Retete culinare

Ficat de gasca, ingrasata in aspic
Aperitive cu carne

Ficat de gasca, ingrasata in aspic

Daca vrei sa mananci o adevarata delicatesa, pregateste ficat de gasca ingrasata in aspic. Aceasta reteta este foarte buna.

Ficat de gasca, ingrasata in aspic
Drob de ciuperci
Aperitive cu ciuperci

Drob de ciuperci

Ceapa tocata se caleste in unt impreuna cu ciupercile spalate si taiate feliute, pana ce scade apa lasata de ciuperci. Cand...

Drob de ciuperci
Rosii cu ciuperci
Aperitive cu rosii

Rosii cu ciuperci

Ciupercile spalate si tocate cat mai marunt se pun impreuna cu ceapa si usturoiul tocate intr-o oala cu ulei si se calesc....

Rosii cu ciuperci
Rosii umplute cu branza
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu branza

Rosiile proaspete, tari, spalate si scobite se asaza pe un fund sa se scurga. Branza telemea se freaca cu dosul lingurii pana...

Rosii umplute cu branza
Rosii umplute cu pasta de peste
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu pasta de peste

Se desface pestele de oase si se pune in jumatate de pahar ulei fierbinte de masline, apoi se sfarama bine cu lingura,...

Rosii umplute cu pasta de peste
Rosii umplute cu batog
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu batog

Se pun feliile de batog sa fiarba cu ceapa, morcov si patrunjel, apoi se scot din apa, se taie cuburi mici si se amesteca cu...

Rosii umplute cu batog
Rosii umplute cu salata de vinete
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu salata de vinete

Se coc vinetele pe flacara de la aragaz, se curata cat sunt fierbinti, se toaca si se lasa putin sa se scurga, apoi se pun...

Rosii umplute cu salata de vinete
Ciuperci cu maioneza
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci cu maioneza

Se face maioneza dintr-un galbenus fiert si trei crude, ulei (2 pahare), o lingura zeama de lamaie si sare. Ciupercile se...

Ciuperci cu maioneza
Ciuperci delicioase
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci delicioase

Se spala foarte bine ciupercile, se scot coditele si se curata de partea care a stat in pamant. Se asaza ciupercile si...

Ciuperci delicioase
Ciorba de burta
Ciorbe

Ciorba de burta

Se fierbe burta cu rasolul timp de 1-2 ore. Se scoate carnea din zeama si se strecoara ciorba. Se adauga morcovul,...

Ciorba de burta
Rulada cu ciuperci
Aperitive cu ciuperci

Rulada cu ciuperci

Se pune faina intr-un castron, se toarna cate putin lapte si se amesteca sa nu se faca cocoloase. Se amesteca in continuare,...

Rulada cu ciuperci
Ciuperci a la grec
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci a la grec

Ciupercile se spala, se scurg si se calesc in ulei fierbinte. Se adauga zeama de la o lamaie, vinul, coriandrul, sosul de...

Ciuperci a la grec
Cornulete Traditionale!
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete Traditionale!

Amestecam faina cu zaharul, drojdia, oul, smantana si untul. Intindem aluatul obtinut cu o grosime de circa 5 mm, apoi taiem...

Cornulete Traditionale!
Creier in aspic
Aperitive cu carne

Creier in aspic

Daca nu stii cum se prepara creier in aspic, incearca aceasta reteta. Acest aperitiv este foarte delicios.

Creier in aspic
Creier in aluat
Aperitive cu carne

Creier in aluat

Se amesteca faina cu galbenusurile, untul, sarea si laptele adaugat treptat, apoi se adauga albusurile batute spuma,...

Creier in aluat
Pateu de porc
Aperitive cu carne

Pateu de porc

Se dau carnea si ficatul prin masina de tocat, de 3-4 ori, impreuna cu slanina si usturoiul, se adauga untul, sarea, piperul...

Pateu de porc
Pateu din ficat de gasca
Aperitive cu carne

Pateu din ficat de gasca

Se fierbe ficatul de gasca in apa cu vin si 50 gr unt (apa in cantitate cat sa acopere ficatul), timp de 15 minute, apoi se...

Pateu din ficat de gasca
Pasta de ficat
Aperitive cu carne

Pasta de ficat

Pasta de ficat se amesteca cu untul, galbenusurile trecute prin sita, mararul verde tocat marunt, sare si piper.

Pasta de ficat
Ficat de gasca in aspic
Aperitive cu carne

Ficat de gasca in aspic

Aceasta reteta este foarte buna. Daca vrem sa pregatim ficat de gasca in aspic, avem nevoie de 500 gr ficat de gasca si aspic.

Ficat de gasca in aspic
Clatite cu struguri
Clatite

Clatite cu struguri

Amestecati faina cu sarea, scortisoara, oul batut si laptele, pana cand obtineti o compozitie omogena. Din aceasta compozitie...

Clatite cu struguri
Budinca de malai cu nucis si stafide
Budinci

Budinca de malai cu nucis si stafide

Puneti apa cu sare la fiert si cand incepe sa clocoteasca adaugati "in ploaie" malaiul amestecat cu gris. Lasati sa...

Budinca de malai cu nucis si stafide
Cotlete de vitel
Mancaruri cu carne

Cotlete de vitel

Taiati ceapa marunt si puneti-o intr-un vas cu laptele, buchetul aromat, sare si piper, dupa gust. Bateti cotletele cu...

Cotlete de vitel
Vitel cu sos de toamna
Mancaruri cu carne

Vitel cu sos de toamna

Carnea condimentata prajiti-o la gratar. Cand o intoarceti, aruncati pe carbunii incinsi 1 lingura amestec de condimente si...

Vitel cu sos de toamna
Clatite cu ciuperci si ceapa rosie
Aperitive cu ciuperci

Clatite cu ciuperci si ceapa rosie

Cerneti faina intr-un castron, adaugati pe rand ouale batute, sarea, laptele si uleiul. Amestecati compozitia pana cand...

Clatite cu ciuperci si ceapa rosie
Crema de ciuperci cu mazare
Sosuri albe

Crema de ciuperci cu mazare

Curatati ceapa si ciupercile, taiati-le in bucati mai mari si puneti-le la fiert cu apa cat sa le acopere. Adaugati putina...

Crema de ciuperci cu mazare
Crema de ciuperci cu tarhon
Sosuri albe

Crema de ciuperci cu tarhon

Curatati zarzavaturile si ciupercile si puneti-le la fiert in apa cu sare. Cand s-au inmuiat, scoateti-le din apa in care au...

Crema de ciuperci cu tarhon
File de crap cu rosii si ciuperci
Mancaruri cu peste

File de crap cu rosii si ciuperci

Presarati fileurile de crap cu sare si piper, dupa care treceti-le prin faina. Prajiti-le in 100 ml ulei incins. Dupa ce s-au...

File de crap cu rosii si ciuperci
Cod cu rosii si paste
Mancaruri cu peste

Cod cu rosii si paste

Fierbeti pastele in apa cu sare, circa 10 minute. Prajiti fileul de cod in 50 ml ulei, la foc mic, circa 20 de minute, apoi...

Cod cu rosii si paste
Bureti cu sos de usturoi
Mancaruri cu ciuperci

Bureti cu sos de usturoi

Curatati vineciorii de frunze si pamant, spalati-i si lasati-i la scurs pe un servet. Prajiti-i intregi in ulei, pe toate...

Bureti cu sos de usturoi
Poale-n brau
Prajituri

Poale-n brau

Din ingredientele pentru aluat framantati un aluat si lasati-l la dospit circa 30-40 de minute. Amestecati intr-un castron...

Poale-n brau
Supa de spanac
Supe de legume

Supa de spanac

Alegeti spanacul, spalati-l si puneti-l la fiert cand apa clocoteste. Prajiti usor faina in unt si stingeti cu apa in care a...

Supa de spanac
Ficatei de pui cu mere
Mancaruri cu carne

Ficatei de pui cu mere

Curatati si spalati ficateii, dati-i prin faina, apoi prajiti-i in ulei, la foc mic, pana se rumenesc bine pe toate partile....

Ficatei de pui cu mere
Turta de grau cu fructe
Prajituri

Turta de grau cu fructe

Spalati graul si puneti-l la fiert cu un pahar de apa, apoi adaugati laptele. Cand e bine fiert si consistent ca cel de...

Turta de grau cu fructe
Pastrav in sos
Mancaruri cu peste

Pastrav in sos

Curatati pestele, spalati-l si presarati-l cu sare si piper. Prajiti-l in ulei, la foc potrivit spre mic, pana se rumeneste...

Pastrav in sos
Foietaj cu ciuperci, feta si rosii
Mancaruri fara carne

Foietaj cu ciuperci, feta si rosii

Foietajul cu ciuperci poate fi facut in diverse combinatii. Daca preferati cascaval in loc de feta sau nu doriti sa folositi...

Foietaj cu ciuperci, feta si rosii
Prajitura cu fulgi de orez
Prajituri

Prajitura cu fulgi de orez

Amestecati pe foc, zaharul cu margarina, cacaua, mierea si esenta de rom. Cand s-a omogenizat compozitia adaugati fulgii de...

Prajitura cu fulgi de orez
Ciorbita de porc
Ciorbe

Ciorbita de porc

Taiati carnea in bucati potrivite, spalati-o si puneti-o la fiert in 4 l apa cu 1 lingurita sare. Cand incepe sa dea in...

Ciorbita de porc
Pui cu rosii si marar
Mancaruri cu carne

Pui cu rosii si marar

Rumeniti bucatile de carne in ulei si apoi scoateti-le intr-o tava. In uleiul ramas caliti ceapa taiata marunt. Adaugati...

Pui cu rosii si marar
Budinca de malai
Budinci

Budinca de malai

Amestecati malaiul, faina, sarea, 100 gr zahar si praful de copt. Bateti ouale cu esenta de vanilie, apoi turnati-le peste...

Budinca de malai
Chiftele din vinete cu sos de rosii
Aperitive cu legume

Chiftele din vinete cu sos de rosii

Coaceti vinetele, curatati-le si asezati-le pe un fund inclinat, sa se scurga. Tocati-le si amestecati-le cu oale, sarea,...

Chiftele din vinete cu sos de rosii
Prajitura de post
Prajituri

Prajitura de post

Curatati merele de coaja, dati-le pe razatoarea mica si amestecati-le bine cu zaharul, margarina, faina, scortisoara, zeama...

Prajitura de post
Ciorba de rata
Ciorbe

Ciorba de rata

Portionati rata si puneti-o la fiert. Eliminati spuma. Curatati zarzavatul. Taiati ceapa marunt, gulia si cartofii in...

Ciorba de rata
Tocana de oaie cu bere
Mancaruri cu carne

Tocana de oaie cu bere

Rumeniti intr-o oala bucatile de carne, ceapa taiata julienne si morcovii taiati rondele. Dupa ce se soteaza putin, presarati...

Tocana de oaie cu bere
Paste cu conopida si ciolan
Paste si pizza

Paste cu conopida si ciolan

Puneti pastele la fiert in 3 l apa si 1 lingurita sare. Separat, puneti la fiert pentru 5-6 minute conopida desfacuta in...

Paste cu conopida si ciolan
Fursecuri cu nuci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu nuci

Frecati spuma untul cu zaharul, adaugati romul, un varf de cutit, sare, coaja de lamaie rasa, apoi nucile amestecate cu...

Fursecuri cu nuci
Bors de conopida
Borsuri

Bors de conopida

Intr-o oala, caliti ceapa in ulei, apoi adaugati conopida desfacuta bucatele si mai lasati la foc 3-4 minute. Puneti peste...

Bors de conopida
Piept de vitel cu fasole verde
Mancaruri cu carne

Piept de vitel cu fasole verde

Spalati pieptul de vitel, taiati-l in bucati potrivite si rumeniti-l in unt circa 10 minute, impreuna cu ceapa, tocata...

Piept de vitel cu fasole verde
Prajitura cu marmelada
Prajituri

Prajitura cu marmelada

Amestecati intr-un castron mai mare toate ingredientele si lasati-l la rece o ora. Puneti deoparte un sfert din aluat, restul...

Prajitura cu marmelada
Supa de ceapa cu orez
Supe de legume

Supa de ceapa cu orez

Curatati, spalati si taiati ceapa julienne. Puneti la fiert, in 3 l de apa, 4 cepe, morcovii si radacina de patrunjel,...

Supa de ceapa cu orez
Castraveti umpluti
Mancaruri cu legume

Castraveti umpluti

Curatati castravetii si taiati-i in jumatate pe lungime. Cu ajutorul unei linguri scoateti semintele. Fierbeti-i apoi in apa...

Castraveti umpluti
Tarta cu pere si crema
Prajituri

Tarta cu pere si crema

Amestecati ouale, zaharul si sarea pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati faina si untul, la temperatura camerei...

Tarta cu pere si crema
Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci