Se curata merele de coaja si de seminte, se dau pe razatoare, se pun intr-o farfurie adanca cu doua linguri de zahar tos si o...
Clatite cu mere rase
Se spala oul, se sterge cu prosop curat si se sparge intr-un vas adanc. Se pune peste ou faina cat cuprinde, se amesteca, se...
Clatite cu bere
Se spala ouale, se sterg si se sparg intr-un vas adanc. Se adauga faina in ploaie, se amesteca si se subtiaza amestecul cu...
Clatite frantuzesti
Se spala ouale, se sterg si se sparg intr-un vas adanc. Se pune faina si se subtiaza cu lapte. Se adauga un praf de sare si 2...
Clatite cu unt
Se fac clatite ca in reteta "Clatite cu lapte", se scot pe o farfurie si se ung cu marmelada de fructe parfumata cu o lingura...
Clatite poloneze
Se spala oul, se sparge intr-un vas adanc, se adauga faina in ploaie, se amesteca bine si se subtiaza cu lapte. Cand se...
Clatite cu smantana
Cotletele se spala, se usuca intr-un prosop curat si se pun la fript pe un gratar asezat pe jar. Ciupercile se spala, se...
Cotlete de oaie cu ciuperci
Carnea se curata de oase si de grasime, se taie bucati mari si groase de 4 cm, se presara pe fiecare bucata de carne un...
Pastrama de oaie
Se scoate osul de la pulpa, se desface carnea si se bate cu un batator de lemn. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se unge...
Pastrama de oaie afumataSe sparge oul, se adauga apa cat incape in trei jumatati de ou, se adauga un praf de sare si se cerne deasupra faina. Se...
Placinta dobrogeana
Ardeii umpluti cu sos se prepara in doi pasi, prima data se pune la fiert, apoi in cuptor. Prima data insa, pregatim...
Ardei umpluti cu sos
Carnea se amesteca intr-un vas adanc, cu doua cepe tocate fin si zarzavatul de supa dat pe razatoare. Peste amestec se pune...
Chiftele
Carnea se amesteca intr-un vas adanc, cu doua cepe tocate fin si zarzavatul de supa dat pe razatoare. Peste amestec se pune...
Chiftele marinate cu tarhon
Carnea se amesteca cu ceapa calita in unt si cu franzela inmuiata in lapte si faramitata bine, se sareaza si se pipereaza...
Cotlete rusesti
Carnea se curata de oase si de grasime, se trece prin masina de tocat si se lasa intr-un vas adanc. Se amesteca cu...
Ghiudem
Turnati pe fundul unei tavi aproximatix 1 kg de sare. Se spala interiorul puiului se sareaza si se presara cu tarhon sau...
Pui prajit in sare
Se pun deoparte 10-15 fructe pentru decor. Zaharul se dizolva in 4 linguri de apa si se fierbe un sirop. La albusuri se...
Spuma de zmeura
Se spala carnea si se pune la fiert cu apa rece cat sa o acopere si cu un praf de sare. Se fierbe pana cand furculita...
Limba de oaie cu sos de legume
Se taie jumatate din cantitatea de sunca cubulete mici, iar restul se marunteste. Sosul besamel se amesteca cu sunca si cu...
Sunca crocanta
Se omogenizeaza untul cu o treime din cantitatea de zahar. Se adauga esenta de rom si un varf de cutit de sare. Unul cate...
Tort cu mac
Se scot maruntaiele, se spala si se taie bucati potrivit de mari, apoi se insiruie pe o frigare asortate intre ele cu felii...
Frigarui din maruntaie de oaie
Se curata carnea de pielite, se spala si se trece prin masina de tocat. Se lasa intr-un vas adanc si se amesteca cu ceapa...
Sarmale cu carne de oaie
Se taie carnea bucati potrivit de mari, se spala in mai multe ape si se caleste in ulei incins. Cand carnea s-a rumenit, se...
Carne de miel cu marar verde
Se spala carnea si se taie felii groase, apoi se caleste in unt. Separat se pregateste spanacul astfel : se spala frunza cu...
Carne de miel cu spanac
Carnea se spala si se taie bucati, apoi se rumeneste in ulei incins. Cand carnea s-a rumenit, se adauga ceapa tocata marunt,...
Carne de miel cu tarhonSe curata ceapa si usturoiul, apoi se spala si se taie bucati lungi de 4-5 cm. Se pun impreuna intr-un vas adanc si se...
Stufat de miel cu verdeata
Muschiul se spala si se sterge cu un prosop curat. Se taie felii groase, care se pun in ulei incins. Cand carnea s-a albit,...
Muschi de miel cu smantana
Mielul se taie, se scot intestinele si maruntaiele, se lasa cu blana sau se jupoaie si se frige intreg infipt intr-o frigare...
Miel haiducesc
Se spala carnea, se scoate osul, se desface cu lama unui cutit ascutit pe latul pulpei pana cand carnea se subtiaza, apoi se...
Friptura din pulpa de oaie
Se inmoaie untul, la foc mic, si se pune peste faina proaspat cernuta,impreuna cu un praf de sare, o lingura de otet si...
Budinca de portocale
Se taie smochinele felii subtiri si se pun intr-un vas adanc. Separat se freaca zaharul cu galbenusurile si, cand arata ca o...
Budinca de smochine
Se spala pulpa de miel si se pune pe planseta de lemn. Se freaca cu lamaie pe fiecare parte, se unge cu unt topit apoi cu...
Friptura de miel
Se scot oasele de la carne, se spala carnea in mai multe ape reci, dupa care se impaneaza cu felii de costita afumata, felii...
Friptura de miel la cuptor
Se scoate osul pulpei, se desface carnea cu lama unui cutit ascutit si se asaza intr-o forma de sticla incasabila. Se freaca...
Friptura de miel invelita
Carnea se spala, se taie felii si se rumeneste in ulei incins. Se scot feliile de carne pe o farfurie, dupa care se toaca...
Carne de miel cu ciuperci
Se amesteca martipanul cu doua galbenusuri. Se adauga restul de galbenusuri, zaharul pudra, apa, coaja de lamaie, amidonul,...
Prajitura cu migdale
Se amesteca bine margarina cu zaharul. Se adauga nucile pisate, faina, pudra cacao, praful de copt si esenta se rom. Aluatul...
Prajituri in forma de migdale
Pulpa se spala in mai multe ape reci, se curata de oase si de pielite si se desface cu lama cutitului. Apoi se impaneaza cu...
Pulpa de berbec impanata
Carnea se taie felii, se spala in apa rece si se fierbe in apa cu sare impreuna cu o ceapa taiata felii si o telina curatata...
Ciulama de miel
Se aleg mere sanatoase, se curata de coaja si de seminte, apoi se taie felii groase de 1 cm. Se acopera cu zahar tos si se...
Budinca de mere
Se alege orezul, se spala in mai multe ape reci si se pune intr-o cratita emailata, acoperit cu apa calda. Se lasa sa dea...
Budinca cu orez
Se opareste miezul unei franzele cu lapte clocotit, indulcit si vanilat dupa gust si se lasa sa se raceasca un sfert de ora....
Budinca dulce de paine
Pentru aceasta reteta de drob de miel se fierbe carnea separat, se taie felii subtiri si se amesteca cu maruntaiele de miel...
Drob cu organe de miel
Se curata rasolul de oasele mici care raman cand se sparge osul, se spala in mai multe ape si se pune la fiert cu multa apa....
Rasol cu sos unguresc
Costita se curata de pielite si de oase si se tine o ora in apa rece cu o lingura de otet ca sa-si piarda mirosul specific....
Costita de berbec
Se spala cotletele, se bat usor cu batatorul de lemn si se prajesc in ulei incins. Se lasa pe o farfurie cat timp se...
Cotlete de berbec cu sos de ciuperci
Carnea se pune intr-un vas mare si se opareste cu apa clocotita ca sa-si piarda mirosul. Se taie apoi felii cu latura de 4-5...
Frigarui din carne de berbec
Intr-un vas mare, pe jumatate plin cu apa rece, se pune carnea de berbec, o ceapa taiata felii, telina taiata in patru si o...
Friptura de berbec
Carnea se spala si se curata de pielite, se scoate osul si se lasa in apa rece. Inainte de a fi pregatita, carnea se...
Friptura umpluta cu ficat
Se spala carnea, se sterge cu prosop curat si se rumeneste bucata intreaga in ulei. Inainte de a se rumeni, carnea se...
Friptura de berbec cu fasole boabeSe amesteca untul cu 65 g zahar pudra, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Incetul cu incetul se adauga si galbenusurile,...
Prajitura cu mere si branza
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane