Se aleg portocale mijlocii, si care se curata usor de coaja. Se scoate si pielita alba, dar cu bagare de seama sa nu le...
Portocale glasate
Se pune sa se topeasca 250 gr. zahar in jumatate litru de vin alb bun. Se adauga zeama de la 6 portocale mijlocii, putina...
Gelee de portocale
Se fierb cuburile de soia cu delikat o jumatate de ora. Dupa aceea se scurg si se taie in bucatele mai mici. Se introduc...
Spaghetti cu soia
Se spala si se usuca carnea. Cu o sforicica de bucatarie se leaga cei doi ardei iuti proaspeti de carne. Carnea se pune...
Friptura picanta cu ardei
Cartofii se curata, spala, injumatatesc si se pun cca. 20 min. la fiert. Se curata conopida, se spala, se imparte in...
Ragout de conopida
Din faina, apa, oua se framanta un aluat elastic. Apoi se ia cate o bucata de marimea unui mar si cu sucitorul se intinde o...
Tortelini
Fructele, spalate se curata de coaja si se taie cubulete fine. Se maruntesc alunele si pistachi. Intr-un castron se pune 1...
Rosii caramelizate umplute cu macedonia de fructe
Se incinge uleiul. Sunca, ananasul si porumbul se prajesc pentru scurt timp in ulei. Se bat ouale, se amesteca cu laptele,...
Omleta Hawaii
Se amesteca varza cu kefirul si se adauga cascavalul taiat felii subtiri sau dat prin razatoare. Se adauga sare dupa gust. Se...
Salata lui Juji
Se toaca legumele cat de marunt posibil. Se pune ceapa la prajit si, dupa ce s-a colorat, se adauga ardeii. Dupa cca un minut...
Peste pe legume
Se toaca marunt ceapa si se pune in tigaie la calit. Se taie bucati mici pieptul de pui si se pune in tigaie dupa ce s-a...
Pui cu rosii si ciuperci
Se taie ciupercile bucatele mici, se taie usturoiul feliute subtiri si se pun impreuna la prajit in ulei. Se lasa pana isi...
Salata de ceapa cu ciuperci
Se amesteca supa de pui cu laptele de cocos, se da in clocot, apoi se da focul la mic. Se curata lemongrassul si ghimbirul....
Supa cu lapte de cocos si pui
Se fierbe orezul ca pentru orez cu lapte. Deoparte se taie in bucatele mici, cateva fructe zaharisite, de culori diferite si...
Orez a l`imperatrice
Se curata 4-5 mere tari, de marime mijlocie, se scobesc putin in mijloc cu un cutit foarte subtire, ca sa scoatem samburii si...
Mere prajite in aluat
Se pune intr-o cratita bine smaltuita 1/2 litru de lapte, 6 oua intregi, 200 gr. de zahar, un baton de vanilie, 6 foi de...
Bavarois de vanilie
Se ia o bucata de carne macra de la pulpa, se taie in bucati potrivite, ca pentru snitel. Se bat bine cu ciocanul de lemn,...
Rulade mici cu castraveti
Se intinde o foaie de placinta. Se lasa cateva minute. Se freaca o bucata de branza de vaca de vreo 300 gr., data prin sita,...
Strudel cu branza de vaca
Se pun sa se coaca la cuptor 3-4 cartofi mari (cam 600 gr.). Se rup in doua si cu o lingurita se scoate miezul. Se freaca cat...
Sufle de cartofi
1. Se ia dovleacul si i se taie capacul de deasupra 2. Se scot semintele de dovleac si se arunca 3. Se scoate o lingura...
Sarmalute in dovleac
Blatul se face ca cel de chec. Se unge tava dreptunghiulara de cuptor si se da 30 min la copt. Cand se raceste se taie...
Prajitura Angelica
Vinetele se decongeleaza si se scurg. Este recomandabil ca aceasta operatie sa se faca cu o zi inainte pentru a se scurge...
Salata de vinete cu maioneza
O jumatate de kg de conopida congelata se pune la microunde 10 minute la putere maxima. Se scoate, se amesteca, se presara...
Conopida cu cascaval
Baconul taiat cubulete se trage prin putin unt, dupa care se adauga legumele si se mai calesc putin. Ouale se bat spuma cu...
Omleta mexicana
BLAT Se amesteca un ou, un praf de copt, un zahar vanilat, 3 linguri cu zahar si faina cît inghite (coca se intinde cu...
Prajitura cu lamiie
Se combina in vasul de mixer faina, zaharul, espresso simpraful de copt pana cand acesta devin o pasta omogena. Se ia tava in...
Prajitura cu mere si cafea
Se toarna ulei intr-o tava, se asterne un strat de ceapa taiata rondele, se asaza deasupra puiul in prealabil sarat si...
Pui la cuptor
Se caleste ceapa in ulei. Se adauga orezul spalat si se lasa la calit pana cand capata transparenta. Se adauga morcovii,...
Orez cu legume
Se curta cateva rosii de coji, si se seminte, se scurg de zeama ce o lasa, si se freaca intr-o farfurie cu o lingura de lemn...
Unt de rosii
Se pune intr-o cratita cu o lingura de unt, un morcov si o ceapa taiate marunt, cateva cozi de patrunjel, putin cimbru si o...
Sos de vin
Se pune la fiert in zeama de carne zarzavat proaspat taiat ca fideaua si anume morcov, patrunjel, cartofi, la care se adauga...
Supa de legume cu ciuperci
Se bat 12 albusuri spuma, cu un pahar de zahar pisat. Se adauga un pahar de faina si un pahar de nuci amestecate cu stafide....
Paine de albus
Se curata cepele si se taie rondele. Untul si uleiul se pun intr-o tigaie, se adauga ceapa si se caleste, apoi se stropeste...
Macrou cu smantana si lamaie
Se amesteca ingredientele pentru aluat si se lasa la frigider 30 de minute ca sa se intareasca grasimea si sa se poata lucra....
Tarta cu brocoli
Se framanta un aluat din toate ingredientele. Trebuie sa fie destul de tare ca sa poata fi intins cu sucitorul pe planseta....
Biscuiti cu forme
Se fierb ouale tari. Cand sunt reci se cojesc, se taie felii rotunde, si se aseaza pe o farfurie unele peste altele. Deoparte...
Oua rascoapte cu sos picant
Se aleg rosii tari si cat mai mici. Se taie un capac, se scobesc. Se presara un praf de sare, unul de piper si se stropesc cu...
Rosii umplute cu ton
Pentru marinata se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin 24 de ore in apa, ca sa se desareze, schimband apa odata sau de...
Scrumbii marinate
Se spala ficatul (maiul); se curata cu grija sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amara ficatul. Ca sa ramana alb se...
Spuma de ficat in aspic
Pestele se scurge de ulei si se zdrobeste cu furculita. Se amesteca cu untul, mustarul, sfecla rosie fiarta, data pe...
Salata de peste cu sfecla rosie
Se bat albusurile spuma. Cand spuma este tare se adauga treptat zaharul si se bate in continuare. Se adauga treptat...
Tarta cu fructe exotice
Intr-un bol se pune iaurtul cu galbenusurile si se freaca bine. Pe masura ce amestecati, adaugati zaharul (in ploaie), faina,...
Prajitura cu iaurt
Blat: Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi pudingul de cacao. Se...
Creme a la creme
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu mixerul la viteza maxima cca. 10 min., apoi se adauga zaharul tos putin cate...
Chec cu surprize
Se pune in tigaie la prajit carnea, cirnatii, sunca, intre timp se face si o mamaliguta potrivita nici prea moale nici tare,...
Tochitura BucovineanaChecul de portocale dupa reteta braziliana are o aroma puternica de portocale, si poate fi facut atat cu coaja de portocale...
Chec de portocale (reteta braziliana)
Se fierb macaroane in mod obisnuit, dupa indicatiile de pe punga. Se razuieste branza, de preferat pe razatoarea mica. Se...
Macaroane cu branza
Se curata cartofii, se spala, se toaca in cuburi, se mai spala inca odata si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se...
Cartofi gratinati cu mujdei
Se pune carnea la fiert. Se ia spuma. Apoi se adauga pe rand morcovul dat pe razatoare, telina taiata cubulete, ceapa si...
Ciorba ardeleneasca
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane