Retete traditionale din Romania

Creier de porc cu ciuperci
Mancaruri cu carne

Creier de porc cu ciuperci

Creierul de porc cu ciuperci este o mancare cu carne si legume delicioasa ce poate fi servita ca si aperitiv. Creierul de...

Creier de porc cu ciuperci
Creier cu maioneza
Mancaruri cu carne

Creier cu maioneza

Creierul cu maioneza este o mancare cu carne delicioasa ce poate fi servita ca si aperitiv. Creierul se spala, se curata, se...

Creier cu maioneza
Creier pane de vita sau porc
Mancaruri cu carne

Creier pane de vita sau porc

Creierul pane de vita sau porc este o mancare cu carne delicioasa ce poate fi servita ca si aperitiv. Creierul se curata, se...

Creier pane de vita sau porc
Creier taranesc simplu
Mancaruri cu carne

Creier taranesc simplu

Pentru creier taranesc simplu creierul se curata, se spala, se tine in apa rece si se fierbe. Dupa ce s-a fiert, se lasa sa...

Creier taranesc simplu
Creier taranesc cu ceapa
Mancaruri cu carne

Creier taranesc cu ceapa

Pentru creier taranesc cu ceapa creierul se curata, se spala, se tine in apa rece si se fierbe. Ceapa se curata, se spala si...

Creier taranesc cu ceapa
Creier taranesc cu marar
Mancaruri cu carne

Creier taranesc cu marar

Pentru creier taranesc cu marar creierul se curata, se spala si se tine in apa rece inainte de a fi pregatit. Dupa fierbere,...

Creier taranesc cu marar
Oua umplute cu pate de ficat
Aperitive cu oua

Oua umplute cu pate de ficat

Pentru oua umplute cu pate de ficat ouale se spala si se fierb pana ce capata consistenta tare, se racesc, se curata de coaja...

Oua umplute cu pate de ficat
Icre de crap sau stiuca cu ceapa si masline
Aperitive cu peste

Icre de crap sau stiuca cu ceapa si masline

Icrele de crap sau stiuca cu ceapa si masline este un aperitiv festiv delicios. Icrele se trec printr-o sita rara pentru a se...

Icre de crap sau stiuca cu ceapa si masline
Icre tarama
Aperitive cu peste

Icre tarama

Icrele tarama este un aperitiv festiv delicios. Grisul se fierbe in apa si se raceste. Ceapa se curata, se spala si se taie...

Icre tarama
Piftie din carne de curcan cu oua si legume asortate
Mancaruri cu carne

Piftie din carne de curcan cu oua si legume asortate

Pentru piftie din carne de curcan cu oua si legume asortate carnea de curcan se spala si se sareaza. Morcovii, pastarnacul,...

Piftie din carne de curcan cu oua si legume asortate
Pate din ficat de porc
Aperitive cu carne

Pate din ficat de porc

Pentru pate din ficat de porc carnea se spala, se curata de pielite, se taie bucati, se introduce in apa cu sare si se...

Pate din ficat de porc
Creier de vita cu sos de lamaie (a la grec)
Mancaruri cu carne

Creier de vita cu sos de lamaie (a la grec)

Creierul de vita cu sos de lamaie este o mancare cu carne delicioasa ce poate fi servita ca si aperitiv. Creierul se spala,...

Creier de vita cu sos de lamaie (a la grec)
Oua cu maioneza si patrunjel
Aperitive cu oua

Oua cu maioneza si patrunjel

Ouale cu maioneza si patrunjel este un aperitiv festiv clasic si delicios. Ouale se spala sub jet de apa rece, se fierb pana...

Oua cu maioneza si patrunjel
Oua cu ciuperci si marar
Aperitive cu oua

Oua cu ciuperci si marar

Ouale cu ciuperci si marar este un aperitiv festiv consistent si delicios. Ouale se spala sub jet de apa rece, se fierb pana...

Oua cu ciuperci si marar
Oua cu rosii si ceapa verde
Aperitive cu oua

Oua cu rosii si ceapa verde

Ouale cu rosii si ceapa verde este un aperitiv delicios. Ouale se spala si se fierb pana ce capata consistenta tare, se...

Oua cu rosii si ceapa verde
Ciuperci umplute cu ceapa si cascaval
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci umplute cu ceapa si cascaval

Pentru ciuperci umplute cu ceapa si cascaval ciupercile proaspete se curata, se spala. Cozile de ciuperci se taie marunt....

Ciuperci umplute cu ceapa si cascaval
Ciuperci cu sos de lamaie (a la Grec)
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci cu sos de lamaie (a la Grec)

Pentru ciuperci cu sos de lamaie ciupercile se spala, se curata, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Patrunjelul si...

Ciuperci cu sos de lamaie (a la Grec)
Ciuperci cu carne de vita sau porc
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci cu carne de vita sau porc

Pentru ciuperci cu carne de vita sau porc ciupercile se curata si se spala. Cozile de ciuperci se toaca marunt. Ceapa se...

Ciuperci cu carne de vita sau porc
Ciuperci cu carne de pasare
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci cu carne de pasare

Pentru ciuperci cu carne de pasare ciupercile proaspete se curata si se spala. Cozile de ciuperci se toaca marunt. Carnea de...

Ciuperci cu carne de pasare
Crochete din ou cu sos tartar
Aperitive cu oua

Crochete din ou cu sos tartar

Crochetele din ou cu sos tartar sunt aperitive delicioase. Cinci oua se spala, se fierb pana ajung de consistenta tare, se...

Crochete din ou cu sos tartar
Pasta de branza cu oua si ceapa
Aperitive cu branza

Pasta de branza cu oua si ceapa

Ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se fierb tari, se racesc si se taie cuburi. Branza de vaci se...

Pasta de branza cu oua si ceapa
Rosii umplute cu sardele
Aperitive cu peste

Rosii umplute cu sardele

Rosiile umplute cu sardele sunt aperitive cu peste decorative si delicioase. Ouale se spala si se fierb tari. Usturoiul se...

Rosii umplute cu sardele
Liptauer
Aperitive cu branza

Liptauer

Liptauerul se foloseste la prepararea sandwich-urilor. Branza telemea de oi se spala si, impreuna cu branza proaspata de...

Liptauer
Liptauer timisorean
Aperitive cu branza

Liptauer timisorean

Liptauerul timisorean se serveste rece, pe frunze de salata sau se foloseste la prepararea aperitivelor si sandwich-urilor....

Liptauer timisorean
Ardei umpluti cu salata de vinete
Aperitive cu legume

Ardei umpluti cu salata de vinete

Ardeii umpluti cu salata de vinete se servesc la aperitive. Ceapa se spala si se taie fin. Rosiile se spala, se oparesc, se...

Ardei umpluti cu salata de vinete
Icre din branza cu rosii
Aperitive cu branza

Icre din branza cu rosii

Icrele din branza cu rosii se servesc la sandwich-uri. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ceapa se...

Icre din branza cu rosii
Pasta din branza cu ciuperci
Aperitive cu branza

Pasta din branza cu ciuperci

Pasta din branza cu ciuperci se foloseste la prepararea unor aperitive delicioase. Branza se spala si se da prin razatoare....

Pasta din branza cu ciuperci
Pasta din branza asortata
Aperitive cu branza

Pasta din branza asortata

Pasta din branza asortata se foloseste la prepararea unor aperitive delicioase. Branza telemea se spala si se amesteca cu...

Pasta din branza asortata
Pasta din carne de porc
Aperitive cu carne

Pasta din carne de porc

Pasta din carne de porc se poate servi la aperitive sau sandwichuri. Carnea de porc se spala si se taie bucati mici. Ceapa se...

Pasta din carne de porc
Pate din ficat de porc cu coniac
Aperitive cu carne

Pate din ficat de porc cu coniac

Pateul din ficat de porc se serveste rece, la aperitive, rulouri, sandwich-uri. Ceapa se curata, se spala si se taie felii....

Pate din ficat de porc cu coniac
Razatura de lamaie a la Mircea
Conserve de iarna

Razatura de lamaie a la Mircea

Pentru razatura de lamaie a la Mircea lamaile se spala si se rad de coaja. Razatura astfel obtinuta se amesteca cu zahar. Se...

Razatura de lamaie a la Mircea
Taitei taranesti
Paste si pizza

Taitei taranesti

Taiteii taranesti sunt paste traditionale foarte delicioase. Faina se cerne intr-un vas. Ouale se sparg si se adauga la...

Taitei taranesti
Taitei din cartofi
Mancaruri cu cartofi

Taitei din cartofi

Taiteii din cartofi sunt paste traditionale foarte delicioase. Cartofii se spala, se fierb, se curata de coaja si se dau prin...

Taitei din cartofi
Galuste pentru papricas cu cartofi
Mancaruri cu cartofi

Galuste pentru papricas cu cartofi

Galustele cu cartofi pentru papricas este o mancare de cartofi traditionala si delicioasa. Cartofii se spala si se fierb in...

Galuste pentru papricas cu cartofi
Bait pentru carne de vanat
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Galuste simple pentru papricas
Paste si pizza

Galuste simple pentru papricas

Galustele simple pentru papricas sunt paste traditionale si delicioase pentru carne. Faina se cerne, patrunjelul verde se...

Galuste simple pentru papricas
Galuste din ficat de vita
Supe de carne

Galuste din ficat de vita

Pentru galuste din ficat de vita ceapa se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Ficatul se spala si se taie bucatele....

Galuste din ficat de vita
Galuste taranesti pentru supa
Supe de carne

Galuste taranesti pentru supa

Pentru galuste taranesti pentru supa se sparg ouale intr-un vas si se amesteca cu untura, bicarbonatul, sarea si piperul.

Galuste taranesti pentru supa
Galuste simple din gris
Supe de carne

Galuste simple din gris

Pentru galuste din gris se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat, apoi, treptat, se...

Galuste simple din gris
Pasta de branza cu boia
Aperitive cu branza

Pasta de branza cu boia

Pasta de branza cu boia se foloseste la prepararea unor aperitive delicioase. Branza se spala. Untul se alifiaza. Mararul se...

Pasta de branza cu boia
Pasta din branza, cascaval si marar
Aperitive cu branza

Pasta din branza, cascaval si marar

Pasta din branza, cascaval si marar se foloseste la prepararea unor aperitive delicioase. Cascavalul se curata de coaja si se...

Pasta din branza, cascaval si marar
Sos unguresc
Sosuri condimentate

Sos unguresc

Pentru sos unguresc ceapa se curata, se spala, se opareste, se indeparteaza apa. Faina se cerne. Ceapa se inabusa in ulei, cu...

Sos unguresc
Mujdei de usturoi ca acasa
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Mujdei de usturoi ca acasa

Pentru mujdei de usturoi ca acasa usturoiul se desface, se curata si se piseaza bine impreuna cu sarea. Treptat, se adauga...

Mujdei de usturoi ca acasa
Bors
Borsuri

Bors

Pentru bors malaiul se cerne, painea se taie felii si se prajeste pe plita. Drojdia de bere, malaiul si 150 g tarate se...

Bors
Budinca din ghebe si spanac cu orez
Mancaruri de post

Budinca din ghebe si spanac cu orez

Budinca din ghebe si spanac cu orez este o mancare de post delicioasa si sanatoasa. Spalam orezul in mai multe ape si il...

Budinca din ghebe si spanac cu orez
Coq au vin de la Julia Child
Mancaruri cu carne

Coq au vin de la Julia Child

Coque au vin este o reteta din vechea traditie frantuzeasca, care colpesteste cu arome si savoare.

Coq au vin de la Julia Child
Sos picant cu mustar (Robert)
Sosuri condimentate

Sos picant cu mustar (Robert)

Pentru sos picant cu mustar ceapa se curata, se spala, se taie marunt, dupa care se fierbe cu vin si otet timp de 7 minute....

Sos picant cu mustar (Robert)
Sos de smantana si lapte
Sosuri reci

Sos de smantana si lapte

Pentru sos de smantana si lapte faina se cerne, se dizolva in 125 ml lapte rece si se adauga in untul topit. Se amesteca...

Sos de smantana si lapte
Sos de tarhon cu smantana
Sosuri condimentate

Sos de tarhon cu smantana

Sosul de tarhon cu smantana: o combinație delicioasă între tarhon proaspăt și smantana cremoasă, perfectă pentru a...

Sos de tarhon cu smantana
Sos de tarhon universal
Sosuri condimentate

Sos de tarhon universal

Pentru sos de tarhon universal se separa albusurile de galbenusuri, tarhonul se spala, se aleg frunzele, se taie si se...

Sos de tarhon universal
Sos Meuniere
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos Meuniere

Sosul Meuniere este un sos clasic francez, preparat rapid prin înmuieriul ingredientelor în făină și prăjirea lor în...

Sos Meuniere
Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
4
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
5
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia