Se zdrobesc chiflele muiate in apa si bine stoarse. Se amesteca cu zeama de carne si cu untul si se lasa sa fiarba acoperit...
Sos de hrean fiert
Se topeste ¾ din unt pe baia de apa. Se adauga galbenusurile amestecind mereu, sare, piper si zeama de lamiie picatura cu...
Sos olandez
Ciupercile, curatite si taiate feliute cit mai subtiri, se inabusa 10-15 minute cu o bucatica de unt, sare si piper. Se...
Budinca de macaroane cu ciuperci
Se freaca ½ ora galbenusurile cu zaharul, pina se albesc. Se adauga coaja rasa si zeama de lamiie, faina de orez sau...
Budinca de lamiie cu orez
Ceapa curatata si taiata felii subtiri se pune sa se moaie intr-o cratita impreuna cu untul. Se amesteca sa nu se prinda sau...
Supa de ceapa si svaiter
Blatul: se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si apoi faina cu cacao si praful de copt. Se coace...
Prajitura Mirinda
Blatul: galbenusurile se freaca cu un praf de sare. Apoi se pune zaharul, cacaoa, praful de copt, uleiul si faina. Se...
Prajitura cu Fanta
Se freaca untul cu zahar si cu ouale puse pe rind. Se pune restul de ingrediente si se pune amestecul in tava de chec unsa cu...
Chec cu ciocolata si rom
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pina se albesc. Se pune untul, cacao, praful de copt, faina, zaharul vanilat si...
Prajitura usoara
Pentru aluat se amesteca ingredientele. Se pune aluatul obtinut in tava unsa. Se coace 5-10 min. Gogosarii, ceapa si...
Tarta cu ciuperci
Se taie salata si se asaza pe fundul farfuriei. Desupra se pun sferturile de oua rascoapte si se acopera cu maioneza, se...
Salata cu piept de pasare
Se curata pestele, se scot intestinele, se spala, se sterge si se sareaza. Ciupercile spalate se taie feliute subtiri si se...
Crap umplut cu ciuperci si nucsoara
Se amesteca faina cu untul si untura si se intinde o foaie. Se unge usor cu grasime, o forma rotunda cu diametrul de 20-25...
Costita afumata in aluat
Se fierb 5 minute carnatii cu o ceasca de apa clocotita. Se arunca apa si se inlocuieste cu vin. Se adauga nucsoara cat o...
Cirnati de porc cu sos de vin
Se topesc 100 g unt pe baia de apa, se amesteca cu zaharul, ouale, faina, laptele, grisul, coaja de lamiie si putina sare. Se...
Ieftin si rapid
Se freaca untul spuma. Se adauga zharul, galbenusurile, sarea, nucsoara, coniacul, coaja de portocala taiata marunt, faina,...
Savarina suedeza
Se bat pe foc in baie de aburi ouale cu zaharul pina se ingroasa ca o crema. Separat se freaca untul spuma si se adauga doua...
Tort parfe
Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema. Se adauga nucile pisate, 50 gr. pesmet stropit cu rom si...
Prajitura cu nuca si pesmet
Se curata castravetii si se taie cubulete. Se curata usturoiul si se piseaza cu sare. Se amesteca cu iaurt rece si se mai...
Salata cu iaurt
Taieteii fierti fierti in apa cu sare si strecurati se amesteca cu untul, sunca taiata marunt, galbenusurile, albusurile...
Budinca de taietei cu sunca
Se pun la fiert cu 1 litru apa cartofii curatati, spalati si taiati bucati mici, impreuna cu ceapa si prazul taiate marunt si...
Supa de cartofi gatita greceste
Se pun maruntaiele, aripile si gitul sa fiarba cu zarzavatul taiat marunt si sare. Separat se fierbe orezul si se adauga cind...
Bors de maruntaie de pasare
Se prepara un pireu de cartofi cu lapte. Jumatate din pireu se asaza pe fundul unei forme unse cu unt. Se intinde deasupra...
Pateu de varza
Se trece prin sita fasolea, se amesteca cu ceapa taiata marunt, piinea muiata in apa sau lapte, bine stoarsa, ou, sare si...
Pirjoale de fasole
Se fierbe orezul in apa cu sare. Se adauga ciupercile taiate feliute si inabusite in unt si resturile de carne taiate cuburi...
Rizoto cu resturi de carne
Se face un pireu din cartofii fierti amestecati cu 50 g unt, 50 g svaiter, sare si lapte fierbinte. Se unge o forma de sticla...
Ochiuri in cartofi la cuptor
Se fierbe sfecla si se taie taietei. Se amesteca cu sare, piper si un sos preparat din mustar, smintina si zeama de lamiie....
Salata poloneza de sfecla
Se curata telinele si se taie bucatele potrivite. Se pun la fiert intr-un vas de sticla termorezistenta impreuna cu sare,...
Salata de telina fiarta a la Grec
Se pun feliile de costita, groase de ½ cm, intr-o tigaie mai mare, ca fiecare bucata sa-si aiba locul ei. Se acopera cu apa...
Oua cu costita afumata
Se sfarma bine galbenusurile intr-un castron, se amesteca cu brinza, untul, ceapa taiata fin si sarea. Se freaca cu o lingura...
Crema de brinza de vaci
Se topeste untul intr-o craticioara. Se adauga faina. Se amesteca repede, se adauga aspicul, sarea, piperul si vinul. Se...
Sos delicios
Se fierbe ½ ceasca apa in clocote cu sare, piper, zahar si ardei (cite un praf din fiecare). Se toarna toata faina. Se...
Sos de mustar
Se taie varza fisiute subtiri, se spala, se stoarce bine si se caleste pe jumatate in grasime. Se fierbe orezul separat si se...
Budinca de varza acra cu orez
Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul si vanilia, se pun albusurile batute spuma, se amesteca usor, adaugind faina, putin...
Rulada cu marmelada sau dulceata
Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, se pune putin cite putin faina, apoi romul si pesmetul. Dupa ce se amesteca bine...
Prajitura cu mere rase
Se amesteca ingredientele si compozitia rezultata se pune intr-o tava de cuptor unsa cu ulei. Se coace la foc potrivit. In...
Prajitura de post
Se curata pulpele de piele si de grasime. Se condimenteaza cu sare, piper si si restul de condimente. Se pot lasa la...
Pulpe pane
Se spala bine cartofii cu o periuta sub jetul de apa, apoi se inteapa de citeva ori cu cutitul. Se ung 4 bucati patrate de...
Cartofi copti cu sos
Se calesc in ulei ceapa, carnea de porc, morcovul, cartofii pentru 3-4 min. Separat, praful de ghimbir, zaharul, sosul de...
Carne inabusita cu cartofi (Niku-Jaga)
Se amesteca ingredintele pentru marinata. Intr-o farfurie intinsa se marineaza pestele pentru 30 min. Se scoate pestele din...
Peste Teriyaki
Se prepara o crema de zahar ars din: 4 oua amestecate cu 250 ml lapte si 4 linguri de zahar, se topesc intr-o cratita 5...
Tort special cu frisca
Bucatile de curcan se prajesc in ulei, intr-o cratita, pina incep sa se ingalbeneasca. Se toarna zeama de carne sau apa atit...
Mincare de curcan cu castane
Se tine creierul in apa rece o ora. Se curata de pielita si se pune la fiert cu apa calda si putina sare timp de 15-20...
Creier pane cu sote
Se curata telinele, se spala si se taie felii groase de 1 cm. Fiecare felie se da prin faina si se prajeste usor pe o parte...
Mincare de telina cu bulion
Se spala si se fierbe fasolea in apa sarata. Se strecoara si se lasa sa se scurga de apa. Se pune intr-o cratita la prajit in...
Fasole boabe preparata greceste
Se alege sfecla rosie, se fierbe si se coace in cuptor, se curata de coaja si se taie fie ca taiteii, fie cuburi. Se pune...
Sfecla cu unt si smintina
Mierea se incalzeste moderat, impreuna cu untul, deasupra unui vas cu aburi, dupa care se adauga oul, galbenusul, zaharul...
Prajiturele pentru ceai
Se pun toate ingredientele la fiert si din momentul in care au inceput sa fiarba se tin 7 minute, amestecind mereu. Aceasta...
Tort in 7 minute
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane