Se pune laptele la fiert iar cand da in clocot se pune malaiul si grisul si se lasa sa fiarba, apoi se amesteca bine cu...
Mamaliguta cu cascaval si sos de rosii
Se curata ceapa si se taie solzisori foarte subtiri si se pune cu 50 gr unt in tigaie pe foc sa se inmoaie, bine. Rosiile se...
Papara cu mamaliga
Reţetă de preparare a papanaşilor. Daca vrei sa mananci o mancare delicioasa, pregateste papanasi. Aceasta reteta de...
Reţetă de preparare a papanaşilor din mamaliga cu branza
Se prepara o mamaliga moale in care, cand este fiarta si bine framantata, se adauga o lingura cu unt si una cu smantana si se...
Mamaliga cu ochiuri la cuptor
Se face o mamaliga potrivita din malai, apa si sare. Aceasta se amesteca cu unt. Se iau din mamaliguta bucati cat o gutuie...
Bulz de mamaligaCand ramane mamaliga de la masa nu se arunca. Feliile de mamaliga la cuptor sunt niste gustari ideale pentru perioada postului.
Felii de mamaliga la cuptor
Se face o mamaliguta mai vartoasa din malai, apa si sare. Cand s-a racit se taie in felii groase de 1 cm jumate, si se pun la...
Mamaliga prajitaSe caleste carnea in putin ulei, pana prinde crusta si lasa zeama. Se pune la inmuiat ceapa, morcovul si ardeiul, si se lasa...
Gulas cu ciuperci
Reţetă de preparare a papanaşilor. Se da branza prin sita, se amesteca cu zaharul, faina in care s-a amestecat...
Reţetă de preparare a papanaşilor din branza de vaci prajiti
Se fierb cartofii in coaja si cat sunt inca fierbinti se curata si se fac piure, frecand cu dosul lingurii. Se amesteca...
Perisoare din branza si cartofi
Se taie cornurile in jumatati si se scobesc. Se face un sos alb mai gros, din unt, faina si lapte, se amesteca cu svaiterul...
Cornuri cu svaiter
Se bat ouale putin, se adauga sunca taiata bucatele, apoi se toarna, cate putin, laptele clocotit, amestecand mereu. Se pune...
Buseuri gratinateSe pune carne la fiert, iar cand este fiarta pe jumatate se adauga legumele taiate cubulete si se lasa la fiert. Galustele:...
Ciorba de pui cu galuste imperialeCartofii se taie cubulete, albitura si morcovul se dau prin razatoare iar celelate legumele se toaca marunt. Rosiile se...
Ciorbita cu afumaturaSe scot visinele din congelator cu 15-20 minute inainte de preparare, se adauga pliculetul cu zahar vanilat peste ele. Se...
Prajitura cu visine racoritoarePrazul se pune la calit in untul topit. Pana se inmoaie prazul se pregateste sosul, din lapte in care se inglobeaza faina. Se...
Sos de prazSe spala ardeii, se curata de cotor si se umple cu urmatoarea compozitie: carnea tocata se amesteca cu oul, orezul, sare,...
Ardei scazuti cu sos de rosiiSpanacul se spala si se fierbe in apa. Se scurge si se toaca marunt.Intr-o cratita se pune spanacul, usturoiul pisat, sare si...
Spanac cu ochiuriSupa de chimen se prepara foarte usor si este foarte sanatoasa si aromata. Ceapa si morcovul se curata si se da pe razatoare...
Supa de chimen
Din lapte, faina si unt se prepara un sos alb gros, care se amesteca cu cascavalul ras si cu galbenusurile batute. Se...
Crochete de branza
Se pun 3 l de lapte crud la prins si se lasa 1-2 zile, pana se prinde. Dupa ce s-a prins laptele, se fierb 2 I de lapte...
Branza de vaciSe spala pieptul de pui si se pune la fiert in putina apa cu sare, curry si piper. Puteti adauga si cateva legume in apa....
Pui cu orez si legumeSe curata gutuii de coaja si se taie felii subtiri.Se lasa la fiert 2 minute. Se pun feliile intr-o tigaie, se adauga 2...
Piept de pui cu sos de gutuiSe macina nucile la masina de cafea sau se sfarama cu ciocanul. Am gasit cateva stafide prin camara si le-am pus la hidratat...
Tort cu nuca si ciocolata
Se amesteca frisca dulce cu fructele din cutia cu compot de ananas. Acest amestec se poate orna cu fructe maruntite din...
Ananas cu frisca
Reţetă de preparare a papanaşilor. Se amesteca branza data prin sita cu faina, grisul, ouale si sarea. Se freaca bine ca...
Reţetă de preparare a papanaşilor fierti de branza
Daca astepti musafiri si vrei sa pregatesti aperitive gustoase, alege bulete de branza. Aceasta reteta este foarte buna si se...
Bulete de branza cu patrunjelSe curata dovleceii si se taie in patru pe lung. Se ung cu ulei de masline si se dau prin parmezan amestecat cu fulgii...
Dovlecei la cuptor
Se fierbe apa cu untul si se adauga toata faina, amestecand repede pe foc, pana devine o pasta fina care se desprinde de pe...
Clatite cu svaiter
Scrumbia curatata se pune in apa cu otet si se lasa 6-7 ore sa se desareze. Cartofii se fierb in coaja si dupa ce s-au racit...
Salata de scrumbie
Se pune pestele la desarat in apa calduta, pentru cateva ore, se clateste de cateva ori si se pune sa fiarba in apa, cu boabe...
Salata de peste afumat
Icrele de stiuca se pregatesc ca si icrele de crap. Se indeparteaza pielita desfacand cu furculita. Se freaca cu ulei in...
Salata de icre de stiuca
Se fierbe faptele cu zahar dupa gust, un praf de sare si cu zaharul vanilat. Taiteii se fierb in apa, se strecoara si se pun...
Taitei cu lapte
Se pune orezul intr-un vas cu un pahar de apa si se fierbe pe foc pana scade apa. Apoi se toarna peste el laptele, zaharul...
Orez cu lapte
Icrele se curata de pielite cu furculita, se pun intr-un tifon strans si se toarna apa peste ele sa se spele. Se lasa sa se...
Salata din icre de crap
Prima data coacem tirii pe o tabla pusa pe foc sau direct pe plita, apoi se bat, pe un fund de lemn, cu manerul unui cutit....
Salata de tiri
Creierul se tine 10 minute in apa rece, apoi se curata de pielite. Se pune apa sa fiarba si cand clocoteste se pune creierul...
Salata de creier
Se fierb legumele separat fiecare si se taie in cuburi mici. Se amesteca toate cu sare si piper. Separat se pune pestele la...
Salata de pesteSe spala pieptul de pui si se sterge cu un prosop de bucatarie apoi se taie fasii de grosimea unui deget. Se curata ceapa si...
Cous cous in stil indianSe bat albusurile spuma cu un praf de sare si jumatate din zahar, iar galbenusurile se amesteca cu cealalta parte de zahar....
Prajitura capsunicaCrab sticks sunt un tip de fructe de mare prelucrate din mai multe feluri de pesti cu carne alba si condimente. Se mai numesc...
Crab sticks paneO idee pentru ceva rapid, usor de facut si foarte gustos, pentru o zi de post! Cartofii se curata, se spala, se taie felii si...
Chiftelute din piure de cartofi
Intr-un vas de pamant se pun fileuri de heringi, iar peste fileuri se presara morcovii rasi pe razatoare, boabe de piper,...
Marinata de heringiSaculetii sunt de fapt formati din clatite. Pentru asta incepem sa pregatim aluatul pentru clatite amestecand toate...
Saculeti cu piept de puiUntul adus la temperatura camerei, se freaca spuma. Se amesteca apoi cu restul de ingrediente. Condimentele se pun dupa...
Tartine cu unt aromatCartofii se fierb in coaja, dupa care se curata si se taie cubulete. Telina, sfecla si morcovul, dupa ce se curata se taie in...
Salata CaliforniaPieptul de pui se spala, se dezoseaza, se feliaza si se bate usor cu ciocanul de snitele, apoi se sareaza si pipereaza....
Cordon BleuPortocalele se curata de coaja (lasand un strat subtire din partea alba) si se pun intr-un vas cu apa rece astfel incat sa le...
Marmelada de portocaleConopida desfacuta in buchetele se pune in apa cu sare si se lasa cateva ore. Restul legumelor se spala si se taie dupa...
Muraturi asortateCartofii se fierb in coaja (pana intra furculita in ei) se trec printr-un jet de apa rece si se curata. Se taie pe jumatate...
Cartofi la cuptorCartofii se curata, se spala si se taie felii potrivite,dar nu se patrunde pana jos (se lasa un cotor). Mezelurile si...
Cartofi acordeon
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane