Se caleste carnea tocata impreuna cu ceapa taiata marunt, se adauga pasta de tomate si se condimenteaza cu sare si piper. Se...
Orez cu mazare servit in pahare de cocktailSe caleste ceapa si usturoiul. Se adauga carnea tocata si ficateii, iar apoi pasta de tomate si rosiile. Se fierbe cateva...
Macaroane prajiteCartofii, carnatii si ceapa se taie rondele, iar slanina in fasii. Punem putin ulei in tava, apoi adaugam putina slanina,...
Cartofi la tavaAmestecam laptele cu drojdia si putin zahar, presaram putina faina, o acoperim si lasam sa dospeasca aprox. 15 minute....
Coronita cu migdale si seminte de susanSe prepara jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj; se amesteca cu sucul de portocale, iaurt si zahar. Se toarna in...
Budinca cu iaurtCarnea de vita se taie felii, se condimenteaza cu sare si piper si se unge cu mustar. Pentru umplutura se taie ceapa marunt,...
Carne rulata cu galuste de cartofiCartofii curatati se tai cubulete mici, dupa care se prajesc in unt incins, si se presara cu sare. Prunele uscate, inmuiate...
Cartofi cu pruneDovleceii se dau prin razatoare, se presara cu sare si se adauga albusul de ou batut spuma. Aceasta ‘pasta’ se...
Clatite cu dovleceiSe caleste ceapa taiata marunt in ulei. Se adauga cartofii taiati cubulete, se presara boia si sare dupa gust, se adauga...
Cartofi noi cu sos de smantanaPastele se fierb. Se incalzeste frisca, se amesteca in ea cascavalul maruntit, pana se topeste. La urma se toarna frisca cu...
Paste cu frisca si cascavalPraful de curry se prajeste intr-o tigaie, apoi se amesteca cu unt topit, pana devine spumos, intr-un castronel. Se intinde...
Unt de curryPentru reteta varza calita cu carnat, se fierbe varza cu slanina, carnea afumata si ceapa taiata marunt. Adaugam apa cat sa...
Varza calita cu carnatCarnea se taie in bucati de aprox. 4 cm. La fel si ardeii. Ciupercile se curata si se taie in felii subtiri, iar ceapa se...
Pui la oalaPrima data se curata legumele si marul, apoi legumele se taie in forma de bete de chibrite mai lungi, iar marul si tuchini...
Amestec de legumeFierbem ficatul de pui, il zdrobim pana obtinem o pasta, adaugam untul, condimentele si ceapa razuita.
Pateu din ficat de puiSe prajeste ceapa taiata si slanina. Se ia de pe foc si se adauga ardeiul tocat si boiaua. Pasatul se spala foarte bine....
Sarmale umplute cu pasat de porumbChifla se inmoaie in apa calduta. Curatim legumele si le taiem astfel: ceapa in cubulete mici, prazul si morcovii in rondele,...
Chiftelute din ciuperci cu sos de vinMiezul de migdale se macina, cu tot cu coja interioara. Se bat cele 4 albusuri, apoi adaugam mierea si fierbem deasupra pe...
Desert din martipan cu miereLaptele fierbinte se toarna peste faina de malai si lasam sa se odihneasca cateva ore, ca sa se umfle. Apoi se adauga...
Prajitura cu malaiFaina se amesteca cu praful de copt, 1 lingura de smantana si un praf de sare. Se bate un ou si jumatate din el se pune in...
Prajitura cu branza RakócziMorcovii se curata si se dau prin razatoare, apoi se amesteca cu merele rase, mierea si sucul de lamaie. Se presara deasupra...
Salata de morcoviMulti au probleme cu distingerea dintre pastarnac si morcov alb. Daca morcovul si pastarnacul au frunze, le putem deosebi mai...
Suc din morcovi albi cu lapte si miereCeapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Meiul decorticat se spala in mai multe ape, se scurge bine si se...
Terci de meiAsemanator cu prepararea orezului cu lapte, se poate fierbe meiul in lapte, fara a pune ceapa si ulei. Aceasta reteta se face...
Budinca de mei cu miereScoate miezul guliilor curatate si spalate. Amesteca carnea cu oul, patrunjelul tocat marunt, sare, piper si orez. Cu aceasta...
Gulii umpluteFramanta ingredientele pentru aluat si imparte-l in doua. Intinde o foaie si aseaz-o intr-o tava. Amesteca ingredientele...
Prajitura cu cartofiPrajeste putin ciupercile feliate in unt, dupa care scoate-le. Adauga faina in grasime, toarna vinul alb si smantana, si...
Rulouri de sunca cu cascavalCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaNu am pregatit nimic special decat aceasta minunata prajitura aromata cu fructe si lamaie care ma reprezinta in totalitate....
Guguluf cu piersici, afine si lamaie - reteta 300Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce