Se incalzesc putin 3 dl lapte, adaugam in el 30 g drojdie sfaramata si 1 lingura de zahar pudra. Cand drojdia dospeste,...
Gogosi cu fundite
Ceapa si usturoiul se curate si se taie marunt. Inmuiem chifla. Cascavalul il taiem in cubulete de aprox. 1,5 cm. Castravetii...
Bucatele de galuste de carne
Se spala cartofii si se fierb in coaja, in apa sarata, pana se inmoaie. Lasam sa se raceasca putin, ii curatim, ii zdrobim...
Mere umplute cu crema de peste
Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se bate untul spuma si se adauga la galbenusuri, impreuna cu o cana de...
Fursecuri cu nuca
Se freaca untul spuma cu zaharul tos si cu cel vanilat. Se adauga coaja rasa de lamaie si galbenusurile, unul cate unul,...
Fursecuri inzapezite
Saratelele sunt foarte gustoase. Daca vrei sa pui pe masa aperitive bune, pregateste saratele fragede.
Saratele fragede
Se dizolva drojdia in putin lapte cald, se adauga faina si restul de lapte si se pregateste o maia, care se lasa la crescut....
Cozonac cu nuca
Se zdrobesc fulgii de grau si se omogenizeaza cu doua linguri de unt. Albusurile se bat spuma cu doua linguri de zahar si se...
Fantezie cu branza si stafide
Se rupe ciocolata in bucatele, se adauga doua linguri de lapte si se topeste intr- un vas Ia bain-marie. Se freaca untul...
Fursecuri cu ciocolata
Se amesteca faina cu praful de copt lsi putina sare. Se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat si fulgii de migdale macinati...
Fursecuri cu migdale
Se bat bine ouale cu un praf de sare intr-un vas mai mare. Se adauga o cana de lapte si faina treptat, amestecand mereu si...
Clatite cu nuci si caramel
Se incalzeste laptele. Se iau din el doua linguri, in care se amesteca drojdia, iar in restul se dizolva zaharul. Intr-un...
Colac de Paste cu stafide si alune
Se fierbe laptele pe jumatate, cat sa fie doar cald. Cu o lingura de lapte se dizolva drojdia, iar in cel ramas se topeste...
Colac traditionalColacii cu mac sunt deliciosi, sunt o varianta individuala a cozonacului, cu mai multa umplutura si usor de pus la pachet.
Colaci cu mac
Se freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat, adaugandu-se si galbenusurile. Se topeste jumatate din cantitatea de ciocolata...
Cornulete cu ciocolata
Se freaca bine untul cu zaharul si se incorporeaza smantana. Se adauga un praf de sare si faina, putin cate putin, apoi se...
Cornulete cu nuca
Se freaca galbenusurile cu zahar, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se inglobeaza in spuma de...
Coronite cu ciocolata
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei incins, apoi se adauga carnea, taiata in cubulete mici, lasandu-se sa se...
Tocanita de miel
Ciocolata se rupe in bucati si se lasa la topit in bain-marie. Se adauga si stafidele si se lasa apoi la racit. Se freaca...
Biscuiti de ciocolata
Se pune mierea la fiert, la foc mic, adaugandu-se zeama de lamaie. Se toarna frisca lichida, amestecandu-se continuu si se...
Bomboane cu miere si nuca
Se amesteca laptele cu zaharul si cu galbenusurile. Se pune vasul la bain-marie amestecand mereu, pana cand se ingroasa...
Budinca de alune
Se freaca untul cu o jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga trei linguri de cacao, doua linguri de rom si galbenusurile....
Chec cu ciocolata si nuca
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar si cu zaharul vanilat. Se...
Chec cu lamaie
Se curata si se spala carnea, apoi se pune la marinat intr-un vas in care se pune otetul si se adauga cateva boabe de piper,...
Pulpa de miel cu sos
Se curata carnea, se spala si se taie in bucati, apoi se pune la fiert, intr-un vas acoperit, cu uleiul indoit cu apa,...
Miel cu spanac
Se alege orezul, se spala in mai multe ape, apoi, dupa ce s-a scurs bine, se fierbe in doi litri de apa clocotita, in care...
Miel umplut
Se taie pastrama in felii si se presara cu un amestec de piper, boia si cimbru. Se unge gratarul cu ulei si se frige carnea....
Pastrama cu legume sote
Se alege carnea frageda, proaspata. Se curata de pielite, se spala si se condimenteaza, apoi se lasa timp de 10-12 ore la...
Pilaf de berbec
Se curata ciupercile, ceapa, se taie in rondele subtiri, apoi se calesc intr-o cratita cu doua linguri de ulei incins, se...
Carne de miel si ochiuri romanesti
Se spala carnea, apoi se taie in felii si se bat cu ciocanul pentru fragezit, se presara cu sare si piper, apoi se trec prin...
Snitele de miel cu legume asortate
Carnea se spala, se curata si se taie in bucati de marime potrivita, si se pune la fiert in doi litri de apa rece, in care...
Blanchet de miel
Se curata si se spala bine carnea, se taie in bucatele in functie de numarul de portii stabilit, apoi se fierbe in apa rece...
Ciulama cu carne de miel
Se aleg ciuperci sanatoase, carora li se scot piciorusele, apoi se curata, se spala sub un jet puternic de apa rece, se taie...
Cotlet de berbec cu ciuperci la cuptor
Se alege fasolea si se lasa la inmuiat cu o seara inainte de a fi preparata. Apoi se scurge si se pune la fiert in apa...
Cotlet de berbec cu fasole batuta
Se curata si se spala spanacul in mai multe ape, apoi se fierbe in apa rece cu putina sare. Cand e gata, se scoate, se scurge...
Cotlet de miel umplut
Cartofii de marime medie se curata, se spala si se fierb in apa clocotita cu putina sare. Dupa ce se racesc putin, se taie...
Friptura de miel cu cartofi frantuzesti
Carnea de miel se spala cu apa rece si se freaca bine cu multe cuburi de gheata. Se lasa la marinat in otet cu 2 cani de apa...
Friptura de miel marinat
Maruntaiele se spala in mai multe ape si se taie in bucatele mici, se sareaza si se lasa la frigider. Se incinge untul si se...
Maruntaie de miel in cuib de mamaliguta
Se spala pulpele de curcan si se impung cu fasiile subtiri de slanina. Ceapa se taie rondele si se distuie in ulei. Se adauga...
Pulpe de curcan imbatate
Carnea se curata bine de pielita si se taie felii aproximativ 10 se bat putin cu palma si se condimenteaza cu sare si piper....
Fripturi cu muschi si cartofi
1.Se curata zarzavaturile, se spala si se distuie impreuna cu ardeiul taiat cubulete. Se curata rosia si ceapa si se taie...
Orez cu carne
Carnea se curata bine de pielita si se taie felii de dimensiune egala, se bat putin cu palma si se condimenteaza cu sare si...
Muschi a la Rossini
Este o alternativa pentru cei carora nu le place carnea de miel. Se curata si se spala picioarele de vitel, apoi se fierb in...
Bors de vitel
Se curata si se spala bine capul de miel, apoi se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Se indeparteaza spuma, se lasa sa...
Bors din cap de miel
Se curata si se spala carnea, apoi se pune la fiert in apa rece cu sare. Se inlatura spuma, atunci cand e aproape fiarta, se...
Ciorba de rosii cu carne de miel
Ciorbă de miel reţetă, Se curata si se spala carnea, apoi se portioneaza si se fierbe in apa rece cu sare, inlaturandu-se...
Ciorbă de miel reţetăTiramisu reteta originala este, fara indoiala, un desert deja clasic, dar un desert care poate fi mereu reinventat cu fructe...
Tiramisu reţetă cu fructe
Puiul se taie bucati mai mari. Se sareaza, se pipereaza putin. Se tapeteaza un vas termorezistent cu bacon si se pune carnea...
Pui cu smantana
Se amesteca bine ingredientele de baza pentru aluat, se intinde intr-o tava si se coace in cuptor preincalzit timp de 5-10...
Branzoaica ceha
Carnea se curata bine de pielita si se taie felii aproximativ 10 se bat putin cu palma si se condimenteaza cu sare si piper....
Friptura Godard
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane