Pentru urda cu smantana si marar se pune untul intr-un castron si se freaca cu o lingura de lemn. Se adauga urda trecuta prin...
Urda cu smantana si mararAceasta reteta de tiramisu este foarte usor de preparat, este inspirata din Tiramisu reţetă originala, readaptata dupa...
Tiramisu reţetă reinterpretataNegresa este un desert foarte cunoscut si apreciat. Vei ramane surprins sa vezi ca poti sa il prepari si in varianta raw,...
Negresa rawProbabil ca partea cu raw din titlul acestei retete ii va face pe multi dintre voi sa nu o bage in seama, iar tehnic vorbind...
Cheesecake raw cu zmeura si piersiciCurentul raw vegan a luat amploare, din dorinta de a manca sanatos, si de a pastra vitaminele pe care fructele si legumele ni...
Prajitura raw cu morcovi si glazura de nuciCrumble cu piersici si mascarpone cu miere este o reteta foarte rapida si foarte usor de preparat, usoara si proaspata,...
Desert crocant cu piersici si mascarpone (crumble)Rubarba nu este foarte folosita la noi, cu toate ca are nenumarate proprietati. Gustul cel mai intens il are in luna iunie,...
Placinta crocanta (crumble) cu rubarbaCrumble-ul este o placinta deosebit de gustoasa, ce poate fi mereu adaptata cu fructe de sezon. Umplutura este moale si...
Placinta crocanta cu mere si zmeuraPentru supa crema de legume spalam legumele, rosia si ardeiul le taiem in 4, ceapa o curatam si o lasam intreaga,...
Supa crema de legume cu marar
Pentru branza cu chimen si boia branza sau casul se dau prin masina de tocat (cu sita deasa) de 2-3 ori. Se amesteca cu untul...
Cas cu oua si smantana
Pentru jumari cu carne si vinete se taie vinetele in doua, pe lungime. Cu virful unui cutit se face o incizie de jur...
Branza cu chimen si boia
Pentru jumari cu ardei gras, rosii si cascaval se fierb timp de 20 de minute 1-2 ardei grasi si 3-4 rosii. La sfirsit, se...
Jumari cu ardei gras, rosii si cascaval
Pentru jumari cu svaiter si usturoi se sparg ouale intr-un castron si se bat. Se unge cu unt o cratita incalzita in...
Jumari cu svaiter si usturoi
Pentru jumari campenesti se taie cartofii, rosiile si ciupercile in bucati. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun cartofii...
Jumari campenesti
Pentru crema de jumari cu ceapa se cumpara sau se prepara din slanina 500 gr. de jumari, se dau prin masina de tocat, se...
Crema de jumari cu ceapaOuale umplute sunt foarte cunoscute si prezente printre mancarurile de sarbatori. Totusi puteti opta pentru aceasta reteta de...
Oua umplute cu branza si sos de smantana
Pentru ou aperitiv cu sos picant ouale fierte tari se curata de coaja, apoi la partea mai lata a fiecarui ou se taie albusul...
Ou aperitiv cu sos picant
Pentru rosii umplute cu oua se taie capacelul la rosii si se scoate miezul. In interior se sparge cite un ou. Se pune...
Rosii umplute cu oua pentru aperitiv
Pentru oua umplute cu sos de smantana se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit se curata si se taie in doua pe lung. Se scot...
Oua umplute cu sos de smantana
Pentru omleta cu malai si branza se bat ouale, se adauga 1-2 linguri de apa, se pun 50 g branza rasa, mararul si...
Omleta cu malai si branza
Pentru ochi romanesc cu sos de branza se prepara un sos din faina dizolvata in lapte, unt, sare. Dupa ce, prin fierbere, s-a...
Ochi romanesc cu sos de branza
Pentru ou delicios cu verdeata se fierb ouale tari, se trec sub un jet de apa, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca....
Ou delicios cu verdeata
Pentru ou sanatos cu spanac spanacul curatat si spalat se fierbe in apa cu sare, timp de 5-6 minute, dupa care se scurge bine...
Ou sanatos cu spanac
Pentru oua cu cabanos sau ficat de pasare ouale se fierb moi (cca 3 minute in apa clocotita); cand sint gata se curata si se...
Oua cu cabanos sau ficat de pasare
Pentru barcute din oua cu sunca si cascaval ouale se fierb, tari. Se curata de coaja, dupa ce au fost tinute putin in apa...
Barcute din oua cu sunca si cascaval
Pentru oua cu sunca si ciuperci ouale se fierb moi (cca 3 minute in apa clocotita); cand sint gata se curata si se pun in...
Oua cu sunca si ciuperci
Pentru omleta cu telemea si marar se sparg ouale intr-un castron, se bat cu furculita, se adauga branza, mararul si sarea si...
Omleta cu telemea si marar
Pentru omleta delicioasa cu rosii se spala rosiile, se golesc de seminte si se taie in bucati mici. Intr-o tigaie se pune...
Omleta delicioasa cu rosii
Pentru ochiuri rapide cu costita se rumenesc in unt, pe ambele parti, feliile de costita si se scot pe o farfurie. In untul...
Ochiuri rapide cu costitaNegresa este o reteta foarte cunoscuta si apreciata, usor de preparat, fiind acum la indemana oricarui incepator prin reteta...
Negrese (video)Tajine este un vas marocan de lut, in care se gatesc diferite feluri de carne. Tajine-ul poate fi inlocuit cu orice fel de...
Tajine marocan de pui (video)Rulourile marocane cu carne tocata sunt niste gustari/aperitive delicioase, facute in foi de placinta. Rulourile pot avea...
Briouates - rulouri marocane cu carne tocata (video)Tarta cu piersici si crema de vanilie este un desert usor si racoritor de vara. Tarta poate fi realizata cu fructele...
Tarta cu piersici si crema de vanilie (video)Pentru orez prajit cu ou si legume orezul il fierbem in apa cu sare, batem ouale bine cu un praf de sare, adaugam firele de...
Orez prajit cu ou si legume
Pentru cosulete delicioase de parizer cu oua intr-o tigaie mare se pune uleiul si cind este incins se asaza feliile de...
Cosulete delicioase de parizer cu oua
Pentru oua delicioasa cu slanina afumata ouale se curata de coaja si se taie in rondele. Intr-o cratita se rumeneste slanina...
Oua delicioasa cu slanina afumata
Pentru omleta delicioasa cu ciuperci si smintina intr-o craticioara se inabusa in unt fierbinte ciupercile taiate, impreuna...
Omleta delicioasa cu ciuperci si smintina
Pentru chiftelute de carne cu oua ouale fierte si curatate de coaja se imbraca in carne tocata, se dau prin ou batut si se...
Chiftelute de carne cu oua
Pentru oua cu smintina si verdeata oua rascoapte taiate rondele se pun intr-un sos din rintas, stins cu smintina, si se lasa...
Oua cu smintina si verdeata
Pentru oua cu sos picant si legume ouale rascoapte se curata si se taie felii rotunde. Se asaza feliile pe o farfurie, unele...
Oua cu sos picant si legume
Pentru omleta simpla cu mere se curate merele, se taie marunt si se prajesc in unt. Cind sint prajite, se acopera cu 6 oua...
Omleta simpla cu mere
Pentru salata beuf cu oua se taie toate foarte marunt si se amesteca bine cu maioneza si smintina . Se sareaza si...
Salata beuf cu oua
Pentru oua cu sos picant fierbeti si puneti apoi in vas cu apa rece 4-6 oua. Intr-un vas, puneti ½ kg de smintina, 2 oua...
Oua cu sos picant si patrunjel
Pentru oua iute umplute cu anchois fierbem oule tari. Taiem oule in jumatate si scoatem cu grija galbenusurile. Strivim...
Oua iute umplute cu anchois
Pentru omleta delicioasa cu cascaval spargeti ouale intr-un castron si adaugati celelalte ingrediente. Omogenizati. Puneti...
Omleta delicioasa cu cascaval
Pentru omleta italiana cu sunca si telemea bateti ouale foarte bine, puneti in tigaie putina grasime si pregatiti o omleta in...
Omleta italiana cu sunca si telemea
Pentru omleta "mananci si nu te saturi!" se toaca ceapa marunt si se pune la prajit in ulei incins impreuna cu kaiserul si...
Omleta "mananci si nu te saturi!"
Pentru oua moi in sos de rosii se fierb ouale. Se prepara un sos de rosii, diluind pasta de rosii cu o ceasca de apa. Intr-un...
Oua moi delicioase in sos de rosii
Pentru oua umplute cu sunca si maioneza se curata de coaja ouale tari, rascoapte, fierte de citeva ore. Se taie in doua in...
Oua umplute cu sunca si maioneza
Timpul de firbere necesar pentru obtinerea de oua fierte tari este de 10 minute de la primul clocot. Depasindu-l galbenusul...
Oua fierte tari delicioase
Pentru oua moi delicioase cu crochete de cartofi se fierb ouale dupa reteta cunoscuta. Se pun ouale curatate pe acelasi...
Oua moi delicioase cu crochete de cartofi
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori