Ouale se fierb tari. Se curata de coaja, dupa ce au fost tinute putin in apa rece, apoi se taie un capacel si se scoate...
Oua puisor
Se rade pe razatoarea mica morcovul, telina si oul fiert. Se caleste ceapa si cand se raceste se amesteca (framanta) cu...
Sarmalute foitaj
Zaharul se freaca impreuna cu mierea, apoi se adauga, pe rand, ouale batute, zeama si coaja rasa de lamaie, continuand...
Betisoare cu nuci si miere
Se taie salamul in bucatele mici, varza se taie si ea. Din usturoi se face mujdei. Se pun toate ingriedentele intr-un castron...
Deliciosa
Se fierbe carnea si ficatul si se toaca marunt cu cutitul. Se adauga ouale si bucata de paine si restul ingredientelor. Se...
Drob de miel
Se asaza carnea de miel intr-un vas si se freaca bine cu lamiie, apoi cu mujdei si cimbru. Peste carnea astfel pregatita se...
Friptura de miel
Se spala o jumatate de miel, de preferat partea din fata, se taie in bucati cat 2-3 degete de late. Se sareaza si se tin 20...
Miel pane
Se scoate de la miel cotletul, se curata carnea de pe oase si se acopera fiecare os cu staniol. Apoi, se taie fileul in...
Cotlet de miel umplut
Se rumenesc, cu o lingura de untura, bucatile de carne si o ceapa taiata marunt. Se adauga un praf de faina. Se curata...
Miel cu spanac
Se mixeaza branza cu ceapa taiata marunt si 3 linguri de ulei, sare si piper. Se unge fiecare felie de sunca cu 1 lingura de...
Rulouri cu sunca si branza
Ouale de fierb tari, dupa care se decojesc. Se taie marunt ouale si nuca apoi se amesteca bine cu branza de vaci. Se unge...
Rulouri de sunca cu oua si nuca
Blatul Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga tot zaharul batandu-se in continuare pana...
Tort de ciocolata
Untul cu o treime din zahar se freaca spuma si se amesteca bine cu galbenusurile. Se adauga nuca si macul macinate si coaja...
Tort de mac din Hajdusag
Se pune la fiert carnea de pui, dar pentru rapiditate e bine ca aceasta sa fie fiarta dinainte si tinuta la rece pentru ziua...
Salata din ciuperci si piept de pui
Legumele crude se spala bine si se curata de coaja daca e cazul. Se rad pe razatoarea mica morcovii, gulia, ardeiul si...
Salata din cruditati
Budinca inlocuieste cu succes sarmalutele in foi de vita. Carnea tocata se amesteca cu orezul care a fiert pe jumatate, cit...
Budinca de carne cu stevie
Spanacul se spala si se introduce in apa clocotita. Se lasa la fiert. Orezul se spala si se pune la fiert. Se toaca marunt...
Budinca de brinza cu spanac
Se fac 2 foi: Prima foaie se pune in tava si peste ea se pune crema (albusurile batute spuma cu 1 lingura apa si 150 gr....
Prajitura cu nuca de cocos
Se bat albusurile spuma de la cele 6 oua adaugind apa; separat se adauga galbenusurile cu zaharul. Se amesteca cele doua...
Prajitura Melania
Se framinta 2 bulgari egali. Din unul se intinde o foaie apoi se pune crema si al 2-lea bulgar se razuie peste crema facuta...
Prajitura razuita
Se face o compozitie din albusuri, zahar si vanilie, se bate bine si se pune nuca macinata. Se pune cite o lingurita mica in...
Prajitura-spuma
1/2pahar de ulei se pune intr-un bol. Se adauga faina pina se face ca o ciulama. Restul paharului cu ulei se completeaza cu...
PLACINTA CU MERE
Se bat tare albusurile ssi se amesteca cu galbenusurile frecate anticipat, apoi se adauga cascaval ras marunt (circa 50...
Aperitiv Ligia
Se taie tot bucatele sau se rupe in bucati mai mici iar cozile iar cozile se taie marunt. Se pune o ceapa rosie mare (e buna...
Brocoli cu sunca si maioneza
Ciuperci umplute Se aleg ciuperci albe si frumoase, se spala in apa cu putina lamaie, ca sa nu se inegreasca. Se aseaza...
Ciuperci umplute de post
Se cantaresc 5 oua si apoi se bat cu zahar egal la greutate cu ouale. Se adauga tot atata faina incetul cu incetul, stafide...
Painea episcopului
Se bat bine 4 albusuri spuma, se adauga 250 gr. zahar, se bat impreuna, se pu 2 lingurite de zeama si coaja rasa de la o...
Bezele cu lamaie
Se freaca 250 gr. de migdale curatate si macinate cu 200 gr. zahar, 100 gr. ciocolata rasa si un albus nebatut, pana se face...
Pricomigdale cu ciocolata
Ouale se fierb tare. Cand sunt gata se dau pe razatoarea mica. Se adauga peste tonul maruntit si ceapa taiata marunt (uleiul...
Salata Teodora
Blatul Se amesteca galbenusuri cu apa si zaharul, se pune bicarbonatul si jumatate din cantitatea de faina. Separat se bate...
Tort Delicia
Foile Se amesteca toate ingredientele de mai sus si se framanta bine. Se imparte compozitia in 3 parti, se intind trei foi...
Prajitura alba
Crema Biscuitii, untul, zaharul pudra, nuca si cacao se amesteca si se pun pe blatul insiropat. Deasupra se glazureaza.
Prajitura Rodica
Zarzavat de ciorba pentru iarna este de fapt un supliment care va imbunatati gustul oricarei supe saui ciorbe. Pentru a pune...
Zarzavat de ciorba pentru iarna
Se pune la fiert un piept de gaina, ananasul conservat (nu compot) se scurge bine apoi se taie cubulete marunte, cascavalul...
Salata cu ananas
Se ia un platou cu marginile ca niste delusoare, se pun toate ingridientele: morcovul si sfecla coreeana sunt deja taiate,...
Salata pestrita
Se fierbe bine limba si se curata de stratul superior necomestibil, mazarea se scurge bine, castravetii cu coaja se spala...
Salata germana
Se fierb legumele feliate. Orezul se fierbe in apa ramasa de la legumele fierte, se adauga uleiul (un pilaf gras e mai...
Pilaf dietetic foarte gustos
Se incinge cuptorul la 175 grade C. Se unge cu ulei o forma de circa 24 cm diametru, cu margini detasabile. Se taie boabele...
Prajitura cu struguri
Se curata cartofii, se taie rondele si se prajesc in ulei pana se rumenesc, se amesteca intre timp carnea tocata cu 2 oua,...
Musaca de cartofi
Merele se curata de coaja si se taie felii dupa care se pun intr-o forma de yena si se introduc la cuptor aprox. 5 min. pana...
Mere cu dulceata
Tiramisu reţetă originala Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga Mascarpone, lichiorul si gelatina, se bat pana...
Tiramisu reţetă originalaSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurda
Se fierbe in apa cu sare si zarzavat pestele, fie nisetru sau pastruga. Dupa ce s-a racorit, se taie bucati mici. Se curata...
Peste la gratin cu ciuperci
Orezul fiert se pune la racit in frigider. Intre timp se taie toate legumele, se prepara sosul de salata si se amesteca toate...
Salata de orez pentru post
Se amesteca drojdia cu apa calduta si se adauga o lingurita de ulei. Se amesteca intr-un castron faina cu compozitia din...
Super PIZZA
Parizerul se da prin masina de tocat si se amesteca cu 100 g de unt. Din aceasta compozitie se face o foaie, ca la rulada,...
Aperitiv special
Aluatul: Se amesteca toate ingredientele si se coc 4 foi pe dosul tavii. Crema: Se fierbe grisul in apa (sa nu fie prea...
Prajitura cu suc de rosii
Daca varza murata e prea acra, se spala mai intai in apa. Se scurge bine si se taie ca fideaua. Se rumenesc 2 cepe taiate...
Varza acra cu masline
Se aleg ciuperci mijlocii, se rupe cotorul si se spala in apa cu putina lamaie. Se usuca, se aseaza intr-o tava unele langa...
Ciuperci la tava
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane