Pe un platou de sticla se pune un rind de piscoturi inmuiate in rom diluat, apoi un strat de dulceata, dupa care piscoturi...
Prajitura din piscoturi de sampanie si diferite dulceturi
Se spala merele, se sterg cu un prosop si se scoate casuta cu simburi. Se ia o cratita mai inalta, se unge cu unt, se...
Mere caramelizate
Dovleceii se dau pe razatoarea mica, sa presara cu praful de sare si se storc foarte bine. Se amesteca cu zaharul, se adauga...
Gogosi cu dovlecei
Merele curatate se dau prin razatoare si se amesteca cu toate celelalte
Mere desert
3/4 din cantitatea de zahar se rumeneste pina se topeste, la foc mic, apoi se adauga margarina si se amesteca bine. Separat,...
Salata de prune si struguri cu sos de vin
Se amesteca zaharul cu cacaoa, faina, vanilia si putin lapte rece. Cind amestecul este ca o pasta, se adauga restul de lapte...
Crema de cacao cu vanilie
Aceasta reteta este foarte gustoasa. Pentru a prepara budinca cu branza de vaca, avem nevoie de branza, oua si smantana.
Budinca cu brinza de vaca simpla
Se prepara taiteii ca si pentru taitei cu lapte, cu deosebirea ca se taie fisii late de 1 cm. Se fierb in apa cu sare si se...
Budinca de taitei cu brinza de vaci
Se pune laptele la fiert si cind da in clocot se toarna grisul, in ploaie. Se adauga untul si se lasa sa fiarba. Cind este...
Budinca colorata
Se pun ouale intr-un castron asezat la bain-marie si se bat bine cu zaharul pina se obtine o crema. Se ia vasul de la foc si...
Crema de alune
In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intind cit se poate pe peretii cratitei. Merele...
Tort cu mere si frisca
Galbenusurile, zaharul, sucul si coaja de lamiie, impreuna cu vinul, se bat cu telul pe foc, pina se ingroasa bine. Se dau la...
Crema de lamiie cu vin
Se freaca untul cu zaharul pina devine spumos, dupa care se adauga galbenusurile unul cite unul, coaja de lamiie, praful de...
Chec cu stafide si nuci
Se prepara un blat din 6 albusuri bine batute cu 6 linguri de zahar; se adauga galbenusurile si faina; se unge tava...
Prajitura cu frisca
Un pachet fulgi de porumb se prajesc in cuptor, intr-o tava. Se caramelizeaza 15 linguri zahar, se pun 3 linguri de apa si se...
Prajitura Porumbita
Se fierbe un compot din piersici cu 2-3 linguri de apa si zahar. Se prepara crema de cacao: se fierbe laptele cu grisul,...
Crema de cacao cu piersici
Se prepara o coca frageda din untul frecat cu zahar, amestecat cu galbenus si faina. Se coace, se lasa sa se raceasca putin,...
Tarta de piersici
Daca doresti sa mananci dulciuri deosebite, pregateste o budinca cu brinza de vaca si smantana. Aceasta reteta este foarte...
Budinca cu brinza de vaca si smintina
Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, laptele, faina, sarea, nucile macinate si zaharul vanilat...
Sufleu de piersici
Borsul caldut se amesteca cu uleiul, drojdia, un praf de zahar si se framinta cu faina obtinindu-se un aluat potrivit de...
Prajitura cu mere si scortisoara
Se pune gelatina in laptele rece la inmuiat si se lasa o ora. In acest timp, se bate frisca si apoi se da la frigider. Se bat...
Tort Diplomat cu fructe
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si pireul de castane, apoi se adauga laptele. Se bate bine pe aburi cu telul, pina se...
Crema de castane
Se bate spuma mierea cu untul. Cafeaua rece, zaharul si galbenusurile se amesteca si se fierb pe foc mic, amestecind mereu,...
Crema de cafea cu miere
Se amesteca mierea cu galbenusurile, pina ce se obtine o crema consistenta. Se adauga scortisoara, romul, cafeaua si se...
Tort cu miere si cafea
Se trec capsunile printr-o sita deasa. Se adauga apa si mierea si se pune la foc, lasind sa dea un clocot, doua. Se masoara...
Jeleu de capsuni cu miere
Se freaca spuma mierea cu zaharul si ouale, se adauga scortisoara, uleiul, bicarbonatul dizolvat in putina zeama de lamiie si...
Fursecuri cu miere si scortisoara
Se dizolva mierea, impreuna cu untul, la bain-marie. Se adauga jumatate din cantitatea de nuci pisate, ouale, anasonul si se...
Turta dulce umpluta cu nuci
Din faina, ulei, drojdie, putina sare si lapte cit cuprinde, se face o coca nu prea tare care se lasa sa creasca pina isi...
Placintele cu brinza
Se pune apa la fiert cu untul, zaharul si sarea. Cind incepe sa clocoteasca, se ia vasul de pe foc si se toarna toata faina...
Gogosi cu lamiie
Se curata un mar de coaja. Aceasta sa fie intreaga la decojire. Se face frisca din lapte, se mixeaza pina se va obtine...
Trandafir din ar cu crema
Se amesteca intr-un castron faina, zaharul, sarea, laptele si coaja de lamiie pina se omogenizeaza. Se adauga albusurile...
Biscuiti din albus
Se taie smochinele cuburi mici, se toarna deasupra paharelul de lichior si coniacul. Se lasa sa stea 2 ore la gheata sa se...
Smochine la desert
Se asaza pe fundul platoului de servit un strat de capsuni sau de zmeura prasarat cu zahar pudra. Deasupra se pun citeva...
Crema de vanilie cu capsuni
Cartofii, fierti cu o zi inainte, se curata si se rad. Se amesteca cu ouale, uleiul, zaharul tos, coaja de lamiie, sarea,...
Rulada cu marmelada
Se topeste untul si se unge cu acesta o tava de copt cu dimensiunile 20 x 30 cm, apoi se presara zahar tos. Se aseaza...
Tarta tartin cu banane caramelizate
Se preincalzeste cuptorul la semnul 4/180 gC (foc mare). Se intinde aluatul intr-o forma de copt, rotunda (cu diametrul de 20...
Tarta cu mure
Se asaza toate fructele intr-un bol si se stropesc cu rom. Apoi, se sfarma pricomigdalele si se impart in patru cupe; se...
Cupe cu fructe
Merele se curata de coaja, se rad pe razatoarea mare si se amesteca cu visinile, coaja de lamiie si zeama de lamiie. La urma,...
Desert racoritor
Visinile se spala, se scot simburii, se presara cu zahar si se lasa aproape o ora. In acest timp, se prepara un aluat din...
Placintele cu visine
Din 3 oua, faina, lapte, zahar vanilat si sare se prepara un aluat de consistenta unei smintini din care (dupa ce s-a odihnit...
Clatite cu nuci si frisca
Untul se freaca cu 100 gr. zahar, se adauga galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si la urma, amestecand usor, de...
Placinta cu visine
Tiramisu reţetă cu fructe Intr-un platou cam de 25 x 25 cm si inalt de 4-5 cm se pune jumatate din cantitatea de...
Tiramisu reţetă cu fructe
Se taie pepenele in jumatati, se scot semintele, iar miezul se taie in felii subtiri. Se pun intr-un castron si se pudreaza...
Inghetata cantalup
Se aleg cirese amare, de buna calitate, care se pot curata usor de simburi. Se paseaza prin sita sau mixer si sucul obtinut...
Inghetata din cirese amare
Intr-un castron, se bat bine ouale cu telul si, dupa ce sint bine batute, se adauga zaharul combinat cu faina, apoi se toarna...
Inghetata de zmeura
Se bate iaurtul bine cu uleiul si zaharul, se adauga coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie si se...
Chec cu rahat
Se cerne faina pe o planseta si se face putin loc la mijloc in care se pune uleiul si apa calda, in care s-a dizolvat sarea....
Strudel cu visine
Visinile, curatate de simburi, se presara cu zahar si se tin o ora la rece. Untul se freaca cu zaharul si sarea pina devine o...
Tarta de visine
Se bate spuma, cu mixerul, albusul cu zaharul si capsunile. Se toarna intr-un castron de sticla, se orneaza cu capsunile...
Spuma de capsuni cu zahar pudra
Se spala fructele, se scot simburii (la visine), coacazele sau strugurii se culeg de pe ciorchine. Se aseaza toate fructele...
Salata de fructe rosii
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc