Pentru tocana cu rosii se alege came de la piept, mai grasa, sau came de pe coaste. Se taie carnea in bucati potrivite si se...
Tocana cu rosii
Pentru rasol cu smantana se scoate carnea de pe coaste, se face o rulada (sul), se leaga cu ata si se pune la fiert, adaugand...
Rasol cu smantana
Pentru rasol de vaca cu cartofi si zarzavat, carnea cea mai gustoasa este mugurul de piept, fluierul si carnea de la coada....
Rasol de vaca cu cartofi si zarzavat
Pentru mititei din carne de vaca, se trece de doua ori prin masina carnea de la gat impreuna cu seul de vaca. Se amesteca cu...
Mititei din carne de vacaBudinca de dovlecei cu telemea este o delicioasa reteta. Pentru aceasta reteta de budinca aveti nevoie de 2 dovlecei de...
Budinca de dovlecei cu telemeaFursecuri persane cu stafide si sofran este o delicioasa reteta. Pentru a pregati fursecuri persane aveti neaparat nevoie de...
Fursecuri persaneMacrou cu ierburi de Provence si sofran este o reteta fina si delicioasa. Cheia acestei retete cu peste sunt condimentele.
Macrou cu ierburi de Provence si sofranGogonele micinoase este o delicioasa reteta de muraturi.Pentru aceasta reteta de muraturi va trebuie gogonele sanatoase, nu...
Gogonele micinoase
Pentru budinca de carne cu cartofi se da prin masina de tocat carnea impreuna cu ceapa si miezul de la o felie de paine muiat...
Budinca de carne cu cartofi
Pentru rulada de carne se da prin masina de tocat, carne de porc sau de vitel, impreuna cu slanina si o felie groasa de...
Rulada delicioasa de carne
Pentru crochetele de carne, carnea fiarta, ramasa de la rasol, se da prin masina. Se prajeste apoi cu o lingura de unt si cu...
Crochete de carnePentru drob de miel in aluat se trec prin masina de carne maruntaiele de la un miel, inima, ficatul, plamanii. Se adauga...
Drob de miel in aluat
Pentru drob de miel se trec prin masina de carne maruntaiele de la un miel, inima, ficatul, plamanii. Se adauga ouale, putin...
Drob de miel cu verdeata si smantana
Pentru sarmalele de miel cu frunze de stevie se oparesc frunzele. Se fac sarmale la fel cu cele de varza; la sfarsit se...
Sarmale de miel cu frunze de stevie
Pentru sarmalele in foi de vita se oparesc frunzele si se fac apoi sarmale la fel ca sarmalele de varza, de preferinta din...
Sarmale cu foi de vita
Sarmalele cu varza acra se pregatesc la fel ca sarmalele de varza dulce, varza in loc sa fie oparita insa, este spalata cu...
Sarmale deliciose cu varza acra
Pentru sarmalele cu varza dulce se da prin masina carnea de porc sau amestecata, de vaca si de porc, si miezul de la o felie...
Sarmale cu varza dulce si marar
Pentru musaca de taitei se da carnea prin masina de tocat. Se prajeste in unt sau in untura cu o ceapa taiata marunt. Se...
Musaca de taitei cu carne macra
Pentru musaca de conopida se rup buchetele, fara cotoare, de la o conopida frumoasa, se spala si se fierb pe jumatate in apa...
Musaca de conopida cu carne macraDulceata din fructe de padure este foarte gustoasa si consumata asa simplu, dar si folosita la alte retete de creme si...
Dulceata din fructe de padurePentru musaca de dovlecei, se rad dovleceii de coaja. Se taie felii rotunde de grosimea degetului. Se sareaza si se lasa un...
Musaca de dovlecei cu carne macra
Musaca de cartofi se poate pregati cu cartofii cruzi sau fierti. Cartofii cruzi se curata, se taie felii groase de un deget....
Musaca delicioasa de cartofiPentru musaca de vinete se aleg vinete mijlocii. Se taie fara sa se curete, in felii groase de un deget. Se oparesc cu apa...
Musaca gustoasa de vinete
Pentru varza clujasca se prajeste in untura, cu putina ceapa, carnea data prin masina. Se toaca potrivit de marunt o varza...
Varza clujasca
Pentru musaca de varza se prajeste in untura, cu putina ceapa, carnea data prin masina. Se adauga sare si piper. Se aleg...
Musaca de varza cu carne macra
Pentru mere umplute cu carne, merele nu se curata de coaja. Se spala, se taie un capacel la partea cu codita. Se scobesc. Se...
Mere umplute cu carne macra
Pentru vinetele umplute se aleg patlagele vinete mai mici, de aceeasi marime, se taie cozile si se oparesc cinci minute...
Vinete delicioase umplute
Pentru rosii umplute cu carne de vitel se aleg rosii rotunde, netede. Se taie capacul, se golesc si se scot semintele. Se...
Rosii umplute cu carne de vitel
Pentru rosiile umplute se face tocatura ca pentru ardei. Se da carnea si o felie de paine prin masina de tocat. Cand carnea...
Rosii umplute gustoase
Pentru guliile umplute se aleg gulii tinere, cam de aceeasi marime. Se curata, se scobesc si se umplu cu o tocatura ca pentru...
Gulii delicioase umplute
Pentru chiftelele de cartofi cu carne se fierb cartofii, se curata si se trec prin masina. Se amesteca cu o lingura de faina,...
Chiftele de cartofi cu carne si ceapaCheesecake cu prune si bezea este o prajitura foare simplu de preparat. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de...
Cheesecake cu prune si bezeaSalata de pepene rosu cu telemea marinata este delicioasa si foarte simplu de preparat.Pentru aceasta reteta de salata...
Salata de pepene rosu cu telemea marinataPrajitura cu Caise este delicioasa si foarte simplu de preparat. aveti nevoie de caise coapte, taiate in jumatate si fara...
Prajitura delicioasa cu caisePaste cu Pesto de Sparanghel si Migdale este o delicioasa reteta. Pentru aceasta reteta de paste aveti nevoie de spaghete, un...
Paste cu Pesto de Sparanghel si Migdale
Pentru cartofi umpluti cu carne macra se pregateste tocatura. Se da carnea si o felie de piine muiata si stoarsa bine prin...
Cartofi umpluti cu carne macra
Pentru dovlecei gustosi umpluti se pregateste tocatura ca pentru ardei. Se da carnea si o felie de piine muiata si stoarsa...
Dovlecei gustosi umpluti
Pentru ardei umpluti se da carnea si o felie de piine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat. Cand carnea este slaba, se...
Ardei umpluti deliciosi
Pentru chiftelele marinate cu tarhon se da prin masina de tocat carne macra mai grasuta. In cazul cand carnea nu este de loc...
Chftele marinate cu tarhon
Pentru chiftelele marinate se da prin masina de tocat carne macra mai grasuta. In cazul cand carnea nu este de loc grasa, se...
Chiftele marinate cu carne macra
Pentru chiftele cu sos de rosii se da prin masina de tocat carne macra mai grasuta. Odata cu carnea, se da prin masina si o...
Chiftele gustoase cu sos de rosii
Pentru perisoare cu sos de smantana si marar se da prin masina de tocat carne macra mai grasuta. In cazul cand carnea nu este...
Perisoare cu sos de smantana si marar
Parjoalele moldovenesti se pot face din carne de vaca, de porc si de miel. Se da prin masina de tocat carne macra mai grasuta...
Parjoale moldovenesti cu carne macra
Chiftelele de peste se fac din orice rest de peste fiert, morun, pastruga, salau sau stiuca. Se scot cu grija toate oasele si...
Chiftele delicioase de peste
Pentru peste la cuptor cu ciuperci se fierbe in apa cu sare si zarzavat, morun, nisetru sau pastruga. Dupa ce s-a racorit, se...
Peste la cuptor cu ciuperci
Pentru peste la cuptor cu macaroane se intrebuinteaza resturi de orice peste fiert, caruia i s-au scos oasele si pielea. Se...
Peste la cuptor cu macaroanePentru pestele la cuptor se intrebuinteaza orice fel de peste fiert, caruia i s-au scos cu atentie oasele si pielita.
Peste delicios la cuptor
Pentru zacusca de peste se curata pestele, se spala si se taie felii. Se da sare. Se usuca intr-o carpa, se tavaleste prin...
Zacusca de peste cu castraveti
Pentru marinata din peste se pregateste pestele la fel ca la cel prajit in ulei. Se lasa sa se raceasca. In tigaia in care...
Marinata de peste cu bulionBanane cu ciocolata sau frozen banana este un desert simplu si delicios. Va trebuie bete pentru inghetata, banane, ciocolata...
Banane cu ciocolataDulceata de mure cu vanilie este delicioasa pentru deserturi dar si simplu pe paine. Pentru aceasta reteta de dulceata va...
Dulceata de mure cu vanilie
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori