Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi se adauga mierea calduta, untul, coaja rasa de lamaie, praful de copt stins cu...
Fursecuri dulci cu miere
Se amesteca bine untul moale impreuna cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, 1 ou si se adauga apoi faina si...
Fursecuri cu crema de cacao
Se toaca ceapa verde marunt si se amesteca cu branza. Se adauga laptele, ueiul, mierea si se mixeaza totul la cea mai mare...
Maioneza din branza de vaci
Se toaca marunt ceapa si se amesteca impreuna cu branza de vaci, uleiul, rosia tocata marunt, semintele decojite, ridichea...
Branza de vaci cu rosii
Se rad jumatate din morcovii curatati, iar cealalta jumatate se taie feliute fine. Se toaca marunt ceapa si se amesteca cu...
Branza de vaci cu morcovi
Se amesteca bine branza de vaci cu uleiul, sarea si drojdia de bere.
Branza de vaci cu drojdie de bere
Se amesteca branza cu ceapa tocata marunt, germenii de grau, seminte de in pisate marunt, uleiul, drojdia de bere, sarea si...
Branza de vaci cu ceapa
Se amesteca branza cu banana zdrobite, se adauga sucul de lamaie, uleiul, germenii de grau, stafidele si mierea si se...
Crema de branza de vaci cu banane
Se amesteca untul moale cu zaharul, faina, smantana, ouale, zaharul vanilat si praful de copt stins cu alcool. Se lasa...
Fursecuri simple
Se amesteca zaharul cu oul, coaja rasa de lamaie, untul moale, smantana, romul, faina si praful de copt stins cu zeama de...
Biscuiti pentru ceai
Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu untul moale. Se adauga coaja rasa de lamaie, romul, faina si se framanta bine. Se...
Pesmeti cu nuca
Se freaca 2 oua cu zaharul, se adauga untul moale, laptele, amoniacul amestecat cu putina faina, coaja de lamaie rasa,...
Fursecuri cu amoniac
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie, zaharul vanilat, miezul macinat de nuca, faina...
Pesmeti cu lamaie
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga untul moale, smantana, romul si faina cat cuprinde. Se intinde o foaie de 1-2...
Pesmeti fragezi
Se freaca margarina cu zaharul, coaja de lamaie, miezul de nuca macinata, faina, sare si bicarbonatul stins cu o lingurita de...
Cornulete cu nuci
Se pun la fiert apa impreuna cu uleiul si sarea. Se adauga faina in ploaie si se amesteca bine. Se lasa la racit apoi...
Gogosi frantuzesti
Se pun la fiert uleiul, putina apa, sare si se toarna faina in ploaie, amestecand repede. Se ia de pe foc si se adauga dupa...
Ecler cu crema de vanilie
Se prepara aluatul frantuzesc si separat spuma de capsuni sau de zmeura. Pentru aceasta din urma se bat albusurile bine cu...
Placinta cu spuma de zmeura sau capsuni
Din ingredientele pentru aluat se prepara un aluat frantuzesc. Se intinde o foaie groasa de 1 cm si se taie in benzi lungi de...
Flancuri cu caise
Se prepara un aluat frantuzesc. Separat se curata merele de coaja, se taie in felii subtiri si se rad pe razatoarea mare. Se...
Mile feuilles cu pasta de mere
Faina se amesteva cu galbenusul, apa, sare si otetul. Se framanta coca formata cu mana, apoi se inveleste intr-un servet si...
Aluat frantuzesc
Se framanta un aluat din faina, ulei, apa si otet. Se intinde cu sucitorul, o foaie subtire si rotunda si se unge cu...
Aluat rapid pentru placinta cu branza
Se amesteca ingredientele de aluat pana se obtine o coca, care se va tine la frigider intre 2 si 4 ore. Se intinde apoi...
Placinta cu branza
Se amesteca faina, cu drojdia dizolvata in putin lapte cald, oul, uleiul si zaharul. Se adauga putina sare si lapte cald sau...
Placinta cu dovleac
Se amesteca untul cu faina, zaharul si putina sare. Se framanta o coca frageda, din care se intind doua foi de dimensiunea...
Placinta cu gris si fructe din dulceata
Se amesteca untul moale, faina, zaharul, sarea si praful de copt. Se lasa aluatul la rece 30-40 de minute, apoi se imparte in...
Placinta cu branza de vaciAceasta reteta de placinta cu visine este delicioasa si suculenta, perfecta pentru a pune in valoare aroma visinelor coapte.
Placinta cu visine, cu capac din aluat
Se amesteca galbenusurile cu zaharul, intr-un castron. Se adauga faina, laptele si praful de copt, iar la urma albusurile...
Placinta cu prune
Se amesteca faina cu 150 gr unt moale, 200 gr zahar, ouale, praful e copt, stins cu zeama de lamaie si 2-3 linguri de lapte....
Lintzer cu mere
Se prepara un luat pentru tarte din faina, unt, zahar, galbenururi, smantana, prafuld e copt si sare. Se intind tartele in...
Tarta cu bezea si dulceata
Se pregateste un aluat pentru tarte dulci. Se curata de samburi visinele, apoi se presara cu 150 gr zahar si se lasa la scurs...
Tarta cu visine
Se amesteca faina cu untul bucatele, zaharul, oul, smantana sau laptele. Se adauga praful de copt, zeama de lamaie si se...
Aluat pentru tarte dulci
Se amesteca sare si praful de copt cu faina, untul taiat in bucatele, galbenusurile si apa cata absoarbe faina. Se framanta...
Aluat pentru tarte
Faina se amesteca cu untul moale, smantana, sare si se framanta bine. Se lasa in repaus 30 de minute, apoi se intinde o...
Aluat pufos
Faina se amesteca cu zaharul pudra, untul taiat in bucatele, smantana sau laptele, galbenusurile, sare, coaja de lamaie si...
Aluat fraged cu bicarbonat
Se amesteca faina cu untul taiat in bucatele, ouale, zaharul pisat, sarea si coaja de lamaie. Se adauga zahar vanilat si...
Aluat fraged
Se prepara un aluat din faina, oua si apa. Se imparte in doua si se intinde cate o foaie cat mai subtire, dupa care se lasa...
Cataif cu frisca
Se prepara un aluat care se impatura si se intinde de 4 ori. Se intinde apoi o foaie de jumatate de cm grosime si se taie cu...
Trigoane
Se mixeaza patrunjelul, cu usturoiul, mugurii de brad, cascavalul si 3 linguri ulei. Se adauga sare si piper, apoi se...
Paste cu sos pesto
Se calesc ceapa, usturoiul si telina in uleiul incins timp de 3-4 minute. Se adauga apoi rosiile tocate marunt, bulionul si...
Spaghete cu sos napoletan
Untul topit, se incorporeaza cu faina si se lasa 1 minut la fiert. Se ia vasul de pe foc si se adauga laptele si se amesteca...
Paste cu sos bechamel
Ceapa si usturoiul se calesc in ulei incins pentru cateva minute. Se adauga morcovul, telina, costita si se prajesc 5 minute...
Spaghete cu sos bolognez
Usturoiul se toaca marunt si se caleste in uleiul de ton. Se adauga tonul maruntit, sucul de rosii, sare, piper si patrunjel...
Spaghete cu ton
Se amesteca ciupercile cu ceapa, faina, praful de copt, sarea, piperil si cimbrul. Se omogenizeaza compozitia si se adauga...
Chiftele din ciuperci
Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se dau prin razatoarea mica. Se amesteca cu faina, jumatate din margarina, sare...
Cartofi polonezi
Dovleceii se curata de coaja si se toaca cubulete. Se pun apoi in apa cu sare si concentrat de legume, la fiert. Pentru sos...
Dovlecei gratinati cu sos
Se curata vinetele de coaja, se taie felii subtiri in diagonala si se prajesc putin in ulei. Se scot si se pun apoi intr-o...
Vinete cu sos
Ceapa si prazul se curata si se toaca marunt, dupa care se pun la calit. Se adauga apoi ciupercile, piperul, sarea si...
Pastel del cedas
Cartofii se curata de coaja, apoi se taie marunt, se amesteca cu ceapa tocata marunt si se sareaza. Se incinge uleiul si se...
Tortilla cu cartofi
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori