Pentru muraturile asortate 9 l de apa se fierb cu 300 g sare mare, 100 g zahar, foi de dafin, piper si boabe de mustar.
Muraturi asortate pentru iarna
Gogosarii umpluti cu conopida si struguri sunt o muratura foarte buna care este usor de pregatit.
Gogosari umpluti cu conopida si struguri
Pentru gogosarii umpluti cu conopida aveti nevoie de 20 gogosari, 2 conopide, 2 legaturi de telina.
Gogosari pentru iarna umpluti cu conopida
Pentru gogosarii umpluti cu ciuperci, ciupercile, fierte cu apa, sare si zeama de la o lamaie, le scurgem si le tocam, apoi...
Gogosari umpluti cu ciuperci
Pentru gogosarii murati intregi, gogosarii, spalati, se sterg fiecare, se unge fiecare cu ulei si se inteapa de cateva ori.
Gogosari murati intregi
Pentru gogosarii murati felii, 4-5 kg de gogosari se spala, se curata si se taie felii late de un centimetru.
Gogosari murati felii
Pentru gogosarii murati aveti nevoie de 10 kg gogosari, 1 kg zahar, 1 l de ulei, 1 l de otet, piper.
Gogosari muratiGogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.
Gogosari in otet pentru iarna
Pentru aceasta reteta va trebuie 3,5 kg gogosari taiati, 6 linguri de bulion. Gogosarii cu sos bulion sunt gustosi.
Gogosari cu sos bulion
Gogosarii cu sos sunt foarte buni si usor de pregatit. Aveti nevoie de 4 kg. de gogosari.
Gogosari cu sos
Pentru aceasta reteta de gogosari cu mustar aveti nevoie de 5 kg gogosari taiati, 500 ml de ulei, 250 ml de otet.
Gogosari cu mustar
Garnitura delicioasa pentru fripturi se face din 1 kg morcovi, 1 kg gogosari, 1 kg ardei gras, 1 kg ardei kapia.
Garnitura delicioasa pentru fripturi
Pentru compotul din dovlecei aveti nevoie de 5 kg dovlecei, curatati de coaja si de samburi.
Compot din dovlecei
Castraveti murati sunt foarte buni. Aveti nevoie de 10 kg castraveti, 6 l de apa, 6 linguri de sare.
Castraveti murati
Castraveţi bulgăreşti reţetă Pentru castravetii in otet, spalam castraveti sanatosi, apoi se pun intr-o oala mare peste...
Castraveţi bulgăreşti reţetă
Ardeii umpluti cu varza sunt gustosi si se pot servi cu fripturi si alte feluri de mancare. Va trebuie 4 kg de ardei grasi.
Ardei umpluti cu varza pentru iarna
Ardeii kapia se spala cu apa rece, apoi se pun la borcan, intercalat cu marar, tarhon, usturoi si cimbru.
Ardei kapia pentru iarna
Ardeii kapia se coc pe foc iute si se pun cu sare intr-o oala, apoi se fierb 2 l de apa, 1 l de otet si doua linguri de sare.
Ardei kapia in otet-Cristina
Ardeii iuti se spala cu apa rece, apoi se aseaza in borcane mici de 400 g. Se pot servi cu ciorba dar si cu alte mancaruri.
Ardei iuti pentru iarna
Pentru ardeii gras la borcan se coc ardeii, se curata de pielite si cotoare, se aseaza in borcane de 800 g.
Ardei gras la borcan
Ardeii pentru umplut sunt foarte gustosi pentru iarna. Se pregatesc foarte usor si rapid.
Ardei pentru umplut
Zarzavatul din pastai pentru ciorba se pregateste usor si da o aroma deosebita mancarii.
Zarzavat din pastai pentru ciorba
Pentru zarzavatul cu pastai aveti nevoie de 2 kg pastai, 2 kg conopida, 2 kg dovlecei.
Zarzavat cu pastai
Zacusca Leana se pregateste usor si este foarte buna. Va trebuie, 25 de gogosari.
Zacusca Leana
Pentru zacusca Domnica va trebuie 1 kg morcovi, 4 cepe potrivite, 4 kg rosii facute bulion.
Zacusca Domnica
Zacusca dietettica se pune fierbinte in borcane si se capseaza, apoi se acopera si se lasa timp de 48 de ore.
Zacusca dietetica
Pentru aceasta zacusca, gogosarii si vinetele se coc si se toaca marunt. Este foarte gustoasa.
Zacusca de vinete cu gogosari
Zacusca de vinete cu ardei este foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta va trebuie 5 vinete, 15 ardei grasi.
Zacusca de vinete cu ardei
Zacusca de telina se pregateste foarte usor iar pentru aceasta va trebuie 500 g ceapa calita.
Zacusca de telina
Zacusca de popinci (ciuperci) se pune fierbinte in borcan, apoi sterilizam timp de 30 de minute, dupa care le acoperim cu...
Zacusca de popinci (ciuperci)Ciorba de macris cu orez este in primul rand sanatoasa datorita continutului mare de vitamine, dar si foarte gustoasa si nu...
Ciorba de macris cu orez
Ruloul de puisor parfumat este o mancare de carne delicioasa si simpla, ce poate fi servita la orice masa festiva. Se...
Rulou de puisor parfumatMedalioanele de legume sunt delicioase. Aceasta reteta cu legume se prepara usor.
Medalion de legume
Pentru zacusca de peste aveti nevoie de 6 kg peste (crap curatat si viscerat). Este foarte buna.
Zacusca de peste (Crap)
Pentru zacusca de patlagele verzi va trebuie 1 kg ceapa, 3 kg patlagele, 1,5 kg gogosari.
Zacusca de patlagele verzi
Zacusca de morcov se pun in borcane, se sterilizeaza timp de treizeci de minute, apoi se tine in paturi pana a doua zi.
Zacusca gustoasa de morcov
Zacusca de macrou este foarte gustoasa. Aveti nevoie de 6 kg macrou curatat, 10 kg gogosari copti.
Zacusca de macrou
Zacusca de gogosari si popinci este foarte buna. Aveti nevoie de 5 kg gogosari curatati si dati prin masina.
Zacusca de gogosari si popinci
Zacusca de gogosari cu fasole boboloane se pune fierbinte in borcane, le legam bine, apoi le fierbem la Bain-Marie timp de 40...
Zacusca de gogosari cu fasole boboloane
Zacusca de gogosari cu ciuperci se pregateste usor si este foarte buna. Va trebuie 3 kg ciuperci fierte, 2 kg ceapa calita, 3...
Zacusca de gogosari cu ciuperci
Pentru zacusca de gogosari va trebuie 2 kg ceapa, 4 kg rosii bine coapte, 50 de ardei grasi sau 30 de gogosari frumosi.
Zacusca de gogosari
Pentru aceasta zacusca, morcovul, ceapa si gogosarii se toaca prin masina de tocat carne, apoi se pun la fiert cu uleiul si...
Zacusca gustoasa de fasole (Boboloane)
1 kg fasole boabe mari se fierb si se dau prin masina. Zacusca de fasole cu morcovi este foarte buna.
Zacusca de fasole cu morcovi
Zacusca de fasole cu ardei kapia este foarte buna. Va trebuie 5 kg gogosari copti, 5 kg ardei kapia copti, 2 kg ceapa.
Zacusca de fasole cu ardei kapia
Zacusca de bureti este un preparat gustos. Buretii se fierb timp de 3 ore, cu 2 linguri de sare.
Zacusca de bureti
Pentru zacusca de ardei kapia cu mustar, 7 kg ardei kapia, copti, curatati si dati prin masina, ii punem la fiert cu 300 ml...
Zacusca de ardei kapia cu mustar
Pentru zacusca de ardei kapia totul se fierbe timp de 25 de minute, apoi se toarna fierbinte in borcane si se pun la cuptor.
Zacusca de ardei kapia
Zacusca cu mustar nu este greu de pregatit si este foarte gustoasa. Va trebuie 7 kg ardei kapia.
Zacusca cu mustar
Waldostana este o gustare care poate fi servita calda cu sos, sau rece, fara sos.
Waldostana
Varza murata cu carne afumata se serveste cu mamaliga coapta, mamaliga din cartofi.
Varza murata cu carne afumata
Usor si rapid de pregatit, varza cu paste este foarte buna. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 2 verze mari.
Varza cu paste
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori