Urzicile se pun la fiert in apa clocotita. Dupa ce au fiert, si strecoara si se toaca marunt. Se pun din nou pe foc, si...
Mancare de urzici
Se spala bine urzicile si se fierb in apa clocotita cu sare. Se strecoara, pastrandu-se zeama rezultata. Apoi se toaca...
Mancare olteneasca de urzici
Pastele se fierb in apa sarata, se strecoara si se scurg bine. Conopida se desface in buchetele, se fierbe in apa sarata, se...
Paste cu sunca si conopida gratinata
Se taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc. Se sareaza in interior, se stropesc cu otet si se lasa cu gura in jos pe...
Rosii umplute cu ton
Se inmoaie miezul de paine in lapte. Intre timp, se fierb ouale circa 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca si se...
Rosii umplute cu ansoa
Carnea se taie felii, se potriveste de sare si piper, se pune intr-o tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor. Se...
Rosii cu carne de vita
Se taie un capacel fiecarei rosii, se scobesc de miez si se sareaza. Intre timp, se prepara umplutura. Se amesteca tocatura...
Rosii umplute cu slanina si carne tocata
Se fierb cinci oua tare, se trec sub jet de apa rece, se decojesc, se taie in doua pe latime si se scoate galbenusul. Se taie...
Aperitive pe baza de rosiiSote de mazare cu menta este o reteta delicioasa si sanatoasa. Pentru aceasta mancare cu legume aveti nevoie de 500 g mazare,...
Sote de mazare cu menta
Spaghetele se fierb si se strecoara. Taiem fasolea in bucati marunte, crenvursti si ciupercile in felii subtiri, ceapa in...
Spaghete cu frisca
Taiem boabele de strugure in doua si se scot samburii. Jumatate din cas se pune pe blatul de pizza. Se pun strugurii si se...
Pizza cu struguri
Fierbem taiteii in apa sarata si ii strecuram bine. Intre timp, clatim bine sardinele in apa calduta, le strecuram si le...
Taitei cu unt de sardinela
Se taie dovleacul in doua, se scot semintele, se curata de coaja, se rade pe razatoarea de dovleac. Se curata ceapa si se...
Paste cu dovleac de copt
Se preincalzeste cuptorul la 200°C. La de cascaval se adauga salata sau amestec de condimente de peste. Ceapa se taie...
Pizza de Strasbourg
Pastele se fierb in apa sarata, se strecoara si se scurg bine. Se prepara tocanita: ceapa marunt taiata se caleste in ulei de...
Spaghete cu tocanita de ciuperci si vinete
Ceapa se prajeste in ulei, cand se ingalbeneste, se rade morcovul si telina. Se continua prajirea la foc iute, se adauga...
Spaghete bologneze
Se taie carnea cubulete, se curata ceapa, se taie marunt, se prajeste in jumatate din cantitatea de ulei pana devine aurie....
Ciorba din carne de curcan cu tarhon
Spalam bine ciolanul si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate din oala, se dezoseaza si se taie...
Ciorba din ciolan cu tarhon
Se toaca marunt ceapa si se caleste in ulei. Se adauga bucatile marunte de dovleac si morcovii si atata apa cat sa-i acopere....
Supa de dovleac de copt
Spalam mazarea si se fierbe intr-o cantitate dubla de apa, se adauga sarea si usturoiul. Se fierbe aprox. Timp de o ora pana...
Mancare scazuta de mazare
Varza creata se spala, se scurge de apa, se indeparteaza coceanul., iar frunzele se feliaza in felii de grosimea unui deget....
Mancare scazuta de varza creata
Piperul sechuan si usturoiul taiat marunt se prajeste in ulei, apoi adaugam carnea tocata si restul condimentelor. Se calesc...
Paste cu carne
Faina se da pin sita direct in castron, se adauga sarea, praful de copt si uleiul. Framantam adaugand cate putina apa calduta...
Tortilla de casa
Prajim usturoiul taiat marunt in uleiul scurs de pe conserva de ton. Adaugam tonul, condimentam, prajim putin. Apoi adaugam...
Spaghete cu ton
Se taie rosiile in doua, se scobesc, iar miezul se pune deoparte. Se presara apoi rosiile cu sare si se lasa sa se scurga pe...
Rosii umplute cu ficat
Punem taiteii de orez la fiert in apa clocotita si se fierb 5-8 minute, dupa care se iau jos de pe foc si se spala cu apa...
Taitei cu sos de soia
Reţetă de preparare a papanaşilor. Telemeaua si branza se maruntesc cu furculita, se adauga sare dupa gust, oregano si...
Reţetă de preparare a papanaşilor din branza
Se taie fiecare corn in trei parti, se scoate miezul cu un cutit. Partea interioara se umezeste cu lapte caldut (fara sa se...
Cornuri umplute cu parizer
Curatam cartofii de coaja, se taie rondele, se sareaza, se prajesc inabusit in ulei, sub capac. Cand cartofii devin moi, se...
Cartofi cu ouaMuschiuletul se marineaza 24 de ore. Se da prin masina de carne de 2 – 3 ori ca sa devina o compozitie pastoasa.
Biftec tartar
Se curata muschiuletul de membrane, se sareaza, se da un praf de piper si se frige in ulei incins timp de 2 – 3 minute....
Muschiulet in foi de placinta
Fasolea boabe se pune sa se inmoaie in ajun. A doua zi, se pune la fiert cu ciolanul si cu zarzavaturile taiate in patru in...
Supa de fasole uscata cu smantana
Lintea se alege in ajun si se pune sa se inmoaie in apa rece. A doua zi, se taie slanina cubulete. Se curata ceapa, se taie...
Supa satioasa de linte
Se taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc cu atentie. Pulpa rosiilor se amesteca apoi cu felia de paine inmuiata in si...
Rosii umplute cu oua
Se taie un capacel fiecarei rosii. Se pun apoi rosiile intr-o tigaie cu ulei incins si se lasa la foc mic circa 20 de...
Mancare cu rosii
Se taie un capacel fiecarei rosii. Se sareaza putin in interior si se lasa sa se scurga pe o hartie pergament. Se bat usor...
Rosii umplute cu omleta
Se fierbe orezul 6 minute in apa clocotita, cu putina sare. Se adauga 50 g de unt, amestecand continuu. Se acopera si se...
Rosii umplute, cu orez
Se taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc. Pulpa rosiilor se caleste in putin ulei. Se taie ceapa marunt, se caleste...
Rosii umplute cu orez
Se oparesc rosiile in apa clocotita cateva secunde, apoi se decojesc si se taie felii subtiri. Se amesteca ceapa tocata...
Rosii in stil provensal
Se oparesc rosiile, se decojesc si se toaca marunt. Se caleste ceapa, tocata marunt, adaugandu-se, din cand in cand, putina...
Mancare de rosii
Se taie prazul bucati de 5-6 cm lungime, care se oparesc in apa sarata. Dupa ce s-au racit, se scoate fiecare foaie in parte,...
Praz umplut cu orez
Se taie un capacel fiecarei rosii. Se fierbe orezul in bulion, apoi se adauga ciupercile, taiate marunt si calite. Se umplu...
Rosii turcesti
Punem bucatile de praz intr-o cratita. Se stoarce deasupra zeama de lamaie, se adauga untul si putina sare, dupa care se...
Crema de praz
Se taie un capacel fiecarei rosii, apoi se scobesc cu o lingurita, avand grija sa nu se rupa coaja. Se toaca marunt...
Rosii umplute cu branza de vaci
Se taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc. Se strecoara fasolea. Fasolea si morcovii se taie marunt. Se amesteca...
Rosii umplute cu maioneza
Se taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc cu ajutorul unei lingurite. Se presara putina sare in interior. Conopida se...
Rosii umplute cu conopida
Se taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc. Se prepari maioneza. Se taie sunca si cartoful cubulete si se amesteci bine...
Rosii umplute cu mazare si sunca
Se taie un capacel fiecarei rosii, se scobesc si se sareaza putin. Se toaca varza, se adauga putina sare, miezul rosiilor,...
Salata de cruditati
Curatam prazul de frunze, lasand doar bulbul si o mica parte din tulpina. Se spala si se taie bucati, care se oparesc timp de...
Tocatura de praz
Prazul se curata, se fierbe si se toaca (nu prea marunt). Separat, se prepara un aluat din oua, faina, lapte si sare. Se...
Bulete de praz
Orezul se caleste in ulei incins, se toarna, treptat, supa si se lasa sa fiarba inabusit. Eventual, se mai adauga putina apa...
Rosii cu orez
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane