Pentru blat se bat albusele spuma tare, se adauga apa si se continua sa se bata. Dupa aceea se adauga zaharul si dupa ce avem...
Tort cu fructe rosii si firimituriIncingeti cuptorul la 180 grade C. Se separa albusurile de galbenusuri de la 4 oua. Se bate spuma albusurile, se pune apoi 2...
Tort de lamaie si bezeleSe bat albusurile cu zaharul dupa aceea se amesteca galbenusul, faina, praful de copt si uleiul; se unge o cratita cu unt si...
Tort delicios din fructeSe freaca untul cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile, pîna devine un amestec cremos. Albusurile se bat bine cu un...
Tort cu piersiciPe un platou se aseaza un strat de piscoturi care se ung cu gem. Branza se lasa sa se scurga, apoi se amesteca cu...
Tort cu kiwiSe prajesc 300 gr. de alune intr-o tigaie, fara sa se inneagreasca, si se curata de coaja, frecandu-le in mana cat sunt...
Tort de aluneTort italian - Zuccotto este un desert delicios. Pentru aceasta reteta de tort aveti nevoie de faina, cacao, zahar si...
Tort italian - Zuccottoblat: se bat albusurile spuma,se bat apoi cu zaharul si se adauga pe rand galbenusele,faina,praful de copt si coaja de lamaie...
Tort de lamaie usor si deliciosIntr-un vas baine marie punem ciocolata, cacao, lapte, unt si le topim. Batem galbenusele si adaugam la crema, amestecand...
Tort crema de ciocolataAluatul: se face un aluat pentru clatite; se pun untr-un vas 500g faina se adauga 1 ou, lingurita de bicarbonat stinsa cu...
Tort de clatiteBlat: Se bat ouale impreuna cu zaharul, sarea si 2 linguri de apa firbinte. Cuptorul se incinge la 190 grade. Se amesteca...
Tort cu caiseMerele se curata,se scobesc pentru a scoate miezul tare,cotorul si semintele. Se pun intr-un castron. Intre timp,într-o...
Tort de mere AdelinaBlatulSe bat ouale cu 3 linguri de apa rece cca. 5 min. si apoi se adauga intr-o continua mestecare zaharul. Se amesteca...
Tort MilkaSe face un blat obisnuit din 8 oua. Cand este rece se taie capacul , se scobeste blatul si se faramiteaza. Crema: 200 g unt...
Tort cu visineUngeti o forma cu margarina. Caliti putin fulgii de cocos si presarati-i in tava. Cuptorul incalzit la 175grade. Bateti spuma...
Tort de ananas cu iaurtIngredientele pentru aluat se amesteca cu mixerul si se obtine o pasta groasa. Se unge o forma de tort, cu fundul detasabil,...
Pasca polonezaSe fierbe laptele. Se adauga macul (in prealabil dat prin masina speciala pentru mac), 50 g zahar si zaharul vanilinat, apoi...
Tort de mac CristinaSe bat ouale cu zahar dupa gust, pana ce spuma se intareste astfel incat daca intoarceti castronul aceasta nu cade. In tava...
Tort de bezea cu bananeSe amesteca untul cu zaharul si cu ouale, iar in final se adauga branza si faina amestecata cu praful de copt. Se razuieste...
Tort de branza si grapefruitSe combina in vasul de mixer faina, zaharul, espresso simpraful de copt pana cand acesta devin o pasta omogena. Se ia tava in...
Prajitura cu mere si cafeaSe bat cele 7 albusuri spuma cu 7 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, apoi se adauga cele 7 linguri de nuca macinata,...
Tort GriliasSe tapeteaza o tava de copt cu hartie pergament si se preincalzeste cuptorul la semnul 7/220 grd.C. Se freaca galbenusurile...
Tort AlaskaSe poate pregati dinainte: - Blatul de tort, impachetat in doua randuri de folie filmogena, pus intr-o cutie inchisa...
Supertort de ciocolataUn tort usor, pufos, elegant, tot ce iti doresti in momentele importante. Urmareste reteta tortului de sampanie pas cu pas,...
Tort cu crema de sampaniePortocalele date prin masina de tocat se amesteca cu nucile date prin masina de tocat, 250g zahar, paharul cu apa, stafidele,...
Tort cu portocaleToate ingredientele pentru blat se asaza pe o planseta si se framanta bine. Compozitia se imparte in 3 parti. Fiecare parte...
Tort de mereSe razuiesc fin morcovii. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul pudra, se adauga morcovii, nucile macinate, faina, coaja de...
Tort de morcoviSe pune la fiert intr-un vas zaharul si apa, doar pana se dizolva tot zaharul. Se separa albusul de galbenuse. Albusele se...
Blat de tortSe prepara puddingul dintr-un litru de lapte. Frisca praf se bate cu mixerul impreuna cu 150 ml. lapte. Se face un sirop din...
Tort de biscuitiSe bat 8 albusuri spuma cu 1/2 kg. de zahar, intocmai ca pentru bezele. Cu ajutorul cornetului se toarna 6-7 cercuri, de...
Tort MihalaiaGelatina se lasa la inmuiat in zeama de compot rece, timp in care se pregateste budinca in lapte, conform instructiunilor de...
Tort de budincaSe freaca 3 galbenusuri cu 100 gr. zahar si o jumatate baton de vanilie, pana se face ca o crema. Se amesteca cu 50 gr. de...
Tort de ciocolataOPERATII PREGATITOARE Alunele se curata bine de pielite (se pun bine la uscat, dar nu se prajesc). Se taie cu cutitul, fara...
Tort festivCrema 1 Apa+zaharul+cacaua se fierb la foc mic pana se face o pasta (ca o miere) - nu mai mult ca se zahariseste. Se lasa sa...
Tort JofreSe pune gelatina la inmuiat, cu sucul din compotul de ananas, intr-o craticioara mica, astfel incat sucul sa acopere stratul...
Tort Diplomat ExcelentSe freaca 6 galbenusuri cu zaharul si jumatate baton vanilie, bine, pana se face ca o crema. Se adauga ciocolata rasa,...
Tort de ciocolata fara untSe unge si se tapeteaza o cratita mai inalta cu ulei, hartie iar ulei si faina. Se separa albusurile de galbenusuri. Peste...
Tort cu fructe DanielaSe freaca untul cu zaharul si 3 galbenusuri. Se adauga apoi, incetul cu incetul, faina si laptele. La urma se pun cele 3...
Tort ieftinSe freaca spuma untul. Se adauga pe rand 8 galbenusuri, zaharul, faina cernuta si ciocolata inmuiata cu o lingura de apa. La...
Tort Zacher1. Se incalzeste cuptorul la 160 grade C 2. Se unge o tava in forma de rozeta cu pereti detasabili cu unt 3. Fundul tavii...
Tort de branza cu coacazeSe pune cuptorul la incalzit. Se deseneaza pe hirtie pergament 3 forme de blat: cercuri cu diam de 24 cm sau patrate cu...
Tort Schwarzwald1. Se taie ciocolata bucatele, se pune intr-un vas de yena si se lasa sa se topeasca pe baie de aburi (peste un vas in care...
Tort SacherSe incalzeste cuptorul la 350 grade F A. Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita de 5 l, cind zaharul e caramel se roteste...
Tort de zahar arsBlatul: se freaca cele 6 albusuri spuma cu un praf de sare. Separat se freaca galbenusurile cu 6 linguri zahar si se adauga...
Tort cu crema de nuciSe macina fructele impreuna cu iaurtul, zaharul si lamiia se adauga gelatina topita, intr-o tava se pune foaia de tort...
Semifredo allo yogurtPreparare crema 1. Se toarna laptele intr-un vas, se adauga vanilia, se aduce la fierbere si se da deoparte, acoperit pentru...
Tort cu fructe de padure si glazura de migdaleSe amesteca 10 albuse batute spuma cu o cana de zahar, 2linguri de faina, cu fructele taiate, cu nuca maruntita si cu coaja...
Tort de NessGelatina se inmoaie in apa rece. Smantana degresata cu zaharul, zaharul vanilat, sucul de lamaie si coaja, se amesteca bine....
Tort de lamaie si smantana degresataSe oparesc migdalele si se curata de coaja. Se trec prin masina de pisat nuci, si se amesteca cu zaharul pisat. Se topeste...
Tort de ciocolata cu migdaleOuale batute intregi cu zahar se adauga in laptele cald aflat pe foc, se amesteca pana se ingroasa, ca o ciulama... se lasa...
Tort diplomatIntr-o oala inalta cam de 15 cm se topeste margarina cu 4 linguri de zahar. Se curata si se gauresc merele, inlaturand...
Tort de mere