Carnea de pui se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se toaca amrunt, ardeii se taie fasii subtiri, iar rosiile...
Tocana de puiCarnea si ardeiul se taie cubulete cam de 2 cm. Se insira alternativ pe betisoare ciupercile, ardeiul si carnea. Se...
Frigarui cu ciuperciCeapa impreuna cu morcovii se toaca marunt, cartofii se taie felii subtiri, rosiile oparite se decojesc si se taie sferturi,...
Pui cu ciuperci si maslinePulpele sarate se pun intr-o tava cu putina apa si se introduc in cuptorul incins, pentru 35-45 de minute, pana se rumenesc....
Pui cu mere si nucaPieptul de curcan se spala, se usuca si se taie fasii. ceapa se taie julien, rosiile se decojesc si se taie cubulete, fasolea...
Sote de curcan in sos de bereCeapa si telina se taie in patru. Se pun la calit intr-o oala, apoi se adauga putina apa, se pun ciupercile si se mai lasa...
Supa crema de ciuperciCapetele si cozile de peste se curata si se spala. Morcovii, patrunjelul, pastarnacul, telina si ceapa se taie marunt. Borsul...
Bors pescarescCarnea de pasare se fierbe intreaga. Se curata de spuma si se adauga sare si piper, dupa care se lasa la fiert in continuare....
Bors moldovenesc de pasare cu taitei.Ceapa, morcovii, telina, pastarnacul si patrunjelul se taie marunt, ardeiul se taie buculete iar rosiile oparite se decojesc...
Ciorba cu perisoareCiupercile se taie julein, patrunjelul se toaca marunt, iar orezul se pune la fiert. Se adauga in supa de oase, ciupercile...
Supa de ciuperci cu orezFasolea se spala si se inmoaie in apa rece timp de 12 ore. Ceapa se taie marunt si se opareste. Morcovii, telina si usturoiul...
Supa italianaPieptul de pasare se taie felii, care se bat foarte usor si se sareaza. Andivele se curata, se spala si se taie in patru pe...
Piept de pasare cu andiveFasolea se spala si se fierbe. legumele se taiecubulete, iar tarhonul se curata si se taie. Intr-o tigaie se pun la calit...
Ciorba de fasole boabeCarnea se toaca impreuna cu ceapa, morcovul, usturoiul si paine inmuiata si stoarsa in prealabil. Verdeata se toaca marunt....
Parjoale moldovenestiAceasta reteta este foarte buna. Pentru a prepara crochete de cascaval, avem nevoie de doar cateva ingrediente.
Crochete de cascavalSe taie ardeiul in doua jumatati, se curata de samburi, se spala, se usuca, se taie fasii si se caleste putin. Se bat ouale...
Rulada cu sunca si cascavalDaca vrei sa oferi musafirilor tai aperitive gustoase, pregateste ochiuri cu cascaval la capac. Aceasta reteta este foarte...
Ochiuri cu cascaval la capacPaine se curata de coaja si se taia bucuri mari iar sunca se taie felii subtiri. Se pune grisul la fiert in lapte, se adauga...
Rulada din paine si suncaCarnea se portioneaza, legumele se taie cubulete iar orezul ales, se pune la fiert. Tarhonul se opareste si se taie marunt....
Ciorba ardeleneasca cu carne de manzatGelatina se inmoaie in apa rece, gogosarii se spala si se taie in diferite forme pentru decor iar usturoiul se curata si se...
Piftie din carne de curcanGrisul se fierbe in apa si se lasa la racit apoi. Ceapa se taie marunt, iar maslinele se spala, se curata d samburi si se...
Tartine cu icreMozzarela si rosiile se feliaza. Se asaza pe o farfurie frunzele de salata verde, iar in jurul ei se alterneaza felii de...
Mozzarela alla capreseVinetele se coc, se curata de coaja, se scurg si se toaca. Rosiile se spala, se taie capacul, se scoate miezul si se asaza pe...
Rosii umplute cu vineteMorcovii, telina si pastarnacul se taie bastonase, patrunjelul se taie marunt iar ceapa se cresteaza in patru. Carnea se pune...
Supa de pui cu taiteiCeapa se taie julien, cartofii se taie cuburie si se fierb in apa cu sare iar patrunjelul se taie marunt. Ficateii se dau...
Ficat de pui lionezVarza se curata de cotoare si se fierbe in apa cu sare. Se taie apoi mijlocul verzei foarte fin. Telina, morcovii, ceapa,...
Varza umpluta cu legumeSe bat ouale intr-un castron, se adauga 1 lingura de apa. Se taie fasii sunca si se prajeste putin. Se adauga ouale batute,...
Omleta cu branza si suncaCarnatii de porc se prepara in ziua taierii porcului. Este o reteta romaneasca ce se pregateste mai ales inainte de Craciun,...
Carnati de porcSe taie cotletul in bucati groase cat degetul. Se bat usor cu ciocanul de batut carne, se condimenteaza si se pun pe gratarul...
Cotlet de porc la gratarSe pune intr-o oala apa cu sare si se lasa pe foc sa fiarba. Cand apa clocoteste, se pun spaghetele intregi, sau rupte in...
Spaghete cu branzaSe pune intr-o tigaie untul la incins si se adauga cascavalul taiat in cubulete. Se lasa la prajit pe o parte, iar apoi se...
Oua ochiuri cu cascavalDaca vrei o mancare consistenta si delicioasa, pregateste coltunasi cu branza telemea si cartofi. Prepararea acestei retete...
Coltunasi cu branza telemea si cartofiSe pune intr-o cratita ulei, se adauga carnea , se rumeneste putin apoi se pune o cana cu apa si se lasa pe foc, se acopera...
Varza dulce cu carne de porcFicateii se curata, se spala si se taie felii subtiri. Se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Se lasa la inabusit...
Omleta cu ficateiVarza se curata, se taie in sferturi si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare. Se lasa la fiert 10 minute, dupa...
Sufleu de varzaTelina se curata, se spala, apoi se taie in sferturi si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Se lasa la racit si se...
Sufleu de telinaDaca iti plac aperitivele delicioase, pregateste budinca de cascaval. Pentru aceasta reteta ai nevoie de cascaval, oua, unt,...
Budinca de cascaval BechamelFaina se amesteca impreuna cu drojdia divolvata in putin lapte, oul si sarea. Se lasa la crescut, iar intre timp se curata,...
Pizza vegetariana cu ciuperciSe amesteca faina cu drojdia dizolvata in putin lapte, ouale, laptele, sarea si chimenul pisat. Se framanta bine aluatul si...
Pogaci cu chimenMalaiul se opareste in laptele fierbinte, cu zahar si putina sare. Dupa ce s-a racit, se adauga drojdia dizolvata in putin...
Placinta din malai cu branza de vaciDupa ce sarmalutele au fost impachetate, intr-o oala mare, se aseaza in partea de jos cotletele de berbecut. Ele sunt...
Sarmalute libanezeRosiile se spala, se sterg si se taie un sfert din ele, in partea coditei. Se scoate miezul din fiecare rosie, se lasa la...
Oua cu rosiiOuale se fierb tari, apoi se curata de coaja. Se taie in jumatate, pe lungime, se curata de galbenusuri si se umplu apoi...
Oua mimozaOuale se fierb tari, se curata de coaja si se taie in jumatate, pe lungime. Se pun apoi pe un platou, cu galbenusul in sus....
Oua surprizaCeapa maruntita se pune la calit in ulei sau unt fierbinte. Separat, se sparg ouale intr-un alt vas, se sareaza si se...
Jumari cu ceapaSe bat ouale, cu 2 linguri de apa sau lapte si putina sare. Se adauga jumatate din cantitatea de cascaval ras si se pune...
Omleta cu cascavalSalata verde se spala si se taie marunt. Se amesteca apoi cu smantana, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Felii de...
Cosulete pe pat de salata verdeCarnea se da prin masina de tocat impreuna cu paine inmuiata in apa. Se adauga la amestec ceapa tocata si prajita, verdeata...
Chiftele din carneSe spala vinetele si apoi se taie in felii groase de un centimetru. Se presara cu sare si se lasa deoparte sa se scurga de...
Budinca de vineteVinetele si ardeii se curata de coaja si se rup apoi in fasii. Se toaca marunt ceapa si se pune la calit in ulei, iar rosiile...
Budinca de legumeSe amesteca cantitati egale de unt, branza telemea si branza de vaci, toatei date prin sita, in prealabil. Se freaca bine,...
Aperitiv cu branza dulce si sarataPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieCornulete de post este o reteta de prajituri care poate fi pregatita si in post, dar si in preioadele de peste an. Este o...
Cornulete de postMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios