Se amesteca toate ingredientele, se fac cornulete-bastonase indoite. Se coc la foc potrivit. Se pudreaza cat sunt fierbinti...
Cornulete cu nuca
Se bat galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, nuca si la final se amesteca usor albusurile batute spuma. Se pune aluatul...
Rulada cu nuca
Se oparesc foile de stevie si se scurg bine. Urda se amesteca cu 1 legatura ceapa verde si mararul, tocate marunt. Se fierbe...
Sarmalute cu urda in foi de stevie
Pentru a face vinete cu branza la cuptor vinetele se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au inmuiat, se scot, se lasa sa...
Vinete cu branza la cuptor
Se curata avocado-urile de coaja si sambure. Se zdrobesc bine cu furculita. Se adauga ceapa taiata si sarea. Se toarna uleiul...
Avocado piure
Se curata vinetele de coaja, se taie pe lungime apoi in cubulete si se oparesc in apa cu sare. Cepa tocata se caleste in ulei...
Drob de vinete
Ficatul se taie subtire, cel nult 5-6 mm, se fraca cu vegeta, se tavaleste bine prin malai si piper si se prajeste in tigaie...
Ficat a la Miacori
Intr-un castron se freaca faina cu laptele pina se obtine o pasta omogena. Oulele se bat spuma separat apoi se toarna in...
Compozitie de snitel foarte pufoasa
Se taie ficateii in bucati mici, se spala si se curata. Apoi, ceapa se taie marunt si se frige in ulei. Se adauga ficateii si...
Orez cu ficatei
Se curata cartofii, se spala, se taie in bucati de marimea unei nuci si se fierb 3 minute. Sunca presata se prajeste in 2...
Cartofi nisiposi
Se separa ouale, se bat albusurile spuma se adauga zaharul in ploaie si se bate in continuare, dupa care se adauga...
Placinta cu iaurt
Pentru 6 persoane este bine sa se foloseasca 1.5 l lapte de oaie. Se pune la fiert laptele indoit cu apa si cand da in clocot...
Bulz a la Miacori
Se amesteca faina cu condimentul de peste, sare si piper. Platica se eviscereaza si se curata de solzi, apoi se cresteaza...
Platica cu saramura picanta de legumeNu stiu cum ar arata 1Mai fara mici, iar cei mai deliciosi mititei sunt cei de la Buzau. De oriunde ai fi, cu aceasta reteta...
Mici ca la Buzau
Se scurge bine tonul de ulei, porumbul de apa. Intr-un bol, se amesteca cu grija, pt. a nu se sfarama bucatile de peste. Se...
Salata rapida, cu ton
Se amesteca toate ingredientele, se intinde o foaie si se decupeaza diferite forme. Dupa ce se scot din cuptor se dau prin...
Fursecuri
Se amesteca ingredientele, se intinde o foaie din care se decupeaza diferite forme. Dupa ce se scot din cuptor se presara...
Forme
Se trece dulceata de caise sau marmelada printr-o sita fina, se adauga putina apa si se mai tine la foc, amestecind bine,...
Glazura de caise
Se freaca intr-un castron 4 galbenusuri cu zaharul, si o lingura de fecula de cartofi, bine de tot pana se albeste ca o...
Sos de rom
Una din conditiile de buna reusita e ca bucatile de carne sa nu fie taiate in lungul fibrelor, ci in curmezis. Se taie felii...
Snitel vienez
Preparare crema 1. Se toarna laptele intr-un vas, se adauga vanilia, se aduce la fierbere si se da deoparte, acoperit pentru...
Tort cu fructe de padure si glazura de migdale
Din faina, drojdie, sare si apa, se framanta o coca de paine care se pune la dospit cca 1 ora. Intre timp se prepara...
Placinta ardeleneasca cu branza
Se amesteca 10 albuse batute spuma cu o cana de zahar, 2linguri de faina, cu fructele taiate, cu nuca maruntita si cu coaja...
Tort de Ness
Se framanta laptele praf cu margarina pana nu mai sunt cocolosi. Se imparte in doua parti egale. Intr-o jumatate se pune...
Ciocolata alb-negru
Se pune usturoiul taiat marunt, sarea piperul si dafinul peste filetele de carne si se lasa aprox. o ora ca sa-si ia gust. O...
Biftec pe piatra
Se perie cu grija partea exterioara a cochiliilor sub jet de apa. Se deschid stridiile cu un cutit. Se arunca primul suc din...
Stridi cu sos de sampanie (10 portii)
Se adauga peste lapte o jumatate de ceasca de apa si se pune pe foc. Cand a inceput sa dea in clocote, se adauga pestele si...
File de calcan cu lapte
Se da sfecla prin razatoare (prin ochiurile mai mari), se stropeste cu ulei si otet, se presara sare. Inainte se servire se...
Salata de sfecla
Gelatina se inmoaie in apa rece. Smantana degresata cu zaharul, zaharul vanilat, sucul de lamaie si coaja, se amesteca bine....
Tort de lamaie si smantana degresata
Se fierb dovleceii si se scurg bine cel putin 1/2 ora. Se toaca, se amesteca cu oul, faina, piperul, sarea si verdeata si se...
Chiftele de dovlecei
Se oparesc migdalele si se curata de coaja. Se trec prin masina de pisat nuci, si se amesteca cu zaharul pisat. Se topeste...
Tort de ciocolata cu migdale
Se ia ceapa care se taie fidelute si se caleste, usturoiul se taie maruntel si se pune peste ceapa, se presara un pic de...
Tochitura
Se taie in cuburi vinetele si rosia, se toaca usturoiul, se sareaza si se pune la fiert in oala expres impreuna cu uleiul...
Salata de vinete Mustafa
Pestele se taie felii sau filete in functie de marimea lui, se sareaza si se prajeste fara faina intr-o tigaie care sa nu...
Peste cu sos pescador
Se amesteca bine ouale cu paharul de iaurt, se adauga zaharul, uleiul, faina, praful de copt, mirodeniile. La sfarsit se...
Chec economicSpaghetele cu sos de rosii si masline (spaghetti alla puttanesca) sunt o reteta delicioasa de paste italiene. La prepararea...
Spaghetti alla Puttanesca
1. Se spala puiul, se sterge si se taie in 8; se sareaza si se pipereaza. Se amesteca usturoiul tocat cu 1/2 din cantitatea...
Pui cu sos de lamaie
Se taie rondele macroul si se aseaza intr-un vas yena (sau unul rezistent la microunde), se stropeste cu putin ulei, se taie...
Macrou in cada
Se sareaza feliile de ceafa apoi numai pe o parte se condimenteaza cu piperul, patrunjelul si cimbrul se aseaza felia de...
Rulouri de ceafa de porc cu cartofi
Se taie 1 kg de carne in bucati potrivite si se pune sa se rumeneasca cu o lingura de untura. Se adauga 3-4 cepe taiate felii...
Gulas cu galuste
Se alege 1 1/2 kg pulpa sau alta carne macra. Se sareaza, se impaneaza cu slanina, se leaga, ca sa-i dam o forma buna si se...
Friptura inabusita
Se curata o bucata de ficat de vitel de vreo 400 gr. de pielita si de vine. Deoparte se face un rantas foarte legat dintr-o...
Budinci mici de ficat
Se pun bucatile de la un pui frumos la fiert cu 1 litru de apa. Se adauga o ceapa, un morcov, mirodenii (cimbru, patrunjel,...
Fricassee de pui
Se curata de codite 1/2 kg capsuni spalate, si bine scurse pe o sita. Se trec apoi prin sita si se freaca cu 1/4 kg zahar...
Sufle de capsuni
Merele nu se curata de coaja. Se spala, se taie un capacel la partea cu codita. Se scobesc. Se toaca carnea, se rumeneste...
Mere umplute
Borsul se fierbe, se oparesc rosiile si se cojesc, se toaca zarzavatul si se caleste sau se pune la brezat. Se dauga borsul,...
Bors pescaresc (oceanic)
Bamele intregi, se spala si se scurg. Ceapa si restul se taie julien (pestisori). Se pune la fiert otet (o parte la 2-3 de...
Salata de bame
Se taie vanilia, se curata si se adauga cu totul la laptele care fierbe. Ouala separate, se bate bezea albusul, apoi cu o...
Lapte de pasare
Faina se cerne si se amesteca in ea drojdia. Se separa ouale: cinci albusuri se pun deoparte; opt galbenusuri si trei...
Cozonac neframantat
Spanacul se fierbe, se scurge bine si se toaca. Se caleste ceapa taiata marunt impreuna cu rosiile intr-o tigaie cu putin...
Ciorba de spanac cu lapte batut
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane