Legumele se curata, se spala si se taie in functie de preferinte. Rosiile se curata de pielite si de seminte si se toaca....
Ciorba picanta de pesteArdeii se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Usturoiul se toaca marunt si se pune intr-un va, impreuna cu mierea si...
Friptura cu legumeSe aprinde cuptorul si se regleaza la foc potrivit. intr-un vas se topesc, pe baie de aburi, ciocolata imrepuna cu 170 gr...
Rasfat cu ciocolataFicateii se spala, se curata si se pun la scurs. Cartofii se curata, se taie in cuburi mari si se pun la fiert, in apa cu...
Musaca de cartofi cu ficateiLeurda foarte proaspata se spala frunza cu frunza si se pune la scurs si la uscat. Miezul de nuca se alege bine si se...
Leurda la borcanCannelloni se fierb in apa cu sare pentru patru minute. Se scot si se pun la scurs. Trebuie sa fie elastici, dar sa nu se...
Cannelloni umplute cu urda si spanacUrzicile se spala bine si se scurg, apoi se fierb in apa cu sare pana sunt pe trei sferturi facute. Se scot din zeama si se...
Chiftelute de urziciUrzicile se spala si se scurg. Se pun la oparit in apa cu sare si otet. Se lasa la fiert pana sunt aproape gata. Intr-o...
Pilaf cu urziciSe spala urzicile si se oparesc in apa cu sare, cat sa fie pe jumatate fierte si se scurg bine de apa. Separat, se spala...
Urzici si panac la cuptor, cu ouSe spala legumele si se usuca sau se sterg frunzele. Ceapa, usturoiul si leurda se toaca marunt. Se unge o forma adanca de...
Chisa cu trufandaleSe curata si se rup cozile ciupercilor de padure. Se spala si se usuca bine, apoi se fierb 5 minute in putina apa cu un praf...
Ciuperci de padure cu leurdaAnanasul se taie la un capat si se curata astfel incat sa ramana o semisfera, caun bol intors cu gura in jos. In el urmeaza...
Capsuni dublu-nveliteMerele se curata de coaja si cotor, se taie feliute de 1 cm grosime si se aseaza la scurs pe prosoape de hartie. Ouale se...
Prajitura de Sfantul IlieAnanasul cu tot cu zeama de la compot se paseaza intr-un blender. Se adauga zeama de la cele 2 lamai, sucul de portocala, apa...
Limonada de ananasSe taie costita in franjuri mici si se pune la prajit intr-o tigaie, fara alta grasime in afara de ceea ce lasa ea. Se...
Supa acra de salata cu jumari de ouPartea alba a cepelor proaspete se toaca marunt si se prajesc in ulei de masline extravirgin, intr-o tigaie pana se inmoaie...
Crostini cu spanac si iaurtSe aleg urzicile frunza cu frunza. Se spala in 4-5 ape, apoi se scurg si se scufunda in apa gata clocotita. Se lasa la fiert...
Urzici cu maioneza si hreanDaca vrei sa pregatesti carnaciori in aluat frantuzesc ai nevoie de cateva ingrediente la indemana. Aceasta reteta este...
Carnaciori in aluat frantuzescSe spala bucatile de peste cu jet de apa rece, se condimenteaza cu sare, piper, foaie de dafin si boia, se stropesc cu uleiul...
Crap cu sos de ardeiSe spala puiul in cateva ape, se parleste 2-3 minute la foc mare, se mai trece printr-un jet de apa si se pune sa fioarba in...
Supa de pui cu galusteSe taie muschiul de porc astfel inact sa se poata itercala cu legumele coapte. Se curata vinetele, dovleceii si ardeii, se...
Muschi de porc su legumeSe taie muschiul de vita felii medii, se unge cu unt, se stropeste cu vin, se freaca cu zahar pe toata suprafata si apoi se...
Carne de vita cu sos albSe curata, se spala si se oparesc bine urzicile. Intr-o oala, se pune apa la fiert. Cand da in clocot, se adauga urzicile si...
Supa leseasca de urziciToate legumele, mai putin loboda rosie, se toaca in bucati destul de mari si se pun la fiert in apa cu un praf de sare....
Bors de loboda rosie de la DerscaCostitele de porc se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, boia iute si dulce, se ung cu ulei pe toata suprafata si se...
Costite de porc la gratarSe feliaza pieptul de pui, se bate cu ciocanul de snitel, se condimenteaza cu sare, piper si se unge cu ulei si mustar. Se...
Rulouri de carne si sos de rosiiSe pun vinetele la copt, apoi se decojesc si se lasa sa se scurga. Intre timp, se curata si se spala dovleceii si cartofii....
Musaca de vinete si cartofiTelemeaua de vaca, urda, smantana, branza de vaci, ouale si mararul se paseaza cu blenderul. Se topeste untul, se adauga...
Cannelloni de primavaraSe alege fasolea, apoi se pune de seara pana dimineata sa stea la inmuiat in apa calduta. Dimineata se scoate din apa si se...
Ciorba de fasole cu costita afumataSe cerne faina intr-un bol, se adauga drojdia stinsa in 2 linguri de lapte dulce si caldut, sarea, uleiul, apa minerala si...
Pizza cu blat crocantSe curata morcovii, ceapa, cartofii si dovlecei, se spala bine cu jet de apa rece, apoi se taie cubulete sau marunt, in...
Ciorba de legumeSe pregateste carnea de miel, se taie bucati potrivite si se calesc in ulei incins, se adauga sare, piper si vinul rose si se...
Friptura de miel cu sos de piperSe trece orezul prin cateva ape si se pune sa fiarba in apa cu sare si putin ulei. Cartofii si morcovii se spala si se pun si...
Mancare sarbeascaSe curata pieptul de pui de pielite, se spala in cateva ape si se taie cubulete. Se condimenteaza cu sare, piper, boia iute...
Frigarui de pui cu salata verdeSe spala dovleceii, se scoate miezul cu o lingurita mica, ca sa nuse rupa si se pun sa se scurga pe un prosop absorbant....
Dovlecei cu sos de smantanaSe pun medalioanele de salau in tava, se stropesc cu ulei, vin si zeama de lamaie, se condimenteaza cu sare si piper si se...
Specialitate de peste cu orezCopanele de pui se parlesc pe flacara, se spala in cateva jeturi de apa rece, apoi se scot si se lasa la scurs pe un prosop...
Copane cu sos de masline si ciuperciSe curata ceapa, se toaca marunt, se caleste in uleiul incins pana devine sticloasa si se adauga carnea tocata, apoi se...
Lasagna cu urdaSe taie carnea cubulete si se caleste in putin ulei pana capata o crusta aurie. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust...
Tocanita cu carne si orezSe curata ciupercile, se spala in cateva jeturi de apa si se taie feliute subtiri. Ceapa se curata si se spala bine, apoi se...
Barcute cu spanac si ciuperciSe curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg de zeama si se...
Musaca de cartofi cu carnePastele sub forma de melcisori se fierb conform instructiunilor de pe cutie, in apa cu sare si un strop de ulei, ca sa nu se...
Salata de paste cu rosii si busuiocSe curata cartofii, se spala si se taie cubulete, apoi se pun sa fiarba in apa cu sare. Separat se curata carnea de manzat de...
Ghiveci in crusta de cartofiSe spala rosiile, se sterg de apa cu un prosop absorbant, apoi se taie capacul. Se scoate miezul din interiorul rosiilor si...
Rosii umplute cu porumbMai intai, preparati sosul pesto. Zdrobiti usturoiul cu pisalogul, impreuna cu busuiocul, rucola si cardamaua. Adaugati...
Farfalle asezonate cu sos pesto, cu cardama si rucolaSe curata dovleceii, ardeii, ceapa, cartofii si morcovul, se spala si se pun ca pentru supa, in apa cu sare si ulei. Dupa ce...
Supa crema de dovleceiSe condimenteaza muschiul de vita cu sare si pier, se stropeste cu ulei si vin rosu, se infasoara in folie de plastic si se...
Muschi de vita in aluat frantuzescBucatile de salau se condimenteaza cu sare si piper, se stropesc cu lamaie si se ung cu putin ulei. Se acopera cu o folie de...
File de salau cu sos de capereDin ulei, ceapa taiata marunt, usturoi, rosii si busuioc se face un sos rapid. Spalam si taiem felii subtirele...
Parmigiana de dovleceiTaiati bulbii de anghinare in jumatate. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie si adaugati usturoiul si cimbrul. Adaugati...
Farfalle cu anghinare, parmezan si smantanaFarfalle se pun la fiert conform instructiunilor. Se scurg. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Rosiile se curata de pielita...
Farfalle cu sos de rosii si verdeata, la cuptorPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieCornulete de post este o reteta de prajituri care poate fi pregatita si in post, dar si in preioadele de peste an. Este o...
Cornulete de postTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakesDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios