Se taie puiul in bucati, care se rumenesc in amestec de unt si ulei incins. Cind bucatile au capatat culoare, se presara cu o...
Pui "Marengo"Se taie marunt ceapa si se topeste in putin ulei. Se adauga carnea tocata si coditele ciupercilor marunt taiate. Se sareaza,...
Musaca de ciuperciSe curata si se spala rata, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina grasime sau ulei. Se lasa sa se...
Ostropel de rataSe frig antricoatele la tava sau la gratar. Se taie cepele in felii foarte subtiri. Se pune sa se infierbinte o lingura de...
Antricoate cu ceapa prajitaSe taie ceapa felii subtiri si se rumeneste putin in ulei, dupa care se adauga carnea taiata in bucati potrivite. Se amesteca...
Gulas cu galusteSe sareaza puiul , se da prin boiaua dulce, apoi se prajeste in ulei incins. In timpul prajitului se adauga ardeii grasi...
Pui tiganescPuiul se portioneaza, se adauga 1 lingura de ulei, se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 15-20 minute. Cartofii...
Pui cu smintina si cartofi la cuptorSe spala si se ung cu putin ulei cartofii, apoi se pun in cuptorul fierbinte. Dupa ce s-au copt si aproape s-au racit, se...
Cartofi copti cu brinzaCartofii se fierb in coaja, dupa care se curata si se taie felii. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. La sfirsit, se...
Cartofi calitiSe curata legumele si se dau prin razatoarea mare. Se taie ceapa solzi fini. Se rumenesc repede in ulei incins, se scot cu...
Aperitiv din legume la minutSe strivesc cu furculita icrele impreuna cu zeama de lamiie si piperul, se adauga sare, ulei cite putin, iar la sfirsit ceapa...
Salata de icre cu ceapa si usturoiSe fierb legumele, taiate in bucati mari, in 2 litri de apa cu sare si putin ulei. Cind sint gata, se trec prin sita si se...
Supa crema din legume cu smintinaSe iau ficateii de pasare, se sareaza, pipereaza apoi se tavalesc in faina si se prajesc intr-o tigaie in unt si ulei in...
Ficatei de pasare prajitiPastele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg si se amesteca cu putin ulei. Vinata se taie cubulete, ardeiul fisii, morcovul...
Paste cu legumeCeapa tocata se inabusa in ulei incins. Se adauga faina, apoi dovleceii si rosiile taiate bucatele si putina supa de zarzavat...
Mincare de dovlecei cu rosiiToate zarzavaturile (afara de ceapa si rosii) se taie felii subtiri, se sareaza si se lasa sa stea 2-3 ore. Ceapa se caleste...
Ghiveci de gogosari, ceapa, fasole verdeCeapa se taie marunt, rosiile se decojesc. Se fierb pulpele de pui cu morcovul si o ceapa, sare si delikat. Separat, se...
Orez sarbesc cu puiPrepararea muschiului de vaca (ca sa fie mai fraged si gustos) se poate face in doi timpi si anume: se prepara o marinata din...
Muschi de vaca la cuptorSe taie vinetele in doua in lungime, se scobesc, se trece miezul impreuna cu ouale tari prin masina de tocat, se amesteca cu...
Vinete cu ceapa si ouaTelina cruda se taie ca taiteii; vinetele spalate, necuratate, se taie in cubulete si se prajesc inabusit in ulei pina se...
Salata de vinete cu legumeSe pune la fiert fasolea in apa clocotita cu sare. Se rumeneste in ulei ceapa tocata marunt, se adauga faina si rosiile date...
Bors de fasole grasa cu rosii si smintinaSe rad telinele, merele se taie felioare, se amesteca cu putina sare, zaharul, nucile si stafidele. Se potriveste, dupa gust,...
Salata dulce de telinaCeapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugind apoi faina, boiaua si sarea. Se toarna apa si, dupa ce da un...
Bors de urziciDin faina, ulei, drojdie, putina sare si lapte cit cuprinde, se face o coca nu prea tare care se lasa sa creasca pina isi...
Placintele cu brinzaSe rumeneste ceapa intr-o tigaie cu ulei incins si se adauga slanina taiata bucati. Se rad cartofii fierti reci si se pun in...
Supa din cartofi fiertiCeapa taiata marunt se inabusa putin in unt sau in ulei. Se adauga apa si sarea. Cind incepe sa clocoteasca, se pune orezul...
Bors de stevie cu macrisSe fierbe fasolea in apa fierbinte sarata pina se inmoaie. Se scurge bine, se amesteca cu ulei, otet si usturoiul pisat. Se...
Salata de fasole verde cu usturoiCrapul curatat si spalat se taie in doua de-a lungul sirei spinarii, se sareaza si se lasa sa se zvinte. Se pune pe gratarul...
Saramura de crap picantaSe scobesc rosiile si se presara inauntru cu sare. Se taie vinetele cubulete si se prajesc in ulei impreuna cu miezul...
Rosii umplute cu vinete prajiteSe prepara o omleta din 4 oua si 4 linguri lapte, prajita in 2 lingurite unt sau ulei, sare. Zarzavaturile curatate si...
Ciorba de salata cu omletaSe curata puii, se spala, se sareaza si se ung cu unt. Se toaca ceapa marunt si se pune intr-o tava unsa bine cu ulei;...
Pui cu vin alb la tavaCotletele, nu mai groase de 2 cm, se ung pe ambele parti cu ulei si se pun pe gratarul bine incins. Se rumenesc pe ambele...
Cotlete de berbec la gratarSe fac niste clatite mari si rumene care se tin la cald. Ceapa se toaca marunt si se rumeneste in ulei incins,iar apoi se pun...
Clatite brasoveneSe spala carnea, se taie in bucati nu prea mari si se pune intr-o cratita cu ulei incins impreuna cu ceapa taiata marunt....
Fasole verde cu carneSe curata cartofii, se spala si se zvinta intr-un servet. Se dau apoi prin pesmet si se prajesc in ulei incins. Intre timp se...
Cartofi noi prajitiDin ulei, ceapa si faina se face un rintas prajit, care se stinge cu ¼ l apa. Se adauga laptele, sarea si, cind da in...
Supa cu spanac si macrisCeapa tocata marunt se caleste in ulei si cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate...
Rosii umplute cu ciuperciAntricoatele se spala, se zvinta putin, se bat usor cu ciocanul de snitele, se sareaza si apoi se rumenesc pe o parte si alta...
Antricot de vaca cu legumeSe rumeneste ceapa rasa in 2 linguri de ulei pe fundul oalei, dupa care se presara faina. Se stinge cu 1 litru apa, se adauga...
Ciorba de varza cu lapte batutSe curata prazul, se spala, se taie marunt, apoi se inabusa in ulei 2-3 minute. Se stinge cu ½ l lapte. Se adauga sare,...
Supa frantuzeascaCartofii se curata, se spala si se taie in bucati potrivit de mari. Se prajesc putin intr-o cratita cu ulei incins, adaugind...
Iahnie de cartofi cu mararSe aleg cartofi potriviti de mari, se curata de coaja, se spala, se zvinta cu un servet si se taie in doua. Se ung apoi cu...
Cartofi la minutSe spala bine cartofii, se fierb in apa clocotita, se curata calzi, apoi se taie felii subtiri care se stropesc cu ulei....
Salata de cartofi cu pestisori saratiCarnea se taie in felii potrivit de groase. Fiecare felie se bate cu ciocanul pentru snitele, se unge cu ulei, se presara cu...
Snitel picantBucatile de file se spala, se curata de eventualele evisceratii ramase, se aseaza intr-o tava unsa in prealabil cu ulei. Pe...
Peste la cuptor cu lamiiePastaile se rup in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita cu 1/2 lingurita sare, acoperite, pina se inmoaie. Ceapa taiata...
Fasole verde cu rosii si usturoiSe scot piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Se toaca o ceapa marunt si se caleste in putin...
Ciuperci umplute cu sunca si svaiterSe sparg ouale intr-un castron, se bat cu furculita, se adauga brinza, mararul si sarea si se amesteca totul. Se toarna apoi...
Omleta cu telemea de oi si mararSe coc vinetele. Cind sint coapte, moi in interior, se toaca si se lasa sa se raceasca. Se face o maioneza din galbenus,...
Salata de vinete a la AndresDovleceii se curata de coaja, se taie rondele cam de 1 cm. grosime, se tavalesc prin faina si se prajesc intr-o tigaie in...
Dovlecei cu rosii la cuptorPastele fainoase se fierb in apa cu sare si o lingurita ulei, jumatate din timpul normal de fierbere (cam 3-4 minute). Se...
Pizza cu taitei