Pentru supa de legume verzi cu smantana zarzavaturile, curatate si spalate, se dau pe razatoare, varza se taie fideluta,...
Supa de legume verzi cu smantanaPentru supa clara ardeleneasca de pui intr-o oala se fierb puiul, cartofii si morcovii curatati dar intregi, ceapa curatata,...
Supa clara ardeleneasca de puiPentru supa de carne traditionala carnea scoasa din supa poate fi servita impreuna cu aceasta, sau poate fi folosita la...
Supa de carne traditionalaPentru supa de mazare cu carne si zarzavat se prepara o supa de carne. Mazarea tinuta la muiat se pune in supa si se fierbe...
Supa de mazare cu carne si zarzavatPentru supa de fasole verde cu costita afumata si smantana se pune la fiert costita taiata bucatele, ceapa tocata marunt si...
Supa de fasole verde cu costita afumata si smantanaPentru supa de gaina cu oua si orez se curata gaina si se pune la foc cu apa rece cit sa o acopere si se fierbe incet. O...
Supa de gaina cu oua si orezBruschetele sunt un aperitiv foarte apreciat. In forma lor clasica le intalnim doar cu rosii, ulei de masline si busuioc, dar...
Bruschete aromate cu rosii si maslinePentru supa de curcan ca in Ardeal carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica, se fierbe la foc mic, se spumeaza.
Supa de curcan ca in ArdealPentru supa de carne de vita tocata carnea tocata se amesteca cu apa rece si se pune la fiert. Dupa ce da intr-un clocot, se...
Supa de carne de vita tocataPentru supa delicioasa de pasare se alege o gaina grasa si nu prea tinara. Gaina, curatata si spalata, se aseaza intr-o oala...
Supa delicioasa de pasarePentru supa de limba de vaca se spala bine limba de mai multe ori in apa calda, frecand-o cu malai, pentru a inlatura orice...
Supa de limba de vacaPentru supa delicioasa din carne macra se pregateste o supa de carne care, dupa ce s-a strecurat se pune la fiert. In aceasta...
Supa delicioasa din carne macraPentru supa traditionala din carne de vita se pune rasolul taiat in bucati sa fiarba cu apa rece, la foc mic. Se ia, cu...
Supa traditionala din carne de vitaPentru supa de vita cu floricele fierbeti obisnuit o supa. Strecurati lichidul si puneti-l in alt vas pe foc mic. Intre timp,...
Supa de vita cu floricelePentru ciorba "Padis" in apa se pun la fiert zazavaturile taiate marunt, ciupercile curatate si tatiate felii, ardeiul iute...
Ciorba "Padis"Pentru sandviciuri rapide cu cascaval se ung felii de paine cu unt si se asaza felii de cascaval care au fost taiate cu un...
Sandviciuri rapide cu cascavalPentru sandviciuri asortate cu salam si sunca pe feliile de franzela unse cu unt se asaza cornete facute din felii de salam...
Sandviciuri asortate cu salam si suncaPentru sandviciuri picante cu ceapa ouale rascoapte si tocate marunt se amesteca cu ceapa tocata fin si cu unt frecat spuma,...
Sandviciuri picante cu ceapaPentru franzela umpluta cu pasta de carne se taie franzeluta pe jumatate, se scobeste miezul si se umple cu o umplutura...
Franzela umpluta cu pasta de carnePentru masline rapide si delicioase se spala maslinele in apa calda, apoi se racesc cu apa rece si la urma se stropesc cu...
Masline rapide si delicioasePentru tartine delicioase cu pasta de peste pestele se sfarama si se freaca cu margarina pana devine o pasta bine legata. Se...
Tartine delicioase cu pasta de pestePentru supa delicioasa din oase se sparg oasele cu ajutorul unui satir, s e spala bine si se pun la fiert cu apa rece si...
Supa delicioasa din oasePentru crochete de cascaval cu sos alb se taie cascavalul in cuburi mici. Se face un sos alb ceva mai gros din unt, faina si...
Crochete de cascaval cu sos albPentru salata cu carne de vita si ciuperci se pregateste mai intii sosul. Se freaca mustarul cu zaharul, sarea si piperul;...
Salata cu carne de vita si ciuperciPentru salata de cartofi cu masline si sos de mustar se pun la fiert cu apa rece cartofii in coaja spalati si se fierb la foc...
Salata de cartofi cu masline si sos de mustarPentru balmus traditional se pune la fiert laptele indoit cu apa si putina sare din care se face o mamaliga ceva mai moale,...
Balmus traditionalPentru salata de icre cu usturoi si masline se strivesc cu furculita icrele impreuna cu zeama de lamaie si piperul, se adauga...
Salata de icre cu usturoi si maslinePentru sunca cu pate de ficat in aspic se taie sunca in felii frumoase, apoi se unge fiecare felie cu un strat subtire de...
Sunca cu pate de ficat in aspicPentru sandviciuri cu branza de vaci se da branza prin sita, se amesteca cu unt si se freaca pana devine spuma. Se imparte...
Sandviciuri cu branza de vaciPentru rulada cu jambon sau sunca se freaca untul cu sarea si piperul si se amesteca cu verdeata. Cu acest amestec se unge...
Rulada cu jambon sau suncaPentru pliculete cu cascaval intr-un vas se pune branza, untul (moale), o jumatate de lingurita de sare si faina. Totul se...
Pliculete cu cascavalPentru ardei umpluti cu telemea si legume se freaca unt (1 parte) cu 3 parti branza telemea, data prin razatoare, pe latura...
Ardei umpluti cu telemea si legumePentru rosii umplute cu salata de boeuf se aleg rosii potrivit de mari, se taie capacul, se golesc de miez, se sareaza in...
Rosii umplute cu salata de boeufPentru salata de creier cu masline se curata pielita de deasupra, se spala cu apa rece bine si se pune creierul la fiert in...
Salata de creier cu maslinePentru salata de icre de crap cu ceapa si zeama de lamaie icrele se spala, se scurg de apa si se curata de pielite. Se...
Salata de icre de crap cu ceapa si zeama de lamaiePentru dovlecel cu branza de vaci se fierb dovleceii, se pun la scurs. Apoi se taie cuburi. Branza de vaci se amesteca cu...
Dovlecel cu branza de vaciPentru aperitiv cu ton si porumb se amesteca continutul conservelor de ton si de porumb intr-un vas de sticla, se adauga...
Aperitiv cu ton si porumbPentru ficatei de pui cu bacon se spala ficateii, se sareaza si se pipereaza apoi se impacheteaza in felii subtiri de slaninuta.
Ficatei de pui cu baconPentru mititei de casa din carne de vaca se trece carnea de 3 ori prin masina de tocat, se adauga sare, piper, bicarbonat si...
Mititei de casa din carne de vacaPentru rulouri din costita afumata cu ficatei de pui costita se taie in felii subtiri. Ficateii spalati se taie in doua si se...
Rulouri din costita afumata cu ficatei de puiPentru ficat simplu natur ficatul se taie in felii potrivit de groase care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se...
Ficat simplu naturPentru chifle cu sunca si spanac se taie capacelele chiflelor, se scoate miezul apoi se stropesc cu lapte caldut. Compozitia...
Chifle cu sunca si spanacPentru choux de Bruxelles umplut fierbeti in clocot apa impreuna cu sarea si untul. Cand clocoteste, adaugati faina toata...
Choux de Bruxelles umplutPentru aperitiv delicios cu carne de porc carnea se taie in cuburi mai groase. Ceapa se curata si se toaca, apoi se pune in...
Aperitiv delicios cu carne de porcPentru pateu aperitiv cu carne macra lasati aluatul sa se odihneasca 10 minute, apoi intindeti foi subtiri de 1/2cm....
Pateu aperitiv cu carne macraPentru tartine cu branza de vaci si sunca pe felii de paine foarte subtiri puneti:- branza de vaci, frecata cu sare, boia...
Tartine cu branza de vaci si suncaPentru crochete cu creier de porc si sos alb pregatiti un aluat obisnuit de clatite, cu conditia sa fie mai gros, in care...
Crochete cu creier de porc si sos albPentru salata simpla de vinete se coc vinetele la foc viu, pe jaratec sau la flacara de aragaz. Se curata repede de coaja, cu...
Salata simpla de vinetePentru clatite cu sunca si smantana clatitele preparate ca mai sus se umplu cu sunca tocata, amestecata cu smantana si piper,...
Clatite cu sunca si smantanaPentru omleta taraneasca cu ceapa si smantana ouale se sparg intr-o farfurie adinca, se adauga ingredientele de mai sus si se...
Omleta taraneasca cu ceapa si smantanaPentru clatite cu urda si marar urda se sfarima bine cu furculita, se adauga mararul tocat marunt si sarea. Cu acest amestec...
Clatite aperitive cu urda si mararO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post