patri03 - Rețete

Orez cu mazare servit in pahare de cocktail
Mancaruri cu orez

Orez cu mazare servit in pahare de cocktail

Se caleste carnea tocata impreuna cu ceapa taiata marunt, se adauga pasta de tomate si se condimenteaza cu sare si piper. Se...

Orez cu mazare servit in pahare de cocktail
Macaroane prajite
Paste si pizza

Macaroane prajite

Se caleste ceapa si usturoiul. Se adauga carnea tocata si ficateii, iar apoi pasta de tomate si rosiile. Se fierbe cateva...

Macaroane prajite
Cartofi la tava
Mancaruri cu cartofi

Cartofi la tava

Cartofii, carnatii si ceapa se taie rondele, iar slanina in fasii. Punem putin ulei in tava, apoi adaugam putina slanina,...

Cartofi la tava
Coronita cu migdale si seminte de susan
Preparate dulci

Coronita cu migdale si seminte de susan

Amestecam laptele cu drojdia si putin zahar, presaram putina faina, o acoperim si lasam sa dospeasca aprox. 15 minute....

Coronita cu migdale si seminte de susan
Budinca cu iaurt
Budinci

Budinca cu iaurt

Se prepara jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj; se amesteca cu sucul de portocale, iaurt si zahar. Se toarna in...

Budinca cu iaurt
Carne rulata cu galuste de cartofi
Mancaruri cu cartofi

Carne rulata cu galuste de cartofi

Carnea de vita se taie felii, se condimenteaza cu sare si piper si se unge cu mustar. Pentru umplutura se taie ceapa marunt,...

Carne rulata cu galuste de cartofi
Cartofi cu prune
Mancaruri cu cartofi

Cartofi cu prune

Cartofii curatati se tai cubulete mici, dupa care se prajesc in unt incins, si se presara cu sare. Prunele uscate, inmuiate...

Cartofi cu prune
Clatite cu dovlecei
Clatite

Clatite cu dovlecei

Dovleceii se dau prin razatoare, se presara cu sare si se adauga albusul de ou batut spuma. Aceasta ‘pasta’ se...

Clatite cu dovlecei
Cartofi noi cu sos de smantana
Mancaruri cu cartofi

Cartofi noi cu sos de smantana

Se caleste ceapa taiata marunt in ulei. Se adauga cartofii taiati cubulete, se presara boia si sare dupa gust, se adauga...

Cartofi noi cu sos de smantana
Paste cu frisca si cascaval
Paste si pizza

Paste cu frisca si cascaval

Pastele se fierb. Se incalzeste frisca, se amesteca in ea cascavalul maruntit, pana se topeste. La urma se toarna frisca cu...

Paste cu frisca si cascaval
Unt de curry
Unturi

Unt de curry

Praful de curry se prajeste intr-o tigaie, apoi se amesteca cu unt topit, pana devine spumos, intr-un castronel. Se intinde...

Unt de curry
Varza calita cu carnat
Mancaruri cu varza

Varza calita cu carnat

Pentru reteta varza calita cu carnat, se fierbe varza cu slanina, carnea afumata si ceapa taiata marunt. Adaugam apa cat sa...

Varza calita cu carnat
Pui la oala
Mancaruri cu carne

Pui la oala

Carnea se taie in bucati de aprox. 4 cm. La fel si ardeii. Ciupercile se curata si se taie in felii subtiri, iar ceapa se...

Pui la oala
Amestec de legume
Mancaruri cu legume

Amestec de legume

Prima data se curata legumele si marul, apoi legumele se taie in forma de bete de chibrite mai lungi, iar marul si tuchini...

Amestec de legume
Pateu din ficat de pui
Aperitive cu carne

Pateu din ficat de pui

Fierbem ficatul de pui, il zdrobim pana obtinem o pasta, adaugam untul, condimentele si ceapa razuita.

Pateu din ficat de pui
Sarmale umplute cu pasat de porumb
Mancaruri cu carne

Sarmale umplute cu pasat de porumb

Se prajeste ceapa taiata si slanina. Se ia de pe foc si se adauga ardeiul tocat si boiaua. Pasatul se spala foarte bine....

Sarmale umplute cu pasat de porumb
Chiftelute din ciuperci cu sos de vin
Aperitive cu carne

Chiftelute din ciuperci cu sos de vin

Chifla se inmoaie in apa calduta. Curatim legumele si le taiem astfel: ceapa in cubulete mici, prazul si morcovii in rondele,...

Chiftelute din ciuperci cu sos de vin
Desert din martipan cu miere
Bomboane, figurine

Desert din martipan cu miere

Miezul de migdale se macina, cu tot cu coja interioara. Se bat cele 4 albusuri, apoi adaugam mierea si fierbem deasupra pe...

Desert din martipan cu miere
Prajitura cu malai
Prajituri

Prajitura cu malai

Laptele fierbinte se toarna peste faina de malai si lasam sa se odihneasca cateva ore, ca sa se umfle. Apoi se adauga...

Prajitura cu malai
Prajitura cu branza Rakóczi
Prajituri

Prajitura cu branza Rakóczi

Faina se amesteca cu praful de copt, 1 lingura de smantana si un praf de sare. Se bate un ou si jumatate din el se pune in...

Prajitura cu branza Rakóczi
Salata de morcovi
Salate de legume

Salata de morcovi

Morcovii se curata si se dau prin razatoare, apoi se amesteca cu merele rase, mierea si sucul de lamaie. Se presara deasupra...

Salata de morcovi
Suc din morcovi albi cu lapte si miere
Sucuri fructe si legume

Suc din morcovi albi cu lapte si miere

Multi au probleme cu distingerea dintre pastarnac si morcov alb. Daca morcovul si pastarnacul au frunze, le putem deosebi mai...

Suc din morcovi albi cu lapte si miere
Terci de mei
Mancaruri fara carne

Terci de mei

Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Meiul decorticat se spala in mai multe ape, se scurge bine si se...

Terci de mei
Budinca de mei cu miere
Preparate cu miere

Budinca de mei cu miere

Asemanator cu prepararea orezului cu lapte, se poate fierbe meiul in lapte, fara a pune ceapa si ulei. Aceasta reteta se face...

Budinca de mei cu miere
Gulii umplute
Mancaruri cu carne

Gulii umplute

Scoate miezul guliilor curatate si spalate. Amesteca carnea cu oul, patrunjelul tocat marunt, sare, piper si orez. Cu aceasta...

Gulii umplute
Prajitura cu cartofi
Prajituri

Prajitura cu cartofi

Framanta ingredientele pentru aluat si imparte-l in doua. Intinde o foaie si aseaz-o intr-o tava. Amesteca ingredientele...

Prajitura cu cartofi
Rulouri de sunca cu cascaval
Aperitive cu carne

Rulouri de sunca cu cascaval

Prajeste putin ciupercile feliate in unt, dupa care scoate-le. Adauga faina in grasime, toarna vinul alb si smantana, si...

Rulouri de sunca cu cascaval
Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia