Atat muschiul de porc, butul ca si orice alta parte destinata pentru friptura, sunt mult mai gustoase daca se tin 24 de ore...
Friptura de porc marinata
Blatul: Se bat spuma albusurile. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zahar, pana se deschid la culoare. Se...
Dobos Usor
Pentru Cordon Bleu se ia carne de vitel, dar se poate folosi si de pui si de curcan (piept). Pieptul de pui se spala, se usca...
Cordon Bleu
1. Preliminarii: Se curata, spala si se taie cartofii cuburi, se scurg ciupercile (daca sunt la conserva), se taie rosiile...
Ciocanele la tava cu cartofi
Se spala bine buretii de fag, se taie fasii de aproximativ 2 cm., se fierb 60 de minute. Separat se fierg morcovii, se taie...
Bureti de fag
Se fierbe orezul cu laptele, sarea si zaharul vanilat, cam 45 de minute. Se adauga mai spre sfarsit mierea si scortisoara.
Orez dulce
Telina curatata se rade prin razatoarea mica, iar merele decojite se rad cu razatoarea mare, stropindu-se cu zeama de lamaie...
Telina cu maioneza
Aluat: untul se freaca bine cu zaharul, zaharul vanilat pana se face ca o spuma, apoi se adauga ouale unul cate unul,...
Valurile Dunarii
Pentru aluat, se pun toate ingredientele impreuna si se amesteca cu mixerul si se pun intr-o tava care a fost intai acoperita...
Prajitura Hilda
Se spala si se parlesc bine picioarele si urechile. Se rade soricul cu cutitul, se spala din nou si se albeste prin frecare...
Toba
Se da carnea prin masina, se pune intr-un vas mare sau intr-un lighneas. Se adauga sare, piper, coriandru pisat, enibahar si...
Carnati preparati in casa
Se taie felii ficatul porcului si se pune in apa. Se schimba apa de mai multe ori, pana ce ficatul devine alb. Intre timp se...
Carnati de ficat de porc (lebervust)
Carnea de la cap se pune la fiert. Se adauga inima si rinichii. Se sareaza apa si se puncateva foi de dafin. Dupa ce a fiert...
Toba de casa
Se amesteca ingredientele, se formeaza aluatul, apoi se da la rece. Peste 3 - 4 ore se intrebuinteaza. Se fac placintele...
Aluat din unt si smantana
Se amesteca ingredientele, se framanta bine, apoi se lasa jumatate de ora. Se imparte in doua. Se intind doua foi de...
Aluat din branza de vaci
Se pun visinele intr-un castron cu zahar. Se intinde foaia de placinta, se stropeste cu unt topit, se presara cu pesmet. Se...
Strudel cu visine
Se pune la fiert carnea de vacuta in apa rece cu 1/2 lingura vegeta. Cand este aproape gata, se adauga ceapa taiata in 6,...
Ciorbita de vacuta
Se spala bine creierul si se imparte in bucatele. Se taie cepele felii subtiri si se calesc la foc potrivit cu uleiul. Cand...
Creieras
Se taie bucati conopida, se pune la fiert, iar dupa ce este gata, se scurge de zeama si se lasa sa se raceasca. Intre timp se...
Salata de telina cu manioneza
Se curata conopida de frunze, se desface buchetele, se spala temeinic si se lasa in apa cu sare cca. 10 minute. Se pune la...
Conopida poloneza
Se amesteca toate condimentele, se freaca pieptul cu ele si se lasa peste noapte la marinat. Uleiul se infierbanta in vasul...
Cubulete de pui marinate
Se curata fructele de coaja, bananele se taie rondele, merele fasiute, ananasul sferturi. Se prepara un aluat mai moale din...
Fructe prajitePlacinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut,...
Foi de placinta de casa
Se pune faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul, untul putin muiat si, la sfarsit, galbenusurile. Se framanta putin,...
Aluat de tarte
Se amesteca faina cu sarea, zaharul, untul putin muiat si, la sfarsit, galbenusurile. Se framanta putin, atat cat sa fie...
Aluat de tarte cu vanilie
Se curata pestele si se taie capul (pt. ciorba), se spala foarte bine dupa care se usuca foarte bine pina este total svintat....
Peste la sare
Se taie cartofii felii subtiri, se sareaza si se dau la cuptorul cu microunde pentru 15 minute. Se scot cartofii si se pun...
Gustare rapida
Se bate pieptul de pui(ca pentru snitel si se sareaza)dupa care se intinde si se pune cascavalul taiat felii subtiri, carnea...
Rulada de pui
Se tapeteaza o tava cu hartie speciala pentru copt. Se topeste untul in bain-marie, apoi se lasa putin sa se raceasca. Se...
Rulada pufoasa cu gem de portocale
Se topeste ciocolata in bain-marie. Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul vanilat. Se bat 125 ml. frisca. Se bate...
Spuma de ciocolata in straturiPerele aromate in sos de vin sunt un desert simplu si rapid de preparat, perfect pentru masa de Craciun. Sunt foarte...
Pere aromate in sos de vin
Orezul se fierbe in apa cu sare, se scurge, se clateste cu apa rece si se lasa la scurs. Morcovul, ardeii si ciupercile se...
Orez cu legume chinezesc
Pestele se zvanta si se taie in bucati cat sa incapa in gura. Albusul de ou se bate spuma, se amesteca bine sarea, toate...
Cubulete de peste prajit
Pestele file se taie in cubulete, se stropeste cu suc de lamaie, sos de soia si otet, se lasa scurt sa se patrunda, se scoate...
Cubulete de peste dulci acrisoare
Se taie caracatita in bucati mici. Se caleste in ulei de masline aproximativ 10 minute, amestecind constant. Se adauga ceapa,...
Caracatita in vin
Se trece caracatita prin jet de apa rece si se taie inele. Se pune ceapa tocata, un catel de usturoi, sare, apa si vinul...
Salata de caracatita
Se caleste ardeiul in ulei, se adauga si usturoiul, si se lasa 3-5 minute. Se pun apoi intr-un vas si se adauga untul, sucul...
Scoici Casino
Se rade marul. Se curata si se toaca ceapa. Se piseaza fructele de ienupar. Baconul se taie cubulete, care se prajesc in...
Rulada de porc cu varza
Se unge cu grasime o forma de tort. Se piseaza fursecurile. Untul se topeste intr-o tigaie, se adauga praful de fursecuri,...
Tort de kiwi cu branza
Se intinde aluatul, se taie forme de fantome, se ung cu galbenusul batut cu lapte si se coc 15-20 minute intr-o tava cu...
Duhuri
Se taie andiva, ridichile si cascavalul. Se scurge porumbul. Intr-un castron se amesteca otet, sare, piper si ulei. Se adauga...
Salata cu andive si ridichi
Se bat albusurile pana devin tari se pun zaharul, galbenusurile si faina, apoi uleiul si praful de copt. Se pune blatul la...
Prajitura Raphaelo
Se fac bile din ingredientele de aluat, care se pun in tava la cuptor, apoi se scobesc cu un cutit cu varf si se umplu cu...
Caise
Se freaca margarina cu nuca, se pune siropul, se lasa la rece, apoi se fac forme de capsuni. Se dau prin vopsea alimentara...
Capsuni
Se fierb spaghetele in multa apa cu sare, respactand intocmai indicatiile de pe ambalaj. Intre timp, se spala rosiile, se...
Spaghete cu rosii si branza
Se fierb fructele de mare. Se asaza ingredientele pe un platou, se pune deasupra sosul rece.
Salata de fructe de mare Louis
Se pune pestele intr-un vas cu apa, vinul si cimbrul si se lasa pe foc 8 minute sau pina ce carnea se desface fisii cu...
Fructe de mare cu sos
Se fierb fructele de mare. Intre timp se prepara un sos din unt si faina subtiata cu lapte si putina zeama in care au fiert...
Fructe de mare in sos alb
Salam de biscuiţi reţetă, Se rup biscuitii si se taie rahatul intr-un vas mai mare. Separat, se fierbe laptele, se adauga...
Salam de biscuiţi reţetă cu cafea
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane