Se incalzeste putin serbetul pana se topeste, iar untul se freaca separat, pana devine spumos. Se toarna apoi peste fondantul...

Crema de cafea
Crema de cacao
Creme

Crema de cacao

Se incalzeste putin serbetul pana se topeste, iar untul se freaca separat, pana devine spumos. Se toarna apoi peste fondantul...

Crema de cacao
Crema de ciocolata
Creme

Crema de ciocolata

Se incalzeste putin serbetul pana se topeste, iar untul se freaca separat, pana devine spumos. Se toarna apoi peste fondantul...

Crema de ciocolata
Crema cu nuci
Creme

Crema cu nuci

Se incalzeste putin serbetul pana se topeste, iar untul se freaca separat, pana devine spumos. Se toarna apoi peste fondantul...

Crema cu nuci
Crema de migdale
Creme

Crema de migdale

Se incalzeste putin serbetul pana se topeste, iar untul se freaca separat, pana devine spumos. Se toarna apoi peste fondantul...

Crema de migdale
Crema de unt
Creme

Crema de unt

Se freaca untul impreuna cu zaharul spuma. Se adauga cele doua galbenusuri, apoi se omogenizeaza bine.

Crema de unt
Crema rece de cacao
Creme

Crema rece de cacao

Se freaca untul spuma impreuna cu zaharul, se adauga apoi galbenusurile, cacaua, romul, miezul macinat de nuca si fructele...

Crema rece de cacao
Crema aparel cu cacao
Creme

Crema aparel cu cacao

Se freaca ouale cu zaharul si laptele, apoi se pun la fiert. Dupa ce a dat in clocot, se pune vasul intr-un alt vas cuapa...

Crema aparel cu cacao
Tort cu fructe
Torturi

Tort cu fructe

Galbenusurile se freca spuma cu zaharul si coaja de lamaie. Se adauga treptat faina si albusurile spuma tare. Se coc pe rand...

Tort cu fructe
Tort de albus cu miez de nuca
Torturi

Tort de albus cu miez de nuca

Se bat albusurile spuma tare, cu zaharul si sarea. Se adauga apoi zeama de lamaie, faina, miezul de nuca macinat, dupa care...

Tort de albus cu miez de nuca
Tort mereng
Torturi

Tort mereng

Se prepara foile de tort mereng. Foile se ung cu crema de ciocolata, se suprapun, apoi se garniseste cu frisca batuta cu...

Tort mereng
Tort diplomat
Torturi

Tort diplomat

Ouale se amesteca impreuna cu zaharul si laptele, pe foc mic. Cand incep sa fiarba se adauga gelatina inmuiata in apa rece,...

Tort diplomat
Serbet pentru creme si glazuri
Glazuri, sosuri

Serbet pentru creme si glazuri

Se pune zaharul la fiert impreuna cu apa. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se adauga glucoza sau otetul, se curata siropul de...

Serbet pentru creme si glazuri
Crema pe baza de fondant
Creme

Crema pe baza de fondant

Se incalzeste putin serbetul pana se topeste, iar untul se freaca separat, pana devine spumos. Se toarna apoi peste fondantul...

Crema pe baza de fondant
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Bucataras.RO

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom

Provocarea GastroArt mi-a aprins iar creativitatea, modernizand reteta propusa prin gatirea compozitiei in vasul Rice...

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide