Se pune faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul, untul putin muita si la sirsit galbenusurile. Se framinta putin, atit...
Aluat de tarte
Se curata si se spala purcelul punind apoi in el umplutura: se fierb maruntaiele (fcatul, inima si plaminii); in apa in...
Purcel umplut
Se fierb taitei, macaroane, spaghete sau fidea, se scurg de apa, se oparesc cu unt, apoi se asaza in cratita unsa cu unt,...
Musaca de taitei
Se amesteca intr-un castronas 6 oua cu un pahar smintina. Se incalzeste untul in tigaie, s eprocedeaza ca la orice jumari....
Scrob moldovenesc
Drojdia, zaharul se freaca sa se lichefiez, se adauga untul, galbenusurile pe rind, romul, coaja rasa de lamiie, sarea,...
Gogosi simple
Se incinge untul intr-o tigaie cu capac, se aseaza feliile de piept de pui condimentate in prealabil cu sare, piper si suc de...
Piept de pui in stil Italian
Intr-un bol se amesteca untul, migdalele, zaharul si ouale cu mixerul. Ouale se adauga pe rand, pana cand capata aspectul...
Dame Blanche
Se curata salaul si se taie bucati. Ciupercile se spala si se taie felii, se pun la fiert alaturi de ceapa taiata marunt,...
Salau cu ciuperci
Se coc gogosarii, se inabusa si se curata de coaja, apoi se taie felii, curatindu-se bine de seminte. Se taie ceapa in...
Zacusca de gogosari
Se aleg ciuperci albe, de cultura, de preferat mici. Se curata si se spala bine in mai multe ape. Se pun ciupercile si...
Ciuperci marinate
Se poate face cu prunele curatate de coaja sau cu prunele necuratate. In caz ca se curata coaja se sot se scot simburii. La...
Compot de prune
Se curata de coaja si de simuri merele si perele. Se curata de pileita prunele si piersicile. Se amesteca cu zaharul, se...
Marmelada de mere, pere, prune si piersici
Se face un sirop vanilat cu care se oparesc galbenusurile amestecind mereu. Se freaca untul. Se toarna putin cite putin din...
Crema de unt
Se prajeste intr-o tigaie carnea cu 100 gr. unt. Se da deoparte si se adauga orezul, busuiocul taiat marunt, un ou intreg si...
Sarmale grecesti
Se pun ciresele curatite de codite si simburi in cratita cu 200 gr. zahar. Se lasa la foc iute 10 minute. Se scot ciresele cu...
Cirese cu crema
Se fierb pe baia de apa laptele, faina, galbenusurile si coaja de lamiie, pina se ingroasa. Dupa ce se raceste, se adauga...
Budinca de crema
Se pun la incins 2 linguri de ulei si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga rosiile, sare si piper, se lasa sa fiarba incet...
Salau cu patrunjel verde
Se spala fileurile, se zvanta, se prajesc in uleiul incins (cate doua minute pe fiecare parte) si se condimenteaza cu sare si...
Salau marinat
Se incinge cuptorul. Se spala lamaia si se taie felii. Pestele, spalat si zvantat, se presara cu sare si piper. Intr-o forma...
File de salau cu rosii la cuptor
Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga grisul in ploaie si albusurile batute spuma. Daca compozitia este prea tare, se...
Savarina de gris
Intr-un vas de plastic, se bat albusurile cu zaharul pana se intareste compozitia (ca la bezea). Se pun pe rand...
Inghetata a la Iulia
Se fierb crenvurstii si cartofii in coaja. Se curata cartofii de coaja si crenvurstii de pielita si se taie feliute subtiri....
Salata de cremwursti
Se taie in doua ouale fierte tari, se scot galbenusurile si se amesteca cu castraveciorul taiat bucatele mici si cu celelalte...
Oua cu castravecior si mustar
Se amesteca mustarul si zaharul pudra cu uleiul turnat putin cite putin. Se adauga otetul, sarea, piperul, o lingura de apa...
Sos de mustar si zahar pudra
Se prajeste slanina taiata patratele intr-o oala, cu o lingura de apa. Cind apa a scazut, se adauga frunzele de salata bine...
Ciorba de salata verde
Carnea curatita, spalata, taiata bucatele potrivite se rumeneste in cratita cu bucata de unt. Se adauga ciupercile spalate,...
Sote de miel cu ciuperci si sos indian
Se spala inima, se curata de zgirciuri, se taie felii in lung, se pune intr-o cratita cu untul si cepele taiate marunt, se...
Inima de vitel cu smintina si sote de legume
Se framinta toate la un loc cu apa sau cu lapte cit cuprinde coca pentru ca sa fie potrivit de tare. Se lasa la crescut ½...
Rulada economica cu spanac
Se curata varza, se spala bine, se desfac foile si se oparesc in apa clocotita cu sare. Se pun apoi foile una peste alta, se...
Varza dulce cu rosii si smintina
Macaroanele fierte in apa cu sare si scurse, se amesteca cu untul si brinza (desarata din ajun) sau cascavalul. Se asaza...
Budinca de macaroane cu brinza si sos de rosii
Dulceaţă de căpsuni reţetă, Se aleg capsuni rotunde, speciale pentru dulceata, proaspete, tari, potrivite pentru o...
Dulceaţă de căpsuni reţetă pentru iarna
Capsunile se curata de codite si se spala, apoi se asaza intr-un castron de sticla, in straturi alternative cu zahar si...
Capsuni cu smintina
Se inmoaie drojdia cu putin lapte cald, se presara faina deasupra si se lasa la cald sa dospeasca. Separat, in vasul in care...
Gogosi cu dulceata (Crafle)
Se ameseca porumbul boabe cu jambonul taiat patratele, ardeiul taiat julien, iaurtul (smantana), sarea
Salata "light"
Se pun fructele la fiert. Cand sunt gata, se scot intr-o strecuratoare si se paseaza bine de tot. Se adauga piureul de fructe...
Compot asortat
Intr-o oala se pune apa la fiert cu o lingurita de ulei si sare. Cand incepe apa sa clocoteasca, se pun doi pumni de paste,...
Salata "O nebunie"
Castravetii spalati, curatati de coaja se taie felii, se presara cu sare si se lasa cca 20 minute. Se scurg apoi de zeama si...
Salata de spanac cu masline
Se bat ouale spuma si se adauga grisul in ploaie, amestecind mereu cu lingura, pina se obtine o pasta. Din aceasta compozitie...
Galuste de gris cu smintina
Se pune pe foc intr-o cratita (pe abur) smintina impreuna cu faina, galbenusurile si untul de sardele (pregatit din 50 gr....
Sos frantuzesc
Conopida proaspata, cu floarea alba si deasa, se taie in buchetele, se curata si se fierbe 6-8 minute in apa clocotita, putin...
Conopida conservata
Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute cu 2 linguri de untdelemn, apoi totul se stinge...
Ciorba de fasole verde
Ciupercile bine spalate taiate in feli mai mari se inabuse in unt, acoperite la foc mic pina se inmoaie si apa lor scade,...
Ciuperci scazute
Maioneza cu mustar, sare si zeama de lamiie, ca sa fie putin mai picanta, se subtiaza cu vinul si se aromeaza cu tarhonul....
Cremvursti cu maioneza
Ouale fierte tari sau cleioase se taie in sferturi si se aseaza cu galbenusul in sus. Uleiul, apa, sarea si lamiia se...
Oua tari cu sos grecesc
Faina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3...
Sos de vin pentru peste rasol
Intr-o tigaie incinsa cu ulei se aranjeaza un strat nu prea gros de carne (se acopera doar fundul tigaii), deasupra se asaza...
Cartofi francezi
Se aleg castravetii tineri si foarte proaspeti. Se spala in apa rece si se taie putin din capete. Daca sunt castraveti mai...
Castraveti in saramura
Pe planseta in mijlocul gramezii de faina se pun untul, zahar, oua, vin, bicarbonat de sodiu. Se framanta si apoi se intinde...
Cremsnit cu visine
Se curata puii, se spala si se sareaza. Se dau la cuptor si se ung din cind in cind cu unt. Cind sint aproape gata, nu se mai...
Pui la tava
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane