ulei-de-masline

Ciorbe

Ciorba de zarzavat

Se toaca legumele marunt si se pun la fiert in apa cu ulei. Numai dupa ce au fiert bine, se adauga bulion sau suc de rosii...

Ciorba de zarzavat
Mancaruri cu legume

Mazare minune

Se taie ceapa pestisori, se caleste in ulei, apoi se adauga maslinele, o canita apa, mazarea. Se trage un clocot, apoi se...

Mazare minune
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar

Se curata pestele, se spala si se zvanta cu un servet curat. Se unge atat pe interior, cat si pe exterior cu ulei, unt sau...

Macrou la gratar
Mancaruri cu varza

Varza dulce cu orez si rosii

Se taie ceapa pestisori, se inabuse intr-o jumatate pahar ulei, se adauga orezul si se fierbe pe jumatate. Se amesteca apoi...

Varza dulce cu orez si rosii
Supe de carne

Supa de pui calmanta

Se sareaza si se pipereaza carnea de pui. Se caleste cu o lingurita de ulei la foc potrivit timp de 8 - 10 minute. Se pune...

Supa de pui calmanta
Mancaruri cu carne

Pui rapid

Se incinge ulei intr-un vas. Se trec bucatile de pui prin faina si se prajesc 15 minute. Se adauga restul ingredientelor si...

Pui rapid
Mancaruri cu carne

Patlican Musakka

Se curata vinetele fisii si se taie in felii de 1 cm grosime. Se prajesc usor in ulei pina devin maronii. Se scot din tigaie,...

Patlican Musakka
Mancaruri cu carne

Ciulama de pui cu legume

Ceapa, ardeii si gogosarii se taie marunt, se calesc in ulei, se pune carnea de pui transata, se da un clocot, se adauga apa...

Ciulama de pui cu legume
Mancaruri cu carne

Coltunasi cu carne de vaca din Bucovina

Se fierbe carnea de vaca si cartofii. Se dau carnea si cartofii separat prin masina de tocat. Intr-o lingura de ulei se...

Coltunasi cu carne de vaca din Bucovina
Sosuri pentru spaghete

Pesto Genovese

Se pun toate ingredientele in robot, cu exceptia uleiului de masline si se amesteca pina devine pasta. Pe masura ce se...

Pesto Genovese
Aperitive cu oua

Tortilla Espanola

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se soteaza ceapa la temperatura medie timp de 6 - 8 minute, pina devine aurie. Se scurgea...

Tortilla Espanola
Mancaruri cu carne

Runza

Se prajesc hamburgerii si ceapa. Se scurg de ulei, se adauga varza si se lasa la foc. Se taie aluatul felii si se ruleaza...

Runza
Aperitive cu oua

Cima alla genovese

Se taie legumele fisii si se calesc in ulei la foc mare, cu sare si piper pina se inmoaie (5 minute). Intr-un vas se bat...

Cima alla genovese
Mancaruri cu legume

Musaca de vinete cu soia

Se curata vinetele de codite si apoi de coaja, doar anumite portinui din ea, si apoi se taie felii cam de 0.5 cm latime. Se...

Musaca de vinete cu soia
Borsuri

Bors ardelenesc

Ceapa se curata si se taie si se caleste doar putin in ulei, apoi se inabusa peste legumele, dar tot foarte putin si apoi se...

Bors ardelenesc
Mancaruri cu orez

Pilaf de praz

Se taie prazul felii subtiri, se inabusa in ulei, se amesteca cu orezul pregatit ca pilaful.

Pilaf de praz
Mancaruri cu legume

Chiftele de praz

Se curata, se taie in bucatele si fierbe prazul, se scurge si se da prin masina, cu o ceapa taiata marunt si prajita in ulei,...

Chiftele de praz
Mancaruri cu peste

Salau cu ciuperci

Se curata salaul si se taie bucati. Ciupercile se spala si se taie felii, se pun la fiert alaturi de ceapa taiata marunt,...

Salau cu ciuperci
Mancaruri cu peste

Salau cu patrunjel verde

Se pun la incins 2 linguri de ulei si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga rosiile, sare si piper, se lasa sa fiarba incet...

Salau cu patrunjel verde
Salate reci

Salata "O nebunie"

Intr-o oala se pune apa la fiert cu o lingurita de ulei si sare. Cand incepe apa sa clocoteasca, se pun doi pumni de paste,...

Salata "O nebunie"
Mancaruri cu carne

Cartofi francezi

Intr-o tigaie incinsa cu ulei se aranjeaza un strat nu prea gros de carne (se acopera doar fundul tigaii), deasupra se asaza...

Cartofi francezi
Mancaruri cu carne

Miel cu fasole verde

Carnea de miel se taie in bucatele mici si se prajesc intr-o tigaie de teflon cu putin ulei de masline sau unt. Se adauga...

Miel cu fasole verde
Supe de carne

Supa de rosii cu tarhon

Rosiile se dau prin separator. Ceapa se caleste in ulei si cind devine sticloasa se pune tarhonul, mararul tocat si orezul....

Supa de rosii cu tarhon
Salate reci

Porumb cu maioneza

Se face o maioneza dintr-un ou fiert si unul crud si ulei. Se pune usturoiul ras pe razatoarea mica. Porumbul se scurge si se...

Porumb cu maioneza
Mancaruri cu carne

Limba cu masline si lamiie

Se inabusa in ulei cepele taiate marunt. Se adauga faina si se stinge cu zeama in care a fiert limba. Se lasa sa dea citeva...

Limba cu masline si lamiie
Mancaruri cu carne

Cotlete de vitel sote cu sos de vin

Se presara cotletele cu sare, piper si patrunjel tocat marunt. Se asaza intr-o tigaie de fier foarte incinsa. Se adauga ulei...

Cotlete de vitel sote cu sos de vin
Aperitive cu branza

Tarta cu dovlecei si brinza de oaie

Se spala dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se calesc 5 minute in 3 linguri de ulei incins, amestecand intruna. Se...

Tarta cu dovlecei si brinza de oaie
Sosuri cu legume

Sos de sunca

Ciupercile se inabusa in ulei. Se amesteca cu zeama de carne sau cu apa si sos de rosii. Se adauga sunca taiata fin, verdeata...

Sos de sunca
Mancaruri cu carne

Perisoare cu tarhon

Carnea se toaca impreuna cu ceapa. Se adauga sare. Se rumeneste putin faina in ulei, se stinge cu bulion, se adauga apa si se...

Perisoare cu tarhon
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos de tarhon si ceapa verde

Se face un sos de maioneza din 2 galbenusuri crude, ¼ l ulei, 2 linguri zeama de lamiie sau sare de lamiie dizolvata in apa...

Sos de tarhon si ceapa verde
Paste si pizza

Macaroane cu spanac

Spanacul oparit si tocat se inabusa in ulei cu ceapa prajita si sare. Se leaga cu pesmetul. Macaroanele rupte in bucati se...

Macaroane cu spanac
Salate de legume

Salata de oua cu marar si ceapa verde

Intr-o salatiera se amesteca ceapa taiata marunt cu ouale taiate felii si mararul. Deasupra, se toarna sosul vinegret...

Salata de oua cu marar si ceapa verde
Mancaruri cu legume

Conopida la cuptor

Se fierbe in apa cu sare conopida desfacuta. Se unge cu ulei un vas nu foarte adinc (si marginile) si apoi se tapeteaza cu...

Conopida la cuptor
Paste si pizza

Lasagne cu sos de rosii si carne

Ceapa se toaca fin si se pune intr-o cratita la calit in ulei.S e adauga carnea si se calesc impreuna circa 5 minute. Rosiile...

Lasagne cu sos de rosii si carne
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Se taie pieptul de pui felii subtiri si se bate usor(ca la snitele), ciupercile se calesc in putin ulei cu putina ceapa si...

Rulouri cu ciuperci
Sosuri condimentate

Sos cu fileuri de ansoa si castraveciori

Se prepara o maioneza din galbenusurile zdrobite, sare, piper si ulei. Se freaca separat pina se zdrobesc fileurile de ansoa...

Sos cu fileuri de ansoa si castraveciori
Mancaruri cu carne

Friptura de miel cu slanina la cuptor

Se spala pulpa de miel, se freaca cu lamiie, se scot oasele si se bate usor carnea. Se freaca cu cimbru, ½ lingurita usturoi...

Friptura de miel cu slanina la cuptor
Clatite

Pancake

Se amesteca toate ingradientele in mixer, un minut, se toarna compozitie 12 cm diametru in tigaia unsa cu ulei. Se intoarce,...

Pancake
Sosuri condimentate

Sos de migdale cu pui

Se caleste puiul in ulei. Se adauga ceapa si usturoiul, apoi faina, amestecind bine. Se toarna apa si vinul si restul...

Sos de migdale cu pui
Mancaruri cu carne

Carne cu Curry

Se taie carnea feli si se pune intr-o tigaie cu ulei incins si se prajeste usor pe ambele fete. Se presara cu curry pe ambele...

Carne cu Curry
Mancaruri cu carne

Carne cu busuioc

Se taie carnea in fisii subtiri si se pune la tigaie in ulei incins pina se rumeneste usor, apoi se sareaza se presara cu...

Carne cu busuioc
Mancaruri cu carne

Miel cu spanac si lamiie

Carnea bine spalata si taiata bucati se rumeneste in ulei, se adauga ceapa tocata marunt, faina, spanacul (foarte bine ales,...

Miel cu spanac si lamiie
Paste si pizza

Lasagne cu carne tocata

Se pune ceapa, usturoiul si patrunjelul tocate sa se caleasca in putin ulei, apoi se adauga carnea tocata, 2 linguri de faina...

Lasagne cu carne tocata
Aperitive cu carne

Becri meze - Pork appetizer

Se spala foarte bine carnea, dupa ce in prealabil s-a taiat in cubulete. Se caleste bine in tigaie cu ulei. Intr-o oala mica...

Becri meze - Pork appetizer
Sosuri condimentate

Sos de usturoi si piper

Usturoiul tocat foarte marunt se amesteca bine cu miezul de piine, ca o crema. Se amesteca galbenusul cu sarea si...

Sos de usturoi si piper
Sosuri albe

Sos din castrevete si mustar

Se prepara o maioneza din galbenusul rascopt, sare, piper si ulei. Se adauga mustarul, albusul tocat marunt,...

Sos din castrevete si mustar
Mancaruri cu carne

Ficatei de pasare cu sos de vin

Se curata si se spala ficateii apoi se pun al scurs. Ceapa se toaca marunt si se rumeneste in ulei incins. Se adauga ficateii...

Ficatei de pasare cu sos de vin
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci cu ceapa si patrunjel verde

Se scot piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Se toaca marunt ceapa si se caleste in...

Ciuperci cu ceapa si patrunjel verde
Prajituri

Prajitura cu lamiie

Se spala lamaile si se da coaja pe razatoare. Se amesteca galbenusele cu ulei, coaja de lamiie, 100 g zahar, pina avem o masa...

Prajitura cu lamiie
Mancaruri cu legume

Pasteta de legume cu morcovi

Din faina, sare, ou, ulei si apa se face un aluat. Se da la rece. Legumele se toaca si se dinstuie in putin ulei. Se...

Pasteta de legume cu morcovi
Aperitive cu oua

Clatite de ou

Se bate oul ca si pentru omleta si se toarna, ca o clatita, in tigaia in care s-a incins o lingurita de ulei. Cand e aproape...

Clatite de ou