Pentru spaghetti: se pun in apa clocotita (in care in prealabil s-a pus 1 lingurita de sare si putin ulei), se amesteca pana...
Spaghetti cu rosii si ciuperci
Se taie merele cubulete (curatate sau nu, dupa preferinta), se curata si se taie telina cubulete, se stropeste cu sucul de...
Salata Waldorf
Se spala bine dovlecelul, se taie felii si se opareste in apa clocotita cu sare. Se scurge si se aureste in ulei. Se lasa sa...
Salata de dovlecei
Se sparg ouale, se adauga faina si laptele. Se amesteca pana se omogenizeaza. Untul topit se varsa peste aluat. Se amesteca...
Aluat pentru gofre
Se curata loboda, se spala si se fierbe odata cu orezul in apa cu sare. Cand este aproape gata se adauga borsul fiert,...
Bors de loboda cu smantana
Crapul se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Varza murata se spala se inlatura frunzele depreciate si se taie fasii...
Crap pe varza
Se condimenteaza carnea si se pune la facut in ulei timp de 15 minute in vasul acoperit. Se intoarce pe partea cealalta si se...
Cotlet de porc
Pieptul de pui se taie felii si se bat (ca pentru snitele). Intr-un vas termorezistent se pun cele 2 linguri de margarina si...
Piept de pui cu lamaie
Carnea se taie in bucati si se rumeneste in ulei ,dupa care se scoate intr-un alt vas. In uleiul ramas se calesc faina,ceapa...
Ostropel din carne de vita
Se face aluatul din faina o canita lapte ou, 2 linguri de ulei, drojdie, sare, putin zahar la care se adauga 3 linguri mari...
Pizza Tonno- Ciuff
Ungeti o forma cu margarina. Caliti putin fulgii de cocos si presarati-i in tava. Cuptorul incalzit la 175grade. Bateti spuma...
Tort de ananas cu iaurt
Treceti branza printr-o sita rara sau pasati-o bine cu furculita. Adaugati la branza faina,oul ,2 linguri de smantana, zahar...
Batoane din branza de vaciSe spala pasarea, se transeaza in bucatele potrivite si se aseaza in oala. Zarzavatul se toaca in cubulete mici si se adauga...
Ciorba de gaina in oala sub presiune
Se pune o oala de apa la fiert cu sare.Cand apa clocoteste se pun pastele si putin ulei ca sa nu se lipeasca(daca pastele...
Paste cu conserva de ton
Se fierb cartofii, se storc de apa, apoi se pregatesc ca pentru piure. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga cele 8...
Prajitura cu cartofi
Morcovii fierti, telina si marul se taie in cubulete, iar salata verde se taie fideluta lata. Amestecati aceste legume cu...
Salata de fasole
Fuctele proaspete sau congelate se trec prin sita. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul pudra. Se topeste geletina. Se bate...
Crema de fructe
Pieptul de pui se firbe si se toaca cubulete, la fel ciupercile si castravetii murati, telina cruda se da prin razatoarea...
Salata de pui cu telina
Untul se freaca spuma cu zaharul. Galbenusele se pun unul cate unul in compozitie, amestecand continuu, dupa care se aduga...
Placinta cu mere si nuci
Ceapa verde se inabuse in ulei impreuna cu leurda sau usturoiul, apoi se adauga salata si loboda. Se acopera cu apa calda si...
Bors de salata
Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga faina in ploaie cu praful de copt si vanilia iar la sfarsit se adauga uleiul. Aluatul...
Prajitura cu mere
Se pune apa la fiert si o lingura de sare in ea. Ceapa marunt taiata de caleste in putin ulei de masline, apoi se adauga...
Paste cu ciuperci
Tiramisu reţetă la pahar Se mixeaza bine albusul cu zaharul.Dupa ce bezeaua s-a intarit se amesteca cu branza mascarpone,...
Tiramisu reţetă la pahar
Fierbeti oule timp de 10 minute,pentru a deveni tari. Se curata de coaja si se lasa sa se raceasca. Se spala rosiile, se...
Salata de ridichi cu ou
Spalati portocalele cu apa fiarta, apoi stergeti-le cu un prosop de bucatarie.Radeti coaja de la una dintre ele si stoarceti...
Piept de rata cu portocale
Se iau cojile de la 15-20 de raci fierti; se piseaza si se freaca cu 200 grame de unt proaspat. Se pun la fiert cu 2 cesti...
Sos de raci
Se rad dovleceii de coaja; se taie potrivit, in lung. Se pune apa fierbinte, sarata, sa dea vreo doua clocote. Cand incep sa...
Dovlecei cu smantana
Se pun la fiert, in aproximativ 2,5 l apa, pulpele si legumele, cu o lingura de sare sau condimente de tip Knorr. Se lasa sa...
Ciorba radauteana
Se curata cepele, se taie cubulete, cateii de usturoi se crapa pe lungime, si se pun in uleiul incins, se calesc. Cand ceapa...
Carne alla pizzaiola
Se introduc toate ingredientele in robotul de bucatarie si se mixeaza. Se lasa 15 minute la frigider apoi se formeaza...
Chiftelute din piept de pui
Orezul si stafidele se calesc putin in unt, intr-o cratita cu fundul gros. Se adauga carnea de pui, fiarta si maruntita. Se...
Orez cu pui si stafideIngredientele pentru aluat se amesteca cu mixerul si se obtine o pasta groasa. Se unge o forma de tort, cu fundul detasabil,...
Pasca poloneza
Se fierbe laptele. Se adauga macul (in prealabil dat prin masina speciala pentru mac), 50 g zahar si zaharul vanilinat, apoi...
Tort de mac Cristina
Blatul:se separa albusurile de galbenusuri; galbenusurile se amesteca cu uleiul ca o maioneza; albusurile se bat spuma cu...
Prajitura Tatiana
La un litru de apa se adauga o lingura de sare si amestecul de condimente( dupa preferinte)-se fierb 2 clocote; se toarna...
Amestec de muraturi
Se spala salata verde si se rup frunzele in bucatele mici, se taie ridichile si ceapa verde in rondele subtiri, se taie sunca...
Cruditati de sezon
Se amesteca untul cu faina, cu branza si ouale si se freaca bine. Se pune amestecul 1/2 ora la frigider. Dupa aceea,se mai...
Batoane a la Geo
Se curata stavridul, se scot oasele mari, înotatoarele si formatiunea ososasa de pe laterale, se taie stil pestisori si se...
Salata de stavrid marinat
Margarina se freaca spuma cu zaharul. Se aleg galbenusele( albusurile se pun la frigider), si se adauga pe rand in margarina...
Prajitura Ileana
Merele se curata de coaja si seminte si se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu zaharul vanilat si scortisoara. Se amesteca...
Prajitura cu mere de post
Se fierb ciupercile in apa cu sare cam 15 min. se scurg si se pun intr-o salatiera. Se prepara o marinata din sucul de la o...
Salata de ton si ciuperci
Se fierb 3-4 cartofi frumosi, se curata si se trec prin sita sau prin masina de tocat carne. Se amesteca cu doua galbenusuri,...
Chiftele de cartofi cu branza
Se curata 4 portocale mijlocii, se taie felii, se scot samburii. Se pun intr-un castron cu 2-3 linguri de rom si 2 de zahar....
Felii de portocale in aluat
Se aleg gulii tinere care se curata si se taie felii si se inabusa cu putin unt sau untura. Se rumeneste o ceapa taiata...
Mancare de gulii
Se pun untul si faina intr-un castron si se amesteca pana la omogenizare dupa care se amesteca si cu zaharul. Acest amestec...
Biscuiti cu ciocolata si smochine
Se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul, 50 g din nuca de cocos ,cu laptele si cu smantana. Se framanta bine pana...
Bomboane raffaello
Se curata partea de jos a picioarelor, se transeaza pe incheieturi ca sa mearga usor, se spala cu apa rece si se pun la oala...
Ciorba de ciocanele
Se topeste untul, se pune faina si un cubulet de branza topita cu smantana, apoi se adauga laptele. In pasta de tomate se...
Lasagna cu carne si ciuperci
Se pun la fiert pastele in apa clocotita cu apa si sare. Intre timp se toaca marunt gogosarul,se pune la scurs (sa mai ramana...
Salata de ton
Ficateii se spala si se pun la scurs, se unge cu putin ulei o tava, kaiserul se taie in felii potrivite. Pe fiecare felie...
Ficatei de pui la tava
Blatul Se freaca bine 6 galbenusuri si 6 linguri de zahar . Se adauga jumatate pachetel praf de copt dizolvat in zeama de...
Rulada cu banane
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane