Se face un blat normal de pandispan din 6 oua, faina si zahar, se coace la foc mic si cind este gata se raceste si se taie...
Prajitura zeilorSmintina si o lingura de zahar se face frisca si se da la rece. Gelatina se inmoaie cu putin lapte caldut. 450g zahar, 8 oua,...
Tort Sarlota de FructeSe fierbe orezul cu apa sau lapte. Se fierb separat mere acrisoare ca un compot scazut de tot si dulce. Se asaza in forma...
Budinca de orez acrutaSe prajesc alunele, se dau prin masina si se amesteca bine cu faina, zaharul, untul frecat spuma, ouale. Compozitia se coace...
Tort de aluneSe amesteca toate elementele, mai putin faina si nucile, o jumatate de ora. Se adauga apoi faina presarindu-se cite putina si...
Pesmeti gustosiTiramisu reţetă cu frisca Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca; se...
Tiramisu reţetă cu friscaMierea, galbenusurile, zaharul si apa se bat, pina cind compozitia se albeste si creste. Se adauga grisul cu scortisoara,...
Rulada cu crema de ciocolataStafidele alese si spalate se pun intr-o ceasca cu rom si se lasa 30 minute. Separat se freaca untul cu zaharul pina devine...
Biscuiti cu stafideIntr-o cratita de marimea unui blat, se pune 120 gr. zahar tos si se lasa sa se caramelizeze usor. Se curata merele de coaja,...
Budinca de mere si dulceataBlatul: Se bat spuma albusurile cu zaharul. Bezeaua se intinde pe hartie pergament sub forma de 2 discuri. Se coace la foc...
Tort de bezea cu crema de lamaieOul cu zaharul si laptele se fierb pe foc foarte mic sau la bain-marie pina se incheaga putin (lingura ramine cu un strat f....
Tort DiplomatFoile: se amesteca toate ingredientele, dupa care aluatul rezultat se imparte in trei parti. Se fac trei foi care se coc pe...
Prajitura de CraciunSe amesteca untul cu zaharul pudra si laptele praf. Dupa ce s-a omogenizat bine si s-a obtinut o pasta fina, se pune nuca de...
Rafaello cu aluneSe face un blat din albusurile de la cele 6 oua batute spuma, se adauga pe rind zaharul, nuca macinata, faina, praful de...
Prajitura cu crema de ciocolataSe pune faina la loc cald din ajun; cu 4-5 ore inainte de a framinta cozonacii se freaca galbenusurile cu sarea si zaharul si...
Cozonaci cu nucaSe amesteca toate ingredientele pentru blat intr-un bol mare, si compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu...
Prajitura cu brinza si budinca de vanilieSe freaca spuma galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se pun albusurile batute spuma, se amesteca usor adaugind faina, putin...
Rulada cu marmelada (sau dulceata)Merele curatate se dau pe razatoare, se amesteca cu zaharul, alunele macinate, stafidele, coaja rasa si zeama de lamiie si...
Desert din mere crudeSe separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma. Se freaca bine brinza cu galbenusurile, cu faina, gris, sare....
Papanasi moldovenestiReţetă de preparare a papanaşilor. Se pune apa sarata la fiert. Se amesteca bine brinza de vaci, faina, ouale, grisul si...
Reţetă de preparare a papanaşilor fierți munteneștiSe bate laptele acru cu zahar (cu mixerul daca e posibil) si se adauga coaja de lamiie. Se pune in pahare si se pune la...
Inghetata economicaSe amesteca ouale cu zaharul foarte bine, de preferat ar fi ca zaharul sa fie pudra. Se adauga margarina si se continua sa se...
Prajitura cu malaiSe unge tava de aragaz cu ulei. Se asaza prima foaie de placinta si se presara cu nuca macinata. Se asaza a doua foaie de...
Baclava cu lamiieChecul cu rom in sos de stafide si fistic este o retetea delicioasa, si care practic reinventeaza reteta clasica de chec cu...
Chec cu rom in sos de stafide si fisticDin faina, margarina, nucile macinate, zahar, praf de copt, se face o coca. Se formeaza cornulete mici care se coc la foc...
Cornulete fragede cu nucaZaharul cu ouale se bat bine pana se obtine o crema, la care se adauga margarina topita, smintina, zeama de lamiie, faina in...
Prajitura cu friscaMargarina, zaharul, laptele si cacao se ameseca pe foc pina ce devine o pasta omogena. Cind s-a topit zaharul se ia de pe...
Negresa de la BunicaSe amesteca bine margarina cu zaharul pina devine o crema spumoasa. Se aduga galbenusurile, faina, zeama de lamiie si doua...
Prajitura cu spumaGalbenusurile se freaca cu 150 gr. zahar, apoi se amesteca cu untdelemn, lapte si faina, cacao, praf de copt nestins. Se...
Prajitura simplaSe topeste ciocolata in baie de aburi. Se separa galbenusurile de albusuri. Se pun intr-un vas cele 200 gr. margarina, se...
Tort cu dulceata de caisePrepararea blatului 1: se freaca albusurile cu zaharul foarte bine, apoi se pun galbenusurile si pesmetul. Se unge o tava cu...
Tort in doua culoriSe dau alunele prin masina de macinat nuci. Se freaca bine margarina cu zaharul intr-un castron. Se adauga oul, faina si...
Tort de alune cu friscaSe separa albusurile de galbenusuri. Cele 8 galbenusuri se amesteca cu untdelemnul, putin cite putin, pina ia aspectul unei...
Prajitura cu fructeMerele se curata de cotoare cu un cutit bine ascutit. Trebuie sa ramina intregi, iar in spatiul ramas in locul cotoarelor se...
Mere coapte cu glazura de zahar arsSe freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga putin cite putin faina, apoi romul si pesmetul. Dupa ce se amesteca totul bine,...
Prajitura cu mere insiropataSe fierbe laptele cu batonul de vanilie despicat in doua. Se acopera. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul, pina ce se...
Cupe cu crema de vanilie si struguriSe taie in felii 3 mere. Citeva felii se opresc pentru ornat, celelalte se asaza in pahare si se presara cu zahar praf si...
Crema de mere la paharParfait-ul este un desert inghetat delicios si consistent. Este foarte usor de preparat, fiind o alternativa de desert la...
Parfait cu biscuitiSe bat albusurile spuma, se adauga zaharul ploaie, continuind baterea inca 10 minute. Se amesteca apoi usor compozitia cu...
Crema AuroraSe separa albusurile de galbenusuri. Se pun galbenusurile cu zaharul si romul intr-o cratita pe foc potrivit. Se amesteca...
Crema sabaglioneSe pun ouale intr-un castron asezat intr-un vas cu apa clocotita pe foc si se bat bine cu zaharul pina se obtine o crema. Se...
Crema de ciocolata garnisita cu friscaMierea se topeste la foc mic si se lasa sa se raceasca un pic. Galbenusurile se freaca cu zaharul pe baie de apa, dupa care...
Turta dulce cu rahatSe cerne faina pe planseta, se freaca untul cu o parte din faina, apoi se adauga zaharul vanilat, oul, sarea, smintina,...
Pesmeciori deliciosiSe desface mierea in apa clocotita, se ia de pe foc, se adauga coaja rasa de lamiie, zaharul, faina, bicarbonatul dizolvat in...
Turta dulce pentru copiiBiscuitii intregi se pun intr-o tava si se stropesc cu esenta de cafea neagra, indulcita cu zahar si amestecata cu romul....
Tort de biscuiti cu cafeaSe fierbe laptele, iar cind da in clocot se pun in el bucatelele de rahat si se lasa pe foc mic, pina se topeste rahatul,...
Tort MagdaMerele curatate si rase se amesteca cu zaharul, biscuitii pisati, stafidele inmuiate in rom, cu nucile macinate, zaharul praf...
Tort cu mere crudeSe freaca untul cu zaharul, coaja de lamiie si galbenusurile. Se adauga brinza bine stoarsa de zer si trecuta prin sita. Se...
Patrate cu brinza de vacaIn tava de la cuptor se asaza fideaua (cataiful va iesi mai crocant) sau fulgii de porumb si peste fidea sau fulgi se toarna...
Cataif cu fulgi de porumSe fierb inabusit merele curatate si taiete felii, in putina apa. Cind s-au muiat se lasa putin sa se raceasca, se amesteca...
Prajitura din mere si brinza de vacaPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieCornulete de post este o reteta de prajituri care poate fi pregatita si in post, dar si in preioadele de peste an. Este o...
Cornulete de postEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios