Se amesteca bine toate ingredientele (pentru aluat) si se formeaza doua ‘franzele’. Se prepara umplutura: merele...
Prajitura cu mere
Carnea se spala, se curata de pielite, se taie felii potrivit de mari, care se prajesc in ulei incins. Cand s-au rumenit...
Tocanita de manzat
Se face, pe foc mic, o ciulama din doua linguri de unt, o lingura de faina si o cana de lapte dulce. Ciulamaua se sareaza si...
Pilaf de orez cu ciulama de carne
Carnea se spala si se curata de pielite, se taie felii si se zvanta intr-un prosop curat. Fiecare felie se prajeste in ulei...
Sos de verdeata cu friptura de manzat
Picioarele de porc se parlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freaca bine cu malai si se spala in mai multe ape....
Rasol cu sos de hrean
Se curata puiul, se tine pe flacara mare, se freaca cu malai si se spala bine. Se goleste de intestine si se pune intreg sa...
Rasol frantuzesc
Pieptul de curcan se taie felii subtiri si se presara cu sare si piper alb. Se amesteca uleiul cu zeama si coaja de lamaie....
Piept de curcan cu lamaie
Se amesteca ingredientele necesare blatului si se pun la frigider 1-2 ore. Intre timp se prepara umplutura: se amesteca macul...
Prajitura cu mac
Muschiul se sterge cu un prosop curat si se prajeste in ulei incins cate patru minute pe fiecare parte. Se lasa pe o...
Muschi de vaca cu ciuperci
Se toaca ceapa marunt si se caleste intr-o ceasca de ulei si o ceasca de apa. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga o...
Ragout din resturi de friptura
Se curata zarzavatul, se spala si se pune intr-o oala adanca, cu multa apa. Peste zarzavat se pune carnea spalata si taiata...
Blancheta de manzat
Se curata carnea de resturile de oase, se spala in apa rece, se pune intr-un vas mare cu multa apa si se fierbe la foc...
Pacea poloneza
Se taie friptura felii subtiri care se pun in salatiera cu un sos obtinut astfel : se freaca cele doua galbenusuri cu o...
Salata de manzat
Se taie pielea pana la carne la o distanta de jumatate de cm intre ele. Atentie insa, sa nu feliati carnea! Se presara cu...
Cotlet de porc crocant
Se rumenesc feliile de muschi in ulei fierbinte, sarate si piperate, dupa gust. Se lasa in vasul in care s-au prajit, se...
Muschi file de vaca a la flamande
Se fragezesc feliile de carne si se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie se pune ulei la incins, se prajeste carnea...
Cotlet de porc cu sos de mustar
Se spala carnea si se taie cubulete. Se curata ceapa si usturoiul, iar apoi se maruntesc. Se spala rosia si ardeiul si taie...
Tocanita din cotlet de porc
Se curata merele, se taie bucatele si se pun la fiert impreuna cu zaharul. Cele trei plicuri de praful de budinca se amesteca...
Prajitura cu crema de vanilie si mere
Se maruntesc piscoturile, iar ananasul se taie cubulete. Se amesteca piscoturile cu ananasul si se pune deoparte. Frisca se...
Crema de ananas
Sunca se taie cubulete de 2-4 cm, iar carnatii felii groase de 4-5 cm. Ardeiul se taie si el cubulete, 4 cepe se taie in...
Frigarui cu sunca si carnati
Se amesteca bine untul cu zaharul pudra, se adauga pudra de cacao si scortisoara amestecata cu faina, nucile macinate, se...
Prajituri migdale
Carnea fiarta si racita se taie felii groase si se asaza intr-o forma de sticla incasabila, alternand feliile de carne cu...
Friptura normanda
Se amesteca toate ingredientele si se imparte compozitia in doua. Intr-o jumatate se pun 2 linguri de cacao, iar in cealalta...
Biscuiti cu ciocolata
Carnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat. Se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu jumatate din...
Friptura servita rece
Se faramiteaza untul cu faina. Se amesteca smantana cu galbenusurile si se framanta bine totul. Se formeaza 16 galuste, care...
Cornulete mici
Feliile de muschi se sterg cu prosop curat, se prajesc in ulei fierbinte cate trei minute pe fiecare parte, dupa care se...
Muschi de vaca inabusit
Muschiul se sterge cu prosop curat, se aseaza pe un fund de lemn si se taie pe laturi cate o fasie subtire. Se sareaza partea...
Muschi Chateaubriand
Curatam fazanul de pene, se tine pe flacara mare ca sa se nrcu puful, se sterge cu o cirpa umeda si se goleste de intestine...
Fazan umplut
Se curata fazanul de pene, se sterge cu o cirpa umeda, apoi se goleste de intestine si de maruntaie. Se spala si se sareaza,...
Fazan cu mere
Curatam ratat de pene; se parleste pe foc mare, apoi se freaca cu putin malai. Se spala si se goleste de intestine si de...
Friptura de rata cu smantana
Se pregateste rata cu o zi inainte, se lasa taiata bucati, cu putina sare, la rece si se stropeste cu unt topit cind se pune...
Friptura de rata cu ciuperci
Porumbeii se tin cu penele pe ei doua zile, atirnati la rece, dupa care se jumulesc si se trec prin flacara. Se golesc de...
Sote de porumbei
Se jumulesc porumbeii de pene, apoi se trec prin flacara si se spala cu apa rece. Se golesc de maruntaie, dupa care se taie...
Porumbei cu costita afumata
Se curata porumbeii de pene, se trec prin flacara, se golesc de intestine si se spala. Se taie in patru, se sareaza si se pun...
Ostropel de porumbei
Se curata carnea de pielite, se impaneaza cu bucati de costita afumata si cu catei de usturoi, se sareaza si se unge cu ulei....
Friptura impanata din carne de vaca
Se spala carnea, se usuca cu un prosop curat, apoi se prajeste in unt sau in ulei. Se lasa in cratita si se fierbe un sfert...
Friptura inabusita din antricoate de vaca
Muschiul se scoate din solutia pentru marinare, se taie felii groase si se lasa pe o farfurie. Se taie svaiterul si slanina...
Friptura surpriza din muschi de caprioara
Ficatul se scoate din solutia pentru marinare, se sterge si se unge cu unt topit. Se sareaza putin si se pune in tava de...
Ficat cu sos de vin
Se inlatura pielita de pe carne, eventual se scoate osul, se desface pulpa pe latimea ei, se impaneaza cu usturoi si slanina,...
Friptura de mistret
Carnea de mistret se tine in solutie pentru marin a re cel putin trei zile. Cind se prepara, carnea se sterge, se sareaza...
Cotlete de mistret cu sos
Carnea marinata se pune in apa rece, se spala bine si se opareste un sfert de ora cu apa clocotita. Se scoate din apa si se...
Ragout din carne de mistret
Curatam pasarea de pene, se pirleste pe flacara mica, se sterge cu o cirpa curata inmuiata in apa rece, dupa care se goleste...
Fazan portughez
Fazanul se pregateste ca in reteta anterioara, apoi se stropeste cu .uit, se sareaza pe dinauntru si pe dinafara, se acopera...
Friptura de fazan
Marinam carnea, apoi o scoatem si o stergem cu un prosop curat, dupa care se pune intr-o cratita emailata, impreuna cu o...
Friptura de iepure la tava
Se curata carnea dupa ce a fost marinata si se caleste in ulei. La fel se procedeaza .si cu maruntaiele. Carnea se scoate si...
Iepure cu masline
Se taie carnea bucati potrivit de mari, dupa ce s-a scos din sosul marinat, si se sareaza usor. Se rumeneste carnea in unt,...
Iepure delicios
Se marineaza carnea in apa cu otet si usturoi zece ore, apoi se scoate si se taie bucati potrivit de mari. Se sareaza carnea...
Mancare rece de iepure
Marinam carnea de caprioara 10—12 ore intr-un amestec de apa, vin, otet, usturoi si cimbru. Amestecul lichid trebuie...
Friptura pe gratar cu muschi de caprioara
Marinam cotletele apoi adaugam peste ele un pahar de vin rosu. Se lasa sa stea o ora, dupa care se ung cu unt cald si se...
Cotlete cu sos de ciuperci
Se scoate pulpa din solutia pentru marinare unde a stat zece ore, se bate cu un batator de lemn, se unge cu putin ulei si se...
Friptura de caprioara
Pregatim rata, se spala si se goleste de intestine si de marunÂtaie, dupa care se unge cu ulei si se sareaza usor. Se pune...
Rata pe varza
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane