Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, pana cand compozitia creste si se intareste. Se pune apoi spuma la caldura, pe foc...
Tort de curmale
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul tos pana ce spuma creste bine. Se adauga apoi galbenusurile, zeama de portocala si...
Tort de portocale
Cele 9 albusuri se bat spuma tare cu 250 gr zahar si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi nuca macinata si se amesteca usor....
Tort de zahar ars
Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul, sarea si romul pana ce amestecul creste si se ingroasa. Se adauga apoi pesmetul,...
Tort de nuca
100 gr faina se amesteca impreuna cu oul, mierea, zaharul, bicarbonatul si se framanta bine pana se obtine un aluat potrivit...
Tort de lamaiePuiul bine spalat si sters bine de apa , se curata de grasimea din interior, se impaneaza cu usturoi si se condimenteaza ,...
Pui la cuptor cu garnitura de ciuperci la gratarPestele cu legume la cuptor este o mancare cu peste foarte eleganta, ce poate fi pregatita cu aproape orice tip de peste....
Peste cu legume la cuptorPulpele de pui se spala si se curata bine. Ceapa, ardeii, usturoiul se taie marunt. Intr-un bol se amesteca bine margarina cu...
Pulpe la cuptor
Se framanta faina cu untul si un praf de sare. Se amesteca cu degetele usor si se da aluatului forma de colac. se pune in...
Aluat pentru tarte
Faina se amesteca impreuna cu un varf de cutit de bicarbonat, untul moale, oul si sarea. Se framanta bine aluatul si se...
Aluat de tarte
Faina se amesteca cu 150 gr unt, sare si 2 galbenusuri.Se framanta bine, dupa care se lasa sa se odihneasca o ora. Slanina se...
Aluat de tarta cu slanina
Faina se pune pe o planseta si se amesteca cu praful de copt. intre timp, se bat ouale si se adauga zaharul, sarea si apa. Se...
Aluat pentru tarte dulci
Aluatul se prepara dupa reteta aluat pentru tarte dulci si se presara cu zahar pudra deasupra. Separat, se curata ciresele de...
Tarta cu visine
Faina se amesteca impreuna cu untul, sarea si apa. Se framanta bine aluatul si se strange ca o minge. Se pune apoi intr-un...
Tarta cu mere
Untul se fraca cu 120 gr zahar. Se adauga apoi zaharul vanilat, galbenusurile, faina si la final zeama de lamaie. Se framanta...
Tarta cu fructeSarmalele cu varza acra si carne sunt delicioase, la noi se pregatesc sambata si se fierb duminica. Sarmalele cu varza acra...
Sarmale cu varza acra si carne
Merele se spala si se scobesc ca sa se scoata semintele. In mijloc se pune cate putina unt si dulceata. Se pun apoi merele...
Mere la cuptor
Merele se spala si se scobesc cu un cutit, in asa fel incat sa nu se strice coaja. Se scoate miezul, avand grija sa ramana...
Mere umplute
Faina se amesteca impreuna cu untul, apoi se da aluatului forma de colac iar in mijloc se pune apa. Se framanta repede si...
Aluat pentru tarte
Faina se amesteca impreuna cu bicarbonatul, untul moale, oul si sarea. Se framanta bine si se adauga apa cat cuprinde....
Aluat pentru tarte
Faina se amesteca impreuna cu untul, smantana si sarea. Se framanta aluatul usor si se intinde apoi o foaie subtire. Se...
Aluat pentru tarte
Untul se amesteca cu zaharul, cacaua, laptele si se pun apoi pe foc. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se iau zece linguri...
Chec cu glazura
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si adauga apoi galbenusurile pe rand. Se cerne faina, uleiul, zaharul vanilat si...
Chec cu cacao
Untul se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, faina, coaja si zeama de lamaie, nucile maruntite si praful de...
Chec din albus
Mierea se freaca cu zaharul, pe foc mic, pana se topesc. Se ia vasul de pe foc si se adauga in compozitie ouale pe rand, apoi...
Turta dulce
Faina se amesteca cu bicarbonatul, apoi se adauga laptele, jumatate din cantitatea de zahar, uleiul, scortisoara si...
Turta dulce fara miere si ou
Orezul se pune la fiert aproximativ 5 minute. Se scurge apoi si se spala si se pune din nou la fiert cu lapte si cu zaharul...
Crochete de orez cu fructe
Untul se freaca bine cu zaharul, se adauga apoi galbenusurile pe rand, faina si drojdia dizolvata in lapte cald. Se presara...
Savarina cu migdale
Ciupercile, morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie cubulete. Pulpele se spala si se usuca cu un prosop de hartie...
Pulpe de pui cu morcovi si ciuperci
Laptele impreuna cu vanilia se pun la fiert. Se bat spuma tare 6 albusuri, se adauga 100 gr zahar si se bat in continuare...
Lapte de pasare
Se ard intr-un vas 100 gr de zahar. Cand incepe sa fiarba se adauga miezul de nuca si se amesteca bine, dupa care se...
Prajitura moldoveneasca
Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul putin cate putin. Se adauga cate un galbenus si se bate incontinuu. Se...
Chec marmorat
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul. Separat se pune vinul la fiert si se dizolva in el gelatina. Se adauga peste...
Sarlota cu ciocolata si vin
Ouale de bat bine cu zaharul, apoi se adauga gelatina dizolvata in putin lapte si la final se toarna tot laptele. Se pune...
Sarlota cu ciocolata
100 gr unt se pun pe foc impreuna cu un pahar de lapte. Se adauga faina si se amesteca repede, apoi se ia de pe foc si se mai...
Choux a la creme
Galbenusurile se freaca cu zaharul, se amesteca apoi cu faina si se adauga laptele cate putin. Se pune vasul pe foc mic sa se...
Sarlota de banane
Drojdia dizolvata in putin lapte cald se amesteca cu faina, restul de lapte si cu ouale. Se freaca zaharul cu untul si cu...
Savarina cu drojdie
Galbenusurile se freaca cu zaharul si cu zaharul vanilat pana ce compozitia se albeste. Separat se bat si albusurile si se...
Savarina cu pesmet
Faina se amesteca impreuna cu untul moale, galbenusurile, migdalele si zaharul, dupa gust. Se framanta bine aluatul si se...
Covrigei cu ciocolata
Capusnele se spala si apoi se sfarama bine, pana cand devin o pasta. Aceasta se amesteca impreuna cu zaharul tos, cu zeama de...
Bavareze cu capsune
Se amesteca laptele cu zaharul si galbenusurile pe foc mic. Se adauga apoi esenta de cafea, foile de gelatina dizolvate in...
Bavareza cu cafea
Castanele se curata de coaja si se pun la fiert. Se trec apoi prin masina de tocat si se preseaza bine pana devin un piure....
Bavareza de castane
Castanele se curata de coaja si se pun la fiert. Se tre apoi prin sita si se amesteca piureul obtinut cu zahar, unt,...
Bavareze de castane si ciocolata
Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se freaca bine cu 200 gr zahar, albusurile se bat spuma. Se toarna...
Tort cu fructe si frisca
Untul se freaca bine cu zaharul, iar apoi se adauga zeama si coaja de la o lamaie. Se amesteca in continuare si se mai adauga...
Prajitura cu lamaie

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane