Cele 3 oua se amesteca cu zaharul, mierea si celelate ingrediente, iar aluatul rezultat se imparte in 3 (daca mai este nevoie...
Prajitura cu foi cu miere
Se face un 'sirop' din vin si apa in parti egale, care se fierbe impreuna cu scortisoara, cuisoarele, vanilia,...
Tort de iarna
Se iau bucatile de rata pregatite pentru mancare si se rumenesc intr-o cratita, cu ceapa tocata, in grasime de pasare sau...
Ostropel de rata
Ca orice mancare servita rece, se prepara cu untdelemn. Se rumenesc bucatile de carne. Se parat, se rumenesc cepele taiate...
Mancare de rata rece, cu masline
Rata cu varza este o mancare cu sos, pe cand rata pe varza este o friptura cu garnitura pe varza, tot atat de bine cum poate...
Boboc de rata pe varza
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane,...
Rata umpluta cu mere
Se framinta ingrdientele - faina, margarina, zaharul, galbenusul, praful de copt, cacao - si se imparte in doua si se fac 2...
Prajitura Rudy
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se continua baterea, adaugandu-se pe rand galbenusurile, faina amestecata cu...
Prajitura cu nuca si crema Ganaj
Se fierb crenvustii, dar nu foarte mult, sa nu se 'sparga'. Se lasa 5 minute sa se raceasca si se taie atat...
Picante si rotunjoare
Se prepara maioneza dintr-un ou, 1 lingurita mustar si ulei si la sfarsit eventual se adauga o lingura de smantana. Porumbul...
Porumb cu maioneza
Carnea de pasare se pune intr-un vas, pe foc, cu vin rosu amestecat cu 50 ml coniac. Se lasa sa fiarba pana carnea se...
Rulouri cu pui si ciuperci
Se topeste zaharul (7-8 linguri) intr-o cratita pana devine maroniu si se lasa la racit. Merele se curata si se scoate...
Tort de mere
200 g zahar se freaca cu untul si se incorporeaza faina. 6 albusuri batute spuma se amesteca cu nucile si esenta de rom se...
Prajitura cu nuci
Se indeparteaza piciorusele ciupercilor, apoi se curata ciupercile si se pun intr-o tava cu putin ulei. Separat, se caleste...
Ciuperci umplute
Se ung felioare de paine cu unt, iar pe deasupra se asterne un strat (mai gros sau mai subtire) de icre negre moi, adica...
Sandvisuri cu icre negre
Se face o salata de vinete obisnuita, se amesteca cu o cantitate de icre negre moi, in functie de gust. Se ung felioarele de...
Sandvisuri cu icre negre si vinete
Se ung felioare de paine cu unt, se asaza deasupra jumatate de sardea taiata in lung, deasupra cateva picaturi de lamaie.
Sandvisuri cu sardele
Se ung felioarele de paine cu un sos maioneza sau cu unt amestecat cu mustar. Se asaza deasupra o foaie de salata verde care...
Sandvisuri cu ou rascopt
Se face o pasta de sardele frecate cu unt, se intinde pe felii subtiri de franzela, iar deasupra se asaza o felie subtire de...
Sandvisuri cu sardele si tomate
Se splala carnea si se pune intr-un castron destul de mare. Peste carne se pun 3 cepe curatate si taiate cuburi si citeva...
Mincare la ceaun
Se caleste ceapa pina capata o culoare frumoasa, aurie. Se combina carnea tocata, grasimea tocata, ceapa calita, orezul,...
Sarmalute cu afumatura
Aceasta reteta este foarte gustoasa. Pentru a prepara rulada de cascaval avem nevoie de unt, cascaval, faina, oua si smantana.
Rulada de cascaval cu smantana
Ingredientele se amesteca bine cu mixerul de taiat.
Pasta de peste afumat
Se fierbe orezul (de preferinta cu bobul lung), se taie rosia cubulete mici, se desfac conservele de ton si porumb, se scurg...
Salata de orez, rosii si tonScones este o reteta de patiserie usor de preparat, in reteta originala nu se foloseste nicio umplutura, fiecare servind...
Scones
Se taie cascavalul si sunca in forma de cubulete. Pe un platou se asaza alternativ straturi de cascaval, sunca, ou fiert tare...
Salata Piramida
Blatul: se pun intr-o cratita cantitatile indicate de nuci, zahar si apa si se amesteca toate pe foc pana se topeste...
Deliciu de ciocolata cu blat de nuci
Se taie grapefruitul si portocalele deasupra unui castronel, pentru a nu pierde zeama. Intr-un vas mare se amesteca...
Salata festiva de citrice
Se spala bine urechile si se lasa in apa pentru o ora. Se scot si se pun itr-un vas cu apa la fiert si se lasa pana se...
Urechi de porc sarate
Se fierbe sfecla si se taie cubulete. Ceapa se taie solzisori, merele se rad, pestele se curata si se taie cubulete. Din...
Mascovscaia
Zaharul se freaca cu ouale, se adauga uleiul, se stinge amoniacul cu putin otet, se adauga laptele si faina atit cit sa...
Foi pentru prajitura
Se face un aluat din ingredientele de aluat. Se framinta, se bate cu sucitorul sau se loveste de planseta. Osinza se amesteca...
Aluat fraged
Se taie cartofii sub forma de betisoare de chibrituri. Se taie ceapa. Se rumenesc cartofii si ceapa intr-o tigaie. Se pune...
Janssons Frestelse
Se fierbe orezul cu apa si sare 10 min. Se adauga laptele, coaja de scortisoara si se fierbe incet, cu capacul deasupra 30...
Orez á la Malta
Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurt
Untul cu zaharul si scortisoara se bat pana devine spumos, apoi pui un galbenus si un ou. Se adauga nucile macinate si faina....
Sarut cu nuci
Se spala salata si se lasa in frigider, intr-un vas cu capac. Se spala castravetele, se taie felii si se presara cu sare si...
Salata de avocado
Se taie marunt usturoiul si se amesteca cu cimbrul. Se sareaza. Carnea de porc se freaca bine cu zeama de lamaie si sare si...
Porc cu usturoi
Aluatul: Se pun intr-un castronel faina, praful de copt si sarea. In mijloc se pune oul care se amesteca cu faina. Se adauga...
Banane in aluat
Se trece faina prin sita impreuna cu praful de copt, se adauga smantana, zaharul, untul si laptele. Cojile de portocale si...
Stelute cu fructe
Carnea, plamanii, inima si 150 gr de slanina se pun la fiert. Cand se vede ca sunt cam pe jumatate fierte, se pune si...
Caltabosi
Se taie carnea cubulete si se prajeste putin in ulei, condimentandu-se cu sare si piper. Se adauga o jumatate cana de apa, 5...
Friptura de porc inabusita
Se dau pe razatoarea foarte fina telina si morcovii, apoi se sareaza si se pun deoparte. Merele se dau prin razatoarea...
Salata de telina cu mere
Se dau cartofii prin razatoare, se adauga galbenusul, faina, sarea si piperul. Se prajesc in ulei incins.
Crochete de carofi
Dupa ce se decojesc, merele se taie rondeluri si se asaza in tava de la cuptor tapetata cu putin unt; peste ele se adauga...
Prajitura cu mere si bezea
Se spala carnea, se taie in bucati mai maricele, se zvinta si se pune in tigaie sa se rumeneasca. Cind este gata, se scoate,...
Tocanita ungureasca
6 galbenusuri, apa, 200 gr. zahar se bat pana se fac spuma, se adauga faina si cele 6 albusuri (care s-au batut spuma) se...
Rusa si elegantaOuale scotiene cu cartofi piure sunt o reteta de aperitive festive potrivite pentru orice sarbatoare, mai ales de Paste, cand...
Oua scotiene
Blatul se taie in cubulete mici. Frisca se bate tare cu praful de intarit. Smantana se amesteca cu zaharul, apoi cu smantana...
Bulgari de zapada cu fructe
Carnea cea mai potrivita pentru piftie sunt picioarele, de la gennchi in jos, si urechile. Se curata bine picioarele, se...
Piftie de porc
Se ia un but de porc sau jumatate de but, se sareaza, se pipereaza, se freaca cu usturoi si se lasa astfel cel putin o ora....
Friptura de porc la cuptor
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane