Aluatul se dezgheata, se intinde si se coace apoi se taie in 4 felii egale. Gelatina se dizolva conform instructiunilor de...
Cremsmit cu capsuni
Se faramiteaza fursecurile si se amesteca cu untul moale. Se pun intr-o forma pregatita cu hartie pentru copt. Laptele se...
Tarta cu ciocolata si menta
Pentru blat se amesteca toate ingredientele cu ajutorul mixerului pina rezulta un aluat cremos. Se pune in tava de tarta unsa...
Tort cu mandarine si capsuni
Se fierb cartofii in coaja in apa sarata si apoi se decojesc si se taie un capacel. Se scobesc de miez cu atentie. Se pun...
Cartofi cu umplutura picanta
Se fierb cartofii 20 min in apa sarata. Se toaca ceapa, ardeii, caisele se storc si se taie felii. Pentru sos: 2 linguri unt...
Cartofi cu caise
Cartofii fierti se curata si se taie cuburi. Ridichile se spala bine si se toaca fin. Ardeiul se taie patratele, rosiile se...
Salata de cartofi cu sos de iaurt
Cartofii se fierb in apa sarata, se curata si se zdrobesc. Se amesteca cu 2 galbenusuri, sare, piper, 2 linguri mustar,...
Placintele de cartofi cu sos
Tarhonul si patrunjelul se toaca si se amesteca cu mustarul si condimente(sare, piper, boia, vegeta). Carnea de porc se...
Pulpa de porc cu crusta de mustar si verdeata
Carnea se spala ,se usuca si se condimenteaza cu sare si piper. 10-12 frunze mari de varza se spala si se oparesc in apa...
Carne in manta de varza
Laptele cald se amesteca cu untul topit si racit, drojdia, zaharul si zaharul vanilat, un galbenus. Se lasa sa creasca putin,...
Prajitura cu mere si migdale
Untul se freaca bine cu zaharul si ouale. Se adauga smintina, faina, praful de copt si alunele tocate marunt. Se umplu...
Muffins cu martipan
Se fierbe zaharul, ciocolata, sarea si laptele timp de 5 minute. Se adauga mierea si mentinem amestecul pe foc. Se adauga...
Nuci cu ciocolata si miere
Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu o ceasca de ceai rusesc si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu oul batut,...
Chec brun economic
Legumele se spala si se curata. Ceapa, morcovul, ardeiul si usturoiul se toaca marunt si se pun la calit 15 min in putin ulei...
Lasagna cu legume si sos de rosii
Cartofii se pun la fiert in apa sarata. Spanacul se opareste in apa cu sare. Se decojesc cartofii si se taie felii. Ceapa si...
Gratin de cartofi cu spanac
Se freaca untul cu doua galbenusuri, se adauga un ou intreg, smintina, vanilie si faina. Se framinta bine si se imparte...
Tort fraged
Se amesteca galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga grisul, apoi albusurile batute spuma. Se toarna intr-o tava unsa...
Prajitura cu gris
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Se curata apoi si se taie felii potrivite. Ceapa se toaca fin, iar sunca se...
Omleta taranesca cu sunca si cartofi
Se spala bine salata, se taie fisii. Ouale se fierb, se decojesc si se taie cuburi, ardeii spalati se taie rondele,...
Salata cu sparanghel
Se taie cubulete salamul si parizerul, iar cascavalul sau telemea se rade. Din oua, margarina, ulei, mustar si faina se face...
Chec aperitiv cu brinza
Ciupercile taiate felioare subtiri se fierb timp de 10 minute in apa cu otet, se scurg si se inabusa in unt cu ceapa taiata,...
Drob de ciuperci
Se fierbe carnea de gaina curatita si spalata, cu o ceapa, morcov, patrunjel si sare. Se taie bucati si se pune in sosul alb...
Ciulama de gaina
Se rumeneste slanina taiata in bucati. Se scoate din cratita si se prajesc pe rind cepele taiate felii si bucatile de iepure,...
Ostropel de iepure
Se topeste grasimea de pe bucatile de carne si se rumenesc putin bucatile de costita si cepele taiate pestisori. Se face un...
Tocana de berbec
Carnea trecuta de trei ori prin masina de tocat se amesteca cu sare, piper, bicarbonat sau sifon si cimbru sfarimat. Separat...
Mititei cu piure de cartofi
Se taie ceapa si se inabusa in vin alb. Se fierb ciupercile taiate felii. Se strecoara si cu zeama rezultata se prepara un...
Sos de ciuperci
Daca vrei sa servesti aperitive rapide, pregateste budinca de piine cu mere. Pentru aceasta reteta ai nevoie de paine, mere,...
Budinca de piine cu mere
Se topeste untul si se lasa sa se rcoreasca. Se amesteca cu piscoturile zdrobite si se pune in tava de chec tapetata cu...
Tort de zmeura
Se pune carnea tocata cu ceapa taiata si bucata de unt intr-o cratita, se acopera si se lasa sa fiarba in sucul ei,...
Budinca de clatite cu carne
Se curata prazul, se taie in bucatele si se inabusa in unt 10-15 minute. Se adauga faina. Se toarna 1 litru apa, sare, piper...
Supa-crema de praz
Deoarece burta fierbe greu, trebuie pregatita din ajun. Se spala bine in mai multe ape burta si oasele. Se freaca cu sare...
Ciorba de burta
Carnea tocata se amesteca cu piinea muiata in lapte si stoarsa, patrunjel verde tocat, ou, sare, piper si vegeta. Se fac...
Salata de macaroane cu legume
Se fierb ouale tare si apoi se decojesc si se taie felii. Salata se spala foarte bine, se spala si rosiile si ardeiul. Se...
Salata de primavara cu sos condimentat
Se fierb cartofii in apa sarata, se decojesc si se sfarima. Se amesteca cu brinza de vaci, faina, usturoi pisat, sare, piper,...
Galusti turtite
Se fierb cartofii in apa sarata, se decojesc si se farimiteaza. Se amesteca cu brinza, laptele, faina, sare, piper, vegeta,...
Galusti coapte
Telina fiarta si racita se taie in bucati. Se asaza pe farfurie, deasupra se toarna uleiul amestecat cu otet, sare, verdeata...
Salata de telina
Se curata creierul de pielite, se tine in apa rece pina ce ii iese tot singele, apoi se fierbe in apa clocotita cu sare in...
Salata de creier
Se desareaza pestisorii sarati, se prajesc in ulei. Se ung felioarele de franzela cu unt si pe deasupra se presara buchetele...
Sandvisuri cu pestisori prajiti
Se prepara un sos alb cu unt si doua linguri de faina si se stinge cu lapte clocotit. Se poate adauga putina zeama de carne...
Sos de lapte
Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu 4 linguri apa calda si 75 g zahar pina nu se mai simte zaharul. Albusurile se bat...
Tarta cu zmeura
Orezul se marunteste apoi se topeste pe aburi. Se lasa sa se racoreasca 10 min apoi se toarna in forma de tort tapetata cu...
Tort crocant cu zmeura
Fasolea se pune la muiat in apa fara sare cu o seara inainte de a fi pregatita. Se schimba apa de 2 ori. Se pune la fiert...
Iahnie de fasole pentru post
Morcovii se rad si se amesteca cu varza murata taiata fideluta, prazul taiat rondele, uleiul, maslinele si cimbrul pisat. Se...
Salata cu morcovi
Merele se amesteca cu zaharul, nuca, faina si praful de copt. Se pune in tava unsa si tapetata cu faina compozitia de mere....
Prajitura de mere cu glazura
Cartofii se curata de coaja, se spala bine si se scobesc de miez. Ciupercile se toaca, se amesteca cu verdeata, ceapa tocata...
Cartofi umpluti cu ciuperci
Se bat ouale ca pentru omleta, se adauga sare, piper, laptele, ceapa si patrunjelul tocate, o lingurita faina. Se unge o...
Rulada de omleta cu jambon
Se caleste o ceapa potrivita impreuna cu putin ardei gras (rosu si verde), morcovii si patrunjelul taiati rondele. Se stinge...
Ciorba ardeleneasca de perisoare
Se amesteca untul cu zaharul cu ajutorul mixerului, se pun ouale pe rind, un zahar vanilat, laptele si apoi faina amestecata...
Prajitura cu caise
Se bat ouale cu zaharul foarte bine apoi se adauga pe rind laptele batut, whisky, fructele, aromele si faina amestecata cu...
Prajitura speciala cu stafide
Blatul: se bat ouale cu zahar si se adauga faina si praful de copt. Se coace la foc potrivit, in tava tapetata cu faina si...
Tort cu turta dulce si crema mascarpone
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane