Foccacia umpluta o reteta pentrumeniu de sarbatoare. Are la baza urmatoarele ingrediente: rosii, rozmarin, mozzarela,...
Foccacia umpluta cu legumeSe pune intr-o oala (cam de 5 L) zarzavatul la calit cu putin ulei...si cu carnea....Se adauga sarea, piperul boabe si...
Supa de pui cu galuste de gris- Se piseaza usturoiul cu putina sare si cu verdeata. - Se caleste amestecul de usturoi in ulei de masline. se adauga faina,...
Supa de pesteCeapa se curata, se taie marunt si se caleste in ulei . Se adauga orezul, impreuna cu ciupercile, taiate marunt, se acopera...
Ardei Umpluti cu Ciuperci si VerdeataCeapa, ardeii si orezul se inabusa in ulei cu 100 ml de apa. Se adauga cca 600 ml de apa fiarta, boia, sare, piper si se...
Tocana cu orez si legumeOrezul si ceapa se inabusa in ulei cu 150 ml de apa. Se adauga prunele, zahar, sare, apa fiarta si se introduc in cuptor, in...
Pilaf cu prune uscateOrganele se inabusa in ulei cu putina sare, patrunjel si marar. Compozitia formata se portioneaza in 10 bucati de forma...
Drob din maruntaie cu sos tartarCreierul se pipereaza, se trece prin patrunjel verde si se modeleaza in forma de crochete, care se dau prin faina, ou, pesmet...
Crochete din creier cu sos tartar1.Am prajit in putin ulei pieptul de pui, apoi l-am pus deoparte si am calit ceapa. 2.Am adaugat champignonii taiati felii si...
Piept de pui cu smantana si ciuperciBucatile de carne se inabusa in ulei cu 100 ml de apa, apoi se scot separat. In grasimea ramasa se inabusa slanina si ceapa,...
Tocana cu carne de vitel si slaninaBucatile de cotlet se trec prin faina si se inabusa in ulei si 150 ml de apa, apoi se scot. Ficatul, ciupercile si mazarea se...
Legume cu cotlet de porcCeapa se amesteca cu sare, morcovi, ulei, otet si masline. Se asaza pe platou, iar deasupra se pun bucati de peste asezate...
salata din stavrid cu maslineBucatile de carne se trec prin faina, se inabusa in untura sau ulei si 100 ml de apa. Se adauga baitul si se continua...
Snitel de porc mistretBucatile de carne se trec prin faina, ou batut si pesmet, apoi se prajesc in ulei pe ambele parti.pofta buna
Snitel cu carne de berbecSe prepara sosul ca la miel cu spanac si se strecoara peste carne. Ceapa si usturoiul verde se taie mare, se calesc in ulei...
Verdeturi cu carne de mielBucatile de carne se inabusa in ulei cu 100 ml de apa, cca 15 min. Se adauga sosul brun si se fierb impreuna cca 30 min. Se...
Carne de miel cu inabusitaSe amesteca rosiile (daca sunt intregi le zdrobiti cu furculitza), cu sare, ulei masline, mult usturoi, origano si basilic....
Lasagna cu mozzarella si rosii1. Spalam bucatile de coada,le stergem cu servet de hirtie si le punem in ulei la prajit pe ambele parti. Cind sint prajite,...
Supa din coada de bou,Ochsenschwanzsuppe a la MayaVinetele se toaca cu satarul de lemn, se amesteca cu o lingura de lemn, turnand ulei, putin cate putin, pana se albesc. Se...
Salata din vineteFicatul tocat si ceapa se amesteca cu oua, patrunjel verde, pesmet, ulei, sare si piper. Din aceasta compozitie se foarmeaza...
Galuste din ficatRondelele de dovlecei se trec prin faina si se prajesc in 150 ml de ulei. Din mujdeiul de usturoi, suc de lamaie, 50 ml de...
Dovlecei taranestiSe curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun intr-o o tigaie suficient de mare si se calesc in ulei cu...
Chec de ciuperciCartofii se fierb in coaja. Se scurg, se curata si se taie rondele. Ceapa se curata, se toaca si se caleste in ulei bine...
Cartofi cu ceapaCeapa se curata, se taie marunt si se caleste in ulei . Se adauga orezul, impreuna cu ciupercile, taiate marunt, se acopera...
Ardei Umpluti cu Ciuperci si VerdeataCarnea o taiem fasii subtiri. Ceapa se taie marunt si o punem la calit in 50 ml ulei. Cand ceapa e calita adaugam carnea de...
Delicatesa de Curcan ca pe CrisuriCuratati vinetele, spalati-le si taiati-le in rondele. Curatati gogosarii, apoi taiati-i in cuburi mici. Prajiti legumele cu...
Aperitiv de vinete si gogosariCarnea, ceapa, rosiile si ardeii se asaza alternativ pe frigaruia de otel inoxidabil si se frig pe gratarul uns cu ulei. Se...
Frigarui cu carne de berbecSe prepara sosul ca la miel cu spanac si se strecoara peste carne. Ceapa si usturoiul verde se taie mare, se calesc in ulei...
Verdeturi cu carne de mielFeliile de rosii se asaza deasupra ardeilor si se sareaza. Se adauga ulei si otet si se presara marar verde
Salata de ardei coptiBucatile de carne se inabusa in ulei cu 100 ml de apa, cca 15 min. Se adauga sosul brun si se fierb impreuna cca 30 min. Se...
Carne de miel inabusitaCartofii se asaza intr-o tava cu ulei, sare si piper. Se introduc la cuptor, se lasa la foc mic, 45 min. se scot si se lasa...
Cartofi umplutiSfecla rasa se caleste, cca 10 min, in 150 ml de ulei si 50 ml de apa. Se sareaza, se amesteca si se lasa sa se caleasca la...
Sfecla calitaZarzavatul se caleste in ulei, dupa care se pune la fiert intr-un vas cu apa( 4 l) si sare. Dupa ce a fiert, se adauga otetul...
ciorba pescarilorSe curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun intr-o o tigaie suficient de mare si se calesc in ulei cu...
Chec de ciuperci si verdeataCostitele le portionam apoi le condimentam cu sare, piper si delikat. Punem 100 ml ulei si prajim costitele condimentate pe...
Costite de Porc la cuptorCeapa se curata, se taie marunt si se caleste in ulei . Se adauga orezul, impreuna cu ciupercile, taiate marunt, se acopera...
Ardei Umpluti cu VerdeataCarnea si ceapa se inabusa in ulei cu 100 ml de apa. Costita se inabusa separat si se adauga peste carne si ceapa. Se adauga...
Tocana cu carne de porc ungurescaCeapa si carnea se inabusa in ulei cu 100 ml de apa. Se adauga boia de ardei, faina dizolvata in 50 ml de apa, piper, sare,...
Tocana cazinoCotletul se inabusa intr-o tava in 75 ml de ulei si 100 ml de apa, pana se rumeneste. Faina dizolvata in 100 ml de apa rece...
Cartofi cu cotlet de porc la gratarCarnea se sareaza si se condimenteaza cu piper. Se aseaza intr-o tava cu ulei si supa de oase si se inabusa la cuptor., cca 2...
Pulpa de vita la tavaTocam ceapa grob,si o scaldam putin in ulei incins.Cind devine transparenta,adaugam marul si cartofii - taiate cubulete.Le...
Supa-crema cu dovleacIntr-o oala se caleste ceapa in ulei. Cind e transparenta, se adauga usturoiul si mirodeniile si se mai tine 1-2 minute. Apoi...
Supa cu nautPentru inceput, midiile se lasa in apa rece timp de 1 -1,5 ore, apoi intr-o cratita mare se pune ulei de masline si se...
LINGUINI CU MIDIISe spala pulpele si se taie in doua. Cartofii se curata si se taie cubulete. Pe tava (eu folosesc tava de la cuptor) se pune...
Pulpe de pui cu cartofi la cuptorSe dinstuie o ceapa mica + un morcov in putin ulei cu apa + putina vegeta (2 cuburi concentrat de legume). Se pune apa,...
Cartofi afumati cu zama albaIepurele se pune intr-un vas si se toarna peste el vin, ulei, feliile de morcovi, patrunjel, ceapa rondele, foi de dafin,...
Iepure la cuptor si garnitura de toamnaAm calit in 2 linguri ulei masline 1ceapa mare si 2 morcovi mai mari razuiti pe partea lata de la razatoare. Dupa cateva...
Supa-crema de rosii de postSe fierb 5-6 cartofi rozalii, mari. Se racesc -chiar in frigider. Se toaca 3 cepe mai marisoare si se calesc pana la auriu...
Mancare de cartofi specific zonei HarghitaIepurele se pune intr-un vas si se toarna peste el vin, ulei, se taie morcov, patrunjel, ceapa rondele, patrunjel verde, foi...
Iepure la cuptor si garnituraMidiile se lasa in apa rece timp de 1 -1,5 ore. Dupa aceea se pun intr-o cratita mare in care este ulei de masline fierbinte....
Linguini cu midiiIntr-o tigaie/tuci/cratita mai incapatoare punem ulei si calim ceapa cu morcovul pana se inmoaie un pic, adaugam dovlecelul...
Rulada cu carne tocata si legume