Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutui
Se pun nucile intr-un borcan cu apa si se lasa la macerat o saptamana, schimband apa de cateva ori. Se curata nucile de coaja...
Dulceata de nuci verzi
Se rad portocalele de coaja galbena si se lasa 2 zile in apa rece, pana patrunde usor furculita in ele. Se scot, se scurg de...
Dulceata de portocale
Se preseaza jumatatea de lamaie si se pastreaza sucul. Coaja se arunca. Cealalta lamaie se taie in felii subtiri. Se amesteca...
Dulceata de lamai, piersici si pere
Se aleg struguri cu boabe mari, cu pulpa tare si coaja groasa. Se curata pielita dupa ce au fost opariti usor. Se Se
Dulceata de struguri
Se aleg prune bine coapte, inca tari, se rup coditele, se spala si se curata de pielita. Se curata mai usor daca sunt oparite...
Dulceata de prune umplute cu nuci
Se vantura intre maini petalele de trandafir ca sa se inlature impuritatile. Se freaca 150 g petale cu sarea de lamaie....
Dulceata de trandafiri
Se curata gutuile, se scot cu un cutit ascutit casutele cu samburi se pun la fiert cu apa. Se fierb gutuile pana se inmoaie....
Compot de gutui intregi conservat
Se pun intr-un borcan, alternativ, un rand de fructe, un rand de zahar, pana se termina ingredientele. Se stropesc randurile...
Compot de visine
Se fierbe un sirop din apa cu zahar si se raceste. Se curata visinele si se asaza in borcane. Se toarna siropul deasupra, se...
Compot de visine conservat
Se pun intr-un borcan de 3 l randuri de fructe variate. Se stropeste fiecare rand de fructe cu putin alcool si se tine...
Compot mozaic
Se aleg caise frumoase, se curata de coaja si se scot samburii. Se pun caisele intr-un castron si se stropesc cu jumatate din...
Dulceata de caise
Caisele trebuie sa fie tinere, cu samburele inca neformat, dar destul de marisoare. Se strapung, de 2-3 ori, cu un ac gros....
Dulceata de caise verzi
Se spala cu atentie si grija capsunele, se scurg si se pun in cratita pentru dulceata, alternand un rand de fructe cu unul de...
Dulceata de capsune
Se spala, se aleg ciresele si se scot coditele si samburii cu un ac sau cu instrumentul special. Se pun in cratita de...
Dulceata de cirese amare
Intr-un vas se prepara siropul, fierband zaharul cu apa. Se lasa sa se dizolve complet zaharul. Dupa ce lichidul a dat cateva...
Compot de visine
Se spala caisele, se scot samburii si se pune in borcan un strat de caise bine indesate. Se pudreaza cu zahar. Se continua...
Caise conservate pentru prajituri
Se aleg caise tari si se scot samburii. Se pun caisele intr-o cratita cu apa si se tin pe foc foarte mic, sa fiarba cateva...
Caise glasate
Se sterg gutuile, se taie in patru, se scoate casuta cu samburii, se pun in cratita pentru dulceata si se acopera cu apa. Se...
Chitonoaga de gutui (pasta)
Se curata fructele, se pun in borcan, se presara zahar peste fructe si se pune apa. Se leaga borcanele si se fierb, invelite...
Cirese sau visine la borcan
Se taie cojile de portocala feliute. Se pun cojile intr-o cratita, se acopera cu apa si se lasa la fiert pana se inmoaie. Se...
Coji de portocale confiate
Se curata portocalele, se tin cojile in apa rece trei zile, schimband apa de doua ori pe zi. Se scurg de apa si se fierb...
Coji de portocale confiate
Se spala merele, se curata si se taie bucati sau felii. Se fierb intr-o oala cojile de mere cu apa si se strecoara lichidul....
Compot de mere
Se curata perele de coaja, se taie felii si li se da drumul in apa rece ca sa nu se innegreasca. Se face intr-o oala un sirop...
Compot de pere
Se spala fructele, se taie in doua, se scot samburii si se fierb 5 minute in 600 ml apa cu zeama de lamaie. Se scot...
Compot de piersici
Se spala portocalele si mandarinele. Se rade coaja de la o portocala. Se curata apoi toate fructele de coaja. Portocalele se...
Compot de portocale si mandarine
Se pun la fiert in lapte, la foc moale, smantana, scortisoara, stafidele si zaharul, amestecandu-se tot timpul, nu mai mult...
Omleta cu stafide si migdale
Nuca de cocos se da prin razatoare, se amesteca cu lichidul ei, cu scortisoara, enibahar, cuisoare si sare. Puiul se taie, se...
Pui cu nuca de cocos
Se freaca untul cu zaharul pana la omogenizare si se adauga nuca rasa de cocos si sucul de citrice. Blatul de tort se taie...
Prajitura cu ananas si kiwi
Preincalziti cuptorul la 22°C (treapta 7 la cel pe gaz). Indepartati eventualele parti decolorate ale feniculuiui, apoi...
Fenicul copt cu usturoi, unt si vermut
Preincalziti cuptorul la 220 de grade (treapta 7 la cel pe gaz). Zdrobiti intr-un pisalog cimbrul, ardeiul iute si putin...
Ciuperci de camp la tava, cu usturoi, unt si cimbru maruntit
Turnati putin ulei intr-o tigaie infierbantata sau intr-un wok bine incins, agitati vasul si adaugati 4 maini imense de...
Spanac simplu, cu nucsoara si unt
In zilele noastre, hribii uscati pot fi gasiti mai peste tot. Sunt foarte scumpi, dar savoarea lor e puternica si de-a...
Spanac si hribi, cu rozmarin si lamaie
Se pun intr-o cratita apa cu zaharul si se lasa pe foc mic pana se topeste zaharul. Se mareste focul si se fierbe pana se...
Compot de capsuni
Se curata gutuile de coaja si de samburi, se taie cuburi si se pun sa fiarba intr-o oala, in 2 l de apa, cateva minute, pana...
Compot de gutui
Se face un sirop usor legat din 2 l apa, zahar, cuisoare si scortisoara. Se curata gutuile si perele, se fierb 10 minute...
Compot de gutui si pere
Preincalziti cuptorul si o tava pentru copt de marime adecvata, la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Fierbeti cartofii in...
Pui Hamilton infasurat in bacon si umplut cu cartofi si salvie
Preincalziti cuptorul si o tava pentru copt de marime adecvata la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Spalati puiul atat la...
Pui fript delicios
Preincalziti cuptorul si incingeti o tava pentru copt de marimea adecvata la 230°C (treapta 8 la cel pe gaz). Asigurati-va...
File de vita infasurat in prosciutto, hribi si plante aromatice
Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz) si incingeti pe aragaz un vas adanc tip caserola sau o tava...
Piept de porumbel inabusit cu mazare, laptuca si ceapa verde
Preincalziti cuptorul la 170°C (treapta 3 la cel pe gaz). Taiati ingredientele pentru pasta de curry in bucati mari,...
Curry de miel a la Peter
Amestecati toate ingredientele intr-un castron si acoperiti cu ele carnea pentru gatit, apoi lasati-o la marinat. Sosurile...
Marinata de iaurt, menta si limeta
Amestecati totul si frecati carnea cu aceasta compozitie.Cand lasati carnea la marinat, e bine sa faceti asta peste noapte...
Marinata de rozmarin, usturoi si lamaie
Preincalziti cuptorul la 230°C (treapta 8 la cel pe gaz). Amestecati si zdrobiti toate ingredientele laolalta. Folositi...
Burger Botham
Coaceti ardeii la cuptor sau pe o tabla pusa pe flacara aragazului. Presarati-i cu sare si puneti-i intr-o punga de plastic...
Perisoare de vita la cuptor
Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Crestati pe toata lungimea, din centimetru in centimetru, pielea...
Spate de porc cu piersici la cuptor
Preincalziti cuptorul la 170°C (treapta 3 la cei pe gaz). Intr-un vas mare tip caserola sau intr-o tava adanca pentru...
Miel inabusit cu vin si legume
Zdrobiti semintele de coriandru intr-un mojar, apoi amestecati-le cu rozmarinul, sarea, piperul si oregano si presarati-le pe...
Carpaccio de vita in crusta rumenita
Preincalziti cuptorul la 230°C (treapta 8 la cel pe gaz). Spalati si razuiti sfecla. Taiati terminatiile si introduceti-o...
Carpaccio de vita cu sfecla si hrean
Dupa ce ati preparat carnea de vita, adunati laolalta feliile de ghimbir si taiati-le fideluta. Presarati-le la intamplare...
Carpaccio de vita cu ardei iute, ghimbir, ridichi si soia
Frecati bine cotletele de porc cu marinata de rozmarin si lasati-le asa, in mod ideal, timp de 1-6 ore, pentru a le permite...
Cotlete de porc la tava cu cartofi, pastarnac si plante aromatice
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane