Se curata prazul, se taie bucati si se fierbe in apa cu sare. Apoi se strecoara si se asaza intr-o salatiera. Separat, se...
Rasol de praz
Curatam si spalam bine prazul de tulpina si frunze. Se taie bulbul bucati de 6-8 cm lungime, care se oparesc timp de cateva...
Praz a la grec
Radacinile de praz se spala si se taie bucati, se fierb in apa clocotita, cu sare, dupa care se strecoara si se asaza intr-un...
Praz cu cascaval
Se taie un capacel fiecarei rosii, in partea dinspre peduncul, se scobesc si se presara cu putina sare. Se pune orezul la...
Rosii portugheze
Fasolea se curata, se spala, se taie in bucati de 2-3 cm, Se fierbe 1 l apa rece impreuna cu foaia de dafin, cu putina sare...
Fasole verde scazuta
Se taie vinetele pe lungime, se scobesc, iar miezul se toaca marunt. Se topeste untul, se adauga faina, se caleste pe foc...
Vinete umplute cu smantana si cascaval
Rosiile se taie rondele subtiri, fara ca acestea sa fie, insa, preparate complet. Se aseaza intre ele cate o feliuta de ou...
Rosii „acordeon"
Spanacul se curata, se spala si se opareste, dupa care se toaca marunt. Se adauga untul, faina, smantana si se potriveste de...
Budinca de spanac
Curatam, spalam si oparim spanacul in apa clocotita, lasandu-se pe foc circa doua minute. Il strecuram si apoi se toaca...
Mancare de spanac cu branza
Spanacul si salata se taie marunt. Se amesteca apoi cu rosiile si ouale, taiate feliute si cu smantana.
Salata de spanac cu rosii
Prazul se curata si se taie rondele subtiri. Se inabusa in unt, se sareaza si se lasa pe foc pana se inmoaie, fara sa se...
Friganele de praz
Ciolanul si fasolea se inmoaie peste noapte. Apa rezultata din inmuierea ciolanului se arunca si ciolanul se pune la fiert in...
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Slanina se taie in cubulete mici, se prajeste pana se lasa untura in care se prajeste incet ceapa rosie taiata marunt. Cand...
Gulas de fasole
Se taie vinetele rondele de 1 cm grosime, dupa care se pune intr-o sita si se presara cu sare, intorcandu-se din cand flnd de...
Vinete umplute pane
Punem carnea taiata marunt peste ceapa prajita in ulei. Asezonam cu foi de dafin, sare, piper, apoi turnam supa de carne....
Supa de campie
Punem intr-o cratita mai mare untura cat o nuca., in untura o ceapa rosie taiata marunt si o lingura de boia; daca acestea...
Gulas secuiesc (de Zalau)
Se oparesc rosiile un minut, apoi se decojesc. Se taie in jumatate, se scobesc, iar miezul se toaca marunt. Se presara si...
Vinete umplute cu branza si rosii
Mazarea se scoate din pastai si se spala. Frunzele de patrunjel se spala si se toaca marunt. Se pune mazarea in apa...
Mazare scazuta
Se taie vinetele pe lungime. Se presara cu sare, apoi se lasa circa o ora pe hartie pergament, sa se scurga. Dupa aceea, se...
Vinete umplute cu ciuperci si ficat prajit
Faceti 4 omlete din cate 2 oua fiecare. Prajiti-le pe ambele parti, ca pe niste clatite. Amestecati branza cu putina sare,...
Omleta de primavara
Se curata vinetele de coaja, se scobesc cu o lingurita, iar miezul se toaca bine. Se taie marunt patrunjelul, ceapa se taie...
Vinete cu legume
Taiem carnea in bucati de aprox. 1 cm. Se spala foarte bine. Se curate ceapa rosie si se taie marunt. Usturoiul se da prin...
Gulas la cazan
Carnea curatata si taiata in cubulete (mici) se prajeste putin in ulei (pana se albeste). apoi se adauga morcovii, napii,...
Supa de potroaceVinetele umplute cu carne la cuptor sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta de vinete umplute aveti nevoie de 6 vinete si...
Vinete umplute cu carne la cuptor
La ficatul curatat si fragmentat adaugam slanina taiata in cubulete marunte, si ceapa taiata merunt si prajita in unt pana...
Supa de bilute din ficat de Bajor
Carnea se spala si se toaca. Cartofii se curata, se dau pe razatoare, se adauga carnea, apoi se adauga faina cat cuprinde...
Supa de bilute
Se taie vinetele felii sau rondele, se sareaza si se lasa sa se scurga bine. Se trec, apoi, prin faina, ou si pesmet si se...
Vinete prajite
Vinetele se taie felii de 1 cm grosime, pe lungime. Se sareaza, se lasa sa se scurga si se prajesc in ulei incins. Se toaca...
Musaca de vineteSe toaca pieptul de pui pana cand se obtin bucati groase 1,25 cm. Se presoara sare si piper si se pun intr-o punga de plastic...
Piept de pui la gratar cu capsuni
Se coc vinetele, se curata, se lasa sa se scurga, se toaca, se incorporeaza cu ouale batute usor si faina, adaugandu-se sare...
Chiftelute de vinete
Se caleste ceapa taiata marunt in 50 g ulei, apoi se frig si ciupercile taiate felii. Se stinge cu apa, se presara 1,5...
Supa de ciuperci
Taiem crenvurstii felii subtiri (daca nu sunt umpluti in mate, se scoate pielea de pe ei), varza creata se spala si se taie...
Supa a la Frankfurt
Curatati cartofii de coaja, spalati-i puneti-i intregi la fiert in apa cu pi sare. Trebuie sa ii fierbeti-i pana cand incep...
Piure clasic de cartofi
Se spala vinetele, se indeparteaza codita si se taie in doua, pe lungime. Se presara in interior cu putina sare si se lasa o...
Vinete umplute
Oasele taiate in prealabil, se oparesc, se spala si se pun la fiert impreuna cu carnea intr-un vas adanc, sare, piper boabe,...
Supa de carne
Taiem zarzavaturile rondele, usturoiul se rade. Se pune ulei in oala si se calesc zarzavaturile si usturoiul. Se presara...
Ciorba de perisoareSupa rece de capsune este cu siguranta adorata de copii, in primul rand pentru ca este o supa dulce. Capsunele spalate si...
Supa rece de capsune
Despicam pestele, se curata de organe si de solzi,se spala, se taie capul, coada si aripioarele. Carnea se cresteaza, se taie...
Ciorba de peste
Se taie vinetele rondele de un centimetru grosime. Se sareaza, se lasa la scurs, dupa care se trec prin faina si se prajesc...
Vinete portugheze
Se curata mazarea, se spala. Se curata si se spala morcovul, patrunjelul, se taie cuburi sau rondele, ceapa se foloseste...
Supa traditionala de mazare verde
Fierbem 1 – 1,5 l apa cu zahar, scortisoara si un varf de cutit de sare. Se adauga fructele spalate (visine, cirese, prune,...
Supa de fructe
Taiem marunt ceapa, se caleste pe foc mic, se presara boia si se amesteca, se stinge cu 2 – 3 linguri de apa. Cand apa se...
Gulas original
Se taie vinetele rondele, se presara cu sare si se lasa deoparte 10-15 minute. Apoi se storc si se sterg cu un servet curat,...
Vinete de post
Se spala vinetele, se taie felii de circa 2 cm grosime, se presara cu sare si se lasa sa se scurga bine, intre doua plansete,...
Vinete cu telemea
Fierbem o supa concentrata de oase sau de bullion din cubulet, adaugam ghimbirul si fierbem timp de 5 minute pe foc mic....
Supa chinezeasca cu oua si porumb
Spalam conopida foarte bine apoi se desface in buchetele si se fierbe in supa de oase (daca nu este, in apa sarata) pana se...
Supa de conopida
Punem la fiert din timp fasolea(cu 2-2,5 apa rece) cu ciolanul. Adaugam morcovii curatati si intregi, telina si carnatii, si...
Supa de fasole de Jokai
Punem la fiert varza in 1,5 l apa rece. Adaugam fasolea proaspat scoasa din pastai (sau fasolea uscata pregatita...
Supa de varza cu fasole
Rondelele de vinete la cuptor sunt o mancare delicioasa pentru care aveti nevoie de 3 vinete, telina, faina, cascaval, ulei,...
Rondele de vinete la cuptor
Vinetele se taie in doua pe lungime si se prajesc in ulei incins. Se strecoara, se pun pe un platou si, in uleiul in care...
Vinete provensale
Se taie pieptul de pui cubulete, se sareaza, se adauga piper, curcuma, boia, mirodenii, se amesteca bine si se lasa sa se...
Supa indiana
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane