Se spala, se curata de codite, apoi se piseaza impreuna cu samburii. Se amesteca apoi cu zaharul dizolvat, cu apa si se...
Inghetata de visine cu frisca
Se rade coaja galbena de portocala si impreuna cu miezul maruntit si zaharul se amesteca bine. Se adauga apa, sarea de...
Inghetata de portocale cu coji confiate de portocale
Se rade coaja galbena de la portocala iar miezul se taie bucatele la care se adauga zaharul si se amesteca. Se adauga apoi...
Inghetata de portocale
Se spala lamaile, se rad de coaja si se amesteca cu zaharul. Se adauga apa, zeama de la lamai si se amesteca bine pana ce se...
Inghetata de lamaie
Se pun galbenusurile impreuna cu ouale intregi, zaharul, laptele intr-un vas, la fiert in bain-marie. Se amesteca compozitia...
Inghetata de alune
Se amesteca laptele cu ouale si cu zaharul. Se pune compozitia la fiert, amestecand continuu, apoi se ia de pe foc si se pune...
Inghetata de ciocolata
Se fierb caisele cu putina apa si o lingura de zahar. Se lasa la racit, apoi se trec prin sita. Se adauga restul de apa,...
Inghetata de caise
Se fierbe laptele, se adauga zaharul, vanilia si se lasa pe foc mic, pana se dizolva zaharul. Separat, se bat ouale intregi,...
Inghetata de vanilie
Ciresele se curata de samburi, apoi se pun intercalate cu zaharul intr-un vas mare. Se lasa de seara si pana a doua zi...
Dulceata de cirese amare
Se aleg petalele de trandafiri, li se taie partea alba, apoi se pun intr-un vas si se presara cu sare de lamaie. Se amesteca...
Dulceata de trandafiriCum sa te poti bucura de aroma capsunelor proaspete tot anul? Urmand reteta noastra de dulceata de capsune, desigur. Este...
Dulceata de capsune aromata
Visinele se spala, se curata de codite si samburi. Se pun intr-un vas alternativ un strat de visine, unul de zahar, ultimul...
Dulceata de visine
Se curata nucile de coaja verde, apoi se pun in apa rece, pentru a preveni innegrirea lor. Se tin asa o zi, acoperite cu o...
Dulceata de nuci verzi
Se curata pepenii de coaja verde exterioara, iar partea alba impreuna cu o portiune foarte subtire din miezul rosu se taie...
Dulceata de coji de pepene verzi
Portocalele se pun intregi la fiert in apa clocotita. Se scot apoi si se lasa la racit intr-un vas cu apa rece. Se taie...
Dulceata de portocale
Se desfac cojile de portcale cu atentie, se tin 48 de ore in apa rce, iar a treia zi se pun la fiert. Se schimba apa de mai...
Dulceata din coji de portocale
Se inteapa caisele verzi cu un ac, prin mijlocul samburelui, apoi se lasa in apa rece. Se pun intr-un tifon si se oparesc...
Dulceata de caise verzi
Prunele se curata de coaja si se tin in apa de var 20-30 de minute. Se strecoara, se clatesc si se curata apoi de samburi. Se...
Dulceata de prune cu miez de nuca
Se curata de coaja gutuile, se rad pe razatoarea mare, apoi se pun intr-un tifon si se introduc intr-un vas cu jumatate de...
Dulceata de gutui simpla
Se curata gutuile de coaja, apoi se rad pe razatoarea mare. Se pune siropul la fiert, apoi se adauga o lingura de zeama de...
Dulceata de gutui rase
Se curata fructele de coaja, de samburi si se toaca marunt. Se pun intr-un vas, pe foc foarte mic si se lasa la fiert. Se...
Marmelada de mere, de pere sau prune
Miezul de nuca prajit in prealabil se amesteca cu zaharul caramelizat. Se amesteca bine, pana se acopera complet cu zaharul...
Nuci glasate
Zaharul impreuna cu apa se pun la fiert, apoi dupa ce s-a legat compozitia se adauga fructele taiate in sferturi. Se lasa sa...
Fructe glasate
Se curata perele de coaja, se taie in doua, se scot samburii, apoi se pun perele la fiert in apa, pana se inmoaie putin. Se...
Pere verzi confiate
Se taie cojile de portocale in 4-6 felii intregi, egale. Se tin 3 zile in apa rece, se schimba de 2-3 ori pe zi, dupa care se...
Coji de portocale confiate
Se spala capsunele si se dau prin sita. Frisca se bate bine, se adauga apoi zaharul, capsunele si se amesteca usor.
Spuma de capsune cu frisca
Se spala bine fragii, se curata de codite, apoi se dau prin sita. Sucul obtinut se amesteca impreuna cu albusurile batute, cu...
Spuma de fragi
Se spala caisele, apoi se asaza in borcane intregi sau jumatati. Se dizolva separat zaharul in apa calda, apoi se toarna...
Compot de caise
Se spala prunele si se curata de samburi. Separat se pune apa impreuna cu zaharul la fiert. Se adauga scortisoara, iar dupa...
Compot de prune
Se fierbe bine apa cu zaharul, apoi se adauga amidonul dizolvat in apa calda. Se amesteca si se lasa la fiarba. Se spala si...
Sos de visine
Se amesteca faina cu untul incalzit, apoi se dizolva cu laptele fiert cu zahar. Se amesteca bine pe foc pana da odata in...
Sos dulce de lapte
Se oparesc migdalele, dupa care se curata de coaja, se usuca, apoi se toaca marunt. Se amesteca cu galbenusurile frecate cu...
Sos de migdale
Se fierb fructele daca sunt crude, apoi se trec prin sita. Se amesteca cu zaharul, se adauga amidonul si se lasa la fiert, pe...
Sos de fructe
Se amesteca zaharul cu 200 ml apa si se lasa siropul obtinut la fiert cateva minute. Se trec prin sita caisele, iar piureul...
Sos de caise
Merele se spala, se scobesc de samburi, iar in golul ramas se pune zahar. Se coc la cuptor, apoi se trec prin sita. Piureul...
Sos dulce de mere
Se curata merele, se taie felii si se pun la inabusit cu zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se dau apoi prin sita iar...
Sos de miere si mere
Se fierbe vinul, apoi se toarna putin cate putin peste ouale frecate cu zaharul. Se amesteca bine si se pune la fiert pe bain...
Sos de vin spumos
Galbenusurile se freaca cu zaharul intr-un castron, se adauga apoi amidonul si se toarna putin cate putin ceaiul fierbinte....
Sos de rom
Ciocolata se pune la topit, iar separat se amesteca smantana cu zaharul pudra. Se adauga apoi ciocolata topita si se amsteca...
Sos de smantana cu ciocolata
Se amesteca jumatate din cantitatea de lapte cu jumatate din cantitatea de zahar si se pun la fiert cu esenta de cafea....
Sos de cafea
Se pune zaharul la topit impreuna cu 2-3 linguri de apa. Se amesteca bine, apoi se stinge cu amidonul dizolvat in apa. Se...
Sos de zahar ars
Se freaca ouale impreuna cu zaharul, se adauga amidonul dizolvat in 2-3 linguri de lapte si se pune apoi restul de lapte la...
Sos de vanilie
Se pune vinul impreuna cu vanilia la fiert. Galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se toarna peste vinul fiert, putin cate...
Sos de vin
Se dizolva amidonul in 100 ml vin, iar restul de vin se pune la fiert impreuna cu zaharul. Dupa ce a dat in clocot, se toarna...
Sos de vin
Se freaca zaharul cu coaja rasa de lamaie, se adauga apa calduta si se pune la fiert. Separat se dizolva amidonul in 2-3...
Sos de lamaie
Se freaca galbenusurile cu zaharul 5-6 minute, apoi se toarna putin cate putin peste laptele fiert in prealabil. Se adauga...
Sos de ciocolata
Se fierbe laptele, se adauga apoi faina si cacaua dizolvate in putin lapte rece. Se fierbe compozitia pana se ingroasa.
Sos de cacao
Se pune laptele la fiert, se adauga zaharul si dupa ce laptele a fiert se pune cacaua dizolvata in prealabil in 2-3 linguri...
Sos de cacao
Se bat albusurile cu telul, pana cand devin spuma, se adauga zaharul, se mai bat cateva minute, apoi se adauga capsune date...
Spuma de albus cu capsune
Se trec fructele prin sita. Gelatina se pune la inmuiat in apa, apoi se toarna peste fructele date prin sita. Se adauga...
Crema-spuma de fructe cu frisca
Se fierb in apa coacazele, apoi se strecoara si se preseaza. Se adauga aceeasi cantitate de zahar piureului rezultat si se...
Jeleu de coacaze rosii
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori