Se fierb macaroanele (taiteii), se strecoara, se clatesc cu apa rece. Ceapa se prajeste in ulei, se inabusa cu ciupercile...
Macaroane cu ciuperciSe fierb cartofii in coaja, se curata si se toaca marunt cu un cutit, impreuna cu ficateii de pasare prajiti. Se toarna ulei...
Salata de cartofi cu ficatei de pasareSe bat usor feliile de muschi si se pun sa se inabuse cu zarzavatul taiat felii, ulei si putina apa cu sare; se lasa pina se...
Muschi de vaca cu sos de zarzavat si macaroaneSe curata puiul, se taie in bucati si se inabusa in putin ulei. Separat se caleste ceapa in ulei, se pune faina, se rumeneste...
Pui cu rosiiSe curata prazul, se spala si se taie bucati nu prea mari. Se opareste cu apa clocotita. Se pune prazul scurs bine de apa...
Praz cu masline in sos de rosiiPuii curatati si spalati bine se presara cu sare si se asaza intr-o tava cu ulei la cuptor. Dupa 10-15 minute se adauga...
Pui haiducescSe taie antricoatele, lasindu-le cite putina grasime la partea exterioara, se ung cu ulei si se pun pe gratarul bine incins,...
Antricot de vaca la gratarFicatul, taiat in bucati mici, se prajeste putin in ulei, se lasa sa se raceasca si se da prin masina de tocat impreuna cu...
Rosii umplute cu ficatSe infierbinta o lingura de ulei, in care se calesc putin usturoiul si ciupercile spalate si taiate in lamele subtiri. Dupa...
Fidea cu usturoi si ciuperciZarzavatul curatat si spalat se taie marunt si se prajeste usor in ulei, adaugind la urma si faina. Se adauga apa, cartofii...
Bors taranescSe fierbe orezul in apa cu sare si se scade la cuptor. Ciupercile taiate bucatele se inabusa cu ceapa tocata, in unt sau ulei...
Salata de ciuperci cu orezFicatul se taie in felii potrivit de groase care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.
Ficat naturSe curata zarzavatul, se spala si se da pe razatoarea de zarzavat. Se prajeste usor in unt sau ulei, adaugind si faina. Se...
Ciorba de cartofi dreasa cu smintinaSe curata cartofii, se taie felioare, se zvinta intr-o cirpa curata si se prajesc pe jumatate in ulei. Se da carnea prin...
Musaca de cartofi cu sos de lapteSe fierb cartofii in coaja, se curata reci si se taie felii. Se adauga ceapa tocata, sare si piper; se dilueaza mustarul cu...
Salata de cartofi cu sos de mustarSe calesc in ulei ciupercile si sunca taiate bucatele, se adauga vinul, sarea si piperul. Se lasa la racit, apoi se adauga...
Salata specialaSe face o tocatura bine framintata din care se fac chiftelute rotunde. Se dau prin faina amestecata cu pesmet si se prajesc...
ChifteluteSe spala maslinele in apa calda, apoi se trec prin apa rece si la urma se stropesc cu ulei. Se amesteca si se aranjeaza pe...
Masline aperitivLaptii de peste se inabusa in ulei apoi se trec prin sita si se potrivesc de sare si piper. Se ung feliile de piine cu laptii...
Sandviciuri cu lapti de pesteSe fierbe inabusit in ulei si putina apa carnea taiata in bucati potrivit de mari, impreuna cu ceapa. Cind carnea este...
Cartofi cu carneCarnea taiata in bucati potrivite se rumeneste in ulei incins. Se adauga apoi usturoiul pisat, sarea, piperul, cimbrul si...
Carne de porc cu usturoi si rosiiIntr-o cratita, se prajesc cotletele in ulei incins. Intre timp, rosiile curatate de pielita si seminte se dau intr-un...
Cotlete cu sos picantMorcovii spalati si curatati se dau pe razatoarea mare si se calesc in unt (sau ulei). Se adauga apoi orezul spalat, se...
Supa falsaIntr-o tava mijlocie (23/33 cm), emailata, unsa cu unt sau ulei, se asaza foaie de placinta, se stropesc bine cu ulei sau...
Baclava cu sirop de romSe taie carnea in bucati potrivite si se inabusa in ulei pe foc mic, intr-un vas acoperit cu capac. Cind incepe sa se...
Miel cu spanacSe spala carnea si se taie in bucati potrivite, care se rumenesc in unt sau in ulei. In grasimea ramasa se pun firele de...
Stufat de iedSe spala si se curata carnea de pielite, se taie in bucati potrivite si se pune sa se rumeneasca in ulei sau in unt. Separat,...
Miel cu verdeturiAnghinarele se taie jumatati si se indeparteaza frunzele exterioare. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca si se calesc in...
Tocanita andaluza de anghinareSe pune faina cernuta proaspat intr-un castron si se face la mijloc o adincitura in care se toarna ulei, otet, apa, oua si...
Aluat de placinta romaneascaSe curata andivele si se lasa sa stea 1/4 ora in apa sarata. Se taie in bucati, se asaza pe farfurie si se toarna deasupra...
Salata de andiveSe asaza in cratita fasole verde fiarta, se stropeste bine cu ulei si se presara bogat cu cascaval ras. Deasupra se toarna...
Fasole verde cu ouaSe prajesc bucatile de pui in ulei bine incins. Intr-o cratita se rumeneste faina, se adauga ceapa taiata marunt, boia de...
Pui cu conopidaSe coc sau se fierb vinetele, se curata de coaja, se toaca, se adauga ceapa si o rosie, putin prajite, sare, piper, ulei si...
Salata cu vinete si rosiiSe amesteca 4 linguri de faina cu apa. Bananele taiate in bucati de 2 cm se dau prin faina, apoi prin faina dizolvata in apa....
Banane caramelizatePestele se curata, se spala, se sareaza si se usuca. Se unge cu ulei si se inveleste in hirtie de pergament. Se frige pe...
Pastravi la gratarPestele se curata de solzi, de aripioare si intestine. Se spala, se fac portii, se sareaza si se presara cu piper. Se aseaza...
Peste la cuptor cu rosii si usturoiFasolea se spala cu apa calduta, se scurge si se amesteca cu tonul scurs de ulei. Se adauga ceapa tocata marunt, maioneza de...
Salata de ton cu fasolePestele se scurge de ulei, se paseaza, se freaca cu margarina pina se omogenizeaza (se poate da cu mixerul), se adauga zeama...
Pasta de pesteCeapa se curata, se taie marunt, se caleste in ulei. Se adauga mazarea spalata si apa cit sa o acopere si se lasa la fiert....
Mazare cu mararCartofii se spala, se fierb in coaja, apoi se curata. Usturoiul se curata, se piseaza, se freaca cu ulei si apa minerala....
Cartofi fierti cu mujdei de usturoiCeapa se curata, se taie marunt si se caleste in ulei incins. Se adauga orezul, impreuna cu ciupercile, taiate marunt, se...
Ardei umpluti cu ciuperci si verdeataCeapa, morcovul, patrunjelul si varza se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in ulei. Cind legumele s-au inmuiat,...
Supa de legumeCeapa se curata, se taie solzisori, se caleste in ulei si se adauga putin cite putin faina, amestecindu-se mereu....
Supa de ceapaMorcovul si ceapa se curata, se dau pe razatoarea mare si se calesc in ulei. Apoi, se adauga 2 l de apa si se pune varza...
Ciorba de varza cu rosiiDovleceii se spala, se taie cuburi si se calesc in ulei incins. Se presara cu piper si sare si se lasa pe foc pina se rumenesc.
Dovlecei cu piperGuliile si castravetele se curata si se taie felii foarte subtiri. Se adauga zeama de lamiie, mararul tocat marunt, putin...
Salata de gulii si castraveteSe curata pestele, se taie in bucati si se freaca cu sare si piper. Se taie ceapa in felii subtiri si se prajeste usor in...
Plachie de pesteIntr-un castron de portelan se pun galbenusuri crude, se sareaza si se freaca cu o lingura de lemn sau cu un tel. Se toarna...
Sos maionezaSe face o pasta din oua rascoapte si cartofi fierti dati prin masina de tocat in care se adauga ceapa tocata marunt, sare,...
Salata de oua servita cu ficatSe fierbe pestele, se raceste, se taie in felii apoi fiecare bucata se inmoaie in ou, se trece prin pesmet, prin ulei, din...
Snitel de pesteSe aleg bame tinere, se taie coditele, se oparesc cu bors clocotit, sarat sau cu otet indoit in apa. Se scurg si se prajesc...
Bame grecesti