Andivele se desfac in frunze si se spala bine. Se subtiaza maioneza cu otet si apa minerala. Se inglobeaza in maioneza...
Salata de andive cu peste si maionezaAndivele se desfac in frunze, care se spala apoi. Se pun intr-un vas si se toarna peste ele vinul, uleiul, sare si zaharul....
Salata de andive fierte in vinCartofii fierti in coaja, se curata si se taie in rondele. Se pun apoi intr-un castron, iar peste ei se toarna uleiul si...
Salata de cartofiSe curata rosiile si se taie fideluta. Se presara peste ele sarea si piperul dupa gust impreuna cu uleiul. Se toaca ceapa...
Salata de rosiiSe spala, se curata si se da prin razatoate pastarnacul. Se toaca marunt si prazul si se adauga peste pastarnac. Se prepara...
Salata de pastarnacSe desface in buchetele conopida si se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa sa dea in cateva clocote, dupa care se lasa la...
Salata de cnopidaMorcovii se curata si se dau pe o razatoare. Se asaza apoi intr-o salatiera si se toarna peste ei zeama de lamaie, amestecata...
Salata de morcoviSe curata, se spala si se dau pe razatoare mai mare, ridichile. Se pun apoi intr-o salatiera si se toarna peste uleiul si se...
Salata de ridichiSalata se desface, se spala si se asaza intr-o salatiera. Se pun peste frunzele de salata castravetii taiati rondele. Se...
Salata polonezaOrezul se fierbe in apa cu sare, dupa care se scurge si se lasa la racit. Pieptul de pui de taie feliute subtiri si se adauga...
Salata de orez cu pipet de puiSe curata laptucile si se taie in patru. Se toarna peste ele sosul format din ulei, otet, sare, piper si se presara cu...
Salata de laptuci cu verdeataSe spala, se curata si se taie fideluta trufele. Se adauga peste ele telina taiata tot fideluta, sparanghelul fiert si taiat...
Salata de trufe cu sparanghelCartofii se taie rondele de 4 mm grosime, apoi rondelele se taie feliute de 3-5 mm latime. Aceastea se spala si se pun...
Salata de cartofi cu midiiPortocalele se curata de coaja, apoi se taie rondele subtiri. Se curata de samburi si se toarna peste feliute visinata sau...
Salata de portocaleMerele se curata si se scobesc in zona coditei. Miezul de mar scobit se toaca marunt, se adauga coacazele si migdalele...
Salata de mere cu migdaleMacrisul se curata si se spala bine, dupa care se lasa la scurs. Se presara apoi cu sare si se toarna zeama de lamaie si...
Salata de macrisUntisorul se spala bine si apoi se scurge de apa. Se amesteca frunzele cu patrunjelul si mararul verde tocate marunt si se...
Salata de untisorUrzicile se spala bine, se lasa la scurs si se pun apoi intr-un castron. Se toarna peste ele zeama de lamaie sau otetul...
Salata de urzici crudeSe amesteca zeama de lamaie cu 2 linguri de ulei si se potriveste la gust de sare. Sosul astfel format se toarna peste salate.
Sos de lamaie pentru salateSe amesteca mustarul impreuna cu otetul si uleiul intr-un vas. Se adauga sarea si piperul dupa gust si se toarna sosul...
Sos de mustar pentru salateSe curata pestele, se spala, se pune intr-un castron si se presara cu sare.Se pune apa intr-o oala si se lasa pe foc, pana...
Bors de capuri de pesteUntul se pune la incins intr-o tigaie, apoi se adauga cascavalul taiat in cuburi si se lasa la prajit pe ambele parti. Se...
Cascaval cu oua ochiuri la tigaieSe taie marunt slanina afumata si se pune la rumenit intr-o tigaie. Se bat intre timp ouale cu laptele sau smantana si se...
Jumari cu slanina afumataIngredientele de mai sus se feliaza/marunteste dupa dorinta si se adauga peste blatul de mai sus in ordinea scrisa. Se pune...
Pizza caseiHumus reţetă. Humusul este mai gustos dupa cateva ore dupa ce au fost amestecate ingredientele. Se tine la frigider. Se...
Humus reţetăSe pune un strat de piscoturi si peste el un strat de banane taiate rondele. Operatiunea se repeta pana se termina...
Tort de bananeCeapa taiata marunt se rumeneste in ulei. Se coc intre timp ardeii, se curata, se taie in bucati si se pun peste ceapa....
Zacusca de ardei coptiArdeii se pun la copt, dupa care se curata de coaja. Se pun in borcane mici si se toarna peste ei otet fiert cu sare. Se...
Ardei copti pentru salataVarza se curata de frunzele vestejite si se taie apoi in sferturi. Se pun bucatile intr-un borcan mare si se adauga peste...
Varza murata la borcanGogosarii se taie in jumatati si se pun in borcane. Peste ei se toarna otetul fiert cu zahar (1 l otet la 5-6 linguri de...
Gogosari muratiGalbenusul de ou se freaca impreuna cu zaharul pana ce amestecul creste si se albeste. Se toarna laptele fierbinte, putin...
SodouFructele de ananas se scot din compot si se toarna peste ele coniacul, vinul, zahar dupa gust si sucul de compot. Se amesteca...
Bautura cu ananas si alcoolSe pune intr-un ceainic esenta de ceai si se toarna peste apa clocotita. Se lasa cateva minute ca sa se faca infuzia, dupa...
Ceai cu lamaieFragii se spala bine apoi se strivesc. Se pune apa peste ei ca sa lase zeama, apoi se pun intr-un tifon. Zeama obtinuta se...
Sirop de fragiSe curata de coaja si seminte perele dupa care se taie bucati. Perele se pun la fiert in cateva linguri de apa, se adauga...
Marmelada de pereGalbenusurile se freaca cu 50 gr zahar, apoi se pune amestecul pe foc mic si se bate cu un tel pana se ingroasa. Se adauga...
Inghetata de cacao cu friscaSe stoarce bine de tot zmeura iar zeama obtinuta se pune peste zahar. Se lasa la fiert, pe foc mare pana cand se leaga. Apoi...
Peltea de zmeuraSe aleg capsunele, se curata de codite, dupa care se spala bine. Se pun intr-un vas si se toarna peste ele zaharul si romul...
Capsune cu friscaAlbusurile se bat spuma tare cu zaharul pudra. Se toarna putin cate putin, peste spuma obtinuta esenta de cafea rece si se...
Spuma de cafeaFructele se curata si se spala dupa care se sfarama bine cu dosul unei linguri. Se toarna peste ele apa rece si se strecoara...
Chisel de fructeAlunele se piseaza si se amesteca cu frisca. Se intinde frisca peste fiecare foaie, acestea se suprapun iar deasupra se...
Creme pentru foi de prajituraLaptele cald se toarna putin cate putin peste faina si se amesteca continuu, pe foc mic. Se adauga apoi sucul de la doua...
Crema de lamaiePentru inceput se pune intr-un vas sfecla rosie la fiert iar in altul cartofii. Pestele se taie cubulete mici, dupa ce am...
Salata din peste marinatSe aranjeaza pe un platou randuri de piscoturi stropite in prealabil cu sirop de ananas. Se taie bucatele mici ananasul si se...
Tort de ananas, din piscoturiPestele cu legume la cuptor este o mancare cu peste foarte eleganta, ce poate fi pregatita cu aproape orice tip de peste....
Peste cu legume la cuptorAluatul se prepara dupa reteta aluat pentru tarte dulci si se presara cu zahar pudra deasupra. Separat, se curata ciresele de...
Tarta cu visineGalbenusurile se freaca bine cu zaharul. Separat se pune vinul la fiert si se dizolva in el gelatina. Se adauga peste...
Sarlota cu ciocolata si vinSe separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se freaca bine cu 200 gr zahar, albusurile se bat spuma. Se toarna...
Tort cu fructe si friscaIntr-o cratita punem cativa stropi de ulei. Adaugam ceapa taiata marunt si turnam si o cana de apa calda peste. Lasam sa...
Tocana de pastai si carne de puiMargarina se freaca bine, iar apoi se adauga peste ea zaharul si mierea si se omogenizeaza bine totul. Se incorporeaza...
Prajitura cu fructe