1. Se curata fasolea verde si se fierbe intr-o cantitate mare de apa cu sare cca 10 min. 2. Se curata ceapa si se taie...
Salata picanta de fasole verde1. Se incinge cuptorul la 200 °C 2. Se intinde o foaie de aluat din aluatul de pizza, se taie fasii si acestea se rasucesc...
Supa deasa de fasole verde1. Se aleg piersici bine coapte, care se spala si se lasa la scurs. 2. Dupa ce s-au scurs, se scot samburii, se adauga apa si...
Nectar de piersici1. Se prepara siropul din 200 ml apa plata si 100 g zahar, care se amesteca si se fierbe pana cand volumul ramane la...
Suc de fructe rosii (visine, capsuni si zmeura)1. Se aleg fructele proaspete bine coapte, se spala si se curata de samburi. 2. Se spala bine lamaile sub jet de apa. 3. Doua...
Punch de nectarine1. Se stoarce portocala. 2. Curatam pepenele si piersicile de coaja si de samburi, apoi le taiem in cubulete. 3. Mixam in...
Nectar racoritorLimonada cu pepene rosu este o bautura racoritoare deosebita. Pentru aceasta reteta de limonada aveti nevoie si de lamaie,...
Limonada cu pepene rosu1. Amesteca gheata cu limonada intr-un blender, pana cand gheata este complet zdrobita. 2. Adauga zmeura in blender,...
Limonada de zmeura cu lamaie1. Se spala capsunile si se indeparteaza coditele. 2. Se pun fructele in blender impreuna cu zaharul sau mierea si cu...
Bautura de capsuni1. Cureti ciupercile de pielita si le indepartezi piciorusele. 2. Speli ciupercile si le pui intr-un castron cu apa calduta...
Ciuperci umplute1. Fierbi salata cu morcovul si ceapa, iar cand legumele sunt fierte, adaugi faina diluata cu smantana, apoi 1-2 lingurite si...
Ciorba de salata1. Bati albusurile separat, adaugi galbenusurile, pe care le-ai frecat mai intai cu zaharul, uleiul, apoi torni faina pe care...
Pandispan cu visine caramelizate1. Freci ouale intregi cu zaharul, adaugi treptat uleiul, laptele, aromele, bicarbonatul si faina. 2. Omogenizezi compozitia...
Prajitura de sezon1. Freci galbenusurile cu zaharul pana se albesc. 2. Adaugi treptat faina, apoi albusurile batute spuma si amesteci totul...
Rulada de cafea1. Cureti bucatile de carne de pielite, le speli, apoi le stergi cu un prosop curat, le asezi pe masa de lucru si le prinzi...
Friptura impletita1. Intinzi 2 felii de aluat, de cca 5 cm. diametru. 2. Tai 2 cercuri. 3. Le coci in cuptorul preincalzit pana cand devin...
Tort cu fructe rege1. Tai telemeaua de vaca cubuleti, cureti ceapa si ridichile si le tai rondele, iar sunca o tai fasii. 2. Speli rosiile si le...
Salata primavaratica1. Iei o tava si o ungi cu unt, pui foile intregi si le ungi cu unt topit. 2. Bati ouale cu zaharul si le amesteci cu...
Placinta cu iaurt1. Speli mazarea si o inabusi in 75 g unt. 2. Adaugi piperul, sarea, zaharul, patrunjelul tocat fin si smantana. 3....
Omleta cu mazare1. Aluatul de placinta este acelasi ca si la painea de casa. 2. Pui faina intr-un vas si faci o gropita in faina. 3. Acolo...
Placinta cu loboda si marar1. Fierbi ouale tari, apoi le racesti, le cureti de coaja si le tai in jumatate pe lungime. 2. In timp ce ouale fierb, tai...
Salata - Delicatesa portugheza1. Speli orezul, cureti usturoiul, ardeiul, iar pe acestea din urma le tai marunt. 2. Amesteci uleiul cu apa si imediat, pui...
Drob de morcovi1. Cureti telina si morcovul si le dai pe razatoarea mare. 2. Cureti castravetele, gusti capetele sa nu fie amare si tai...
Salata de telina cu fructe1. Tai telina, morcovii si conopida feliute subtiri. 2. Broccoli il desfaci buchetele mici. 3. Fierbi toate legumele in apa...
Salata de pui cu sos de lamaie1. Freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. 2. Adauga faina proaspat cernuta, un praf de sare si iaurtul la...
Crema Alba-ca-Zapada1. Desfa broccoli in buchetele si fierbe-l in apa cu foarte putina sare. Separat fierbe spanacul. 2. Dupa ce s-au fiert,...
Crema lui Popeye1. Se desface conopida in buchetele si se curata celelalte legume, apoi se spala, dupa care legumele se taie in cubulete. 2....
Supa de ConopidaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce