Se curata carnea, se taie in felii si se sareaza. Se bat ouale si se adauga sare, piper, boia, precum si alune sarate...
Pulpa de porc cu orez
Pulpa de porc se spala, se curata si se taie in cubulete. Se pune la prajit in unt incins. Dupa ce s-a rumenit, se stinge cu...
Porc cu mere si scortisoara la cuptor
Muschiul de porc se spala, se curata si se taie in cubulete. Acestea se prajesc in ulei, adaugand ceapa taiata solzisori,...
Porc cu pere si sos dulce
Se taie pulpa de porc in bucatele, care se prajesc in ulei incins, rumenindu-se pe toate partile, apoi se scot. Se curata...
Pulpa de porc cu piersici si orez
Carnea de porc se taie in bucati si se prajeste in ulei incins. Se adauga apa si se lasa sa se inabuse. Pentru sos: faina se...
Pulpa de porc cu portocale
Se taie carnea in cubulete si se presara cu sare, apoi se rumeneste in doua linguri de ulei. Cand e gata, se scoate si se...
Porc cu sos de smantana si nucaPentru reteta porc cu sos de zmeura se zdrobeste zmeura cu dosul linguritei si se pune la fiert cu o jumatate de cana de apa.
Porc cu sos de zmeura
Se taie carnea de porc, se sareaza si se prajeste in ulei. Spanacul, curatat si spalat, se fierbe in apa clocotita si cand se...
Pulpa de porc cu spanac
Se amesteca putina faina cu untul, un ou si sare, adaugandu-se apa din cand in cand. Se incorporeaza restul de faina si se...
Placinta cu carne de porc si ceapa
Carnea se spala, se curata si se taie in fasii. Se freaca bucatile cu sare si piper. Se face un amestec din lichiorul de...
Muschiulet de porc aromat cu banane
Muschiul se spala, se curata si se taie in patru bucati. Se sareaza si se pipereaza, invelindu-se apoi fiecare bucata in...
Muschiulet de porc aromat cu gutui
Se curata ceapa si morcovii si se taie in rondele. Cartofii se curata de coaja si se taie in felii. Se toarna uleiul intr-o...
Muschi de porc cu legume
Carnea se spala, se sareaza si se taie in bucati. Se incing doua linguri de ulei si se prajesc bucatile de carne. Se adauga...
Pulpa de porc cu ananas
Se curata pulpa de porc, se feliaza si se sareaza. Se curata doua cepe si se taie marunt. Ceapa si carnea se aseaza intr-o...
Pulpa de porc cu legume in cinci culori
Se prajeste carnea, taiata in bucati de marime potrivita, in uleiul incins. Se adauga putina apa fierbinte sau supa de oase...
Carne de porc cu mazare
Se taie carnea in felii, care se bat bine cu ciocanul pentru fragezit, se sareaza si se pipereaza. Se frig pe gratarul uns cu...
Friptura de porc cu frisca si alune
Limba se spala si se fierbe putin intr-un vas, la foc potrivit, pana cand se inmoaie si se poate curata de pielita. Dupa ce...
Limba de porc cu masline
Se fierb cartofii in coaja, adaugandu-se un praf de sare in apa. Cand sunt gata, se curata de coaja si se taie in rondele nu...
Musaca de cartofi cu carne de porc
Se curata ceapa si se taie solzisori. Morcovul se curata, se da prin razatoare si se caleste, impreuna cu ceapa, in ulei...
Musaca de vinete cu carne de porc
Muschiuletul de porc se spala, se curata si se portioneaza. Se sareaza, se cresteaza pe o parte si se inpaneaza cu bucatele...
Muschi de porc impanat
Se spala carnea de porc, se taie in cubulete si se sareaza. Se incinge uleiul si se rumenesc bucatile de carne. Se curata...
Orez cu porumb si carne de porc
Se curata muschiuletul si se taie in felii. Se sareaza, se unge gratarul cu putin ulei si se frige carnea. Carnatii se taie...
Platou cu aperitive
Usturoiul se curata, se piseaza si se adauga apa si sare, obtinandu-se un mujdei. Soriciul se taie in bucatele si se curata...
Sorici cu usturoi in saramura
Intestinele de porc se spala intai cu apa rece, apoi se tin in apa fiarta si se spala iar cu apa rece, frecandu-se cu malai....
Carnati cu slana si usturoi ca la mama acasa
Se aleg intestine de porc intregi, fie ele subtiri, fie groase, dupa preferinte. Se intorc pe dos si se razuie, curatandu-se...
Carnati de casa ca- n Oltenia
Se spala orezul si se adauga peste ceapa, adaugandu-se si putina zeama de carne. Se lasa la fiert cateva minute. Se da...
Ceapa umpluta cu carne tocata
Se da carnea prin masina de tocat. Painea se inmoaie in lapte si se stoarce, iar usturoiul se curata si se piseaza. Se taie...
Chiftelute de porc cu ciuperci
Se spala carnea si se sareaza. Se pune uleiul la incins si se rumenesc bine cotletele, pe ambele fete. Broccoli se spala si...
Cotlet de porc cu broccoli
Cotletele, spalate si zvantate, se prajesc in uleiul incins, cat sa se rumeneasca putin pe ambele parti, apoi se scot. Se...
Cotlet de porc cu varza calita
Ficateii se spala, se curata si se taie in bucati de cate doi centimetri grosime. Se caleste ceapa taiata soizisori in ulei...
Ficat de porc cu ceapa si sos de smantana
Pulpa de porc se spala, se curata, se taie in cubulete de doi-trei centimetri grosime si se sareaza. Dupa ce au fost spalate...
Frigarui de porc
Conform traditiei, porcul se taie in ziua de Ignat. Dupa taiere, se obisnuieste ca toti cei de fata sa fie invitati Ia pomana...
Pomana porcului
Se spala rosiile, se taie un capacel in partea de sus a fiecareia si li se scoate miezul. Carnea de porc se curata, se taie...
Rosii umplute cu carne tocata si branza
Slanina taiata de la porc se spala bine cu apa rece, se pune la fiert in apa cu sare grunjoasa. Se scoate, se raceste si se...
Slanina de porc afumata
Se spala creierul in mai multe ape si se curata. Se fierbe timp de aproximativ jumatate de ora in apa rece, adaugandu-se un...
Sufleu de creier cu smantanaAm folosit 2 tipuri de tort: Diplomat pentru "minge" si Amandina pentru "teren". Diplomatul il...
Tort Minge
Se spala carnea, se curata si se taie in cubulete. Se da apoi prin masina de tocat. Ceapa se taie solzisori si se caleste in...
Chiftelute de porc cu usturoi
Se spala creierul in mai multe ape si se curata bine. Se fierbe in apa cu otet, adaugandu-se si putina sare. Se da in clocot...
Creier paneSe curata pulpa de pielita si de grasime, se taie in cubulete si se fierbe in apa rece cu putina sare. Dupa ce se patrunde...
Drob din carne de porc
Slanina de porc se spala bine in apa amestecata cu o lingura de sare, apoi se taie in bucati egale, potrivit de mari. Ceapa...
Jumari de porc condimentate
Jumarile de porc se taie in cuburi mici si se pun in uleiul incins, sa se rumeneasca. Ouale se bat foarte bine cu putina...
Jumari de porc cu oua
Ficatul si slanina se taie in cuburi si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece in care s-a dizolvat putina sare. Cand sunt...
Lebarvurst
Capul de porc se spala bine, apoi se opareste si se spala din nou. Se indeparteaza ratul. Limba se fierbe intreaga si apoi se...
Piftie din cap de porc
Se taie carnea de porc in cubulete si se sareaza. Se rumeneste in ulei incins si se scoate pe o farfurie. Se taie toba,...
Ptatou rece
Se spala carnea, se bate si se presara cu cimbru, sare si piper. Se prepara un aluat din faina, unt topit si sare. Se...
Carne de porc condimentata, cu legume, in aluat
Desparte galbenusurile de albusuri. Bate spuma tare albusurile si pune spuma la frigider. Amesteca bine galbenusurile cu...
Prajitura cu ciocolata
Sfarama branza, adauga faina, oua, sare si framanta totul. Pune la fiert apa cu sare. Intinde branza framantata si taie...
Paste la cuptorCiorba radauteana, cum ii spune si numele este traditionala pentru zona orasului Radauti, dar si pentru intraga Bucovina....
Ciorba radauteanaCiupercile le spalam bine in apa rece si le fierbem 15 minute in apa cu sare, foi de dafin, otetul si piperul boabe. Le...
Salata de ciuperci cu usturoiBiscuitii ii farmantam cu mana sau la robot, adaugam laptele si untul. Vom obtine o coca destul de dura. Acesta este blatul,...
Prajitura cu branza dulce si caramelFicateii ii spalam bine si scurgem de apa, ii prajim in unt circa 5 minute apoi adaugam busuiocul, usturoiul si smantana apoi...
Pate de ficat aromat
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane