Se amesteca faina, margarina, galbenusurile de ou, zaharul, praful de sare si smantana pana se obtine o masa omogena. Aluatul...
Prajitura cu branza si spuma
Se topeste margarina la aburi se adauga celelalte ingrediente, se amesteca bine si se toarna intr-o tava chec. Se patreaza la...
Paine de ciocolata
Sunca se fierbe pana se inmoaie iar ouale pana devin tari. Cozonacul si ouale se taie bucati mici la care se adauga piper,...
Sunca umpluta
Se spala burta, se curata cu lama unui cutit ascutit, se taie felii mari si se spala din nou. Se asaza felii de burta pe...
Ciorba de burta
Se lasa soia la inmuiat in apa aproximativ 30 de minute. Daca se foloseste soia cubulete se macina inainte la fel ca si...
Dovleac umplut cu soia
Slanina se taie cubulete mici si se prajeste. Bucatile de slanina prajite se scot si la untura se adauga 2 linguri de...
Taietei cu branza
Batem ouale , taiem marunt sunca, ardeiul, ceapa rosie. Prajim in ulei ceapa, sunca, ouale, ardeiul, cascavalul ras, apoi le...
Omleta cu sunca si cascaval
Merele se curate, se scot casutele cu samburi, apoi le taiem in felii de jumatate de deget. Intr-o tigaie infierbantam untul,...
Salata de mere
Se curata carnea, se spala cu apa multa, se pune la fiert cu 1 litru de apa rece. Cand da in clocot se spumuieste si se...
Ciorba de potroace
Crema de cascaval se freaca pana devine o spuma, cu hrean, mar, sare si piper. Captusim o tava rotunda sau lunguiata cu...
Rulada de sunca
Se strecoara compotul, apoi se indeparteaza samburii, daca este cazul si se taie foarte marunt. Branza de vaca se amesteca cu...
Crema de branza cu fructe
Curatam sparanghelul si ii taiem capatul. Coaja si capetele taiate le fierbem intr-un litru de apa timp de 10 minute, apoi le...
Sparanghel cu sunca si cascavalCastanele prajite sunt o gustare de toamna sanatoasa si rapida. Se spala castanele, apoi se cresteaza in forma de cruce pe...
Castane prajite
Burta se spala in mai multe ape reci, se curata cu lama ascutita a unui cutit, dupa care se taie felii mari si se pune la...
Ciorba de burta
Toaca carnea de pui, rade merele, toaca marunt ceapa. Inmoaie chifla in lapte si stoarce-o. Adauga la carnea tocata merele,...
Rulada de pui cu mere
Se taie carnea bucati, se pune la fiert si se lasa sa dea in clocot. Se spumuieste, se acopera oala si se lasa sa fiarba pina...
Ciorba din carne de berbec
Freaca spuma galbenusurile cu zahar pudra, adauga cate o lingura de faina si spuma de albusuri, dupa care adauga untul topit,...
Tort Dobos
Carnea afumata se tine in apa rece citeva ore, se taie cu un cutit sau cu o toporisca, se spala in multa apa rece si se pune...
Ciorba de carne afumata cu tarhon
Se spala carnea, se taie bucati si se pune sa fiarba intr-un litru de apa rece. Se spumuieste cind da in clocot, se lasa sa...
Ciorba a la grec
Curatam ceapa si o taiem marunt. Curatam ciupercile si le feliem, apoi le picuram cu zeama de lamaie. Taiem sunca in fasii...
Platou cu sunca
Medalioanele si sunca/carnea de porc se taie in monede mici. Asezonam cu sare, piper, salvie. Pe un medallion punem o felie...
Medalioane de sunca
Taiem in cubulete cartofii curatati, cascavalul si sunca. Prajim faina in unt si diluam cu lapte, apoi fierbem pana se...
Sufleu de cartofi cu cascaval si sunca
Condimenteaza carnea cu 1-2 zile inainte. Pune-o intr-o tava, toarna 200 ml de apa, acopera cu folie de aluminiu si...
Costita la cuptor
Bate usor feliile de cotlet, unge o felie cu putin mustar si aseaza o alta felie peste. Gaureste cu un cutit ascutit fiecare...
Cotlet de porc cu slanina
Incalzeste zaharul si sucul de lamaie, pana cand se dizolva zaharul. Inmoaie gelatina in apa rece, preseaza-o si adaug-o in...
Crema de iaurt cu cirese
Se curata puiul, se spala si se taie bucati. Se pune la fiert in apa rece cit sa-l acopere. Cind da in clocot se spumuieste,...
Bors de pui cu fasole verde
Ss pune carnea tocata intr-o farfurie adinca, se amesteca cu felia de piine inmuiata si bine farimitata, cu un ou crud,...
Bors de perisoare
Carnea se taie bucati potrivit de mari, se spala in apa rece si se pune la fiert impreuna cu osul intreg si curatat, cu apa...
Bors rusesc
Prepara aluatul pentru clatite din galbenusuri, lapte si faina. Aseaza clatitele pregatite pe o farfurie mare din jena,...
Clatite umplute
Se curata pestele si se lasa in apa rece. Se alege orezul, se toaca ceapa si se pun sa fiarba in bors diluat cu o cana de...
Bors de peste
Pregateste aluatul dospit din ingredientele de sus. Aseaza aluatul pe o plansa presarata cu faina, presara-l bine cu faina si...
Cornuri cu gem
Se alege fasolea, se spala cu apa rece si se lasa in apa rece citeva ore. La fel se procedeaza cu ciolanul afumat, care se...
Ciorba de carne afumata cu fasole boabe
Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari si se pune la foc cu trei litri de apa rece. Se spumuieste cind supa da in...
Bors de vacuta
Se pune carnea tocata intr-o farfurie adinca si se amesteca bine cu miezul de piine inmuiat in apa rece, cu oul intreg,...
Bors de dovlecei umpluti
Se spala si se curata maruntaiele si tacimurile de pasare, apoi se pun sa fiarba intr-o oala adinca impreuna cu borsul si 1/2...
Bors din maruntaie de pasare
Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari, se pune la fiert cu apa rece cit s-o acopere. Se spumuieste cind carnea a...
Bors din carne de miel
Capul se curata de resturile de par, se inlatura ochii, se separa limba si se spala in mai multe ape reci. Se pune la fiert...
Bors din cap de miel
Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari care se pun la fiert in apa rece. Se spumuieste cind da in clocot, dupa care...
Bors din carne de porc
Se spala puiul, se curata, se trece pe flacara mare si se freaca usor cu malai. Se mai spala o data, se taie bucati, apoi se...
Bors din carne de pui
Se taie carnea si se intinde. Se amesteca cascavalul cu usturoiul pisat si patrunjelul taiat marunt, apoi se intinde pe...
Friptura de oaie cu coniac
La sosul salatei de fructe amestecam crema de cascaval cu smantana si cu miere sa nu fie prea dulce. Amestecam cu nuca...
Salata de fructe cu crema de cascaval
Se bat albusurile de ou cu zahar, apoi se adauga miezul de nuca si ciocolata zdrobite, stafidele, celelalte, le invartim in...
Paine alba cu ciocolata
Se inmoaie chiflele in lapte. Castanele se fierb, se curata si se paseaza, apoi se adauga carnea tocata, chiflele stoarse si...
Curcan cu castane
Freaca spuma 20 g de unt la temperatura camerei. Adauga un ou, putina sare si amesteca totul cu 2 linguri de faina. Dupa ce...
Galuste cu unt
Se alege orezul, se spala in mai multe ape, se pune sa se caleasca usor in ulei fierbinte. Se lucreaza la foc mic. Se adauga...
Orez cu ciuperci
Se alege orezul, se spala in mai multe ape si se pune sa se caleasca intr-un vas emailat cu o ceasca de ulei. Se adauga apa...
Orez cu ficatei de pasare
Se curata orezul, se spala, se pune sa fiarba in apa calda, cu boabe de ienibahar si boabe de piper. Cind orezul s-a inmuiat...
Orez garnitura
Calim intr-o lingura de ulei de masline morcovul, ceapa si telina taiate marunt. Adaugam carnea macinata, o prajim si turnam...
Ghiveci de legume
Frecam gasca cu sare si piper atat pe interior cat si pe exterior. Inchidem deschizaturile. Asezam gasca intr-o oala si o...
Friptura de gasca cu sos de portocale
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane