Se curata ciupercile, se spala bine, se pun in jumatate din cantitatea de ulei sa scada pe foc. Se sareaza si se pipereaza...
Ochiuri moldovenesti
Ficateii se spala, se dau in clocot, se scurg si se toaca marunt, apoi se pun intr-o cratita cu o lingurita de unt, sare si...
Omleta cu ficatei de pasare
Se taie parizerul in felii, potrivit de groase si se prajesc in ulei, fara a le curata de membrana. In felul acesta feliile...
Omleta cu parizer
Se face o ompleta din cele patru oua crude batute spuma cu o lingurita de faina si o ceasca de lapte dulce. Faina si laptele...
Omleta cu piept de pasare
Se spala spanacul frunza cu frunza, se pune sa clocoteasca in apa, cu sare, zece minute, dupa care se scoate si se scurge...
Omleta cu spanac
Se toaca ceapa marunt si se pune cu jumatate din cantitatea de ulei sa se caleasca. Se picura apa din cand in cand, se lasa...
Omleta cu sos de ceapa
Se bat ouale bine cu o lingurita de smantana si o lingurita de faina pusa in ploaie. Cand amestecul este omogen, se pune...
Omleta cu smantana
Resturile de carne se taie felii subtiri si se calesc in jumatate din cantitatea de ulei. Se coloreaza cu o lingurita de...
Omleta cu resturi de fripturaAsa numitele oua romanesti sunt cunoscute in bucataria internationala ca si oua posate. Galbenusul este moale, pot fi servite...
Ochiuri romanesti (posate)
Se curata cartofii de coaja si se taie in felii subtiri. Intr-o oala emailata, mai mare, se pune o ceasca de ulei, apoi se...
Omleta frantuzeasca
Se curata ciupercile si se spala in mai multe ape, dupa care se taie felii subtiri. Se pun intr-o cratita smaltuita, cu o...
Omleta cu ciuperci
Se caleste ceapa in ulei impreuna cu cateva fire de usturoi tocate marunt, iar cand amestecul este bine inmuiat se adauga...
Omleta elvetiana
Se fierb ouale, se decojesc si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile si se pun intr-o farfurie adanca, se amesteca...
Oua umplute cu pateu de ficat
Se curata cartofii, se spala si se dau pe razatoarea mare. Se spala in mai multe ape, se scurg in prosop curat si se lasa...
Omleta cu cartofi
Se freaca galbenusurile cu mustar si ulei si se obtine o maioneza groasa, care se subtiaza cu zeama de la jumatate de lamaie....
Sos de sardele
Se face o maioneza din galbenusuri, ulei si mustar. Peste maioneza se pune ceapa tocata marunt, verdeata tocata fin si o...
Sos tartar
Se curata usturoiul, se taie felii subtiri, se acopera cu o lingurita de sare, apoi se piseaza. Se amesteca cu uleiul adaugat...
Sos de usturoi
Se fierb ouale in apa cu sare zece minute, dupa care se tin cateva minute in apa rece. Se curata de coaja, se taie in doua pe...
Oua elvetiene
Se decojesc ouale fierte si se taie in doua pe lung. Galbenusurile se pun intr-o farfurie adanca, se sfarma bine, se amesteca...
Oua genoveze
Ouale se fierb in apa cu sare, se tin cateva minute in apa rece, se scot si se curata de coaja. Se taie pe lung, in doua...
Oua umplute cu ficatei de pasare
Se fierb ouale, se curata de coaja si se taie in doua parti egale. Se scot galbenusurile, se pun intr-o farfurie adanca, se...
Oua umplute cu maioneza
Se spala hreanul, se curata de coaja, apoi se da pe razatoare. Se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu nucile tocate...
Sos de hrean cu smantana
Galbenusurile tari si cele crude se amesteca bine intr-un vas adanc, se pune peste ele o lingura de mustar si se amesteca cu...
Sos de maioneza
lntr-un vas emailat, asezat intr-o cratita cu apa calda, se pune untul sa se inmoaie. Se incorporeaza cele doua galbenusuri...
Sos de maioneza calda
Se spala frunzele de macris, se toaca marut si se prajesc in unt. Se pune faina in ploaie, se amesteca incet, se stinge cu...
Sos de macris
Se desareaza scrumbiile, se toaca marunt si se pun intr-o farfurie adanca. Se trec ouale intregi prin sita, se pun peste...
Sos picant pentru carne rasol
Se curata zarzavatul, se spala si se taie fideluta. Se acopera cu apa calda si se fierbe acoperit pana se inmoaie bine. Se...
Sos picant pentru peste
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc