Curata crapul, cresteaza-l pe ambele parti, freaca-l bine cu sare, piper si ulei de masline si lasa-l la rece zece minute....
Crap cu lamaie si portocala
Intr-un bol, pune castravetele si rosia taiate cubulete, frunzele de varza si salata rupte fasii si ceapa taiata marunt....
Salata cu dressing de mac
Separa albusurile de galbenusuri. Freaca spuma margarina si zaharul. Adauga treptat galbenusurile, laptele, praful de copt,...
Placinta cu branza si cacao
Se taie untul in cubulete mici. Faina se presara cu sare, se adauga untul rece, galbenusul intre si apa si se framanta bine....
Cosulete picante
Fierbe cartofii in coaja. Cand sunt gata, curatati-i si pasati-i impreuna cu cele trei oua, condimentele, verdeata si sarea....
Pateuri cu cartofiIntinde aluatul in forma d etarta dupa ce ai uns-o cu ulei. Apasa bine cu mana ca sa se potriveasca in forma. Indeparteaza...
Tarta cu praz si cartofi
Fierbe cartofii in coaja. Da prin masina de tocat migdalele. Jumatate din aceasta cantitate, amestec-o cu zahar. Adauga...
Prajiturici din cartofiRisotto cu ficat este o mancare cu orez foarte consistenta, interesanta cu o imbinare delicata a gusturilor, ce poate fi...
Risotto cu ficat
In doua vase separate, cu cate un praf de sare, pun la fiert ciupercile si ficateii. Cand sunt gata, scurge-i si da-i prin...
Placinta cu ficatei
Taie ceapa marunt si caleste-o in uleiul incins. Adauga ficateii spalati, curatati de pielite si scursi. Lasa-i sa se...
Tocanita de ficatei
Pestele se spala, se scurge de apa. Crevetii se spala si ei si se pun la fiert in apa cu sare alaturi de peste. Dupa ce s-au...
Sufleu de salau
Merele se curata si se dau pe razatoarea mare. Margarina se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga stafidele, merele,...
Desert cu mere
Rosiile cherry se curata de codite si se spala. Ceapa verde se spala si se taie marunt, doar frunzele. Intr-un bol, se...
Surprize cu branza
Se spala frunzele de salvie si se lasa sa se scurga pe o sita. Branza se da pe razatoare si se amesteca bine cu smantana....
Specialitate cu somon si salvie
Smantana lichida se tine la rece pana urmeaza sa fie batuta cu mixerul, impreuna cu zaharul pudra. Se bate pana se intareste....
Spuma de fructe de padure
Legumele se curata, se spala si se taie in functie de preferinte. Rosiile se curata de pielite si de seminte si se toaca....
Ciorba picanta de peste
Ardeii se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Usturoiul se toaca marunt si se pune intr-un va, impreuna cu mierea si...
Friptura cu legume
Se aprinde cuptorul si se regleaza la foc potrivit. intr-un vas se topesc, pe baie de aburi, ciocolata imrepuna cu 170 gr...
Rasfat cu ciocolata
Ficateii se spala, se curata si se pun la scurs. Cartofii se curata, se taie in cuburi mari si se pun la fiert, in apa cu...
Musaca de cartofi cu ficateiLeurda foarte proaspata se spala frunza cu frunza si se pune la scurs si la uscat. Miezul de nuca se alege bine si se...
Leurda la borcan
Cannelloni se fierb in apa cu sare pentru patru minute. Se scot si se pun la scurs. Trebuie sa fie elastici, dar sa nu se...
Cannelloni umplute cu urda si spanacUrzicile se spala bine si se scurg, apoi se fierb in apa cu sare pana sunt pe trei sferturi facute. Se scot din zeama si se...
Chiftelute de urzici
Urzicile se spala si se scurg. Se pun la oparit in apa cu sare si otet. Se lasa la fiert pana sunt aproape gata. Intr-o...
Pilaf cu urzici
Se spala urzicile si se oparesc in apa cu sare, cat sa fie pe jumatate fierte si se scurg bine de apa. Separat, se spala...
Urzici si panac la cuptor, cu ou
Se spala legumele si se usuca sau se sterg frunzele. Ceapa, usturoiul si leurda se toaca marunt. Se unge o forma adanca de...
Chisa cu trufandale
Se curata si se rup cozile ciupercilor de padure. Se spala si se usuca bine, apoi se fierb 5 minute in putina apa cu un praf...
Ciuperci de padure cu leurda
Ananasul se taie la un capat si se curata astfel incat sa ramana o semisfera, caun bol intors cu gura in jos. In el urmeaza...
Capsuni dublu-nvelite
Merele se curata de coaja si cotor, se taie feliute de 1 cm grosime si se aseaza la scurs pe prosoape de hartie. Ouale se...
Prajitura de Sfantul Ilie
Se taie costita in franjuri mici si se pune la prajit intr-o tigaie, fara alta grasime in afara de ceea ce lasa ea. Se...
Supa acra de salata cu jumari de ou
Partea alba a cepelor proaspete se toaca marunt si se prajesc in ulei de masline extravirgin, intr-o tigaie pana se inmoaie...
Crostini cu spanac si iaurtSe aleg urzicile frunza cu frunza. Se spala in 4-5 ape, apoi se scurg si se scufunda in apa gata clocotita. Se lasa la fiert...
Urzici cu maioneza si hrean
Daca vrei sa pregatesti carnaciori in aluat frantuzesc ai nevoie de cateva ingrediente la indemana. Aceasta reteta este...
Carnaciori in aluat frantuzesc
Se spala bucatile de peste cu jet de apa rece, se condimenteaza cu sare, piper, foaie de dafin si boia, se stropesc cu uleiul...
Crap cu sos de ardei
Se spala puiul in cateva ape, se parleste 2-3 minute la foc mare, se mai trece printr-un jet de apa si se pune sa fioarba in...
Supa de pui cu galuste
Se taie muschiul de porc astfel inact sa se poata itercala cu legumele coapte. Se curata vinetele, dovleceii si ardeii, se...
Muschi de porc su legume
Se taie muschiul de vita felii medii, se unge cu unt, se stropeste cu vin, se freaca cu zahar pe toata suprafata si apoi se...
Carne de vita cu sos alb
Se curata, se spala si se oparesc bine urzicile. Intr-o oala, se pune apa la fiert. Cand da in clocot, se adauga urzicile si...
Supa leseasca de urzici
Toate legumele, mai putin loboda rosie, se toaca in bucati destul de mari si se pun la fiert in apa cu un praf de sare....
Bors de loboda rosie de la Dersca
Costitele de porc se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, boia iute si dulce, se ung cu ulei pe toata suprafata si se...
Costite de porc la gratar
Se feliaza pieptul de pui, se bate cu ciocanul de snitel, se condimenteaza cu sare, piper si se unge cu ulei si mustar. Se...
Rulouri de carne si sos de rosii
Se pun vinetele la copt, apoi se decojesc si se lasa sa se scurga. Intre timp, se curata si se spala dovleceii si cartofii....
Musaca de vinete si cartofi
Telemeaua de vaca, urda, smantana, branza de vaci, ouale si mararul se paseaza cu blenderul. Se topeste untul, se adauga...
Cannelloni de primavara
Se alege fasolea, apoi se pune de seara pana dimineata sa stea la inmuiat in apa calduta. Dimineata se scoate din apa si se...
Ciorba de fasole cu costita afumata
Se cerne faina intr-un bol, se adauga drojdia stinsa in 2 linguri de lapte dulce si caldut, sarea, uleiul, apa minerala si...
Pizza cu blat crocant
Se curata morcovii, ceapa, cartofii si dovlecei, se spala bine cu jet de apa rece, apoi se taie cubulete sau marunt, in...
Ciorba de legume
Se pregateste carnea de miel, se taie bucati potrivite si se calesc in ulei incins, se adauga sare, piper si vinul rose si se...
Friptura de miel cu sos de piper
Se trece orezul prin cateva ape si se pune sa fiarba in apa cu sare si putin ulei. Cartofii si morcovii se spala si se pun si...
Mancare sarbeasca
Se curata pieptul de pui de pielite, se spala in cateva ape si se taie cubulete. Se condimenteaza cu sare, piper, boia iute...
Frigarui de pui cu salata verde
Se spala dovleceii, se scoate miezul cu o lingurita mica, ca sa nuse rupa si se pun sa se scurga pe un prosop absorbant....
Dovlecei cu sos de smantana
Se pun medalioanele de salau in tava, se stropesc cu ulei, vin si zeama de lamaie, se condimenteaza cu sare si piper si se...
Specialitate de peste cu orez
Copanele de pui se parlesc pe flacara, se spala in cateva jeturi de apa rece, apoi se scot si se lasa la scurs pe un prosop...
Copane cu sos de masline si ciuperci
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane