Se fierbe zaharul in ¾ l apa, pina ramine ¼ l din compozitie. Dupa ce se ia de pe foc, se stoarce in el zeama celor 6 lamii...
Punch receSe da apa in clocot, dupa care se adauga sucul de la ½ de lamiie. Dupa ce se raceste putin se adauga o lingura de miere,...
FortifiantSe scoate coaja de la 3 portocale, se curata partea alba, se taie, se toarna deasupra coniacul si se lasa sa stea 10 zile la...
Lichior de portocale aromatSe pune mierea intr-un pahar incalzit. Se fierbe in clocot apa cu vanilia, se raceste pina la cca 60 grade si se toarna in...
Limonada fierbinteSe prepara o cafea tare, bine indulcita. Se amesteca cu smintina, se bate bine, apoi se adauga coniacul si se lasa sa se...
Cafea tonicToate elementele se amesteca bine si se pun in sticle groase. Se astupa cu dopuri si se leaga cu sfoara. Dupa 2-3 zile, se...
Sampanie din bereSe bat galbenusurile pina capata culoarea lamiii verzi. Se adauga mierea amestecind bine si putin cite putin, laptele. Se...
Punci de oua cu miereSe cojesc subtire lamiile, se pune in borcan coaja peste care se toarna alcoolul si se lasa sa stea 14 zile la macerat. Se...
Lichior de lamiieSe punem gheata si laptele in mixer, se adauga merele curatate de coaja si simburi, taiate in bucati. Se amesteca mierea cu...
Cocteil cu lapte si mereSe fierbe berea cu zaharul si vanilia 5 minute si rece se adauga alcoolul si se pune in sticle.
Lichior de bereLimonada fierbinte, este foarte aromata, asa cum ii spune si numele, dar cel mai important este foarte sanatoasa, mai ales in...
Limonada fierbinte aromataSe amesteca bauturile inpreuna cu 2 cuburi de gheata si praful de capucino intr-un mixer
Bomba"scorpio"Gheata cu afine si stafide se agita intr-un mixer si se adauga martini si gin
Martini "Scorpio"Garonele cu cinzano si pepsi se agita si se amesteca cu 2 cuburi de gheata intr-un mixer.
Garone"Scorpio"Se pune alcoolul intr-un borcan, cu laptele, zaharul, vanilia, zeama de la o lamiie si o portocala. Restul se portocale si de...
Lichior de portocaleCafea prajita, macinata proaspat, se amesteca cu alcoolul intr-o sticla, lasindu-se sa stea 15 zile. Se adauga apoi un sirop...
Lichior de cafea macinataSe prepara o cafea tare si cind este foarte fierbinte se amesteca cu romul si zaharul, se bate bine si se pune in termos
Cafea cu romSe spala florile de papadie, se pun 2 miini de flori intr-un litru de apa, se fierb 10 minute, apoi se lasa 12 ore. Se...
Sirop de papadieSe curata foarte subtire coji de portocale sau de lamii si se pun intr-un borcan, iar deasupra se toarna alcool de 90 grade.
Alcool de portocale sau lamiiIntr-o ceasca se amesteca ness-ul, zaharul, laptele praf si esenta de rom cu doua lingurite de apa calda, pina devin o spuma....
Capuccino cu romGutuile si merele se fierb pina se inmoaie, apoi se transforma in pireu impreuna cu piersicile (caisele). Perele se zdrobesc...
Cocteil de fructe si morcovIntr-un pahar mare de 400 ml se amesteca toate ingredientele, se pune gheata si se orneaza cu lamiie.
Cocteil din martini si nectar de piersiciSe prepara cafeaua si se toarna fierbinte intr-un termos. Cind se serveste, se adauga usor - ca sa ramina deasupra - la...
Cocteil din cafea si coniacSe amesteca bine vinul rosu cu coniac, suc de lamiie, zahar pudra, vermut si bitter.
Cocteil ElixirSe amesteca sucul de portocala cu zahar pudra, coniac si bitter. Se da le rece.
Cocteil de portocale si bitterSe amesteca bine coniacul cu whisky, bitter si vermut. Se pune la rece.
Cocteil cu whisky si coniacCojile de portocala se incalzesc bine in cuptor, se pun intr-un vas si se toarna vinul, se adauga zaharul si scortisoara. Se...
Vin cald sicilianIntr-o ceasca, se toarna 200 ml lapte fierbinte, se stropeste cu rom si coniac, se indulceste dupa preferinta, iar la urma se...
Cocteil cu rom si ciocolataSe amesteca vinul cu visinata, Sprite si afinata.
Cocteil cu vin rosu si visinataSe pune un litru de apa intr-un vas emailat, la foc viu. Cind apa clocoteste, se ia vasul la o parte, se pune cafeaua si se...
Lichior de cafea si vanilieSe amesteca amidonul cu o lingura de apa rece si se pune la fiert in laptele clocotit, impreuna cu vanilia, 8-10 minute. Se...
Chisel cu lapteSe curata cartofii si morcovii, se spala, se dau pe razatoare si se lasa sa stea citeva minute. Frunzele de spanac si salata...
Suc de legumeSe spala fructele uscate in apa rece, apoi se pun sa stea 10-12 ore acoperite, cu un pahar de apa rece. Se scurg, si zeama...
Chisel de fructe uscateSe amesteca sucul de struguri cu apa si zaharul, apoi se adauga stafidele si strugurii spalati.
Bautura cu struguriSe spala rosiile, se strivesc si se dau prin sita inoxidabila.
Suc de rosiiAceasta reteta de sirop de zmeura este potrivita pentru prajituri, budinci, sau alte deserturi ce au nevoie de sirop.
Sirop de zmeura pentru prajituriSe dizolva zaharul in apa, apoi se amesteca cu sucul de lamiie si feliile de portocala.
Bautura de fructe citriceSe pune apa la fiert si, cind da in clocot, se toarna peste florile de musetel. Se acopera si se lasa sa stea 10-15 minute,...
Ceai de musetelSe pune la fiert 1/2 pahar suc de mere si, cind clocoteste, se adauga si amidonul amestecat cu o lingura de apa. Se lasa sa...
Chisel de mereSe spala sfecla, se curata, se da pe razatoare si se lasa sa stea pina cind incepe sa se scurga zeama. Se stoarce apoi intre...
Suc de sfeclaSe spala macesele si se pun sa fiarba in apa clocotita 5-10 minute, acoperite. Se iau de pe foc si se lasa sa stea acoperite.
Ceai de maceseSe curata murele, se storc prin tifon, apoi se lasa sa se aseze. Sucul obtinut se amesteca cu zaharul si se pune sa fiarba...
Sirop de mureReteta de coktail de inghetata de vanilie si alune suna cam asa: se fierbe laptele. Cind clocoteste, se pun alunele prajite,...
Cocktail cu inghetata de vanilie si aluneSe amesteca votca cu zeama celor trei lamii si cu zaharul.
Cocteil din votca cu lamiiSe freaca galbenusul cu zaharul, se amesteca cu vinul si se da la rece.
Cocteil de ouaSe pune apa la fiert si, cind da in clocot, se toarna peste florile de sunatoare. Se acopera si se lasa sa stea 10-15 minute,...
Ceai de sunatoareSe amesteca toate ingredientele (in afata de coniac), se fierbe inainte de a se servi, se adauga coniacul si se da la rece.
Punch de vinSe freaca galbenusurile cu zaharul peste care se toarna si restul ingredientelor si se serveste cu cuburi de gheata.
Cocteil de sampanieSe pune pe foc vinul cu zaharul si scortisoara, iar cind s-a infierbintat, se introduc bananele cojite si taiate rondele. Se...
Vin rosu cu bananePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantanaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeEste un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive
Tort cu frisca si fructeIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legume