Se curata stiuca, se scoate cu atentie pielea, se spala, se freaca usor cu sare si se pune deoparte. Carnea se ia de pe oase,...
Stiuca umpluta
Se curata morcovii, se taie marunt, se pun in cratita impreuna cu patrunjel taiat si se inabusa cu 1 lingura de unt. Cind...
Supa pasata de morcovi
Ceapa curatata, spalata si taiata felii subtiri se prajeste usor cu unt. In aceeasi cratita se pun bucati de peste (crap sau...
Peste cu cartofi si ceapa
Cel mai gustos bors de peste se prepara din peste viu sau foarte proaspat (crap, cega, biban). Ciorba se poate gati, de...
Bors de peste cu praz
Se prepara o supa de carne si se strecoara. Morcovul, patrunjelul si sfecla se taie pai. Sfecla se fierbe inabusit 20-30...
Bors ucrainean cu slanina
Se taie felii carnea fiarta sau fripta, cartofii fierti si castravetii proaspeti. Se pun in castron si se adauga un sos...
Salata de carne cu salata verde
Salaul curatat si spalat se taie felii. Oasele, capul fara branhii, resturile de la curatat si icrele se pun in cratita, se...
Salau in aspic
Se curata varza si se spala, se scoate cotorul, apoi se taie subtire. Se sareaza usor si se freaca intre palme pentru ca sa...
Salata de varza alba
Se curata muschiul de pielite si de grasimea in plus, se taie in felii rotunde, se pune fiecare bucata intr-un tifon, se bate...
Biftec la tava
Se alege o coasta mai mult lunga decit lata, se taie la mijloc ca sa formeze o punga, lasind o margine de 2 cm imprejur. Se...
Coasta de porc umpluta cu mere
Se fierb taiteii in apa cu sare, se amesteca cu untura, cu sunca taiata marunt, galbenusurile, albusurile batute spuma si cu...
Budinca de taitei cu cirnati afumati
Carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper si verdeata tocata. Se desface varza, se taie...
Musaca de varza
Se curata de coaja guliile intregi si se taie in partea de sus un capacel. Se pun intr-o oala si se toarna apa clocotita cit...
Gulii umplute cu carne de vaca
Se fierbe conopida in apa clocotita cu sare. Se asaza intr-o forma, se presara cu ou rascopt dat prin sita si cu pesmet alb...
Conopida cu pesmet
Se taie capacelele la amindoua capetele ale dovleceilor si se curata de coaja. Se scobeste miezul dovleceilor, se spala si se...
Dovlecei cu brinza
Se fierb separat cartofii si ciupercile. Se strecoara ciupercile si se dau prin masina de tocat carne. Se pun intr-o tigaie...
Cartofi cu ciuperci
Se prajeste ceapa taiata marunt. Cind s-a rumenit se adauga rosii curatate si taiate marunt. Se continua prajitul,...
Supa taraneasca cu boia
Se curata si se taie marunt morcovii, patrunjelul, ceapa si se inabusa in unt. Se adauga cartofi taiati bucatele. Se stinge...
Supa pasata de cartofi
Se prepara o supa de carne. Mazarea tinuta la inmuiat se pune in supa si se fierbe cam 1 1/2 ore. Morcovul, patrunjelul si...
Supa de mazare
Se prepara o supa de carne. Se taie pai sfecla rosie, morcovii, patrunjelul si ceapa si se pun intr-o oala. Se adauga rosii...
Ciorba ruseasca
Se coc vinetele la foc viu, pe jaratec sau la flacara de aragaz. Se curata repede de coaja, cu grija sa nu ramina bucatele...
Salata de vinete simpla
Carnea scoasa din supa poate fi servita impreuna cu aceasta sau poate fi folosita la prepararea diferitelor feluri de...
Supa de carne
Sfecla rosie si cartofii se fierb separat sau se coc in cuptor, se curata, se taie pai sau rondele, se pun intr-un castron,...
Salata de sfecla rosie si cartofi
Scrumbia sarata se spala, se curata de piele si de oase si se lasa sa stea in lapte rece sau apa 3 ore, sa se desareze. Se...
Scrumbie tocata
Se aleg salate proaspete si nu prea batrine. Se spala bine frunzele si se scurg. Se prepara intr-un castron un sos de ulei,...
Salata verde cu oua
Salata verde se spala si se scurge bine, apoi se taie si se pune intr-un castron. Se fierb ouale tari, se taie in felioare...
Salata verde cu smintina si castravete
Cu un cutit special, se scoate casuta cu simburi si o parte din miezul fiecarui mar. Se combina untul cu zaharul si se umple...
Mere la cuptor
Se curata bucata de muschi de pielite si se aplatizeaza cu cutitul, apoi se bate putin cu ciocanul de snitele. Separat, se...
Muschi umplut
Se fierb cartofii cu coaja, bine spalati si dupa ce sint gata, se curata. Separat, se fierbe bine carnea si se trece apoi...
Galuste
Se pregateste un aluat obisnuit de clatite din 4 oua, faina, lapte, cu conditia sa fie mai gros, in care se pune o lingurita...
Crochete de creier si sunca
Se spala telina, se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Se presara apoi cu foarte putina sare, se stropeste cu...
Salata de telina cu maioneza
Pe felii de piine foarte subtiri se pune brinza de vaci, frecata cu sare, boia dulce, smintina si chimen; sare, piper si...
Tartine
Se face un aluat, se intinde o foaie subtire, din care se taie patrate, care se ruleaza ca niste cornete mici. Se pregateste...
Cornete
Se prepara aluatul si se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se intind foi subtiri de 1/2cm. Se framinta telemeaua cu...
Pateuri aperitiv
Carnea se taie in cuburi mai groase. Ceapa se curata si se toaca, apoi se pune in tigaie si se caleste impreuna cu carnea. Se...
Aperitiv delicios
Se fierbe in clocot apa impreuna cu sarea si untul. Cind clocoteste, se adauga faina toata deodata, amestecind continuu cu o...
Choux-uri umplute
Se fierbe oul, se curata si se taie in jumatati pe lung. Se prajesc doua felii de franzela pe plita si se pun pe platou,...
Aperitiv cu hering afumat si scrumbie
Se curata heringii si se desfac fara sa fie taiati pe spate. Se scot oasele. In fiecare hering se fixeaza cite un ou fiert,...
Heringi cu ou
Se ung feliile de franzela cu unt pe o parte si se sareaza foarte putin. Pe patru dintre acestea se pun cite o felie de...
Gustari cu sunca
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si zeama de lamiie sau romul si cind zaharul s-a topit, se adauga untul...
Fursecuri din albusuri
Se taie toate foarte marunt si se amesteca bine cu maioneza, ketchup si smintina. Se sareaza si condimenteaza dupa gust.
Salata boeuf cu oua
Se cintaresc foarte exact componentele, se aleg oua mari (60 gr. fiecare). Intr-un castron, se pun ouale intregi, zaharul...
Ciupercute
Slanina de porc se taie in bucati marunte si se prajesc in tigaie impreuna cu ceapa curatata si taiata felii. Se adauga...
Peste rasol cu cartofi si slanina
Se iau jumatati de prune uscate. Se pun in apa sa se hidrateze, dupa care se aseaza pe platou sau farfurie. In fiecare...
Ochi de monstrulet
Se taie carnea in bucati care se rumenesc in unt impreuna cu ceapa tocata, apoi se adauga putina boia de ardei dulce. Se pune...
Papricas de pui
Se rumeneste in unt ceapa tocata impreuna cu ficatul si pipota de gaina. Se acopera vasul si se lasa pe foc mic. Cind apa...
Mincare de gutui
Se curata si se spala pestele, se taie in bucati potrivite, se pune intr-o tava emailata, se presara cu sare, cimbru, piper,...
Crap la cuptor stropit cu vin
Se aleg rosii mari, frumoase si bine coapte. Se spala, se scoat o parte din miez si se pun pe o sita sa se scurga. Se...
Cosulete
Se spala foarte bine ciupercile, se taie marunt sau se trec prin masina de tocat. In uleiul fierbinte se caleste ceapa 1-2...
Tartine cu ciuperci
Se incalzeste mierea cu untul la bain-marie. Se combina faina cu nucile taiate in felii, cu scortisoara, coaja de lamiie...
Chec cu miere
Se curata pestele, se spala foarte bine si se zvinta. Se fierb ouale foarte tare, se curata si se taie marunt. Se combina...
Stiuca umpluta
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane