ulei-de-masline

Mancaruri cu carne

Pui "Marengo"

Se taie puiul in bucati, care se rumenesc in amestec de unt si ulei incins. Cind bucatile au capatat culoare, se presara cu o...

Pui "Marengo"
Mancaruri cu carne

Musaca de ciuperci

Se taie marunt ceapa si se topeste in putin ulei. Se adauga carnea tocata si coditele ciupercilor marunt taiate. Se sareaza,...

Musaca de ciuperci
Mancaruri cu carne

Ostropel de rata

Se curata si se spala rata, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina grasime sau ulei. Se lasa sa se...

Ostropel de rata
Mancaruri cu carne

Antricoate cu ceapa prajita

Se frig antricoatele la tava sau la gratar. Se taie cepele in felii foarte subtiri. Se pune sa se infierbinte o lingura de...

Antricoate cu ceapa prajita
Mancaruri cu carne

Gulas cu galuste

Se taie ceapa felii subtiri si se rumeneste putin in ulei, dupa care se adauga carnea taiata in bucati potrivite. Se amesteca...

Gulas cu galuste
Mancaruri cu carne

Pui tiganesc

Se sareaza puiul , se da prin boiaua dulce, apoi se prajeste in ulei incins. In timpul prajitului se adauga ardeii grasi...

Pui tiganesc
Mancaruri cu carne

Pui cu smintina si cartofi la cuptor

Puiul se portioneaza, se adauga 1 lingura de ulei, se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 15-20 minute. Cartofii...

Pui cu smintina si cartofi la cuptor
Mancaruri cu cartofi

Cartofi copti cu brinza

Se spala si se ung cu putin ulei cartofii, apoi se pun in cuptorul fierbinte. Dupa ce s-au copt si aproape s-au racit, se...

Cartofi copti cu brinza
Mancaruri cu cartofi

Cartofi caliti

Cartofii se fierb in coaja, dupa care se curata si se taie felii. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. La sfirsit, se...

Cartofi caliti
Aperitive cu legume

Aperitiv din legume la minut

Se curata legumele si se dau prin razatoarea mare. Se taie ceapa solzi fini. Se rumenesc repede in ulei incins, se scot cu...

Aperitiv din legume la minut
Aperitive cu peste

Salata de icre cu ceapa si usturoi

Se strivesc cu furculita icrele impreuna cu zeama de lamiie si piperul, se adauga sare, ulei cite putin, iar la sfirsit ceapa...

Salata de icre cu ceapa si usturoi
Supe de carne

Supa crema din legume cu smintina

Se fierb legumele, taiate in bucati mari, in 2 litri de apa cu sare si putin ulei. Cind sint gata, se trec prin sita si se...

Supa crema din legume cu smintina
Mancaruri cu carne

Ficatei de pasare prajiti

Se iau ficateii de pasare, se sareaza, pipereaza apoi se tavalesc in faina si se prajesc intr-o tigaie in unt si ulei in...

Ficatei de pasare prajiti
Paste si pizza

Paste cu legume

Pastele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg si se amesteca cu putin ulei. Vinata se taie cubulete, ardeiul fisii, morcovul...

Paste cu legume
Mancaruri cu legume

Mincare de dovlecei cu rosii

Ceapa tocata se inabusa in ulei incins. Se adauga faina, apoi dovleceii si rosiile taiate bucatele si putina supa de zarzavat...

Mincare de dovlecei cu rosii
Conserve de iarna

Ghiveci de gogosari, ceapa, fasole verde

Toate zarzavaturile (afara de ceapa si rosii) se taie felii subtiri, se sareaza si se lasa sa stea 2-3 ore. Ceapa se caleste...

Ghiveci de gogosari, ceapa, fasole verde
Mancaruri cu orez

Orez sarbesc cu pui

Ceapa se taie marunt, rosiile se decojesc. Se fierb pulpele de pui cu morcovul si o ceapa, sare si delikat. Separat, se...

Orez sarbesc cu pui
Mancaruri cu carne

Muschi de vaca la cuptor

Prepararea muschiului de vaca (ca sa fie mai fraged si gustos) se poate face in doi timpi si anume: se prepara o marinata din...

Muschi de vaca la cuptor
Mancaruri cu legume

Vinete cu ceapa si oua

Se taie vinetele in doua in lungime, se scobesc, se trece miezul impreuna cu ouale tari prin masina de tocat, se amesteca cu...

Vinete cu ceapa si oua
Salate de legume

Salata de vinete cu legume

Telina cruda se taie ca taiteii; vinetele spalate, necuratate, se taie in cubulete si se prajesc inabusit in ulei pina se...

Salata de vinete cu legume
Borsuri

Bors de fasole grasa cu rosii si smintina

Se pune la fiert fasolea in apa clocotita cu sare. Se rumeneste in ulei ceapa tocata marunt, se adauga faina si rosiile date...

Bors de fasole grasa cu rosii si smintina
Salate reci

Salata dulce de telina

Se rad telinele, merele se taie felioare, se amesteca cu putina sare, zaharul, nucile si stafidele. Se potriveste, dupa gust,...

Salata dulce de telina
Borsuri

Bors de urzici

Ceapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugind apoi faina, boiaua si sarea. Se toarna apa si, dupa ce da un...

Bors de urzici
Prajituri

Placintele cu brinza

Din faina, ulei, drojdie, putina sare si lapte cit cuprinde, se face o coca nu prea tare care se lasa sa creasca pina isi...

Placintele cu brinza
Supe de legume

Supa din cartofi fierti

Se rumeneste ceapa intr-o tigaie cu ulei incins si se adauga slanina taiata bucati. Se rad cartofii fierti reci si se pun in...

Supa din cartofi fierti
Borsuri

Bors de stevie cu macris

Ceapa taiata marunt se inabusa putin in unt sau in ulei. Se adauga apa si sarea. Cind incepe sa clocoteasca, se pune orezul...

Bors de stevie cu macris
Salate de legume

Salata de fasole verde cu usturoi

Se fierbe fasolea in apa fierbinte sarata pina se inmoaie. Se scurge bine, se amesteca cu ulei, otet si usturoiul pisat. Se...

Salata de fasole verde cu usturoi
Mancaruri cu peste

Saramura de crap picanta

Crapul curatat si spalat se taie in doua de-a lungul sirei spinarii, se sareaza si se lasa sa se zvinte. Se pune pe gratarul...

Saramura de crap picanta
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu vinete prajite

Se scobesc rosiile si se presara inauntru cu sare. Se taie vinetele cubulete si se prajesc in ulei impreuna cu miezul...

Rosii umplute cu vinete prajite
Ciorbe

Ciorba de salata cu omleta

Se prepara o omleta din 4 oua si 4 linguri lapte, prajita in 2 lingurite unt sau ulei, sare. Zarzavaturile curatate si...

Ciorba de salata cu omleta
Mancaruri cu carne

Pui cu vin alb la tava

Se curata puii, se spala, se sareaza si se ung cu unt. Se toaca ceapa marunt si se pune intr-o tava unsa bine cu ulei;...

Pui cu vin alb la tava
Mancaruri cu carne

Cotlete de berbec la gratar

Cotletele, nu mai groase de 2 cm, se ung pe ambele parti cu ulei si se pun pe gratarul bine incins. Se rumenesc pe ambele...

Cotlete de berbec la gratar
Mancaruri cu carne

Clatite brasovene

Se fac niste clatite mari si rumene care se tin la cald. Ceapa se toaca marunt si se rumeneste in ulei incins,iar apoi se pun...

Clatite brasovene
Mancaruri cu carne

Fasole verde cu carne

Se spala carnea, se taie in bucati nu prea mari si se pune intr-o cratita cu ulei incins impreuna cu ceapa taiata marunt....

Fasole verde cu carne
Mancaruri cu cartofi

Cartofi noi prajiti

Se curata cartofii, se spala si se zvinta intr-un servet. Se dau apoi prin pesmet si se prajesc in ulei incins. Intre timp se...

Cartofi noi prajiti
Supe de legume

Supa cu spanac si macris

Din ulei, ceapa si faina se face un rintas prajit, care se stinge cu ¼ l apa. Se adauga laptele, sarea si, cind da in...

Supa cu spanac si macris
Mancaruri cu ciuperci

Rosii umplute cu ciuperci

Ceapa tocata marunt se caleste in ulei si cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate...

Rosii umplute cu ciuperci
Mancaruri cu carne

Antricot de vaca cu legume

Antricoatele se spala, se zvinta putin, se bat usor cu ciocanul de snitele, se sareaza si apoi se rumenesc pe o parte si alta...

Antricot de vaca cu legume
Ciorbe

Ciorba de varza cu lapte batut

Se rumeneste ceapa rasa in 2 linguri de ulei pe fundul oalei, dupa care se presara faina. Se stinge cu 1 litru apa, se adauga...

Ciorba de varza cu lapte batut
Supe de legume

Supa frantuzeasca

Se curata prazul, se spala, se taie marunt, apoi se inabusa in ulei 2-3 minute. Se stinge cu ½ l lapte. Se adauga sare,...

Supa frantuzeasca
Mancaruri cu cartofi

Iahnie de cartofi cu marar

Cartofii se curata, se spala si se taie in bucati potrivit de mari. Se prajesc putin intr-o cratita cu ulei incins, adaugind...

Iahnie de cartofi cu marar
Mancaruri cu cartofi

Cartofi la minut

Se aleg cartofi potriviti de mari, se curata de coaja, se spala, se zvinta cu un servet si se taie in doua. Se ung apoi cu...

Cartofi la minut
Salate cu peste

Salata de cartofi cu pestisori sarati

Se spala bine cartofii, se fierb in apa clocotita, se curata calzi, apoi se taie felii subtiri care se stropesc cu ulei....

Salata de cartofi cu pestisori sarati
Mancaruri cu carne

Snitel picant

Carnea se taie in felii potrivit de groase. Fiecare felie se bate cu ciocanul pentru snitele, se unge cu ulei, se presara cu...

Snitel picant
Mancaruri cu peste

Peste la cuptor cu lamiie

Bucatile de file se spala, se curata de eventualele evisceratii ramase, se aseaza intr-o tava unsa in prealabil cu ulei. Pe...

Peste la cuptor cu lamiie
Mancaruri cu legume

Fasole verde cu rosii si usturoi

Pastaile se rup in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita cu 1/2 lingurita sare, acoperite, pina se inmoaie. Ceapa taiata...

Fasole verde cu rosii si usturoi
Mancaruri cu ciuperci

Ciuperci umplute cu sunca si svaiter

Se scot piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Se toaca o ceapa marunt si se caleste in putin...

Ciuperci umplute cu sunca si svaiter
Aperitive cu oua

Omleta cu telemea de oi si marar

Se sparg ouale intr-un castron, se bat cu furculita, se adauga brinza, mararul si sarea si se amesteca totul. Se toarna apoi...

Omleta cu telemea de oi si marar
Salate reci

Salata de vinete a la Andres

Se coc vinetele. Cind sint coapte, moi in interior, se toaca si se lasa sa se raceasca. Se face o maioneza din galbenus,...

Salata de vinete a la Andres
Mancaruri cu legume

Dovlecei cu rosii la cuptor

Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele cam de 1 cm. grosime, se tavalesc prin faina si se prajesc intr-o tigaie in...

Dovlecei cu rosii la cuptor
Paste si pizza

Pizza cu taitei

Pastele fainoase se fierb in apa cu sare si o lingurita ulei, jumatate din timpul normal de fierbere (cam 3-4 minute). Se...

Pizza cu taitei